13 Ekim 2019 Pazar

Sütlü Sebzeli Brokoli Çorba Tarifi

Sütlü Sebzeli Brokoli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr brokoli (yarım  Brokoli)
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 küçük patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 litre su (kaynatmak için)
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su ( kıvamına göre ilave edin)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz, karabiber ( damak zevkinize göre ayarlayın)

Sütlü Sebzeli Brokoli Çorba Tarifi Yapılışı

Brokoli yemeyenler sevipte çocuğuna yediremeyenler size harika bir tarifle geldim 🤭 Bütün samimiyetimle söylüyorum deneyin pişman olmayacaksınız.


  1. Sebzeler yıkanır ve küp şekilde doğranır.
  2. Uygun bir tencereye alınır ve üzerine 1 litre soğuk su ilave edilir. Yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Yumuşayan sebzeler uygun bir kaba alınır ve blenderden geçirilir.
  4. Tencereye tere yağ ve zeytinyağ alınır eritilir.
  5. Üzerine bir yemek kaşığı un ilave edilir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  6. Bir buçuk su bardağı süt ve blenderden geçirilmiş sebze ilave edilir.
  7. En son baharatı koyulur bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Misket Köfteli Patatesli Paçası Tarifi

Misket Köfteli Patatesli Paçası Tarifi İçin Malzemeler

Patates Paçası İçin:
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz (Azaltıp arttırılabilir)
  • 2 adet yumurta
Misket Köfte İçin:
  • 150 gram dana kıyma
  • 150 gram kuzu kıyma
  • 1 adet soğan (Küçük boy, rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) kırmızı toz tatlı biber
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz (Kıyılmış)

Misket Köfteli Patatesli Paçası Tarifi Yapılışı

  1. Misket Köfte İçin:Bir kasede kıymayı ve tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine hafif sıvı yağ gezdirerek, 25 dakika pişirin.
  4. Sos İçin:Küçük bir tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
  5. Salça ve tuzu ekledikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar pişirin ve ocaktan alın.
  6. Patates paçası ve üzerine koyduğunuz misket köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.
  7. Patates Paçası İçin:Patatesleri haşlayın ve ezme aleti yardımıyla püre haline getirin.
  8. Bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile püre haline getirdiğiniz patatesi karıştırarak ısıtın.
  9. Üzerine çırpılmış yoğurt, sarımsak, yumurta ve tuzu ekleyip iyice karışmasını sağlayın.Hazırlanan patates paçasını servis kasesine alın ve üzerine misket köfteleri ve salçalı, tereyağlı sos ve doğranmış maydanoz gezdirerek servis edin.

Diyet Fit Pankek Tarifi

Diyet Fit Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 muzun yarısı ( diğer yarısı üstüne )
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Damak zevkine göre tarçın
Çikolata sosu için
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı keci boynuzu pekmezi ( yoksa normal pekmez)
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt
Süslemek için
  • Meyve ( çilek, muz, kivi, ananas )
  • Tahin
  • Bal

Diyet Fit Pankek Tarifi Yapılışı

Merhabalaaaar
Diyettesiniz ve canınız klasik bir kahvaltı istemiyor veya daha sağlıklı bir Pankek yemek mi istediniz doğru yerdesiniz.
  1. Bütün malzemeler blenderdan geçirin.
  2. Tava çok az yağlanacak orta ateşte kızmış tavada arkalı önlü pişirin.
  3. Çikolatalı sosunuz ile ve meyveler eşliğinde süsleyin.


Deneyenlere afiyet olsun :)

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için ;
  • 1 paket krema yarım su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • Bardak ölçüm 200 ml. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri 5 dakka mikserle çırpalım.
  2. Krema kıvamına gelinceye kadar sütü, sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım.
  3. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim karıştıralım.
  4. Yağlanmış kek kalıbına veya küçük borcama döküp 175 derece sıcak fırına verelim .
  5. Pişmesini kürdanla kontrol edip fırından çıkaralım.
  6. Başka bir tepsiyi üzerine koyarak ters çevirelim.
  7. Kürdanla kekin birkaç yerine batıralım.
  8. Sosun hazırlanması ;sütü kremayı tencereye koyup ocağa alalım.
  9. Kaynamaya çıkınca ocağı kapatıp çikolataları içine koyup karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
  10. Sosu keke dökmeden önce ocakta ısıtalım sıcak sos dökelim kekin üzerine.
  11. Sıcak keke sıcak sosu dökelim.
  12. Kek soğuyup sosu çekince dilimleyelim.

