25 Nisan 2019 Perşembe

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet patates (kereviz ile aynı büyüklükte)
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sıvıyağ tuz
Üzeri için;
  • Pulbiber, karabiber, maydanoz dilediğiniz koyabilirsiniz

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu çorba tam bir şifa kaynağı 👍 ve en önemlisi kimse kereviz çorbası olduğunu anlamadı bile o yüzden çocuklarınıza tavuklu patates çorbası diye içirebilirsiniz 😂😂tarifi ekliyorum mutlaka denemelisiniz. 😋
  1. Soğan yemeklik doğranır biraz yağda kavrulur.
  2. Ardından doğranmış sarımsak eklenir yine kavrulur.
  3. Küp küp doğranmış kereviz ve patates eklenir karıştırılır üzerine çıkacak kadar su eklenir pişmeye bırakılır.
  4. Bu arada bir parça tavuk minik minik doğranır biraz sıvı yağ koyduğumuz tavaya alınır suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir ve biraz kavrulur.
  5. Kavrulduktan sonra rendelenmiş havuç eklenir karıştırılır.
  6. Sonra sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
  7. Ve kaynar su eklenerek çorbanın  kıvamı ayarlanır kıvam ne çok katı olacak ne çok sıvı bildiğimiz çorba kıvamında olacak 😄.
  8. Kavrulan tavuk ve havuç karışımına çorbanın suyundan iki kepçe koyulur karıştırılır.
  9. Çorba tenceresine dökülür ardından haşlanmış nohut eklenir.
  10. Beş altı dk daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Afiyet olsun 😋

Karışık Salata Tarifi

Karışık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  •  3 adet salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 dal taze soğan
  • 4-5 yaprak marul
  • 1 adet havuç
  • Bir miktar kırmızı lahana
  • 2 adet domates
Sosu için;
  • kırmızı biberli ve maydanozlu salata sosu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Karışık Salata Tarifi Yapılışı

  1. Salatamız için havuç dışındaki bütün malzemeleri dilediğimiz boyutta doğrayalım.
  2. Havucu rendeleyerek ekleyelim.
  3. Sos için hazır sosumuzu paket üzerinde yazan malzemeler ile karıştırıp hazırlayalım.
  4. Hazır salata sosunu, akdeniz salatası veya marul salatasına yakıştırıyorum. Dilerseniz sos olarak zeytinyağı, ve 1 limonun suyunu kullanabilirsiniz.
  5. Salatamızın üzerine salata sosunu ekleyerek karıştırıp servis tabağımıza alalım. Afiyet olsun.

Uygun fiyatlı Honor 8S tanıtıldı! İşte özellikleri

Huawei’nin alt markası olan ve ülkemizde resmi olarak faaliyet gösteren Honor yeni uygun fiyatlı akıllı telefonunu tanıttı. İlk olarak iki hafta önce ortaya çıkan Honor 8S resmi olarak tanıtılırken, teknik özellikler beklendiği gibi oldu.
Gelin, şimdi Honor 8S özellikleri ve fiyatı gibi detaylara yakından göz atalım.

Honor 8S özellikleri ile neler sunuyor?

Cihazın 5.71 inç büyüklüğündeki LCD ekranı HD+ çözünürlük sunarken, damla çentikli bu ekran 5 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Ön kamera cihazın sunduğu tek biyometrik doğrulama yöntemi.
Zira, Honor 8S modelinde parmak izi okuyucu yer almıyor. Arka tarafta ise 13 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip olan kamera yer alıyor.MediaTek’in Helio A22 işlemcisi cihaza güç veriyor. 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Helio A22, 2 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A53 çekirdeğine ev sahipliği yaparken, grafik tarafında gerekli gücü PowerVR GE8320 GPU sağlıyor.
2 GB RAM ve 32 GB depolama alanının yer aldığı telefon, 3020 mAh kapasiteli batarydan besleniyor. microUSB portunun ve 3.5 mm kulaklık girişinin korunduğu telefon aynı zamanda bir FM Radyo alıcısına sahip.

Honor 8S fiyatı ne kadar?

