12 Ekim 2019 Cumartesi

Pekmezli Kaşık Kurabiye Tarifi

Pekmezli Kaşık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin (arzuya göre tereyağ)
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Aldığı kadar un (ortalama 2 su bardağı. Kontrollü)

Pekmezli Kaşık Kurabiye Tarifi Yapılışı

Çok beğeneceğiniz bir kurabiye gerçekten. Severek tükettik. Mutlaka denemenizi öneriyorum 👌🏼
  1. Un hariç diğer malzemeleri yoğurtma kabına alalım.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Cevizden büyük parçalar koparıp dondurma kaşığında şekil verelim.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 180 derece fırında pişirelim.
    Afiyet olsun.

Nohutlu Meze Tarifi

Nohutlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber, kimyon, karabiber, tuz
  • 1 tutam maydanoz

Nohutlu Meze Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle nohutumuzu haşlıyoruz
  2. Yağda salçayı kavuruyoruz. Üzerine nar ekşisi ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  3. Kavrulan salça nar ekşisi karışımına nohutlarımızı ekliyoruz.
  4. 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ekliyoruz ve mezemiz servise hazır :)

Sacta Ciğer Sote Tarifi

Sacta Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı ciğer
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 sivri biber iri ve verev doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı böbrek yağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sacta Ciğer Sote Tarifi Yapılışı

Kan yapma özelliği yüksek olan karaciğer; demir, folik asit, A ve B 12 vitaminlerini içeriyor. Bu özelliği sayesinde birçok hastalıktan koruyor.
Ciğeri genelde kızartma ya da sulu yemeksi bir şekilde pişirebiliyoruz. Sacda daha farklı ve sac kavurma kıvamında çok kısa sürede pişiyor.
  1. Saca zeytinyağını koyun. Hafif ısınmaya başlayınca ciğerleri ekleyin.
  2. Suyunu salıp, renk değiştirene kadar kavurun. Sulu suluiken soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin.
  3. Sebzeler solana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Böbrek yağı ekleyin yağ eriyince en son olarak baharat ekleyin.
  5. Ocaktan alın maydanozlu, sumaklı piyaz ile servis yapın.

Bulgurlu Patatesli Köfte Tarifi

Bulgurlu Patatesli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak suyu
  • 2 adet haşlanıp ezilmiş orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Küçük 1 soğan
  • Çeyrek demet maydanoz

Bulgurlu Patatesli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru sıcak suyla ıslatıp 10 dakika demlendirin.
  2. Üzerine patatesi, çok küçük doğranmış soğanı, maydanozu, salçayı, yumurtayı ve tuzu ekleyin.
  3. Unu azar azar ekleyip iyice yoğurun. Şekil alacak kıvama gelene dek un ekleyin.
  4. Patateslerin büyüklüğüne göre un miktarı da değişebilir.
  5. Köfte şeklini verip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  6. Bol sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Naneli, zeytinyağlı ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Kadayıf Dolma Veya İpek Kozası Tatlısı Tarifi

Kadayıf Dolma Veya İpek Kozası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr taze tel kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz
  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) limon
  • 1 çay bardağı toz Antep fıstığı

Kadayıf Dolma Veya İpek Kozası Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. kadayıftan biraz az alınarak el büyüklüğünde serilir (ince serilir)
  2. İçine dövülmüş cevizi koyup, kadayıf sarma sarar gibi fazla sıkmadan sarılır.
  3. Kadayıflar bitene kadar bu işlem devam edilir ve tepsiye dizilir.
  4. Tereyağ ve sıvı yağ birlikte eritilip kadayıfların üzerine gezdirilir.
  5. 180 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
  6. Şerbeti için , su ve toz şeker tencereye konulup kaynatılır.
  7. Şerbeti kaynayınca limonu eklenir, kısık ateşte 5-10 kadar daha kaynatılır.
    PÜF NOKTA : Şerbet veya tatlıdan biri sıcak ise diğeri soğuk olmalı.
    Soğuyan kadayıfın üzerine sıcak şerbet ilave edilir ve üzerine toz Antep fıstığı ilave edilerek sıcak servis edilir.
***::::::::AFİYET OLSUN:::::::::*****

Karışık Meyve Suyu Tarifi

Karışık Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane mandalina
  • 2 tane elma
  • 2 tane nar
  • 2 tane limon

Karışık Meyve Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Mandalinaların ve limonun suyunu sıkın elmanın da kabuğunu soyup rendeleyin
  2. Narı ayıklayın suyunu çıkarın (ben ayıklayıp temiz bir tülbente koydum öyle sıktım)
  3. Sonra hepsini katıp karıştırdım denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Burçak Bisküvi Den Pratik Tatlı (Gönlü Bol) Tarifi