Bal Kabaklı Chia Sağlıklı Puding Tarifi

Bal Kabaklı Chia Sağlıklı Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy dilim kabak
  • 1 çubuk tarçın ( tozta olur)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Chia

Bal Kabaklı Chia Sağlıklı Puding Tarifi Yapılışı

Merhabaalaaar efendim tatlılara doyamadık sağlıklı bi puding tarifi verelim dedik diyet usulu tabiki sağlıklı mı sağlıklı :)
  1. Kabakları ve tarçını bir tencereye alın.
  2. Üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  3. Piştikten sonra suyunu süzün.
  4. Çatal yardımı ile kabakları ezin ve içine bal, tahin ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Başka bir kaba Chia ile yoğurdu koyun chiaların şişmesini için biraz bekletin.
  6. Sonra kat kat olacak şekilde süsleyin.
Deneyenlere afiyet olsun :)

Süzme Mercimek Çorbası Sade Ve Lezzetli Tarifi

Süzme Mercimek Çorbası Sade Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı et yada tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un(dolu olmayacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı bulyon
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı su ( gerekirse kıvamına göre eklenecek)
  • Limon suyu
Üzerine;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Süzme Mercimek Çorbası Sade Ve Lezzetli Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremize, kırmızı mercimeği yıkayıp, soğanı da irice parçalara ayırıp, tavuk suyunu da ekleyip, ocağımızı açıp pişirmeye başlayalım.
  2. Fışladıktan sonra, düdüğünü indirip on dakika sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  3. Başka bir tencerede sıvı yağ ve unu kavuruyoruz.
  4. O arada düdüklünün havası bitiyor, mercimeğimizi blenderdan geçip, kavrulan unun üzerine ekleyip, su ilavesiyle iyice kaynayana kadar pişiriyoruz.
  5. Kıvamına göre su takviyesi yapıyoruz.
  6. Tuzunu, kimyonunu ekliyoruz, pütürlük olursa endişelenmeyin, bir kez daha blender dan geçin, isteğe bağlı olarak damak zevkinize göre limon suyu ekleyin.
  7. Üzerine bir küçük cezve veya tavada sıvı yağ, ve bir yemek kaşığı tereyağı kavurup, pul biber, naneyi şöyle bir köpürtüp ister tencereye, isterseniz kaselere servisten sonra döküp afiyetle yiyoruz.
    Deneyeceklere kolaygelsin

Damla Çikolatalı Pudingli Tart Tarifi

Damla Çikolatalı Pudingli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un(kıvamına göre ekleme yapabilirsiniz)
Üzeri için:
  • 1 paket puding
  • Süt (paket arkasında yazan miktar kadar)
Süslemesi için:
  • Damla çikolata

Damla Çikolatalı Pudingli Tart Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle bir kabın içerisine yumurtalarımızı ve şekerimizi alıp 2-3 dakika köpük köpük olana kadar çırpıyoruz .
  2. Daha sonra sıvı yağımızı, sütümüzü ve diğer malzemelerimizi ekliyoruz.
  3. En son unumuzu elekten geçirerek koyuyoruz ki daha pürüzsüz ve güzel olsun kekimiz :)
  4. Tart kalıbımızı margarin ile güzelce yağılıyoruz.Yağsız yer kalmaması gerek.
  5. Kekimizin kolayca kalıptan çıkabilmesi için, hazırlamış olduğumuz kek harcımızı kalıbımıza döküyoruz .
  6. Önceden ısıtılmış fırınımızda 180°de pişiriyoruz, piştiğinden emin olmak için kürdanla kontrol edebilirsiniz.
  7. Kekimiz pişerken pudingimizi hazırlıyoruz .
  8. Daha sonra fırından çıkardığımız kekimizi biraz dinlendirdikten sonra hafif soğuyunca ters çeviriyoruz .
  9. Üzerine pudingimizi döküp damla çikolatamızla süslüyoruz. Afiyet olsun:)

Damla Çikolatalı Kek Tarifi

Damla Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı Damla çikolatası

Damla Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

Merhabalar size bugün içi dolgulu mis gibi bir kek tarifi vereceğim o zaman başlayalım.


  1. Yumurtaları şekerle iyice birlikte çırpalım.
  2. Ardından yoğurdu ve sıvıyağı ekleyip karıştıralım.
  3. Unumuzu, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek iyice çırpalım.
  4. Son olarak damla çikolatalarımızı ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökelim.
  5. 180 derecede iyice pişince kadar bekleyelim. Afiyet olsun 😊

Hasta Çorbası Tarifi

Hasta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı şehriye veya pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 5 diş sarımsak
  • Kekik, kuru nane, toz zerdeçal, tuz
  • Zeytinyağı

Hasta Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimek ve şehriyeyi (pirinç) tavuk suyuyla birlikte kaynatıyoruz.
  2. Mercimekler pişene kadar yirmi dakika kadar kaynatılır.
  3. Yoğurt, yumurta ve toz zerdeçal çırpılır, yavaş yavaş kaynayan çorbaya eklenir.
  4. Eklerken sürekli karıştırılır.
  5. Tavaya zeytinyağı eklenir içerisine kuru nane, kekik ve dövülen sarımsaklar eklenir.
  6. Hazırladığımız sosu kaynayan çorbanın üzerine döküp on dakika kadar daha kaynatalım.

