Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz(silme)
- 4 su bardağı un + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
Üzerine;
- 1 adet yumurta
- Susam
- Çörek otu
Kullanılan su bardağı 200ml
Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 su bardağı unun üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Ortasını çukur yapıp 1 paket instant maya ve 2 su bardağı ılık suyu ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın.
- Hamur toparlandığında tezgaha alın. 1 su bardağı unu da yanınıza alın.
- Hamur elinize çok yapışmaya başladığında azar azar un ekleyip hamuru çektirerek yoğurun (Videoyu izlemelisiniz) 10 dk boyunca yoğurdum.
- Bu aşamada yanıma aldığım unun çeyreği kadarı arttı. Kullanacağınız un miktarı markasına göre değişebilir fakat toplamda 5 su bardağı unu geçmeyelim. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru tekrar kaba alıp 30dk mayalandırın. Daha sonra iki parçaya bölüp beze haline getirin. Bezeleri iki ayrı tepsiye alın.
- Üzerine biraz bastırıp yayılmasını sağlayın. Tekrardan üzerini kapatıp 45 dk da tepside mayalandırın.
- Ardından bütün bir yumurtayı çırpıp üzerine yumurtadan sürün. Dilerseniz çörek otu, susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.