Malzemeler
- 200 gram katı yağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı (0,5 litre) süt
- 5 su bardağı un
Dolgusu için;
- 1 kase ceviz kırığı
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Tencereye katıyağı koyup eritelim (tereyağ kullanacaksanız köpüklerini beyaz kısımlarını alıp sadece yağını bırakın. Sade yağ kullanmak çok daha güzel yapar)
- Üzerine bir su bardağı sıvı yağ ilave edelim. Homojen bir karışım olana kadar karıştırıp kabartma tozunu koyalım. Kabartma tozu erir erimez sütü ilave edelim.
- Kenarlardan köpüklenmeye başlayınca (kaynamaya başlarken) elenmiş 5 su bardağı unun önce yarısını ilave edip karıştıralım.
- Homojen karışım olunca kalan yarısını da ilave edip ocağın altını kısıp 10-15 dk kavuralım. Hamuru yoğurma kabına alıp soğuması için bekleyelim.
- Soğuyan hamura 3 yumurtayı iyice çırpıp dökelim, güzelce yoğuralım. Hamurun yarısını borcama yayalım.
- Üzerine ceviz kırıklarını serpelim. Kalan hamuru da üzerine kapayıp baklava dilimi şeklinde dilimleyelim. Kürdan ile üzerine çizikler atalım. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dk. pişirelim.
- O pişerken şerbeti hazırlayalım. Su, şeker ve diğer malzemeleride ilave edip 10 dk kaynatalım.
- Tatlı sıcak şerbet sıcak ikisini kavuralım (şerbet ve tatlı kaynar değil ama ılıkta değil sıcak sıcak ocaktan aldıktan 3-5 dk sonra gibi) Afiyet şifa olsundu.