Malzemeler
- 1 adet hazır yufka
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 100 gram dil peyniri
Şerbeti için :
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbetini yapalım, küçük bir tencerede su ve tozşekeri karıştırın.
- Ocağın üzerine alın ve kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynatın.
- Bir tatlı kaşığı limon suyunu dökün iki üç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Yufkayı birkaç kez katlayın ve keskin bir bıçakla ince ince kesin, bu işlemi isterseniz birkaç saat önceden hazırlayarak yufkanın birazcık kurumasını bekleyip öyle yapabilirsiniz, o zaman yufkanın yapışmasını önlemiş olursunuz.
- Yapışmaz bir tavanın içinde tereyağını eritin, kesilmiş yufkanın üzerine dökün ve iki çatal yardımıyla yufkayı yağlayın.
- Yufkanın yarısını tavanın içine alın ve güzelce yayın, peynirini üzerine yerleştirin.
- Tekrar üzerine kalan yufkayı yerleştirin, orta ateşte iki tarafını istediğiniz bir renk alana kadar kızartın.
- İstediğiniz gibi kızarınca uygun bir tabağa çıkarın.
- Üzerine soğumuş olan şerbetini dökün, ve bu lezzetli çakma künefenizi sıcak sıcak servis edin, afiyetler olsun 😍
Malzemeler
- 2 su bardağı kuskus
- 1 kase haşlanmış mısır
- 2-3 tane köz kapya biber turşusu
- 3-4 dal taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 8-10 tane kornişon turşu
Sosu için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuskus makarnayı haşlayalım.
- Ardından süzelim.
- Daha sonra dereotu ve yeşil soğanı ,ince ince kıyalım.
- Ardından turşuları küp küp doğrayalım.
- Bütün malzemeleri derin bir kaba alalım.
- Sosu için küçük bir kapta sıvı yağ ,limon ve tuzu karıştıralım ve salatanın üzerine gezdirelim.
- Ardından güzelce karıştıralım. Afiyet olsun
Malzemeler
- 5 adet ayva
- 2 ye bölünmüş her ayva için 1 fincan toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
- 7-8 adet ayva çekirdeği
- Ayva kabuğu
- 1 tutam hibiskus
- 1 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- 1 tutam hibiskusu 1 bardak sucak su ile demleyelim.
- Kenarda bekletip rengini almasını bekleyelim.
- Ayvaları ikiye bölüp içini temizleyelim.
- Tencerenin tabanını ayva kabuklarıyla kaplayalım.
- Ayvaları dizip üzerine göz kararı toz şeker ekleyelim. (tarifinde her ayvaya 1 fincan toz şeker şeklinde ama ben yarım fincan kadar ekledim)
- Tencereye 1 çubuk tarçın,2-3 tane karanfil ve ayva çekirdeklerinden ekleyip demlenen hibiskusu dökelim. Hatta bardaktaki hibiskusları da tencereye ekleyebilirsiniz.
- Baştan orta ateşte ,kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ayvaları arada alt üst çevirerek eşit şekilde hibiskusun rengini almasını sağlayalım🌺
- Piştikten sonra kaymak ve antep fıstığı tozu ile servis edelim.
Malzemeler
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3-3, 5 su bardağı kadar)
Nasıl Yapılır?
- Susamı yanmaz tavada sürekli karıştırarak kavuralım. Dilerseniz kavrul susam kullanabilirsiniz ya da susamı kavurmadan da ekleyebilirsiniz.
- Un hariç diğer malzemeci yoğurma kabına alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 500 gram nohut
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- Zeytinyağı
- Toz biber
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- Kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 4 adet kornişon turşu
- 4 adet ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Nohutu bir gece önceden suya koyun.
- Bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün.
- Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.
- Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını robottan geçirip püre haline getirin.
- Humusu servis tabağına alın.
- Zeytinyağı ve toz biberi humusun üzerine gezdirin.
- İsteğe göre ceviz,maydanoz ve kornişon turşu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ekmek içi
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için uygun bir karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber ve kimyonu ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Harcımız homojen bir kıvam aldıktan sonra parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayalım. Ardından avuç içimizle bastırarak şekillendirelim.
