9 Haziran 2019 Pazar

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr dana eti
  • 3 4 adet patates
Marine için ;
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Yoğurt sos;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Salçalı sos ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar. daha önce tavuklu çökertme kebabı (lokum gibi ) tarifini vermiştim. çok beğenildi çok kişi tarafından denenip onaylandı. bu seferde sizlere dana etiyle hazırladım.
  1. Öncelikle dana etini (bonfile biftek tercih ) jülyen doğrayalım. Marine malzemelerini çırpalım içine etleri koyalım. 4 -5 saat vakit yoksa 1 saat dolapta dinlendirelim.
  2. Düdüklüyü ısıtalım çok az yağ koyup marinesini süzdüğümüz etleri düdüklüye atıp heryeri mühürlenip suyunu salınca 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirelim.
  3. Düdüklüyü açalım suyu kalmışsa süzelim. tereyağ yada sıvı yağ ilave edip hafif kavuralım.
  4. Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
  5. Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  6. Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
  7. Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos, sonra salçalı sos en üstede etleri koyalım. Afiyet olsun.
    Not: ben en son üzerine yağda kırmızı toz biber yakıp üzerine döküyorum. Dahada lezzetleniyor. isteğe bağlı yapabilirsiniz.
    düdüklü için vaktiniz yoksa etleri tavada 1 çay bardağı suyla pişirebilirsiniz. ama düdüklüde pişirince lokum gibi oluyor.

8 Haziran 2019 Cumartesi

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı  tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Aralarına sürmek için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram tereyağı
İçi için;
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase böreklik peynir

Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alalım ve güzelce yoğuralım ,baya bir yoğurmalısınız .
  2. 12 bezeye bölüp bir tepside dinlendirelim, altına mutlaka un serpelim.
  3. Üzerini bir bez ile örtelim ,hamur dinlenirken bizde içini hazırlayalım kenara koyalım.
  4. Tereyağı ve sıvı yağ karışımını da bir tava da buluşturup eritelim .
  5. En son baya bir derin tencereye su koyalım ve içine tuz atalım.
  6. Makarna haşladığımız sudan biraz tuzlu olacak şekil düşünelim ve yarım limon suyu sıkalım bu aşamada çok önemli yoksa erir gider haşladığımız hamur.
  7. Artık açma işlemine geçebiliriz tek tek unlayıp merdane ile tabak büyüklüğünde açalım ve üst üste koyalım bol unlayıp sonra teker teker oklava ile açıp sofra bezine serelim.
  8. Kaynarmış olan suda iki dk kadar tutup soğuk su doldurduğunuz kabın içine direk alalım ve suyunu süzüp yağlanmış fırın tepsisine sırası ile dizelim.
  9. Her katta bir yumurta fırçası ile yağ gezdirelim .
  10. Ortasına gelince peynirli maydanozlu iç harcımızı koyalım.
  11. Aynı işlemi bitene kadar yapalım.
  12. En son üstüne yağı sürelim ve ısıtılmış fırına 180 derece de yaklaşık bir saat pişirelim.

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 kavanoz mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 margarin veya tereyağ
  • Tuz

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesleri çatal yardımı ile topak olmayacak şekilde iyice eziyoruz.
  2. Fırına süreceğimiz tepsiye, ezdiğimiz patatesleri döküyoruz içine süt, bir su bardağı kaşar peyniri, tuz ve margarini koyup tekrar homojen hale getirene kadar eziyoruz.
  3. Ve patatesleri tepsiye bastırarak döşüyoruz.
  4. Suyu süzülen mısır ve garnitürü patateslerin üzerine döküyoruz.
  5. Garnitürlerin üzerine bir su bardağı kaşar peynirini serpiyoruz.
  6. Üzerine tereyağı veya margarin parçacıkları ekliyoruz.
  7. 250 derecelik fırına atıyoruz.
  8. Üzeri Kızarana kadar pişiriyoruz ve servise hazır. Afiyet olsun.

