Malzemeler
- 1 yufka
- Çeyrek çay bardağı soda ya da su
- Çeyrek çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Peynir
Nasıl Yapılır?
- Sosa kullanırsanız böreğiniz kabarır. Sosu için gerekli malzemeleri derince bir kaba alarak iyice çırpalım.
- Yufkayı sert zemine sererek yarım olarak d şeklinde katlayalım.
- Daha sonra çeyrek şekilde olacak şekilde katlayalım. Tekrar üçgen hale gelecek şekilde tekrar katlayalım.
- Geniş olan taraftan dört parmak mesafeli olacak şekilde keselim.
- Yukfamızın üçgen kalan kısmını açarak yağladığımız 20-22 santimlik tavaya kenarlarından sarkacak şekilde yufkamızı serelim.
- Yufkanın kalan kısmını 2 eşit parçaya bölelim.
- Yufkamızı sererek fırça yardımıyla soslayalım.
- Peynirimizi koyarak diğer yufkalarımız da aynı işlemi yaparak kenardan sarkan yerleri böreğimizi örterek kalan sosu dökelim ve arkalı önlü kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun
İçi için