5 Nisan 2022 Salı

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 4 su bardağı un + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un

Üzerine;

  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

Kullanılan su bardağı 200ml

Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 4 su bardağı unun üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Ortasını çukur yapıp 1 paket instant maya ve 2 su bardağı ılık suyu ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın.
  2. Hamur toparlandığında tezgaha alın. 1 su bardağı unu da yanınıza alın.
  3. Hamur elinize çok yapışmaya başladığında azar azar un ekleyip hamuru çektirerek yoğurun (Videoyu izlemelisiniz) 10 dk boyunca yoğurdum.
  4. Bu aşamada yanıma aldığım unun çeyreği kadarı arttı. Kullanacağınız un miktarı markasına göre değişebilir fakat toplamda 5 su bardağı unu geçmeyelim. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamuru tekrar kaba alıp 30dk mayalandırın. Daha sonra iki parçaya bölüp beze haline getirin. Bezeleri iki ayrı tepsiye alın.
  6. Üzerine biraz bastırıp yayılmasını sağlayın. Tekrardan üzerini kapatıp 45 dk da tepside mayalandırın.
  7. Ardından bütün bir yumurtayı çırpıp üzerine yumurtadan sürün. Dilerseniz çörek otu, susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi

 

Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet tavuk bulyon

  • 6-7 su bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Hanımağa Çorbası (İftar Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimek ve nohudu önceden haşlayıp, bir kenara alıyoruz.
  • Sonra soğanı ince ince doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ardından üzerine zeytinyağı ve salça ekleyip, kavuruyoruz.
  • Daha sonra kaynar su ilave ediyoruz.
  • Sonra erişte, şehriye, nohut ,yeşil mercimeği sırasıyla çorbamıza ekliyoruz.
  • Ardından tuz ,karabiber, pul biber ve tavuk bulyon ekleyip, erişte pişene kadar orta ateşte kaynatıyoruz.
  • Pişen çorbamızı ocaktan alıyoruz küçük bir tavada tereyağı ve naneyide yakıp, üzerine gezdiriyoruz çorbamız hazırdır efendim afiyetle

Karnabahar Mantısı (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi

 

Karnabahar Mantısı (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Salçalı sosu için

  • 1 küçük kase dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

    Karnabahar Mantısı (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük olacak şekilde bıçakla doğrayalım. Yanmaz yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyelim. Karnabaharı ilave edelim. Kavurmaya başlayalım.
  • Üzerine baharatlarınu ve tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatalım.
  • Arada mutlaka bakıp karıştıralım. 15-20 dk arası bir süre kavurma işlemini yapmalıyız.
  • Karnabahar yumuşadığında altını kapatalım.
  • Salçalı sosu için zeytinyağını tavaya alalım. Kıymamızı ezerek kavuralım.
  • Üzerine salçayı ve baharatları ilave edelim. Kavurmaya devam edelim.
  • Üzerine ılık su ilave edip salçanın kıvamını ayarlayalım.
  • Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayalım.
  • Karnabaharı tabağımıza alalım üzerine sarımsaklı yoğurt salçalı sos ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip servis edelim 😍.
  • Dipnot: karnabaharı kavurmak yerine zeytinyağlayıp fırında da pişirebilirsiniz.

Patatesli Börek Tarifi

 

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar su/süt
  • 1 adet yumurta

İç harçı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz karabiber zerdeçal (zevke göre)

    Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harçımızı hazırlamakla başlayalım.
  • Patateslerin kabuğunu temizliyorum ve doğruyorum.
  • Üzerine doğranmış soğan, tuz ve su ilave edip kaynatıyorum.
  • Patatesler piştikten sonra bir kenara alıyoruz.
  • Kara biber ilave edip püre haline getiriyoruz.
  • Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Şimdi hamurun hazırlanmaya başlıyorum.
  • Bir kaba 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı mayonez ilave ediyorum.
  • Karışıma su ve süt (yarı yarıya) ilave ederek hamur hazırlamaya başlıyorum.
  • Hamurumuz ele yapışan bir hamur olacak.
  • Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyorum ve elimle azca açarak patatesli içlikten koyuyorum ve kapatıp ters çeviriyorum.
  • Orta ateşte sıvı yağda kızartıyorum.
  • Afiyet olsun!

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kavrulmuş kadayıf
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti 

    Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritelim,içine kavrulmuş kadayıf ve toz şekeri katıp kavuralım.
  • İçine kırılmış cevizi ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kaptalım.
  • Muhallebisi için tencereye süt ,toz şeker, nişasta ve unu alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Muhallebinin ilk sıcağı çıkınca içine krem şantiyi ilave edip karıştıralım.
  • Borcamın altına kavurduğumuz kadayıfın yarısını koyalım ve güzelce bastırarak düzleyelim.
  • Daha sonra hazır olan muhallebimizi üzerine dökelim.
  • Son olarak kalan kadayıfı da üzerine döküp güzelce yayalım.
  • 1 saat kadar buz dolabında dinlendirelim. Servise hazır☺️.Deneyeceklere afiyet olsun 

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi

 

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk su bardağı taze barbunya
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

    Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz.
  • Kaynara çıktıktan sonra 10 dakika haşlayarak altını kapatıyoruz. (normal tencerede daha uzun sürede bu işlemi yapabilirsiniz. ).
  • Yemeklik doğranmış soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz.
  • Salçayı ilave edip kavurarak fasulyeyi ekliyoruz.
  • Domates sosu, baharatları ve şekeri ekleyip kavurarak suyu ilave ediyoruz.
  • Küp küp doğranmış hafif kızarttığımız patates ve havucu defne yaprağıyla ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (isteğe göre kızartmadan da ekleyebilirsiniz. )
  • Dinlendikten sonra servis ediyoruz. 😇.
  • Lokum kıvamında lezzetli bir zeytinyağlı yemek mutlaka taze barbunya ile denemenizi tavsiye ederim. 👍.

