Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1-2 adet kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurunu hazırlayalım.
- Bir kaba 3 su bardağı unu ilave edelim ,üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karıştıralım.
- Ortasına çukur açıp 1 yemek kaşığı sirke,2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardağı ılık su ilave edelim.
- Ele yapışmayan orta sertlikte hamur yoğuralım.
- Hamurun üstünü temiz bir bez ile örtelim ve iç hazırlamaya geçelim.
- Kıymayı bir kaba alalım,üzerine robottan çektirdiğimiz kuru soğanları ilave edelim,tuz ve karabiber. Hepsini güzelce karıştıralım.
- Hamurun 10-15 dakika dinlenmesi yeterli.
- Hamuru eşit ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara bölelim.
- Tezgahta hamuru açalım ,yarısına iç harcından az alıp ince bir tabaka halinde kıymayı yayalım,hamur işe üstünü kapatıp kenarları çatalla bastıralım.
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Sıcak servis edelim.
Bu ölçülerden 18-20 adet çıkıyor.