11 Temmuz 2022 Pazartesi

Anasonlu Gevrek(Bayatlamayan Lezzet) Tarifi

 

Anasonlu Gevrek(Bayatlamayan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker(200 mlt)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı anason
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı ve bir çeyrek bardak elenmiş un(3+çeyrek)
  • 1 paket kabartma tozu

    Anasonlu Gevrek(Bayatlamayan Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içine yumurtalar ve şeker konup, beş dakika çırpılır.
  • Üzerine diğer malzemeler ilave edilir(en son yavaş yavaş kabartma tozu ilave edilmiş un konur) kek hamurundan katı, poğaça hamurundan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Pişirme kağıdı serili dikdörtgen borcama boşaltılır ve spatula ile güzelce yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşene kadar kek kıvamında pişirilir.
  • Fırından alınıp, yarım saat kadar iyice soğuyana kadar bekletilir ve bıçakla iki parmak enliliğinde dikdörtgen dilimlere ayrılır.
  • Dilimler yan çevrilip, fırın tepsisine tek tek yerleştirilir ve 130 derecede 30 dakika tekrar pişirilir.
  • En son alt üst yapılıp yedi dakika daha pişirilir. ( bu şekilde her tarafı kızaran dilimler kıyır kıyır olur).
  • Not: en önemli özelliği miss gibi anason kokusu ve kapaklı bir kapta uzun süre taze kalabilmesi).Afiyet olsun

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

    Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, yoğurt ve yağları bir karıştırma kabına alıp, karıştırın. Üzerine irmik, karbonat, sirke ve unu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avucunuzda yuvarlayın. Hamuru rendenin üstüne bastırın ve ortasına biraz ceviz içi ekleyin. Hamuru minik bir rulo olacak şekilde yuvarlayıp kenarlarını kapatın.
  • Tüm hamuru bu şekilde bitirin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında rengi iyice kahverengiye dönene kadar pişiriyoruz.
  • Şerbeti için suyla şekeri karıştırın. 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan almadan birkaç damla limon sıkın ve soğumaya bırakın.
  • Kalburabastıyı fırından alır almaz şerbeti üzerine dökün. Kalburabastı sıcak şerbet ılık olmalı.
  • Şerbeti arada bir kaşıkla üzerlerinden gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Noodle Ramen Tarifi

 


Noodle Ramen Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuşbaşı et 250 gram
  • 150 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 parmak büyüklüğünde zencefil
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram ince noodle
  • 1 yemek kaşığı sos sambal veya pullbiber acısı ben surnam acısı kullandım
  • 3 yemek kaşığı soya
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • Yeşil soğan 2 adet (1 i içine diğerini üzerine sunum için ayırıyoruz)
  • Susam
  • 2 bardak tavuk suyu (Knorr)
  • İsteğe göre rendelenmiş havuç veya başka sebze kullanabilirsiniz

    Noodle Ramen Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavamıza yağı alıyoruz, biraz ısındıktan sonra sıkılmış sarımsağı kavuruyoruz, ilaveten sıkılmış zencefili ekliyoruz.
  • Küçük küçük doğranmış mantarları ve yeşil soğanı ekleyip, beraberinde kavuruyoruz.
  • Sonra tavuk suyunu ekleyerek, sirke ve soyayı katıyoruz. Sulu çorbamız hazır. Ayrı bir tavada küp küp doğranmış etimizi tuz ve karabiberle hafif yağda kavurduktan sonra üzerine soya kavurduktan sonra tavamızı ayırıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede noodleları haşlayıp, suyunu süzdükten sonra sunuma başlıyoruz.
  • Tabağımıza önce noodleları koyduktan sonra tavuk sulu çorbamızı üzerine alalım, sonra etleri, susam ve yeşil soğanlarla birlikte üzerine alalım. Afiyet olsun.


Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 150 gram tereyağı (Margarin yada sıvı yağ da olur)
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Arasına;

  • Dondurma

    Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tencereye koyup, kısık ateşte eritin üzerine 2 su bardağı irmiği koyup, rengi değişene kadar kavurun.
  • Su ve şekeri bir kapta karıştırın rengi dönen irmiğe yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın 1-2 dakika kısık ateşte bırakın (Suyunu tamamen çekmesi için)
  • Daha sonra ocaktan alın 15-20 dakika dinlendirin.
  • Streç film sardığımız kaselere irmikten koyup, kaşık yardımıyla düzeltin ortasını boş bırakın ortalara dondurma koyup irmik ile üzerlerini kapatın daha sonra ters çevirin. Afiyet olsun 

Labneli Makarna Tarifi

 

Labneli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 1 paket makarna (Ben spaghetti tercih ettim )
  • 1,5-2 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet biber (Sarı, kırmızı veya yeşil fark etmez )
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı vegeta veya 1/2 (yarım) tatlı k. tuz
  • Karabiber

