6 Nisan 2019 Cumartesi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dereotu

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizi soyup, doğrayalım ve limonla suda bekletelim.
  2. Kuru soğanı doğrayıp yağla birlikte tencereye alalım ve kavuralım.
  3. Yıkayıp soyduğumuz ve doğradığımız havucu da soğan ile kavuralım.
  4. Doğradığımız patatesleri de içine alalım. Üzerine gelinceye kadar soğuk su koyalım.
  5. Tuzunu ve şekerini katıp 10 dakika kadar kaynatalım.
  6. Kerevizi de tencereye koyalım.
  7. Arzuya göre yarım limon suyunu da sıkalım.
  8. Su az gelirse ilave edelim.
  9. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10. Ocaktan indirdikten sonra ince kıydığımız dereotunu da katıp karıştıralım.
  11. Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semiz otu
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yeteri kadar tuz

Semizotlu Kuru Cacık Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar 😊
🙏Rabbime şükürler olsun böyle güzel nimetleri bizim için yaratmış🙏
🌿Semiz otu çok faydalı bir bitki içinde C vitamini olduğu için sık sık tüketmenizi tavsiye ederim. Semiz otuyla yapılan her şeyi çok seviyorum.
Ben köyde yaşadığım için bizim buralarda çok fazla var kendiliğinden çıkan bir bitki olduğu için rahatlıkla bulabiliyorum.
Eğer sizin öyle bir imkanınız yoksa bir bağ Semiz otu yeterli olacaktır. İsterseniz tarife geçelim🌿
🌿🌿Öncelikle Semiz otumuzu güzelce yıkayıp yapraklarını dallarından ayırıyoruz.
İsterseniz doğrayabilirsiniz ben doğramadım vitamini kaybolmasın diye.
Ayıkladığımız semizotumuzu derin bir kaseye alıyoruz üzerine rendelediğimiz sarımsağı ve yoğurdumuzu ilave ediyoruz yarım çay bardağı kadar da su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Eğer daha sulu seviyorsanız daha fazla su ekleyebilirsiniz.
2 yemek kaşığı zeytinyağı pul biberini ve tuzunu atıp tekrar karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Üzerine zeytinyağ gezdirip az bir şey de pul biber serpip servis yapıyoruz. 🌿🌿
Afiyet Şifa Olsun

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200 ml.
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber ve zerdeçal
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon ve karabiber
  • 1 bardak et suyu veya 1 adet knor bulyon
  • 7 su bardağı sıcak su

Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese güzel günler, hayırlı cumalar diliyorum. Bugün size sofralarımızın baş tacı lokantalardakini aratmayacak kırmızı mercimek çorbamın tarifini vermek istiyorum. Yolculuklarda mola yerinde ilk akla gelen hadi bir mercimek çorbası içelim deriz neden evimizde de aynı lezzette içmeyelim.
  1. Öncelikle mercimeği çok güzel yıkıyoruz biraz suda bekletiyoruz.
  2. Tenceremizi ocağa koyup sıvı yağı koyalım ince doğradığımız soğanı ilave edip birazcık kavuralım salçayı koyalım havuç ve patatesi soyup rendeleyelim.
  3. Tencereye ilave edelim yazdan yaptığımız domates sosundan 3 yemek kaşığı koyalım.
  4. Mercimek ve baharatları da koyup karıştıralım.
  5. Sıcak suyumuzu koyduktan sonra tuz et suyunu katıp kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım.
  6. Ben vakitten kazanmak için ve daha güzel kıvamda olması açısından çorbamı düdüklü tencerede 15-20 dakikada pişiriyorum.
  7. Pişen çorbamızı varsa el blendırından yoksa süzgeçten geçirdikten sonra servis kasemize alalım.
  8. Üzerine arzuya göre pulbiber ve bol limonla servis yapalım deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık kabak
  • Yarım kilo kıyma
  • Orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça ( silme )
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kabakları kızartmak için;
  • 150-200 ml sıvı yağ
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
Kabakların üzeri için ;
  • Arzu edilirse yarım demet dereotu
  • Yoğurt

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar arkadaşlar kabakları yıkayıp, ortadan ikiye kesiyoruz.
  2. İçlerini ufak kaşıkla oyup çıkarıyoruz.
  3. 150/200 ml sıvı yağında çevirerek kızartıyoruz.
  4. Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayıp, yarım çay bardağından biraz az sıvı yağında karıştırıyoruz.
  5. İçine kıymayı koyup iyice kavuruyoruz ve içine salçayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırıyoruz. (orta ateşte)
  6. Nohutunu ilave ediyoruz. Bir iki karıştırıp altını kapıyoruz.
  7. İçine yarım demet maydanozu ince ince kıyıp katıyoruz.
  8. Kıymalı harç soğuyunca kızarmış olan kabakların içine dolduruyoruz.
  9. Kare bir borcama yan yan diziyoruz.
  10. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı salçayı, bir çay bardağı suyla sos kıvamında açıyoruz.
  11. Tepsimizin kenarından döküyoruz.
  12. 200 dereceli fırında 35 dk pişiriyoruz.
  13. İsteğe göre dereotlu yoğurtla servis yapıyoruz 🌺🌺 Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