- Şekillendirdiğimiz köftelerimizi airfryer’ın haznesine yerleştirelim.
- Daha sonra köftelerimizi airfryer’ın manuel ayarında, 200°C de 8 dakika pişirelim.
- Pişen köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Malzemeler
- 11 adet nutella topu
- 110 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)
- 100 gram çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nutelladan yarım yemek kaşığı alarak bir tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt üzerine hafifçe yayarak 11 adet top hazırlıyoruz. Bunları en az 30 dk dondurucuda bekletiyoruz.
- Hamuru için tereyağ ve pudra şekeri çırpılıp vanilya ve yumurtalar eklenip tekrar çırpılır.
- Un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip 100 gram çikolata bıçakla parçalara bölünüp hamura eklenip tekrar yoğurulup hamur eşit 11 bezelere bölünür.
- Dondurucuda yeteri kadar bekleyen nutella topları çıkartılıp kurabiye hamurları açılarak içerisine nutella eklenip kenarlardan kapatılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Tüm kurabiye hamurlarını aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 25 dk pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı un
Arası için;
- Kahvaltılık çikolata
Nasıl Yapılır?
- Kasırga kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta aklarını alalım.
- Üzerine tuz ekleyerek koyulaşıp köpük kıvamında olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek tüm malzemeyi güzelce karışana kadar çırpalım.
- Hazırladığımız kek hamurundan 1 su bardağı kadarını ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar kakaoyu ilave ederek tekrar çırpalım.
- Kakaolu hamurun kıvamını dengelemek için içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar su veya süt ekleyebilirsiniz.
- Çırptığımız yumurta aklarını sade ve kakaolu hamura orantılı bir şekilde paylaştıralım ve spatula ile aynı yönde karıştırarak söndürmeden hamurlara köpüğü yedirelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın kabına sade kek hamurumuzu boşaltalım.
- Üzerine kakaolu kek hamurunu her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
- Şekillendirmek için bir çöp şiş veya çatalın arka tarafıyla kekin üzerinde sağdan sola ve yukarıdan aşağıya çizikler atalım.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen keki fırın kabından çıkaralım, üzerine başka bir pişirme kağıdını yerleştirerek ters çevirelim.
- Üstte kalan pişirme kağıdını yavaş bir şekilde kekten sıyıralım.
- Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı sıcak kekin üzerine sürüp ince ve eşit bir katman olacak şekilde yayalım. Bu aşamada kekin soğumasını beklemeyin, sıcak olması gerekiyor.
- Ardından pişirme kağıdından da destek alarak kekimizi rulo şeklinde saralım. Bir kaç dakika bu şekilde dinlendirelim.
- Soğuduktan sonra keki dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
İç harcı için:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küp küp doğranmış soğan
- 2 orta boy rendelenmiş patates
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kase beyaz peynir
Nasıl Yapılır?
- İç harcı için soğanlar küp küp doğranır.
- Patatesler rendelenip suyu sıkılır.
- Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı alınıp soğanlar eklenir.
- Pembeleşene kadar kavurulur.
- Üzerine patatesler eklenir.
- Tuz ve kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
- Kapağı kapatılıp ara ara karıştırarak 10-15 dk hafif yumuşayana kadar pişirilir.
- Sonrasında ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
- Ilıyan patateslerin içerisine rendelenmiş peynir ilave edilip karıştırılır. İç harcımız hazır.
- Sosu için: süt, su, sıvı yağ ve yumurta bir kaba alınıp karıştırılır.
- Yufkalardan biri tezgaha serilir.
- Üzerine bir iki kepçe sostan gezdirilip fırça ile her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Üzerine 2. Yufka serilir yine her yerine sostan sürülür.
- 3. Ve 4. Yufkalarda aynı şekilde aralarına sostan sürülerek üst üste koyulur.
- 4 kat elde etmiş olduk. Son kata da az miktarda sos sürülür.
- Hazırlanan iç harcı yufkanın üzerine boşaltılıp her yerine gelecek şekilde yaydırılır.