Sebzeler piştikten sonra;

  • 1 paket labne ( 175-200 gram arası )
  • 100 ml. az yağlı krema
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Üzerine serpmek için;

    • Rendelenmiş parmesan

      Labneli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle sebzeleri güzelce yıkayalım. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyalım. Sebzeleri kabaca dörde bölelim, sarımsağı bıçak ile ezelim.
    • Küçük tepsiye alalım ve üzerlerine vegetayı (Veya tuz ), zeytinyağını ve karabiberi gezdirelim. Elimizle harmanlayalım.
    • Ben sebzeleri pişirmek için airfryer kullandım, tabiiki fırında da olur (Airfryer de: 180 derece, 17 dakika. Fırında: 180 derece fanlı ayarda 17-18 dakika, lütfen fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın)
    • Sebzeler pişerken makarnayı pakette yazığı gibi pişirelim (Ben 8-10 dakika kaynattım )Makarna haşlandıktan sonra sıvı yağ ile karıştıralım.
    • Sebzeler pişince fırında çıkaralım ve derin bir kaba aktarıp blend edelim.
    • Kabaca blend ettikten sonra labneyi ve kremayı ilave edip, tekrar blend edelim. Servise hazır.
    • Dilerseniz sosu komple pişmiş makarna ile karıştırın veya benim gibi servis tabağa alınan makarnanın üzerine porsyon olarak gezdirin

Fırında Soslu Köfte Kızartılmayan Tarifi

 

Fırında Soslu Köfte Kızartılmayan Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

Diğer malzemeler;

  • 2 çorba kaşığı kadar zeytin yağı
  • 3 orta boy patates
  • 2 köy biberi

Sos için;

  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
  • 2 çay bardağı su

    Fırında Soslu Köfte Kızartılmayan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmekleri kabuklarını bıçakla alıp, poşetleyip, dondurucuya atıyorum köfte yaparken çıkarıp, ılık suda bekletiyorum. Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp, kıymaya katıyorum galeta unu yerine tavsiye ederim. Yoksa galeta unu kullanabilirsiniz.
  • Soğan ve sarımsağı rondodan geçiriyoruz kolay çekmek için bir parça kıymayı ekleyebilirsiniz.
  • Maydanozu doğrayıp baharatlarıda katıp, tüm köfte malzemesini iyice yoğuruyoruz.
  • Fırın tepsisine fırın kağıdını yerleştirip köfteleri şekillendirip diziyoruz.
  • Patatesi elma dilimi doğrayıp köftelerin arasına diziyoruz.
  • Üzerine zeytin yağını gezdirip 200 derece fırına veriyoruz 25 dakika hafif pişiriyoruz.
  • Fırında köfte ön pişirmedeyken sosu ve biberleri hazırlıyoruz.
  • Domatesleri rondodan geçiriyoruz, üzerine biber salçasını ve 2 çay bardağı suyu ekliyoruz, biberleri temizleyip, dilimliyoruz.
  • Tepsiyi fırından çıkarıp, biberleri ve sosunu ekleyip, yeniden fırına veriyoruz 25 dakika sonra ızgarayı açıp 1-2 dakika kadar üzerini kızartıyoruz.

Şipşak Limonlu Cheesecake Tarifi

 


Şipşak Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2 paket eti burçak ya da yulaflı bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı fındık ya da badem kırığı (Sevmeyenler kullanmasın)

Kreması için;

  • Hazır doktor oetker’in cheesecake yap paketi
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1,5 su bardağı katı yoğurt ya da 250 miligram labne peyniri (Ben bir su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı labne peyniri kullandım)

Limonlu sos için;

  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı toz şeker ya da 4 yemek kaşığı bal
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı su

    Şipşak Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler iyice ufalanır ya da rondodan çekilir daha sonra içine eritilmiş tereyağı fındık ya da badem kırığı ilave edilerek güzelce karıştırılır. Süt azar azar ilave edilir, hamur haline gelene kadar kullanılır.
  • Pasta tabanı yağlı kağıt serilerek kelepçe kapatılır kelepçeli kalıbınız yoksa yuvarlak borcam tepside kullanabilirsiniz bisküvi hamurunu elimizle bastırarak eşit şekilde kalıbın her yerine yayılır.
  • Kalıpla birlikte buzdolabına kaldırılır bu arada 2 su bardağı soğuk süt çırpma kabına dökülür üzerine dr oetker kek yap dökülür, katılaşana kadar 5 dakika çırpılır.
  • Daha sonra üzerine yoğurt ya da labne ya da ikisi birlikte ilave edilerek birkaç dakika daha homojen hale gelene kadar çırpılır kalıbıyla birlikte dolaptan çıkarılan bisküvi hamurun üzerine eşit şekilde yayılır, tekrar buzdolabına kaldırılır.
  • Bu arada 3 yemek kaşığı toz şeker 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası tencereye dökülür üzerine 2 bardak su çırpıcıyla karıştırılarak ilave edilir. Hiçbir tür kalmamalıdır ocağın altı yakılır sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Fokurdamaya başladıktan birkaç dakika sonra şeffaflaşır 6 kısılır birkaç dakika daha pişirilerek ocağın altı kapatılır çırpılmaya devam edilir.
  • Ilık hale geldiğinde buzdolabından çıkarılan cheesecake’in üzerine limonlu sosumuz eşit şekilde dökülür bir gece buzdolabında bekletilir ya da en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Kelepçeli kalıpta ise kalıptan çıkarılarak servis tabağınıza alıp zevkinize göre limon 🍋 dilimleri ve nane yapraklarıyla süslemesi yapılır.
  • Eğer borcam kullandıysanız direk borcamın içindeyken süslemesini yapıp dilim dilim keserek borcamın içinden çıkararak servis edilir afiyetler olsun.