5 Nisan 2019 Cuma

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Yemek Kaşığı Pişmiş Buğday
  • 2 adet orta boy Salatalık
  • 3-4 diş dövülmüş sarımsak
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
  • 1, 5-2 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı akşamdan suya ıslayıp, sabah iyice pişiriyoruz.
  2. Buğdayınız artarsa derindondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  3. Salataklarımızı cacık yapar gibi minik minik doğrayalım.
  4. Dereotunu incecik doğrayalım.
  5. Yoğurt hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  6. Yoğurdu ve tuzu damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
  7. Soğuk servis yaparsanız daha lezzetli olur ☺️ Şimdiden afiyetler olsun sizlere ☺️

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli (200 gr kadar)
  • 1 adet pırasa veya kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre karabiber, pulbiber ve toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı cumalar güzel haftasonu diliyorum. Bugün size bol vitaminli, bahar yorgunluğumuzu alacak güzel bir sebze çorbası tarifi vermek istiyorum.
  1. Öncelikle brokolimizi küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra ocakta kaynamakta olan az suyun içerisine koyalım 5-6 dakika kaynattıktan sonra hemen alıp süzüp soğuk suya tutalım ki yeşilliği geri gelsin.
  2. Çorba tenceremizi ocağa koyup yağımızı koyalım küçük doğradığımız soğanı ilave ederek biraz soteliyelim bir yemek kaşığı un ilave edip karıştıralım.
  3. Küp küp ince doğradığımız kabak, kereviz, patates ve havucumuzu ilave ederek tekrar biraz daha kavuralım sıcak su ilave edelim (kereviz yapraklarınıda mutlaka ilave edelim)
  4. Havuçlar yumuşadığında brokolimizi ve sütü ilave edelim bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alalım blendırdan geçirelim,
  5. Üzerine kırmızı toz biberle kızdırdığımız yağımızı gezdirelim.
    Sıcak sıcak servis yapalım, deneyeceklere afiyet şifa olsun inşallah.

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, köri sosu, kekik, pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı
  • 2 yemek kaşığı ketçap

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi Yapılışı

Ben, kurtarıcım olan çift taraflı tava kullandım. Yapışmaz tavayla da yapılabilen çok kolay bir tarif paylaşacağım (Sosu süper)


  1. Genişçe bir kabın içerisine pirzolaları koyuyoruz.
  2. Yoğurt, ketçap, ezilmiş sarımsak, tuz, pul biber, kekik, köri sosu ve sıvı yağı ekliyoruz, iyice harmanlıyoruz.
  3. Mümkünse en az yarım saat bekletelim(akşamdan sosta bekletebilirsiniz)
  4. Tavamızı ocağa alıyoruz, altını açıyoruz, tavamız ısınınca pirzolalarımızı dizip, arkalı, önlü mühürlüyoruz
  5. Kaptaki kalan sosa 1 çay bardağı su koyup üzerine döküyoruz.
  6. Ocağımızı kısıp, 5 er dakikada bir çevirerek yavaş yavaş pişiriyoruz.
  7. Çatalla kontrol edip pişince altını kapatıyoruz.
    Nefis pirzolamız servise hazır o kadar kolay, ve bir o kadar da lezzetli bir tarif deneyeceklere şimdiden kolay gelsin
    Afiyet olsun 🌺

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

Yazdığım ölçüler 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
  • 2 Patlıcan
  • Patlıcanları yağlamak için Sıvıyağ
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Dilimlenmiş kaşar

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı bir şekilde doğrayalım.
  2. Ortadan ikiye uzunlamasına böldüğümüz patlıcanların ortalarına bıçakla çizikler atalım ve her yerini yağlayarak 200 derece ısınmış fırında 25-30 dk pişirelim.
  3. Yemeğimizin az yağlı olmasını için tercih ediyorum. Sizde mutlaka fırınlayarak denemelisiniz.
  4. Bir tavaya kıymamızı 1, 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile alıp suyunu çekene kadar tane tane hale getirip pişirelim.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanımızı 1 yemek kaşığı tereyağ ( veya yarım çay bardağı sıvı yağ) ile birlikte ekleyerek karıştıralım.
  6. Ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ilave edip pişirmeye devam edelim.
  7. Doğranmış domatesimizi, salçamızı, baharatlarımızı ilave ederek karıştıralım, biraz daha pişirip hazır hale getirelim.
  8. Fırından çıkardığımız patlıcanlarımızın içini hafif çatalla ezelim ve içlerine hazırladığımız içi yerleştirelim. Yarım su bardağı su içine salça karıştırarak yemeğimizi koyduğumuz cam borcama sosumuzu ilave edelim.
  9. 200 derece ısınmış fırında 15 dk kadar pişirelim.
  10. Son beş dk her birinin üzerine dilimlediğimiz ( rendeleyedebilirsiniz. ) kaşarlarımızı yerleştirelim ve 5 dk kadar daha pişirelim.
  11. Yemeğimiz fırından çıkınca sıcak sıcak servis edelim ki kaşarlarımız da soğuyup sertleşmesin. Tercihe göre soslu veya sossuz servis yapabiliriz. Afiyet olsun 🌸

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet havuç
  • 2 adet kereviz
  • 1 demet dereotu
  • 4 kaşık mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı susuz yoğurt
  • Tuz

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi Yapılışı

  1. 7 adet havucu rendeleyin az sıvı yağında soteleyin.
  2. Soğuyunca kereviz soyulup rendelenir dereotu doğrayın.
  3. 4 kaşık mayonez 1 çay bardağı  yoğurt , tuz , sarımsak rendesi eklenir kaseye alınır.
  4. Salatamız hazır. Soğuk servis edin.