Burçak Bisküvi Den Pratik Tatlı (Gönlü Bol) Tarifi İçin Malzemeler

  • Eti burçak bisküvi (3 lü paket)
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1 paket krem şanti
  • 1 kase süt

Burçak Bisküvi Den Pratik Tatlı (Gönlü Bol) Tarifi Yapılışı

Öncelikle herkese merhaba herkesin sevip ve keyifle çocuklarıyla yapabileceği harika bir tarif biz kızlarımla adını gönlü bol taktık 🤗🤗
  1. Öncelikle krem şantiyi ve çikolata sosunu yaptık sosu tarife göre yarım bardak eksik sütte yaptım koyu olsun diye krem şantinin de içindeki iki paket bir bardak sütle yaptık.
  2. Daha sonra bunlar biraz soğuduktan sonra ve krem şantiyi buzdolabında beklettim.
  3. Daha sonra toplam 3 kat bisküvi ile yaptık 1 kase ye süt koyduk ve bisküviler ıslaktık 1 tanesini ve borcam koyduk tatlı kaşığıyla krem şanti koyduk.
  4. Daha sonra yine üstüne ısıttığımız bisküvi ve krem şanti en üstüne yine bisküviyi ıslaktık koyduk size söylemiş olduğum eti burçağın 3 lü paket tam olarak 20 adet çıktı ve iç kız tam geldi.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, pul biber, tuz, kimyon
  • 2 adet patates
  • 1 tane domates
  • Salça biraz da su

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğan, domates ve sarımsak ince ince doğranır (robottan da geçirilebilir) ve kıyma ile baharatlar karıştırılır.
  2. Harç tepsiye yuvarlak olacak şekilde serilir.
  3. Üzerine patatesler ve biberler yerleştirilir. Yarım su bardağından biraz fazla su eklenir.
  4. 180 ° C de pişirilir. Afiyet olsun

Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi

Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bardak sinangil glutensiz un
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ veya zeytin yağı
  • 1 bardak ılık süt
  • 2 bardak ılık su
  • 1 paket toz maya
  • Susam , Çörek otu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Glutensiz Un İle Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı malzemeleri bir araya getirip unu ekliyoruz ve mikserle karıştırıyoruz.
  2. Kek hamurundan katı poğaçadan cıvık bir hamur oluyor. Bu ne biçim hamur dedirten cinsten yani.
  3. Baton kek kalıbı veya yuvarlak yada tepsiye boşaltıp üzerini kaşığı suya batırarak düzeltip susam döküyoruz.
  4. 200 derecede 30 dakika da pişti. Sonuç mükemmel. Deneyince göreceksiniz yumuşacık mis gibi kokan bir ekmek oluyor.

Ev Yapımı Pizza Tarifi

Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (veya ılık su)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
Sosu İçin ;
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri İçin ;
  • Sosis
  • Salam
  • Kırmızı ve yeşil biber
  • Sucuk
  • Kaşar peynir
  • Mantar
  • İsteğe göre malzemeler değişebilir (İster sebzeli ister ton balıklı ister tavuklu orası sizin arzuna kalmış)

Ev Yapımı Pizza Tarifi Yapılışı

Çocukların severek yediği ama annelerin hazır olarak tüketmelerini pek uygun bulmadığı ama bir o kadar da lezzeti olan bir tarifimle geldim o yüzden bu tarifim en çok annelerin beğenisini alacak 🎉 Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla pizza yedirebilirsiniz 🥰
  1. Öncelikle hamur hazırlanır.
  2. Un, maya, tuz ve şeker harmanlanır.
  3. Süt ve sıvı yağ eklenerek yoğurulur.
  4. Yumuşak bir hamur elde edilir. (Un miktarını azaltıp yada ekleyebilirsiniz)
  5. Mayalanması için üzeri kapatıp yaklaşık 25 – 30 dakika dinlendirilir.
  6. Hamur mayasını alana kadar sosu hazırlanır.
  7. Sosu için bütün malzemeler dilimlenir baharatlar eklenir ve malzemelerin üzerini biraz geçecek şekilde su eklenerek kaynatılır. Kaynayan sos blenderdan geçirilerek hazır hale getirilir.
  8. Mayası gelen hamurdan bezeler alınarak tepsi boyutunda ince bir şekilde (hazır lavaş inceliğinde) oklava ile açılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
  9. Hazırladığımız sos hamurun üzerini kapatacak şekilde sürülür.
  10. Malzemeleri tutması için hamur üzerine biraz kaşar peynir serpilir.
  11. Üzerine diğer malzemeler yerleştirilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 – 30 dakika pişirilir.
  12. Üzerindeki malzemeler de kızarınca bolca kaşar peynir serpilerek 3 – 4 dakika daha pişirilerek peynirin erimesi sağlanır.
Pizzamız hazır. Afiyet bal olsun

