Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı ceviz içi çekilmiş
Üzeri için;
- 120 gram sütlü çikolatalı tablet benmari usulü eritilmiş.
Nasıl Yapılır?
- Önce susamı bir tavaya alıp sürekli karıştırarak kavurun. Soğumaya bırakın.
- Yumuşamis tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Susam ve ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Soğumuş susamı iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın.
- Güzelce yoğurun.
- Resimdeki gibi şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerini büyük çatalla çizerek şekil verin.
- 180 derece fırında 25 dakika biraz kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin uç kısmını çikolataya bandirip tekrar yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hepsini bu şekil yapıp buzdolabına koyup 1 saat kadar donmasini bekleyin. Kurabiyeler hazır servis tabağına alın servis yapın.
Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3_3,5 su bardağı un
Süslemek için;
- 150 gram damla çikolata
- Yarım paket krema
- Pasta süsleri
Nasıl Yapılır?
- Süt, su, şeker ve mayayı bir kaba alıp iyice çırpalım.
- Un hariç kalan malzemeleride ilave edip, tekrar çırpalım.
- Unu kontrollü şekilde ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerini temiz bir örtüyle kapatıp 30 dk mayalanmaya bırakalım.
- Biraz derin bir tencereye sıvı yağ koyup donut hamurlarını önlü arkalı kızartalım.
- Havlu peçede serdiğimiz geniş bir servis tabağına yan yana gelecek şekilde dizelim sos tenceresinde kremayı iyice ısıtıp damla çikolataları ekleyerek eritelim (sade çikolata ile çok ağır oluyor ama isteyen krema kullanmayabilir)
- Soğuyan donutları çikolataya batırarak istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden yapanların ellerine sağlık afiyet olsun
Malzemeler
- 3 tane orta veya küçük boy ayva
- 9 yemek kaşığı şeker ( her bir ayva dilimi için 1.5 yemek kaşığı şeker )
- 1 su bardağı su
- Ayva kabukları ve çekirdekleri
Fırın torbası
Nasıl Yapılır?
- Küçük bir kabının içine limonlu su yapalım ayvaları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini ve kabuğu soyalım.
- Kabukları soyulan ayvaları limonlu suya koyalım kararmamaları için. Ayvanın kabuklarını ve içindeki çekirdekleri çıkaralım bir kenara koyalım.
- Ayvaları tek tek alıp göbek kısımlarına 1. 5 yemek kaşığı şekerleri koyup fırın torbasının içine yerleştirelim. Hepsi için aynı şeyi yapıp fırın torbasına yerleştirelim.
- Ayva kabuklarını ve çekirdeklerini içine koyalım bir bardak suyu da içine koyup torbanın ağzını kapatalım.
- Üzerine kürdan ile7-8 tane delik açalım.
- Airfrayerde 160 derecede 25 dakika pişirelim. Sonra 195 derecede 30 dakika pişirelim.
- Torbadan çıkardığımız ayvaların göbek kısımlarına ceviz, fındık, çilek reçeli, vişne reçeli ya da beğendiğiniz herhangi bir şeyi koyabilirsiniz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….
Malzemeler
- 600 gram kültür mantarı
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet sivri biber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Mantarları soyup küp küp biraz iri olacak şekilde keselim yıkayalım.
- Derin tencere içerisinde mantarları yarım saat kadar kaynatalım.
- Mantarlar kaynarken tavamıza sıvı yağımızı koyalım ve soğanları yan yan doğrayalım kısık ateşte kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavuralım.
- Mantarları süzelim yıkayalım ve soğanın üstüne ilave edelim baharatları ve tuzu attıktan sonra 5 dakika daha kavuralım.
- Sotemiz hazır 😉.Afiyet olsuunn
Malzemeler
- 5 su bardağı toz şeker (200 ml.)
- 1.5 çorba kaşığı limon suyu
- 100 gram nişasta
- 1 kahve fincanı su
- 2 gram krem tartar
- 1 tatlı kaşığı badem yağı
Bulamak için
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şeker
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle toz şekeri ve suyu tencereye alalım.
- Sonra şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatalım.
- Ardından limon suyunu ekleyelim.
- Daha sonra hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edelim.
- Ve üzerinde biriken köpüğünü alalım.
- Ardından nişasta ve suyu bir kâsede çırpalım. Sonra kaynayan suya azar azar ve karıştırarak ekleyelim.
- Daha sonra krem tartarı ekleyelim macun kıvamına gelinceye kadar kaynatalım.
- Ve yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayalım.
- Ardından pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakalım.
- Sonra düz bir zemine pudra şekerini ve nişastayı karıştırıp yayalım. Üzerine tepsiyi ters çevirerek soğuyan lokumu alalım.
- Daha sonra mutfak makasını badem yağı ile yağlayalım.
- Ve lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde keselim.
- Ardından şeritleri pudra şekerine iyice bulayıp küp küp keselim.
- Hazırladığınız lokumları tekrar pudra şekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
- 25 gram tereyağı veya margarin
- 2 buçuk yemek kaşığı un ( tepeleme olmayacak )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 250 ml süt
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarinimizi tencereye alıp eritiyoruz.
