Malzemeler
(200 ml su bardağı kullandım)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Bulamak için;
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- Bolca kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir kabının içine ılık süt, ılık su, tozşeker, instant mayayı alıp güzelce karıştıralım.
- Daha sonra içine tereyağı ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
- Elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamur elimize yapışmaması için kabımızın alt kısmına bir miktar sıvı yağ ekleyip hamurumuzun her yerine sürelim.
- Üzerini streç film ile sıkıca kaplayalım ve bir örtüye sarıp, ılık bir ortamda 40 45 dakika kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru çok söndürmeden düz bir zemine alalım ve hafif toparlayalım.
- Sekiz eşit parçaya bölelim ve elimizde yuvarlayalım.
- 8. İlk yuvarladığımız bezeden başlayarak hamurumuzu ileri geri uzatalım ve inceltelim.
- İki ucu kenarlara gelecek şekilde yuvarlak yapalım ve o kenarları daire olan hamurumuzun etrafında çevirelim ve uçlarını birleştirelim.
- Elimizde hafif genişletelim. Önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama her yerini batıralım.
- Bu şekilde hazırladığımız simitlerimizi yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Her tepsiye dört tane simitimizi yerleştirmiş olacağız.
- Üzerine bir bez örtüp simitlerimizi tepside 15-20 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan simitleri ortasından parmaklarımızla biraz genişletelim.
- Önceden ısıtılmış 230-240 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Ortalama 10-12 dakika da pişecektir.
- Pişen simitleri fırından çıkartalım ve dilediğimiz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz. 😋🔥🤌.