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım şu bardağı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Alabildiğince un ( ben genelde ölçü kullanmam göz kararınca)
İç Harcı İçin ;
  • 3 tane elma
  • 1 buçuk su bardağı elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Biraz portakal kabuğu rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü İçin ;
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce iç harcı hazırlayalım elmaları soyup rendeleyelim.
  2. Kısık ateşte sulanmaya başlayınca şekeri ekleyip bir iki dakika karıştırın.
  3. Ardından cevizleri koyalım ve daha sonra tarcın ve portakal kabuğunun denmesini ekleyip karıştırın.
  4. Elmanın rengi koyulaşıp suyunu çektiğinde altını kapatıp soğumaya bırakın.
  5. Hamuru için sıvı yağ yumurta ve paket yağı karıştırın.
  6. Ardından yoğurt nişasta ve pudra şekerini koyup yoğurmaya başlayın.
  7. Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu koyup yoğurun hamur çok sert olmayacak.
  8. Hamuru istediğiniz şekilde açıp iç harcını koyup yağlı tepside 180 derce de pişirin.
  9. Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra üstünü pudra şekeri serpin umarım beğenirsiniz.
    Deneyen herkese afiyet olsun.

Helezon Kurabiye Tarifi

Helezon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ / margarin (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında )
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3- 3, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
Üstünü Süslemek İçin ;
  • Vişne reçeli

Helezon Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde iyice karıştırın.
  2. Nişasta, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. ( Unu kontrollü ekleyin yavaş yavaş ) yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurun 1/4 ne kakao ekleyin.
  4. Kakaolu olmayan sade hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elinizde yuvarlayın daha sonra kakaolu hamurdan 1 miktar alıp incecik rulo yapın ve yuvarladığınız sade hamur topunun üzerine aralıklı sararak helezon şekli verin.
  5. Elinizde tekrar hafifçe şeklini bozmadan yuvarlayın ve bir bıçak yardımıyla kurabiyelere kesikler atın.
  6. Kurabiyelerin ortasına isterseniz hafifçe serçe parmağınızla bastırarak vişne tanesi girecek şekilde oyuk yapın ( isterseniz yapmaya bilirsiniz)
  7. Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklarla dizip 175 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
Kıyır kıyır uzun süre tazeliğini kaybetmeyen kurabiyeleriniz hazır.
Afiyet olsun

macOS Catalina veri kaybına neden olabiliyor

Apple’ın son yıllarda macOS işletim sisteminde sunduğu yenilikler ve yayınladığı güncellemeler kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı. Tabi, bazı aksaklıklar yaşanabiliyor bunlardan birisi de, macOS Catalina’da ortaya çıktı.

macOS Catalina mail uygulaması veri kaybı ile gündemde

Mail eklentisi geliştiricisi Michael Tsai, macOS kullanıcılarını bilgisayarlarını Catalina 10.15.0’a yükseltirken Mail’de veri kaybı konusunda uyaran bir blog yazısı yazdı.
Tsai, Mail’in veri deposunu Mojave‘den yeni sürüme güncelleyen bazı kullanıcıların bir takım veri kayıpları yaşadığını belirtiyor.  Dikkatli bir inceleme sonucunda çok sayıda mesaj ve mailin kaybolduğu görülmüş.Ayrıca, kullanıcılar posta kutuları arasında e-postaları taşırken mesaj içeriğinin kaybolduğunu bildirmişler. Posta kutuları arasında hem sürükle bırak hem de AppleScript yoluyla geçiş, Mac’te boş bir mesaja neden olabilir. Mesaj bir posta sunucusuna taşındıysa, diğer cihazlar mesajı silinmiş olarak görüyor.
Kullanıcılar etkilenen mesajlara veya posta kutularına bakmadıkça yanlış bir şey fark edemeyebilirler. Veriler sunuculara eşitlendiğinden, bu sorunlar diğer bilgisayarlara ve aygıtlara da yayılabilir. Bu yüzden yedeklemelere geçici olarak güvenmemek gerekiyor.
Apple, Cuma günü geliştiriciler için Catalina 10.15.1 beta sürümünü yayınladı, ancak bu sürümün posta hatalarını giderip gidermediği hala bilinmiyor.