Semizotu Salatası Tarifi

Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tutam semizotu
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 kaşık lor peyniri
  • İsteğe göre maydanoz, nane, fesleğen, yeşil soğan

Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bütün yeşillikler, soğan ve domates doğranır.
  2. Tuz, karabiber ve zeytinyağı koyup karıştırılır.
  3. Lor peyniri de eklenip karıştırdıktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun 😊🌷

Lokanta Usulü Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 litre su
  • Tuz
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı kuru nane
  • Kırmızı toz biber

    Lokanta Usulü Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı


Sofraların baş tacı mercimek çorbasını birde böyle deneyin derim tam kıvamında 😋
  1. Yıkanmış mercimeği tencereye alalım üzerine soğan ve patatesi soyup doğrayalım.
  2. Tavuk suyu salça, 2 litre su ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Ocağa alıp kaynayınca 20 dakika kadar pişirip blenderdan geçirelim.
  4. Sosu için tavaya yağları alıp ısıtalım üzerine biber ve naneyi ekleyip karıştıralım.
  5. Hazır olan çorbanın üzerine dökelim ( tavuk suyunu iki bardak kullandım ben dilerseniz öyle yapın ölçü kalabalık aileler için ideal fazla derseniz yarım ölçü yapabilirsiniz)
  6. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Kfc Kova Orjinal Tarifi

Kfc Kova Orjinal Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk baget
  • 2 adet tavuk göğüsü
İlk istasyon;
  • 3 bardak un
  • 2 kaşık kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 kaşık galeta unu
İkinci istasyon
  • 2 yumurta
  • Yarım paket krema
  • Tuz
Üçüncü istasyon
  • Yarım paket mısır gevreği

Kfc Kova Orjinal Tarifi Yapılışı

Merhabalar Kfc restorantlarinda yediğiniz ailece yiyebileceğiniz büyük kovaları evde yapmaya ne dersiniz.
Tarifi orda çalışan arkadaşımdan öğrenerek evde denedik ve gerçekten aynısı oldu hatta daha iyisi oldu. Başlayalım


  1. Öncelikle bagetleri biraz haşlayalım malum evde büyük yağ ocakları olmadığından hemen pişmez o yüzden ilk olarak bagetleri haşlayalım.
  2. Bagetler haşlanırken tavuk göğüslerinin 1 tanesini. küçük kare şeklinde diğerini uzun şeritler halinde kesin.
  3. İlk istasyon için un, tozbiber, galeta unu, tuzu ekleyin. Tuzu kendi yediğiniz miktarda ayarlayın ayrıca toz biberi isterseniz acı olarak da kullanabilirsiniz.
  4. İkinci istasyon için bi kapta yumurta ve kremayı karıştırın tuz ilave edin.
  5. Üçüncü istasyon için mısır gevreğini çok küçük olmayacak şekilde elinizle parçalayın.
    Geniş bir tencerede bol yağı kızdırın.
  6. Tavukları önce unlu karışım daha sonra kremalı en sonda mısır gevreğine iyice bulayın.
    Yaklaşık 3 -4 dk. içinde pişiyor. Aynı şekilde bagetlere de aynı işlemi uygulayıp pişirin. Soslar ile servis edin.

Huawei P30 Pro için önemli güncelleme geldi

Huawei‘e uygulanan baskıların ardından şirket halen cihazlarını geliştirmeye ve değiştirmeye devam ediyor. Huawei P30 Pro kamera güncellemesi ile de oldukça iyi olan kamerasındaki birçok sorunu giderecek!

Huawei P30 Pro kamera güncellemesi ile daha iyi bir deneyim sunacak!

Huawei‘in iddialı amiral gemisi P30 Pro çıktığından bu yana kamerası ile dikkat çekiyordu. Fakat şirket bu kamerayı iyileştirmeye devam etmekten vazgeçmiyor. Bu yüzden Huawei P30 Pro için kamerasının çektiği fotoğrafların görüntü kalitesini iyileştirmeye odaklanan yeni güncellemeyi sundu.
316 MB boyutunda olan bu güncelleme ile fotoğraf kalitesi iyileştirildi ve renklerin daha doğal ve orijinal tonlara yakın görünmesi sağlandı. Ayrıca, yeni güncelleme ile Huawei renk sıcaklığını ve HDR algoritmasını da oldukça değiştirdi.
Huawei P30 Pro kamera güncellemesi ile daha iyi bir deneyim sunacak! - ShiftDelete.Net
Renk konusunda da daha gerçekçi görüntüler elde etmek için karşıtlık yani contrast dediğimiz ayarda fazlasıyla azaltılmış. 9.1.0.161 olarak geçen güncelleme ayrıca dinamik bir duvar kağıdı kullanırken yaşanılan kilit ekranı bildirimleri ile ilgili sorunu da gidermiş.
Güncellemelerin çoğunda olduğu gibi, yayınlanan güncelleme yavaş yavaş yayılıyor. Ülkemize veya cihazı kullandığınız bölgeye ulaşması biraz zaman alabilir. Ancak, en azından Huawei‘in mevcut cihazlara yazılım güncellemeleri sağlama konusundaki odağının ve üreticinin mücadelelerini görebilmek birçok kullanıcıyı rahatlatacak.

