Malzemeler
- 2 adet mısır
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz sarımsak
- 1 çay kaşığı toz soğan
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Acılı mayonez sos için;
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1/4 (çeyrek) yemek kaşığı acı sos
- Yoğurtlu dip sos
- 2 yemek kaşığı yoğurt (1’ini süzme kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı toz soğan
- 1 çay kaşığı toz sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır?
- Mısırları boylamasına dörde kesin.
- Kestiğiniz 4 parçayı ortadan ikiye kesin.
- Bir mısırdan 8 dilim elde edeceksiniz.
- Bir kasede baharatları zeytinyağı ile karıştırın.
- Mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Fırça yardımıyla mısırları yağlayın.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30 dakika fırınlayın.
- Mısırlar pişerken sosları hazırlamak için malzemeleri kasede karıştırıp buzdolabında bekletin.
- Mısırları fırından çıkarınca soslarla birlikte sıcak olarak servis edin.