Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 10-15 adet ıspanak yaprağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 damla limon suyu
- 2.5 su bardağı un
Bulamak için
- 4 -5 yemek kaşığı pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak rengi için ıspanak püresini yapalım 10 veya 15 ıspanak yapraklarının kök kısımlarını kesin sadece yaprak kısımlarını blendırdan geçireceğiniz kaba alın.
- Ardından sıvı yağını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendırdan geçirin püre hazır olunca kenara alın ve kurabiyenin hamuruna başlayın.
- Yoğurma kabına oda ısısındaki yumurtayı kırın.
- Ardından yarım su bardağı şeker ilave edin ve şeker hafif eriyene kadar çırpın.
- Ardından ıspanak püresini ekleyin şeker ve yumurtaya karışana kadar çırpın.
- Son olarak elenmiş un kabartma tozu vanilya ve limon suyunu ekleyin ve spatulayla güzelce unu hamura yedirin.
- Kesinlikle hamuru elinizle yoğurmayın ele yapışan bir hamur olucak elinizi kurtaramazsınız bu yüzden spatulayla karıştırın.
- Hamur hazır olduktan sonra yumuşak olucağı için elde kolay şekil verebilmek için üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az yarım saat vaktiniz varsa 1 saat bekletin.
- Beklemiş haliyle bile ele yapışmaya müsait bir hamur bu o yüzden buzdolabından çıkardıktan sonra şekil verirken devamlı elinizi pudra şekerine batırın elinize yapışacağı an pudra şekerine atın.
- Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar alın yuvarlayın ve pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Bütün hamur bittikten sonra en önemli püf noktası üzerinin çatlak görüntüsü için 2. Sefer bütün bezeleri pudra şekerine bulayın. Bu sayede çatlak görüntüsü elde etmiş olucaksınız.
- İkinci sefer pudra şekerine buladıktan sonra önceden ısıtılmış 170° fırında 10-15dakika pişirin afiyet olsun.