Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 ,5 su bardağı kadar su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz (çay kaşığı ucu kadar)
- Yarım çay bardağı su veya süt
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeli olmasın)
- 1 su bardağı tahin
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Tarçın
- Fındık kırığı
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye pirinç ve suyu ekleyip altını kısalım pişsin suyunu çekince ocağı orta ateşe alalım azar azar sütü ilave edip devamlı karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca toz şekerini ve bir çimdik tuz ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım.
- 10 dk kadar kısık ateşte pişirdikten sonra yarım çay bardağı süt veya su ile nişastayı karıştıralım ve tencereye yavaşça ilave edelim.
- Birkaç dakika daha kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım çok beklerse dinlenirken katı olur ona dikkat edin ocaktan alınca tahin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve 2 dk ocakta fokurdatıp alalım.
- Kullanacağımız kaselere sütlacı her defasında karıştırarak paylaştıralım. Üzeri kabuk tutana kadar tezgah üzerinde dinlendirip buzdolabına kaldıralım.
- Bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben tarçın ve fındık kırığı tercih ettim. En az 4 saat ama vaktiniz varsa bir gece dinlendirip öyle tüketin lezzetinin dahada oturduğunu göreceksiniz afiyet olsun 💜
Not: Tahini yoğun sevmiyorsanız yarım su bardağı olarak kullanın beğenirseniz daha sonra yine arttırabilirsiniz