Android Pie işletim sistemi ve EMUI 9 kullanıcı arayüzü ile kutudan çıkan telefon Siyah, Mavi ve Altın olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip. Cihazın fiyatı 130 dolar olarak açıklandı.

Eklem Sağlığında Trend: Manuel Terapi

Vücudumuz bir makine. Kendi ağırlığına ve yerçekimine karşı direnç göstererek ayakta kalabiliyor. Ancak yanlış oturma pozisyonları, omurgadaki duruş bozuklukları ve ağır çalışma koşulları zamanla bu makineyi kronik eklem ağrılarına maruz bırakabiliyor. Doğal hareket etme yeteneğini kısıtlayan eklem ağrıları ve kas gerginlikleri kendini göstermeye başladığında ise artık yardıma manuel terapi yetişiyor. Anlamı “elle tedavi” olan bu terapi yöntemi fıtıklar, kireçlenme, kas yırtılmaları gibi durumlarda bütüncül tıbbın yeni trendi.
Elle Yapılan Fizik Tedavi
Bedenimiz mükemmel çalışsa da yanlış yapılan hareketler, zorlamalar ve darbeler nedeniyle eklem ve kaslarda ağrılar, zedelenmeler oluşabiliyor. Ağır kaldırmak, uzun süre aynı pozisyonda çalışmak ise omurgayı zorluyor. Manuel terapi, diğer adıyla manipülasyon vücuda doğal hareket sistemini hatırlatmak için yine doğal yöntemlerden yararlanıyor. Fizyoterapist problemli bölgeye germe, bastırma gibi hareketler uygulayarak kasların ve eklemlerin gerçek hareket yapısına geri dönmesini sağlıyor.
Boyundan Ayak Bileğine Kadar Doğal Etki
Ağır çalışma koşullarının, yanlış hareket etmenin ya da tam tersine çok hareketsiz geçen bir yaşamın etkisi en çok kaslarda ve eklemlerde görülüyor. Stresten kaynaklanan kasılmalar nedeniyle boyun fıtığı, çocuklukta başlayıp zamanında müdahale edilmeyen duruş bozuklukları, yaş almayla gelen kireçlenme ve omurganın zorlanması sonucu oluşan bel fıtığı gibi tüm rahatsızlıklar manuel terapinin alanına giriyor.
Bel ve Boyun Fıtıklarında Başarı Oranı Çok Yüksek
Stres, aşırı zorlama ve yanlış yapılan hareketler gibi nedenlerle boyun ve bel omurlarında yaşanan fıtık, özellikle ileri yaşlarda yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıklardan biri. Manuel terapide bel ve boyun fıtıklarında %98 oranında başarı sağlandığı gibi hastalığın tekrarlanma oranı da oldukça düşük. Manuel terapide omurilik kanalındaki sıkışma ve kilitlenmeler de tedavi edilebiliyor. Bel ve boyun ağrısına neden olan bu rahatsızlıklar, kayan omurga diskinin yerine oturtulması sayesinde gideriliyor.
Kronik Rahatsızlıklarda Etkili
Bel ve boyun düzleşmeleri, kas sertliği sürekli tekrar eden omurga kilitlenmeleri vücutta kronik ağrılara neden oluyor. Bu ağrılara yol açan omur kaymaları ve sinir sıkışmaları manuel terapi ile tedavi edilebiliyor. Kronik kasılmaların sonucu olan migren ve gerilim tipi baş ağrıları da bu doğal tedavi yöntemi ile çözülmesi mümkün hale geliyor.
Eklem ve Kasların İlaçsız Dostu