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but (Yani kalça) yada yarım tavuk göğsü ya da iki adet baget hangisini isterseniz kullanabilirsiniz
  • 1 büyük çay bardağı pirinç (Şehriye de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet havuç (Biraz yağda kavrulur)
  • 8 su bardağı su
  • Tuz ve maydanoz
Terbiyesi için
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kase su

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 🍋Bir tencere tavuğun butu koyulur.
  2. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir haşlamaya bırakılır.
  3. Çatalla kontrol ettiğiniz tavuğu pişmişse bir tabağa alınır soğuyunca didiklenir.
  4. 🍋Tenceredeki suya yıkanmış pirinçler koyulur.
  5. 🥕Havuç bir küçük tavaya rendelenir.
  6. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir ve kavrulur. İsteyen tereyağı da kullanabilir. Kavrulduktan sonra tencereye ilave edilir.
  7. 🍋 Pirincler yumuşadıysa bir kase suya bir tepeleme yemek kaşığı un yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve tencereye ilave edilir.
  8. Kaynayınca suyu ayarlanır çok katıysa biraz daha sıcak su eklenir.
  9. 🥕 Çorba 10 daha kaynatılır. Tuz ve ince doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Sıcak sıcak yeyin Afiyet olsun Şifa olsun inşAllah 🙏

4 Nisan 2019 Perşembe

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) bağ semizotu küçükse 1 bağı da kullanın
  • 2 orta boy salatalık
  • 1 tutam ince kıyılmış taze nane
  • 2 tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
Üzerine ;
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tutam tuz

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye iyice yıkanıp suyu süzülmüş semiz otunu alalım.
  2. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyelim.
  3. Salatalıkları küp küp doğrayıp ekleyelim. Yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Üzeri için tavaya yağı alalım. Isındığında baharatları ekleyip kavuralım.
  5. Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  6. Nohutları semizotu salatasının üzerine gezdirelim. Afiyetle yiyelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı İnce bulgur
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli ve besleyici bir köfte.
  1. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim fazla suyunu sıkalım
  2. Bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülerek 5 dakika bekletelim.
  3. Ardından kurutulmuş ve çekilmiş ekmek içi ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  4. 1 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun.
  5. Şekil vermek için ben kavanoz kapağının üzerine buzdolabı poşeti koyup yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp kapakla şekil verdim.
  6. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın yanında mayonez ve ketçap ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. .

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 4-5 adet domates ya da kışın hazırladığımız yarım kiloluk kaynatma domates kavanozu
  • 4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı  domates Salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi Yapılışı

Kaynayan suya sıvı yağ ve tuz katıp karıştırılır. Makarna eklenip ara ara karıştırılır. Karıştırılazsa bir birine ve dibine yapışabilir. Makarna haşlanırken domatesler rendelenir. Benim kavanoz domateslerim daha bitmemişti yarım kiloluk bir kavanozun hepsini koydum çünkü makarna bol soslu olursa daha lezzetli oluyor. Kavanoz domatesin nasıl hazırlandığını görmek için isteyen tarif defterime bakabilir. Sarımsaklar yıkanıp ezilir. Havanda dövebilir ya da sarımsak ezici kullanabilirsiniz özü iyice çıksın doğranınca o kadar güzel olmuyor. Bir tavada sıvı yağla birlikte Salça kavrulur. Domates sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır fesleğen eklenip tekrar karıştırılır. Sarımsak mutlaka domatesle birlikte koyulmalı yanmasın domatesin suyu ile birlikte lezzeti birbirine karışsın. Yanınca lezzeti de kaybolur. Sarımsak makarnaya lezzet veriyor siz damak tadınıza göre azaltabilirsiniz bizim evde domates ve sarımsak birleşmesi çok seviliyor. Makarnaya çok yakışıyor. Makarnanın haşlanması hiç bir zaman paketin arkasındaki dakikalar gibi olmuyor siz damak tadınıza göre belirleyin. Haşlanınca süzün sakin soğuk sudan geçirmeyin vitamini kaybolur hatta annem az suyla suyu bitene kadar haşlıyor vitamini içinde kalıyor ondan ölçüsünü öğrenip başka bir tarif tekrar göndermeyi düşünüyorum. Sosta pisince karıştırın. Tahta kaşıkla tek bir yönde karıştırın makarnalar parçalanmasın. Afiyet olsun 😄.