    Deneyeceklere afiyet olsun 

Krep Gözleme Tarifi

 

Krep Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt (bardak ölçüm 200ml)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

İç malzemesi;

  • Kaşar, peynir ve sucuk (İsteğe bağlı)

    Krep Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep için uygun bir kabımıza yumurtaları alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
  • Diğer kalan malzemeleri de ekleyip mikserle iyice çırpalım.
  • İç malzemeleri de hazırlayalım. Ben dilimli kaşar peyniri kullandım daha pratik oldu.
  • Yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
  • Krep hamurundan 1 kepçe döküp tavayı çevirerek eşit şekilde yayalım.
  • 10-15 saniye sonra diğer tarafını çevirelim ve bir kenarına 2 dilim kaşar (yani bir dilim kaşarı ikiye bölelim)ve sucuk koyalım.
  • Yarım ay şeklinde katlayalım.
  • Altı kızarınca ters çevirelim ve iki tarafıda kızarınca servis tabağına alalım.
  • Tüm hamurumuza aynı işlemi uygulayalım.
  • Gerçekten pratik ve lezzetli bir tarif. 👌5-6 tane çıkıyor bu ölçülerle. 

Arpa Şehriyeli Gün Salatam Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Gün Salatam Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

İçine eklenecek malzeme;

  • 1 çay bardağı mısır
  • 3-4 adet küp doğranmış kornişon turşu
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam dereotu
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Arpa Şehriyeli Gün Salatam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve 1,5 su bardağı arpa şehriyeyi alıp kavuralım.
  • Kavrulunca 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı suyu ekleyip pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Tüm yeşillikleri içerisine eklenecek malzemeleri doğrayıp hazırlayalım.
  • Soğuyan şehriyeye yeşillikleri ekleyelim, baharatlarını, limon suyu ve nar ekşisini ekleyelim karıştıralım.
  • Damak zevkinize göre limon suyu tuz ve baharat eklemesi yapabilirsiniz.
  • Hemen taze taze servis edelim

Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi

 

Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 2 parça kemiksiz göğüs eti
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik, karabiber, tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı su

    Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soyup temizlediğimiz mantarları sıvı yağda soteleyelim.
  • Daha sonra jülyen doğradığımız tavukları ilave edelim.
  • Soğanı piyazlık doğrayalım etlerde sotelenince içerisine ilave edelim.
  • Biberleride jülyen doğrayıp onlarıda ekleyelim.
  • Tuz,soya sosu ve baharatlarını ekleyerek birazda böyle soteleyelim.
  • Sonrasında bir su bardağı şu ekleyip bir kaç dakikada bu şekilde pişirelim.
  • Biraz dinlenince servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi

 

Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

Arası için;

  • 1 paket bisküvi
  • Muz
  • Çilek

    Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri robottan geçirelim.
  • Kreması için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri tenceremize alalım iyice karıştırdıktan sonra altını açıp kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştıralım ( çırpma teli ile ).
  • Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Üzerinin kabuklanmaması için üzerini hava almayacak şekilde örtelim.
  • Soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip bir mikser yardımı ile iyice çırpalım (bu şekilde daha pürüzsüz kıvam olacaktır )
  • Tatlımızı koyacağımız uygun kaplara yarışın gelecek şekilde kremamızı ekleyip arasına robottan geçirdiğimiz bisküvileri yerleştirelim ve kenarlarına çilek ve muz ekleyelim ( küçük küpler şeklinde kesip arasına da ekleyebilirsiniz )
  • Tekrar kremamızı ekleyip üzerine kalan bisküvi parçalarını yerleştirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz :)
  • Buzdolabında en az 3-4 saat soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine erittiğiniz çikolata ile sunum yapabilirsiniz.

Çilekli Pasta Tarifi

 

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tart kalıbı kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat

Krema için:

  • 2 kutu soğuk krema (400ml)
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket krema sertleştirici (1 yemek kaşığı krem şanti)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 gram mascarpone peyniri

Üzeri için:

  • 500 gr çilek(4 e bölünmüş)
  • 2 paket kırmızı renkli jöle

Küçük boy çay bardağı ölçüsü ile

Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için küçük bir kapta un, kabartma tozu,kakao,vanilya,karbonat ve bir çimdik tuz karıştırılır.
  2. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve şeker koyulur beyazlaşana kadar çırpılır.
  3. Sıvıyağ ve süt eklenir ve çok az tekrar çırpılır.
  4. Karıştırılan un eleyerek sıvı karışıma eklenir ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
  5. Tart kalıbı tereyağ ile yağlanır ve her tarafına gelecek şekilde kakao serpilir.
  6. Kek harcı tart kalıbına alınır ve 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. (kürdan testi yapıp fırından çıkarın).
  7. Krema için bütün malzemeler bir çırpma kabına alınır ve mikser ile sertleşene kadar çırpılır.
  8. Kek soğuyunca servis kabına ters çevirip çıkarılır.
  9. Hazırlanan krema kekin üzerine sürülür.
  10. Dilimlenmiş çilekler kremanın üzerine dizilir.
  11. Pasta jölesi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlanır ve çileklerin her tarafına gezdirilir.
  12. 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.