Manuel terapi aslında en eski tedavi yöntemlerinden biri. Günümüzde uzman fizyoterapistler tarafından uygulanıyor ve tedavide vücudun doğal hareket mekanizmasından yararlanılıyor. Doğru bir duruşa, ağrısız eklemlere ve rahatlamış kaslara giden yol sadece vücudun doğru hareket etme eğilimi ve uzman ellerin doğru noktalara uyguladığı basınçtan geçiyor. Manuel terapinin çok sayıda kişi tarafından tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri ilaç, tıbbı cihaz ve elektriksel hiçbir yöntemin kullanılmaması.
Yan Etki ve Ağrı Yaşanmıyor
Birçok kişi ameliyat sonrası ağrıları ve, ilaçların yan etkilerini göze alamadığı için tedaviyi erteler. Oysa zamanında müdahale edilmeyen fıtıklar, kas yırtılmaları ve spazmlar ileride daha zorlu operasyonlar gerektirebilir. Manuel terapiyi bu kadar popüler yapan nedenlerden biri de tedavi sırasında ve sonraki aşamalarda ağrı hissedilmemesi. Böylece tedaviyi ertelemek için de bir neden kalmıyor.
Zaman Kazandırıyor
Omurga, eklem ve kas problemleri yaşam kalitesini düşürüyor. Uzun süren tedaviler ve ameliyatlar ise kişileri gündelik hayattan koparıyor. Manuel terapi kısa sürede sonuç vermesi nedeniyle de avantajlı bir yöntem. Akut rahatsızlıklarda tek seans, kronik sorunlarda 8-10 seans, iyileşmek için yeterli. Verimli ve kısa süreli bir tedavi süreci psikolojik açıdan da rahatlatıcı.

24 Nisan 2019 Çarşamba

Pideli Tavuk Şiş Tarifi

Pideli Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

Pideli tavuk kebabı
  • 750 gr tavuk göğsünden kuşbaşı (kızartacağımız için çok iri olmasın)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
SOS MALZEMELERİ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 büyük boy rendelenmiş domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • Tırnak pide veya evde kalmış bayat pide

Pideli Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı tavukları bir kaba alalım.
  2. Süt, zeytinyağı ve baharatları ekleyelim 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
  3. Dolaptan çıkarıp çöp şişlere dizelim.
  4. Uygun bir tavaya biraz yağ alalım.
  5. Yağ kızdığında şişleri yerleştirip. Çevirerek kızartalım.
  6. Şişleri tavaya aldığımızda sos için tavaya tereyağı alalım.
  7. Eridiğinde salça ve rendelenmiş domatesi ekleyelim.
  8. Kaynamaya başladığında karabiber tuz ve suyunu ekleyelim.
  9. Kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
  10. Pideleri küp küp doğrayalım.
  11. Fırında veya tost makinasında ısıtalım.
  12. Servis tabağına önce pideleri yerleştirelim.
  13. Üzerine domates sosunu gezdirip üzerine çöp şişleri yerleştirelim.
  14. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun 😊😊😊

Püreli Patlıcan (Değişik Tat Arayanlara) Tarifi

Püreli Patlıcan (Değişik Tat Arayanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4 orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ (Patlıcanları kızartmak ve kıymayı kavurmak için)

Püreli Patlıcan (Değişik Tat Arayanlara) Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanlarını kabuklarını soyup yıkayalım.
  2. İnce ince doğrayıp yağda kavrulmaya başlayınca kıymayı ekleyip iyice kavuralım. Tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip ocağı kapatalım.
  3. Patateslerin üzerine su koyup haşlayalım. Kabuklarını soyup, tuz ve süt ekleyip püre haline getirelim.
  4. Patlıcanları temizleyip hem enine hem boyuna bölelim, yıkayıp kurulayalım. Sıvı yağda önlü arkalı kızartalım.
  5. Kağıt havluya koyup fazla yağını alalım.
  6. Fırın tepsisine kızarmış patlıcanları dizip kaşıkla içlerine kıyma için yer yapalım.
  7. Kıymayı patlıcanlara bölüştürelim. Patates püresini elimize köfte yapar gibi alıp avucumuzda açalım ve kıymaların üstünü kapatalım.
  8. Salçayı azıcık sulandırıp pürelerin üzerine ekleyelim.
  9. En üste kaşarları koyalım eriyene kadar pişirelim.
  10. Servise hazır, afiyet olsun 😊 💕