- Sağ ve soldan birer parmak katlanır.
- Sonrasında kalınca bir rulo olacak şekilde sarılır.
- Hazırlanan börek ortadan ikiye kesilir.
- Yağlı kağıda sarılıp buzluğa kaldırılır.
- Hemen pişirecekseniz eğer normal bölümüne de koyabilirsiniz.
- Daha sonra börekler çıkarılıp birer parmak aralıklarla dilimlenip yağlu kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dk pişirilir.
- Buzluğunuzda istediğiniz kadar kalabilir ihtiyaç duyduğunuzda çıkarıp dilimleyip tazecik pişirebilirsiniz.
- Muhteşem lezzetli bu böreği sizler de mutlaka deneyin
Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 800 ml süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Ara katlar için;
- 2-3 tane muz
- Hazır karamel sosu
Süslemek için;
- Hindistan cevizi tozu
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremasını hazırlayalım bunun için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Kaynayana dek çırpmaya devam edelim.
- 2-3 dk kaynayıp koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. İnce bir süzgeçten geçiren geniş bir kaba aktarın üzerine streç folyo geçirip soğumaya bırakın.
- Kek için; yumurtaların akını ve sarısını ayıralım. Beyazlarını bir kabın içinde tuzu ekleyip çırpmaya başlayalım. Şekerin yarısını ilave ederek sert akmayan köpüklü bir kıvama kadar çırpın.
- Ayrı bir kaba yumurta sarılarını ve şekerin kalan yarısını ekleyip çırpmaya başlayın. Sıcak suyuda yavaş yavaş ilave edip beyazlaşıp köpük gibi olana kadar çırpalım.
- Un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip çırpalım. Yumurta akınıda 2 veya 3 seferse ekleyip spatula ilr fazla karıştırmadan yedirelim.
- Tamamen homojen olan kek karışımını yağlı kağıt serili 20 veya 18 cm kalıba döküp 1-2 kez tezgaha vuralım ve 170 derece fırında 35-40 dk kontrollü pişirelim. Bende 30 dk da pişti.
- Fırındam çıkan keki kalıptan çıkarıp yağlı kağıt serili telin üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım.
- Kek ve krema soğuduktan sonra keki 2 kez kesin ve servis tabagına bir kek dilimden yerleştirip kremadan sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip karamel sosundan gezdirin ve diğer bir kek diliminden koyun.
- Aynısını tekrar edip kalan kremayı pastanın her yerini kaplayın. Hindistan cevizi tozu ile dilediğiniz gibi süsleyip servise kadar buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.
Malzemeler
İç harcı için;
- 5 -6 elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Kek hamuru için;
- 1 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyelim. Tarçın ve şekerle elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Kekin hamuru için; yumurta ve şekeri 3-4 dakika çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine önce elmaları serelim. Üzerine kek hamurunu eşit miktarda yavaş yavaş dökelim. Elma harcı gözükmesin.
- 200 c fırında 20 -25 dk kadar pişirelim. Kontrollü pişirelim. Her fırının pişirmesi farklı oluyor.
- Pişme işleminden sonra iyice soğuyana kadar bekleyelim. 2. Bir yağlı kağıt yayalım üstüne alt üst çevirelim (birinin ya da bir tepsinin yardımıyla) ilk yağlı kağıdımızı çıkaralım.
- Diğer yağlı kağıtla rulo yapalım. Çok az bekleyip açalım. Bu sefer yağlı kağıtsiz rulo yapalım. Pudra şekeriyle serpip 2 parmak kalınlığında kesip servis yapabiliriz. Afiyet olsun
Malzemeler
- 1 paket spagetti
- 1 kasık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 miktar tuz
Nasıl Yapılır?
- Spagettiyi haşlıyoruz.
- Pişip suyunu süzerken suyundan bir bardak ayırıyoruz.
- Yağda salçayı kavurduktan sonra makarna suyunu ekleyip sos hazırlıyoruz.
- Bu sosu süzdüğümuz makarna ile karıştıyıruz. Afiyet olsun.