Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için;
- 2 havuç rendesi
- 2 elma rendesi
- 1 çay bardağı fındık içi
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tepeli çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harçtan başlayalım. Uygun bir tavaya gerekli malzemeleri ekleyip karıştıralım ve ilk başta suyunu salıp ardından tamamen suyunu çekene kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım soğusun.
- Hamurumuz için yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine azar azar un ilave edip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım artık başlayabiliriz.
- İki yağlı kağıt arasına hamurdan iri bir parça alıp merdane yardımıyla ince açalım ufak ağızlı bir bardak ile (kahve su bardağı kullandım) yuvarlak şekiller çıkartalım.
- Üzerlerine tepeli tepeli olacak şekilde iç harçtan koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzeri için yine hamuru açalım yuvarlaklar çıkartalım.
- Tam ortalarından bıçakla (+) şeklinde kesik atalım ve üzerlerine kapatalım etrafından hafif bastırarak sabitleyin.
- 180 derece ısınmış fırında renk alana kadar pişirelim fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun.
Not:
1-Kesinlikle iyi ısınmış fırına koyalım kurabiyeleri.
2-Tam ısınmamış fırında hamur yayılır.
3-Çok kalın yapmamaya ve dışı güzel renk alana dek pişirmeye özen gösterelim.