Hasan Paşa Köfte Tarifi

Hasan Paşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 500 gr dana kıyma (Ben az yağlı kullanıyorum)
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik, pulbiber (Baharatlarını kendinize göre ayarlayın, istediğinizi ekleyip istediğinizi çıkarabilirsiniz, miktarı da yine size kalmış ben genelde hepsinden bir tatlı kaşığı kadar koyuyorum)
  • 1 orta boy soğan
  • 4 kaşık galeta unu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
İçine;
  • 1 kavanoz garnitür
Püre;
  • 3 orta boy patates
  • Tuz, karabiber
  • Süt (sütü istediğiniz kadar koyabilirsiniz patatesin büyüklüğüne göre değişir. Ben yarım su bardağı koydum)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
  • Rende kaşar peyniri (Ben ek olarak rende parmesan da kullandım)
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Kekik, kuru fesleğen, sarımsak tozu, tuz, karabiber

Hasan Paşa Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte içim soğan rondodan çekilir. Tüm malzeme yoğrulur. Çanak şekli verilir. İçleri garnitür ile doldurulur.
  2. Püre için patates haşlanır, ezilir. Süt, tereyağı ve baharatları eklenerek karıştırılır. Köftelerin üzerine eşit yayılır.
  3. Sos malzemeleri bir kaba alınır.
  4. Üzerine 2 bardak sıcak su ilave edilir, karıştırılır. Köftelerin üzerine gezdirilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirilir. Daha sonra üzerine kaşar rendesi eklenerek kızarana kadar tekrar pişirilir

Közlenmiş Patlıcan Çorbası Tarifi

Közlenmiş Patlıcan Çorbası  Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1. 5 su bardağı soğuk süt
  • 1. 5 litre su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Közlenmiş Patlıcan Çorbası  Tarifi Yapılışı

  1. Közlenmiş patlıcanların kabukları soyulup, kesme tahtasında küçük küpler şeklinde doğranır.
  2. Çorba tenceresine yağlar konulup ısıtılır.
  3. Un eklenip kokusu çıkana dek kavrulur.
  4. Sonra doğranmış patlıcanları döküp, 2 dk. Daha kavuruyoruz.
  5. Üzerine soğuk sütümüzü döküp topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz.
  6. Soğuk suyumuzu da döküp, ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynamaya başlayan çorbamızı 15 dk. Daha kaynatıp, tuzunu ekleyip ocaktan indiriyoruz.
    Afiyet olsun.

PUBG yasağı ile ilgili önemli gelişme!

Yakın zamanda yıllık kazancını açıklayan PUBG bir yandan da yasaklarla uğraşıyor. Nepal’de uygulanması beklenen PUBG yasağı için önemli bir gelişme yaşandı. Ortaya çıkan bilgilere göre, oyunu oynamanın özgür bir eylem olduğu söyleniyor. Peki, PUBG yasaklandı mı?

PUBG yasağı ne durumda? PUBG yasaklandı mı?

Nepal geçtiğimiz günlerde PUBG yasağı ile gündeme gelmişti. Çocuklar üzerinde olumsuz etkisi olduğu iddia edilen oyun, Hükümet tarafından yasaklanmıştı. Himalaya Times tarafından yapılan açıklamaya göre, belirli bir kesim oyunun eğlence amaçlı olduğunu ve interneti kullanarak bu tarz oyunlar oynamanın bireysel bir ifade özgürlüğü olduğu fikri savunuldu. Böylelik PUBG yasaklandı mı? Sorusunun yanıtı da belli oldu.
Nepal anayasası, basın özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü güvence altına alınıyor. Bu yüzden Hükümet bazı yasaklar getirse de son kararı Yüksek Mahkeme veriyor.Oyun ile ilgili yasak konusunda da süreç bu şekilde ilerledi. Yüksek Mahkeme son aldığı kararla yasak konusunu askıya aldı. Böylece yasak geçici olarak durdurulmuş oldu. Mahkeme ayrıca bu yasağın insanların özgürlük haklarını ihlal edeceğini açıkladı.
Hükümet daha önce yaptığı açıklamalarda ebeveynleri ve eğitimcileri oyunun çocuklar arasında şiddete teşvik ettiği ve çalışmalarından uzaklaştığı gerekçesiyle uyarmıştı.