Uber’den iki önemli işten ayrılış!

Uber CEO‘su Dara Khosrowshahi, COO Barney Harford ve Pazarlama Yöneticisi Rebecca Messina‘nın şirketten ayrıldığını açıkladı. Khosrowshahi, çalışanlara gönderdiği e-posta ile de ayrılanlara dair güzel dileklerini iletti.

Uber önemli iki yöneticisi ile yolları ayırdı!

Barney Harford, Aralık 2017‘de COO olarak seçildi. Harford’un, bir toplantı sırasında yaptığı duyarsız ırkçı yorumlar nedeniyle çalışanlardan çok sayıda şikayet konusu olduğu bildirildi. New York Times’a göre, Uber çalışanları Harford’ın şirketteki görev süresi boyunca kadınlar ve azınlıklar hakkında benzer karalayıcı yorumlar yaptığını da iddia etti.
Ancak Uber CEO’su Khosrowshahi, Harford’u çalışanlarına gönderdiği e-postasında bulunan takdir mesajıyla uğurladı. “Barney yetenekli bir iş adamıdır. Ayrıca, şirket içerisindeki hedeflerimize ulaşmamızdaki katkılarından dolayı Barney’e teşekkür ediyorum.” dedi.Harford’un istifa etmesinin sebebi ise “Uber’deki COO rolünü artık mantıklıbulmuyorum.” açıklaması gibi görünüyor. Harford ve Khosrowshahi’nin ilişkilerindeki geçmişe bakarsak da sırasıyla Orbitz ve Expedia’nın CEO’ları olarak ikilinin birbirlerine karşı olan rekabeti on yıl öncesine dayanıyor.
Harford yerine Andrew Macdonald, artık şirketin global yolculuklarına liderlik edecek ve doğrudan Khosrowshahi’ye rapor verecek. Diğer bir işten ayrılış ise pazarlama ekibinden oldu.
Şirkete gelmeden önce uzun süre içecek endüstrisi yöneticiliği yapan Rebecca Messina, Pazarlama Yöneticisi olarak işe alındıktan bir yıl sonra şirketten ayrıldı. Ayrılık sebebi henüz bilinmiyor.

Hikayeleriyle İstanbul'da Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Tarihi Bina