Bad Tarifi

 

Bad Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 büyük boy domates
  • Orta boy kuru soğan
  • 2 sap yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 orta boy yeşil biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çorba kaşığı tuz

    Bad Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği pişirelim. Mercimekler yumuşasın ama dağılmasın. Sıcaklığıyla bulguru içine atalım.
  • Şiştikten sonra, salçayı içine iyice yedirelim.
  • Yeşillikleri, domatesi doğrayalım. Kimyon ve tuzuyla birlikte içine ekleyelim. Hepsini karıştıralım.
  • Asma yaprağı, haşlanmış lahana ve kıtır ekmekle tavsiye ederim.

Pastane Şekerpare Tarifi

 

Pastane Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Hamuru için:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (akı hamura – sarısı yüzüne)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

    Pastane Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacağı için önce şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
  • Yumurta akını ( sarısı üzerine) ilave edip tekrar karıştırıyoruz irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
  • Üzerini çok hafif düzleyip yumurta sarısını sürüyoruz ,ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.Afiyetle 

Peynirli Börek Tarifi

 

Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un (ununu kontrollü olarak ekleyin kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
  • İçi için ;

    • 500 gr peynir
    • Yarım demet maydanoz

    Ara katları için ;

    • 125 gr tereyağ veya margarin
    • Çeyrek su bardağı sıvı yağ

    Üzeri için;

    • 1 tane yumurta
    • Susam ,çörek otu

      Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle uygun bir kapta su ,süt, şeker ,mayayı koyup karıştırın .
    • Yumurta, sıvı yağ ,tuzunu ilave karıştırıp ,ununu azar azar ilave karıştırıp yoğuru.
    • Yumuşak bir hamur elde edin.
    • Yarım saat mayalanmaya bırakın .
    • Peynirini çatal yardımıyla ezerek ,maydanoz doğrayıp karıştırın ,kenara bırakın.
    • Katı yağını eritip sıvı yağla karıştırın .
    • Mayalanan hamuru havasını alıp on eşit parçaya bölün .
    • Yuvarlak bezeler yapıp tepsiye dizin .
    • Üzerine mutfak havlusu örtün .
    • İlk bezeden başlayarak 50 cm boyunda açın ,bir fırça yardımıyla yufkanın üzerini yağ sürüp kenarından ortaya doğru katlayın.
    • Aynı işlemi diğer katlarada yapıp kare şeklini verin.
    • Üst kata sürmeyin, üzerine temiz bir bez örtüp bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlemi yapıp ilk yaptığınızdan başlayarak görseldeki gibi açın.
    • İç malzemesini koyup rulo şeklinde sarın .
    • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
    • Yumurtayı çırpın, üzerine sürün, susam, çörek otu serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin, kızarana kadar pişirin ,yapanlara şimdiden afiyet olsun

10 Temmuz 2022 Pazar

Gerçek Kavurma Tarifi

 

Gerçek Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr dana kuşbaşı
  • 150 gr iç yağ
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz

    Gerçek Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak dana etini tencereme koyuyorum altı orta ateşte pişiriyorum hiç bir yağ eklemeden suyunu vermesini bekliyorum.
  • 1 saat boyunca altı orta ateşte veya kısık ateşte pişmesini sağlıyorum.
  • Ara ara karıştırma işlemini kesinlikle ihmal etmiyorum ama aşırıya kaçacak şekilde pişerken çok kapağını açmamaya özen gösterin.
  • Pişmeye yakın tuzunu ekliyorum ve iç yağını eritip etin üzerine döküyorum.
  • Eğer ki hemen tüketmek istiyorsanız da benim gibi pilav ile servis yapabilirsiniz🤌.
  • Kavurmayı isterseniz kavonozlarla sıkı bir şekilde koyup ağız kısmını kapata bilirsiniz bu şekilde vakumlanıp uzun bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.