Diyette Asla Yapmamanız Gereken 10 Şey

Vücut yapınıza uygun diyeti bulmak kadar onu doğru uygulamak da önemli. Aldığınız fazla kiloları verebilmek için sayısız diyet formülü mevcut. Belki birçoğunu denediniz ama ideal kilonuza kavuşamadınız. Belki de verdiğiniz kiloları çok geçmeden fazlasıyla geri aldınız. Bunun nedeni diyetteyken yaptığınız bazı hatalar olabilir. İşte sağlıklı kilo vermenizi engelleyen ve diyet bozan 10 hatalı davranış…
1- Su Kaybı Yaşamayın
Kilo verirken yağ yakar, ödem atarken ise su kaybedersiniz. Diyet yapmaya başladığınızda vücudunuz önce biriktirdiği ödemi atar. Bu süreci yağ yakmak ile karıştırmamak ve su kaybı yaşamamak için gün içinde almanız gereken su miktarını mutlaka alın. Doğru beslenme kadar su içmek de yağ yakımını hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır.
2- Light Ürünlerden Uzak Durun
Light ürünler yağı, şekeri ve kalorisi azaltılmış gıdalardır. Diğer gıdalardan tek farkı ise daha az kalori içermeleri. Light ürünleri dilediğiniz kadar tüketebileceğinizi düşünmeniz size fazla kalori olarak geri döner. Üstelik bu işlenmiş gıdalar kilo vermenize yardımcı olmadığı gibi sağlıksız beslenmenize neden olur. Bunun yerine işlenmemiş, doğal besinleri doğru ölçüde tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
3- Kahvaltıyı Atlamayın
Eğer kahvaltıyı atlıyor ve akşam yemeklerinde telafi ederim diye düşünüyorsanız kilo yerine enerji kaybı yaşayabilirsiniz. Protein ağırlıklı bir kahvaltı yapmak metabolizmanızı hızlandırır, gün içinde daha az kalori almanızı ve enerjik olmanızı sağlar.
 4- Bitki Karışımlarını Bilerek Kullanın
Şifa kaynağı bitkiler depo yağların yakılmasına ve iştahı azaltmaya yardımcı oluyor. Ancak bilmeden yapacağınız karışımlar, bitki çayları ve kürler vücudunuzda toksik etki yaratabilir. Hangi bitkileri bir arada kullanabileceğinizi öğrenerek hem sağlığınızı koruyabilir hem de kilo vermenize yardımcı olacak karışımlar hazırlayabilirsiniz.
5- Aç Kalmayın
Aç kalarak kilo verebileceğinizi düşünmek diyette yapacağınız en büyük hatalardan biri olacaktır. Vücudunuz besin almadığında kilo vermek yerine sadece ödem atar. Aç kalmak su kaybı yaşamanıza neden olacağı gibi verdiğiniz kiloları da hızlıca geri alırsınız. Oysa vücudumuzun zayıflamak için sindirim yapmaya ihtiyacı vardır. Sağlıklı yağ, protein ve karbonhidrat alımını dengeli bir şekilde yapmak çok daha kolay kilo vermenizi sağlar.
6- Diyetisyene Danışın
Zayıflamaya karar verdiğinizde bunu tek başınıza planlamak daha başlamadan yanlış giden bir diyet sürecidir. Diğer insanların zayıflama deneyimleri ve diyet programlarından yararlanmak yerine bir diyetisyen eşliğinde kendi vücudunuza uygun diyeti bulabilirsiniz. Özellikle şok diyetler, sıkı detoks programları gibi uygulamaları tek başınıza yapmanız zayıflamak yerine sadece sağlığınızı bozacaktır.
7- Karbonhidrat Seçimini Doğru Yapın
Karbonhidratlar vücutta su depolar ve şişkinlik hissine neden olur. Diyete başladığınızda hemen birkaç kilo vermenizin nedeni de işte bu suyun vücuttan atılması. Yine de karbonhidrat almak isterseniz beyaz ekmek, börek ve pasta gibi yiyecekler yerine tam buğday ekmeği, bulgur pilavı gibi diyete daha uygun gıdalar tüketebilirsiniz.
8- Tatlandırıcı Kullanmayın
Şeker ve tuz tüketmemek her diyet programında rastlayabileceğiniz bir kural. Ancak yapay tatlandırıcılar kullanıyorsanız diyet yapıyor sayılmazsınız. Şeker yerine doğal pekmez ve bal kullanabilir, yemeklerinizi tuz yerine baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
9- Atıştırmayın
Diyet yaparken temel öğünlerinize sıkı sıkıya bağlı kalıyor ama küçük ikramları da geri çeviremiyorsanız kilo vermeniz pek mümkün olmayacaktır. Küçük bir parça çikolata ya da bir bisküvi parçası size masum görünse de vücudunuzun sindirim düzenini bozar. Küçük atıştırma zamanlarında kuruyemiş ve meyve doğru tercih olacaktır.
10- Gözünüzü Hedeften Ayırmayın
Diyetiniz sizin kişisel yolculuğunuz. Amacınız ise ideal kilonuza kavuşmak ve sağlıklı olmak. Kilo vermeye çalışan diğer insanlarla konuşmak motive edici olabilir ancak kendinizi başkaları ile kıyaslamayın. Unutmayın her beden farklı çalışır ve her diyet kişiye özeldir.