Tart Pasta Tarifi

Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

KEKİ İÇİN;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 Yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
KREMA İÇİN;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 1 Paket vanilin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 2 buçuk su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN;
  • Çikolata sosu (bitter)
  • 2 Su bardağı süt

Tart Pasta Tarifi Yapılışı



  1. Kek malzemeleri karıştırılır. 180 derecede fanlı ayarda pişirilir.
  2. Krema için; şanti hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  3. Koyu bir kıvam alınca ocaktan alınır.
  4. Ilıdıktan sonra şanti eklenir ve mikser ile 5 dk çırpılır.
  5. Kekin üzerine dökülür ve dinlenmesi için dolaba kaldırılır.
  6. Çikolata sosu 2 su bardağı süt ile kıvam alana kadar pişirilir.
  7. 1 kere fokurdayınca ocağın altı kısılır 2 dk daha karıştırılır. Ocaktan alınır.
  8. Ilıyınca kremanın üzerine dökülür.
  9. Zevke göre süslenip soğuyunca servis edilir.
    AFİYET OLSUN

Mıhlama (Kuymak) Tarifi

Mıhlama (Kuymak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağ kaşar peynir ve mıhlamalık peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mıhlama (Kuymak) Tarifi Yapılışı

  1. Kısık ateşte 2 yemek kaşığı tereyağla un kavrulur .
  2. Ardından su eklenir ve tuz eklenir.
  3. Katılaşmaya başlayınca peynirler eklenir ve kalan tereyağ eritilip en son üstüne eklenir.

Balkabağı Tatlısı Tarifi

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy balkabağı
  • 2 su bardağı şeker(arzuya göre şeker oranı arttırılabilir)
Üzeri için:
  • İsteğinize bağlı;hindistan cevizi, tahin ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabağımızın kabuklarını güzelce soyuyoruz, daha sonra çok küçük olmayacak sekilde kare şeklinde dilimliyoruz(küçük dilimler yaparsak kabaklarımız pişerken biraz küçülecekleri için eriyebilir o yüzden dağılmasın istiyorsak biraz daha orta boy dilimler yapalım)
  2. Geniş bir tencereye koyup üzerine şekerimizi ilave ediyoruz, eğer vaktimiz varsa bir gün şekerle bekletelim ama vaktimiz yoksa 2-3 saat şekerde kalıp suyunu salması yeterli olacaktır .
  3. Daha sonra ocakta kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz.
  4. İlk başta tenceremizin kapağını kapatıyoruz daha sonra pişmeye yakın açalım ki suyunu çeksin.
  5. Pişen tatlımızı ister hindistan cevizi ile ister tahinle birlikte sunum yapabiliriz. Afiyet olsun:)

Bayat Ekmek Pizzası (Tembel Pizza) Tarifi

Bayat Ekmek Pizzası (Tembel Pizza) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi adedince bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek miktarda sucuk
  • Beyaz peynir
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet küçük domates
  • 2 yemek kaşığı süt mısır
  • Kekik
  • Tuz

Bayat Ekmek Pizzası (Tembel Pizza) Tarifi Yapılışı

Bayatlamış ekmekler maalesef günümüzde pek değerlendirilmeden çöplere gidip heba oluyor. İsrafın en büyüğünü bu şekilde yapıyoruz maalesef. Ekmekleri yiyeceğimiz kadar alıp bitmeden yeni ekmek almayalım taze ekmeğin yanında kimse bayatı tercih etmez. Lütfen özen gösterelim.
Ekmeğe saygı gösteremezsek Rabbim evlerimizi nasıl bereketlendirsin🥖🍞😥😐
Bunun için belli başlı tarifler var bu tariflerden deneyerek mutlaka bu şekilde değerlendirme yapalım. Ben genelde eğerki galeta unum varsa tembel pizza yapıyorum çocuklarım çok seviyor
Yapımı da çok kolay illaki pizza malzemeleri ile yapmanıza gerek yok. Yumurta ile beraber sadece maydanoz dereotu ile bile yapabilirsiniz damak tadınıza göre istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz.
  1. Tost ekmeği yoksa elinizde normal ekmeği dilimleyin.
  2. Üzerine tereyağı sürüp önceden ısıttığınız fırında hafif çıtırlaşana kadar tutun.
  3. Daha sonra tüm malzemeleri bir kapta harmanlayıp 1 er kaşık ekmeklerin üstüne koyup her yerine dağıtın.
  4. Üstlerine kekik serpip tekrar fırına verin.
  5. Yumurtanın piştiğini görünce fırından alın isterseniz kaşar peyniri serpebilirsiniz.
  6. Ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz. .
    Pazar kahvaltılarını süsleyecek bir tarif ile iyi hafta sonlarınız olsun