Malzemeler
Alt tabanı için malzemeler
- 110 gram tereyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak fazla un
- 1 paket vanilya
Brownie malzemeler
- 90 gram tereyağ
- 100 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı sürme çikolata
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
Crumble için malzemeler
- 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağından 2 parmak fazla şeker
- 60 gram tereyağ (Buzdolabından çıkmış olsun, ne kadar soğuk o kadar iyi)
Nasıl Yapılır?
- Önce alt tabanını yapalım.Oda sıcaklığındaki tereyağ ve şeker bir kaba alınır ve çırpılır.
- Sonra yumurta eklenir ve yeniden çırpılır.
- En son un ve vanilya eklenip son kez düşük devirde çırpılır.
- Yağlı kağıt serilmiş küçük boy borcama yayılır ve buzdolabında bekletilir. Borcam ölçüm 20×28 gibi. Şimdi browniesini yapacağız.
- Brownie yapılışı.Tereyağ, bitter çikolata ve sürme çikolata bir tencereye alınır ve eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.
- Sonra ocaktan alınır.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Çırpılan karışımın içine çikolatalı karışım eklenir ve yeniden çırpılır.
- En son un eklenip karıştırılır.
- Dolapta bekleyen alt tabanın üzerine dökülür ve kenara alınır. Şimdi crumble yapacağız.
- Son katman 🐥Crumble yapılışı.Un, şeker ve soğuk tereyağ bir tepsiye alınır ve parmak uçlarıyla yavaşça ufalanarak karıştırılır. Kum gibi olacak, çok sıkarak yaparsanız yapışır hamur kıvamına gelir. O yüzden dikkatli yapıyoruz.
- Hazırlanan crumble katmanı brownie bin üzerine serpilerek yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır ve buzdolabına konur.
- Buzdolabında da 1- 2 saat bekleyince tamamdır. Afiyet olsun.