- Eriyen margarinimizin içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz unun içine sütümüzü ilave edip pürüzsüz bir hal alıp koyulaşsana kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaşan süt helvamıza şekerini de ilave edip karıştırıyoruz.
- Kıvam alan süt helvamızı ocaktan alıp kaselere koyuyoruz.
- Daha sonra airfryimizin hazinesine su koyuyoruz.
- Haznemizin içine telimizi koyuyoruz ve üzerine kaselerimizi yerleştiriyoruz.
- 200 derece 5 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Xiaomi manuel ayarda 200 derece 5 dk pişirdim
- Pişen süt helvalarımızı fındık ile süslüyoruz.Süt helvamız hazır afiyet olsun.
Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dereotu
- 5,6 dal taze soğan
- 1 tane kapya biber çiğden
- 3 tane közlenmiş kapta biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
İsteğe göre
- Kornişon turşu
- Mısır eklenebilir
Nasıl Yapılır?
- Nohutlar haşlanır.
- Yeşilliklerin hepsi ince ince doğranır.
- Kapya biber ince doğranır.
- Közlenmiş kapya biberlerde doğranır.
- Hepsi bir kaba alınır.
- Zeytinyağı,nar ekşisi tuz karıştırılır sltaya dökülür hepsi karıştırılır çay saatine harika bir salata olur afiyet olsun.
Malzemeler
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
İçi için:
- 2 büyük dilim süzme peynir
Üzeri için:
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yufkaları tezgahın üzerine çıkardıktan sonra, bıçak yardımıyla üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
- Bütün yufkaları üçgen şekilde kesip bitirdikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sos için tereyağını eritiyoruz.
- Süt ve yumurtayı derin bir kaba döküp üzerine eriyen tereyağını ilave ediliyoruz karıştırıyoruz.
- Üçgen yufkanın birini alıp fırça yardımıyla sosu her yerine sürüyoruz.
- Sivri olan kısmını parmağınızla yukarıya doğru büzüyoruz. Kenarda kalan geniş parçaları birleştiriyoruz. Uç kısmına peynir koyarak kapatıp sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde yapıp midye şeklini veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz. 180’ önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen böreklerimizi fırından alıp servis ediyoruz. Hem görüntüsüyle şık bir börek, hemde lezzetiyle damaklarda tat bırakacak bu tarifimi mutlaka denemelisiniz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
Kreması için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram çikolata
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Keki için:Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek güzelce karıştırın karışımı yağlanmış bir büyük borcama dökün.
- Döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kreması için:Süt un nişasta şeker ve kakaoyu tencereye alın ve karıştırın ocağa alıp karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen kremayı ocaktan alıp üzerine çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırarak eritin.
- Fırından çıkan ılıyan keki 1 su bardağı süt ile ıslatın ılık iken üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve yayın soğuduktan sonra üzerine bir paket kakaolu bisküvi yi robotta çekip.
- Kremanın üzerine serpin.Deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik bezelye
- 1,5 litre kadar sıcak su
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 avuç kıyılmış dereotu
Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye sıvı yağı alın ve minik minik doğradığınız soğan ile sarımsakları kavurun.
- Sonra minik küpler halinde doğranmış havucu ekleyin ve 2-3 dk daha kavurun.
- Ardından yine minik doğradığınız patates ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ununu ekleyin ve karıştırın.
- Sonra bezelyeyi ve sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte arada bir karıştırarak sebzeler diriliğini yitirene kadar pişirin.
- Sebzeler piştikten sonra kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
- Tuzunu, karabiberi ve dereotunu ekleyin 4-5 dk daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı ilik suyu veya tavuk suyu
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağı
- Nane
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unumuzu zeytinyağında 5 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Ardından minik doğradığımız ve tuzla ezdiğimiz sarımsağımızı ve baharatlatalarımızı ekliyoruz.
- Üzerine soğuk suyumuzu ve ilik suyumuzu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kokusunu çıkana kadar birkaç dakika kaynatıp altını kapatabiliriz.
- Üzerine tereyağında yaktığımız nane ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 3 -3.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 3 kaşık pekmez
- 1 kahve fincanı su
Nasıl Yapılır?
- Un kabartma tozu ve mahlep haricindeki malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım. Güzelce karıştıralım. Un mahlep ve kabartma tozunuda ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp güzelce yoğuralım.
- Susamı tavada kavuralım. Kenara alalım. 1 fincan su ve 2 kaşık pekmezi karıştıralım. Hamurumuza şekil verip önce pekmezli suya sonrada susama bulayalım. Ben yarısını susamsız yaptım.
- Susamsızların üzeri için 1 kaşık pekmezle yumurta sarısını karıştıralım. Simitlerin üzerine sürüp çörek otu serpelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı leblebi tozu
- 1.5 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Önce leblebi rondodan geçirilir un haline getirilir ve yoğurma kabına alınır yağ pudra şekeri eklenir, yoğrulur, yavaş yavaş un eklenir.
- Hamurdan küçük parçalar alıp avcumuzda yuvarlayıp, yağlı kağıt üzerine dizilir.
- Önceden ısıtılmış yüzelli derece fırına fansız verip 15 dakika pişirilir ve alınır soğutulur ardından servis tabağına alınır. Deneyeceklere afiyet olsun.