23 Nisan 2019 Salı

Garnitürlü Pilav Tarifi

Garnitürlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır (Konserve de olur)
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Garnitürlü Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağı pilav tavasına alıyoruz. Yıkanıp soyulup küp küp doğranmış havuçları, bezelyeyi ve mısırı tavaya alıp iki dk sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyip üç dört dk pirinçler renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
  3. Tuzu ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Yüksek ateşte pilavın suyu kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Suyunu çekince on dk kadar demlendikten sonra servise hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Vitamin Deposu Salata Tarifi

Vitamin Deposu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 1/2 (yarım) si mor lahana
  • 1 adet havuç
  • Göbek 10 yaprak
  • Mısır tanesi 4 yemek kaşığı
  • Tuz
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi

Vitamin Deposu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Salatalık ve dometesi küçük küpler halinde doğrayınız. Havucu rendeleyiniz. Mor lahanayı ve göbeği küçük parçalar halinde doğrayınız.
  2. Mısırı ekleyiniz. Tuz atınız. Limon suyunu sıkıp, çekirdeklerinden ayıklayıp ekleyiniz. Zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyip, güzelce karıştırınız.
Püf Noktalar!
* Mor lahanayı, soyacaklar yardımıyla, kolayca infe ince ince yapabilirsiniz.
* Mor lahananın biraz daha yumuşak istiyorsanız, tuzla ovalayıp biraz bekletiniz.
* Malum güzelini bulmak çok zor, eğer ki tatlı dometesiniz yoksa, hiç koymamak daha iyi, tadını bozuyor.
* Mısır tuzlu bir salata için şekerli bir tat katıyor. Zevkinize göre hem mısırı hem diğer malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
* Tamamen vitamin deposu ve her öğün yenilenebilir kıvamda. Sade yenilenip, doyulur. Kendisinizi çok ferah hissedeceksiniz.
Abimin bu salatayı yapmasını ve “yaptım!” demesini sabırsızlıkla bekliyorum. Come on FireBro!
Herkese afiyet olsun!

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
  • Sıvıyağ
  • Pul biber
  • Nane

Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar
  1. Öncelikle tencerimize sıvı yağımızı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edelim ve kavuralım.
  2. Sonra küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Üzerine sıcak su ekleyip ve karıştıralım ve pismeye bırakalım.
  4. Patatesler yumusayınca blenderdan geçirelim pürüzsüz bir şekilde.
  5. Terbiyesi için, yoğurt yumurta sarısı ve unu ekleyip karıştıralım 3 kepçe kadar çorbanın suyunu ekleyip karıştıralım çorbaya yavaş yavaş dökelim ve karıştıralım.
  6. Kaynayan çorbamıza tuzumuzu da ekleyelim ve 5 dk kadar pişirelim.
  7. Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Üzeri için yağda kızdırdığımız pulbiber ve naneyi çorbamızın içine dökelim ve karıştıralım. Çorbamız hazır afiyet olsun 😊