Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (yada 2 parça but)
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 8-9 bardak tavuk suyu
- Karabiber,tuz
Servise alırken
- Maydanoz yada dereotu,biberli yağ
Nasıl Yapılır?
- Tavuğu yaklaşık 2 litre su ile haşlayın,didikleyin.
- Yağları tencereye alın unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü ekleyip iyice çırpın ve yavaş yavaş kaynar tavuk suyunu ekleyip bu şekilde 10 dk kaynatıp tavuğu ve şehriyeyi ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Servis yaparken tercihe göre ister maydanoz ister dereotu serpip,toz biberi yakıp üzerine gezdirebilirsiniz.