İstanbul yüzyıllardır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel anlamda zengin bir şehir. Bu yüzden her köşesinde, her sokağında tarihi koklamak ve zamanda yolculuk yapmak mümkün. İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını neredeyse herkes biliyor ancak önünden geçip gittiğimiz görkemli apartmanların geçmişi hakkında bilginiz var mı? Sizler için İstanbul’un hikayesiyle büyüleyen binalarını derledik…
Mısır Apartmanı – Galatasaray
Dışı ayrı içi ayrı büyüleyici olan Mısır Apartmanı, 1910 yılında inşa edildi. İstiklal Caddesi’yle Acara Sokak’ın kesiştiği noktada bulunan apartman aynı zamanda İstanbul’un en büyük kiliselerinden olan St. Antuan Kilisesi’ne de komşu. Trocadero Tiyatrosu’nun yıkıldığı yere Mısırlı Abbas Halim Paşa tarafından kışlık konak olarak yaptırıldı. Adını da sahibinden alıyor. İstanbul’un ilk betonarme yapılarından olma özelliğini taşıyor. Apartman hakkındaki en ilginç söylenti ise Atatürk’ün dişçisi Musevi Sami Günzberg’in bu apartmanda bulunduğu ve Atatürk’ün zaman zaman diş muayenesine geldiği apartman günümüzde de ev ve iş yeri olarak kullanılmaya devam ediyor.
Doğan Apartmanı – Galata
Sapsarı rengiyle İstanbul’un yakınlardaki birçok yüksek noktasından görülebilen Doğan Apartmanı semtin de simgelerinden biri haline gelmiş durumda. Serdar-ı Ekrem Sokak’ta bulunan apartman 1892 yılında Belçika kökenli tüccar ve banker Albert Helbig tarafından mimar Raimondo D'Aronco’ya yaptırıldı. Yapımı tam iki yıl sürdü. İçinde 52 daire bulunan apartmanda günümüzde de birçok ünlü isim yaşamakta. Apartman adını ise 1942 yılında binanın sahibi olan Kazım Taşkent’in bir çığ kazasında hayatını kaybeden küçük oğlundan alıyor.  
Kamondo Apartmanı – Galata
19. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen apartman; Abidin Dino, Sait Faik, Yaşar Kemal, Orhan Veli, Oktay Rıfat, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Melih Cevdet Anday gibi isimlerin bir dönem yaşadığı yer olarak da biliniyor. Adını ise İstanbul’da yaptırdıkları eserlerle iz bırakmış olan Kamondo Ailesi’nden alıyor. Aile çok sevdikleri İstanbul’u Osmanlı’nın çöküş döneminde terk ediyor ve Paris’e yerleşiyor. Ancak II. Dünya Savaşı sırasında Auschwitz’e yollanan aile orada trajik bir şekilde can veriyor. Onlardan geriye kalan ise hâlâ dimdik ayakta duran bu güzel Kamondo Apartmanı oluyor.
Frej Apartmanı – Şişhane
1905 yılında Selim Hanna Frej tarafından yaptırılan binanın mimarı Khyrikiadis. Lübnan asıllı, zengin ve sosyetik Frej Ailesi binayı yaptırdıktan sonra yıllarca burada yaşamış. Ancak daha sonra daha sonra Nişantaşı furyasına uymaya karar vererek taşınmışlar ve bina el değiştirmiş. Dört katlı olan ve her katı ortalama 300 metrekare olan binanın muhteşem bir Haliç manzarası olduğunu söylemeden geçmeyelim. Binanın üzerinde görülen çocuk figürlerinin ise ailenin çocuklarını temsil ettiği söyleniyor.
Arif Paşa Apartmanı – Elmadağ
Adını İstanbul’a tam dört büyük apartman ve köşk yaptırmış olan İstanbul’un son saray doktoru Sarıcazade Arif Paşa’dan alıyor apartman. Cenova mimari tarzında inşa edilen ve 800 metrekarelik bir alanda 36 daire, bir büyük avlu ve ahırlar barındıran apartman saraydan ayrılan kişilerin hayatına devam etmelerine imkan tanımak amacıyla yapılmış.
Sarıca Arif Paşa Köşkü – Moda
Sarıcazade Arif Paşa’nın yaptırdığı bir diğer bina da Moda’da bulunuyor. Aile apartmanı olarak tasarlanan bina Rum mimarisinin izlerini taşıyor. Dünyaca ünlü piyanist, aynı zamanda Arif Paşa’nın torunu olduğu bilinen Ayşegül Sarıca’nın bu apartmanda yaşadığı biliniyor.
Ragıp Paşa Apartmanı – Taksim
Beyoğlu’nda bulunan Afrika Pasajı, Rumeli Pasajı ve Anadolu Pasajı’nı da yaptıran isim olan Eğribozlu Sarıca Ragıp Paşa, II. Abdülhamit döneminin en zenginlerinden biriydi. 1900’de inşa ettirdiği 5 katlı Ragıp Paşa Apartmanı mimarı Aram Karakaş tarafından her penceresi farklı olacak şekilde tasarlanmış.

7 Haziran 2019 Cuma

Helva Tadında Tahin Ve Susamlı Kurabiye Tarifi

Helva Tadında Tahin Ve Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı susam

Helva Tadında Tahin Ve Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tahin, sıvı yağ ve pudra şekerini kabımıza alalım. Unu kontrollü şekilde dökelim. Ben 5 su bardağı kadar kullandım.
  2. Hamuru yumuşak oldu dilerseniz yarım su bardağı daha ilave edebilirsiniz. İçine susmaları katıp iyice yoğuralım ben şekil vermek için dondurma kaşığı kullandım bu sayede 22 adet kurabiye çıktı isterseniz elinizle veya farklı bir kalıp kullanıp daha fazla sayıda kurabiye elde edebilirsiniz.
  3. Yaptığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk kadar pişirelim fırın ısıları aynı olmayabilir kontrol edin. Afiyet olsun ☺️

Beç Yumurtası Menemeni Tarifi

Beç Yumurtası Menemeni Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet biber
  • 4 adet domates
  • 6 tane beç yumurtası
  • Yarım kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı tavuk suyu
  • Tuz

Beç Yumurtası Menemeni Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce biberleri yıkayıp içini temizleyip doğrayın.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayın biberle tavaya koyun sıvı yağı ekleyerek ocağa koyun.Soğan ve biberi iyice kavurun.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın istersenizde rendeleyin ama ben doğradım.
  4. Kavrulan soğan ve biberin üzerine doğradığınız domatesleri ve tuzu ekleyin.
  5. Yarım çay bardağı tavuk suyu da ekleyin.
  6. Daha sonra margarini de ilave edin. Domatesler piştikten sonra yumurtaları ayrı bir kapta karıştırıp ekleyin. Yumurtanın pişmesini bekleyin piştikten sonra ocaktan alın Afiyet olsun :) ) ) ) ) ) )

Havuç Dilimi Baklava Tarifi

Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
Şerbeti İçin:
  • 2, 5 su bardağı şeker ( 250 ml bardak ölçüsü)
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • Ben 31, 32 mm borcam kullandım

Havuç Dilimi Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti için su ve şekeri ile bir dilim limonu tencereye koyup kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra yaklaşık 20 dakika Orta ateşte kaynasın kenara alın.
  3. Öncelikle tereyağı ve sıvı yağını ocakta eritin. Borcamın altını güzelce yağlayın.
  4. Paketi açıp tamamını tepsi boyutunda keserek kenara alıyoruz.
  5. Önce yuvarlak kestiğimiz yufkadan iki tane arasını yağlayarak koyuyoruz, kenardan çıkan parçalar bitene kadar aralarına fırça yardımıyla yağ serpiştirip tepsimize yerleştirin.
  6. Üzerine bir bardak antep fıstığı serpip.
  7. Kalan yuvarlak 14 yufkayı da aralarını yağlayarak tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Kenarlarını içe doğru kapatın videoda olduğu gibi.
  9. Kalan tereyağıda üzerine dökün sonra bıçak ile önce ikiye sonra dört parçaya sonra sekiz parçaya en son 16 parçaya dilimleyin.
  10. 170 ° fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
  11. Baklava piştikten sonra ılık ŞERBETİ dökün, tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın üzerine ılık ŞERBETİ dökün. Korkmayın hamur olmaz tatlımız.
Not:
Tereyağının köpüğünü baklavaya kullanmayın.
Altını üstünü güzelce kızartın ki ŞERBETİ dökünce hamur olmasın.
Tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince ılık ŞERBETİ dökün.
Hamur olmaması için tatlıyı güzelce pişirin.
Şerbeti kıvamlı olsun ne çok koyu nede sulu olacak kıvam tam güzel olursa tatlıda güzel olur yani iş şerbette bitiyor kızlar. Yapanlar kolay gelsin.
Afiyet Olsun.

Meringue ~ Beze Tarifi

Meringue ~ Beze Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Yumurta akı
  • Bir tutam tuz
  • 60g Pudra şekeri
  • 120 gr şeker
  • 1 çorba kaşığı Nişasta

Meringue ~ Beze Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpıyoruz, şekeri azar azar ilave ediyoruz.
  2. Yumurta akı parlak ve sert olması lazım, pudra şekerini ve 1 yemek kaşığı nişastayı ilave ediyoruz.
  3. Altan yukarı doğru yavaşça karıştırıyoruz.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkıyoruz.
  5. 90°C Fırında yaklaşık 2, 5 saat kurutuyoruz.
  6. Rengi beyaz kalmasına dikkat ediyoruz. Deneyenlere şimdiden Afiyet olsun :-)