14 Ekim 2019 Pazartesi

Çoban Salatası Tarifi

Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 tane domates
  • 1 tane soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane acı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

Çoban Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri güzelce yıkayın.
  2. Domatesleri minik minik doğrayın.
  3. Soğanları küp küp doğramayı tercih etmiyorum.
  4. Ortadan bölüp çok ince doğrayın ve elinizle soğanı yoğurun.
  5. Biberide iyice ufak doğradıktan sonra tuz ve sıvı yağını ekleyip iyice karıştırın.
Afiyet olsun🥰

Sarımsak Ve Terbiyeli Et Çorbası (Kemik Suyundan) Tarifi

Sarımsak Ve Terbiyeli Et Çorbası (Kemik Suyundan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça ilikli kemik
  • 250/300 gr kemiksiz et
  • (Veya direk etli kemikte kullanabilirsiniz)
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu

Sarımsak Ve Terbiyeli Et Çorbası (Kemik Suyundan) Tarifi Yapılışı

Herkese mutlu günler! ☺️
Kış ayı yaklaştıkça sıcacık çorbalarda yapılmaya başlandı. 😍 bence çorbaların şahı kesinlikle et çorbası 😍 hem çok lezzetli hemde tam bir doğal antibiyotik. Deneyeceklere şimdiden afiyet, şifa olsun.
Öncelikle şunu belirteyim eğer kemiğiniz zaten etliyse ayriyetten et koymanıza gerek yok onun üzerinde ki etleri didebilirsiniz. Benim ilikli kemiğim vardı onu ve kuşbaşı etleri kullandım.


  1. Eti ve kemiği düdüklüye koyalım. Üzerini geçecek kadar bol su ilave edelim ve bir bir buçuk saat kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan kemiği içinden alalım. Etleri de ayrı kaba alıp didelim. Zaten dokununca lime lime olacaktır.
  3. Çorbamızı yapacağımız tencerede tereyağ ve sıvı yağ ekleyip eritelim.
  4. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kavuralım. Kokusu çıkıp rengi dönene kadar iyice kavuralım.
  5. Kavrulan una 1, 5 soğuk su ilave edelim iyice çırpalım ki topaklanmasın. Bu soğuk su unu açmak için.
  6. Daha sonra et suyumuzu süzelim tencereye alalım.
  7. Üzerine sarımsakları rendeleyip kaynamaya bırakalım. Bu sırada etleri didip onları da ilave edelim.
  8. Tuzunu ekleyelim. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  9. Başka bir kapta yoğurt ve limonu çırpalım azar azar et suyundan ilave ederek ılıttıktan sonra çorbamıza ekleyelim. Bu şekilde bir on dakika çok kısık ateşte kaynasın. Ve çorbamız hazır. 😍
    Çorbayı servis ederken üzerine sirkeli sos yapabilirsiniz çok yakışıyor mutlaka deneyin. Bunun içinde üç yemek kaşığı sirkeyi küçük bir kaba alın üzerine bir diş sarımsak rendeleyin. Çorbamızın yanında bu sosu ya da limon servis edebiliriz. Afiyet şifa olsun! 🤲🏻☺️

Fırında Baget Patates Tarifi

Fırında Baget Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane tavuk baget
  • Yarım kilo tavuk göğüs
  • 1 büyük soğan
  • 2 veya 3 tane patates
  • 1 tane büyük veya 2 orta boy domates
  • 2 tane biber
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 kaşık salça
  • 6-7 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pulbiber karabiber kekik
  • 1 çay bardağı sıcak su

Fırında Baget Patates Tarifi Yapılışı

Hayırlı cumalar arkadaşlar. Gönlümüzden geçenlerin kabul olmasını diliyorum. Daha önce de söylemiştim fırın yemekleri ❤️ ben😍  Bunların en pratiği fırında baget patates. Ben üzerini bi tık fazla kızarmış seviyorum. Herkesin damak tadı farklı tabi. Fazla uzatmadan herkese mutlu günler dileyip tarife geçeyim.
  1. Bagetlerin üzerine dikine çizik atalım.
  2. Göğüs kısmını istediğimiz gibi doğrayıp tavukları bir kaba alalım .
  3. Üzerine 2 kaşık yoğurt ,1 kaşık salça, 2 kaşık zeytinyağı, ikiye böldüğümüz sarımsaklar ve baharatları ekleyip tavukları iyice soslayıp üzerini strec filmle kapatın.
  4. Buzdolabında en 1 saat kadar dinlendirelim.
  5. Patatesleri soyup doğrayalım onu da tavukları sosladığımız gibi soslayıp tepsiye alalım.
  6. Üzerine tavukları ekleyelim.
  7. Doğradığımız biber,   soğan ve domateslerle süsleyelim.
  8. Sıcak su ekleyip nar gibi  kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 🌸
REKLAM

Fırında Mısır Unlu Kabak Tarifi

Fırında Mısır Unlu Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (silik şekilde)
Üzeri İçin ;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak (Tercihe göre)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane ve pul biber

Fırında Mısır Unlu Kabak Tarifi Yapılışı

Ben bugün misafir için hazırlıyorum 🤗O yüzden bu kadar çok yaptım.
Aperatif, sağlıklı, kızartma tadında mis gibi kabak.
  1. Kabaklar fotoğraftaki gibi küçük ve uzun şekilde doğranıyor.
  2. Tuzlu suda 5 – 10 dakika bekletiyorum ben çamur gibi olmasın diye.
  3. Daha sonra sudan geçirilen kabaklar derin bir kaba alınır.
  4. İçerisine mısır unu, baharatlar ve yağ eklenir. Ben Knor’un Kajun patates çeşnisinden de ekledim.
  5. İyice harmanlanıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yayılır. (Yağlı kağıt bittiği için yağladığım folyo kağıdının üzerine döktüm karışımı 🙈)
  6. Daha sonra 200 C yaklaşıp 20-25 dakika pişirilir.
  7. Kontrol ediyorum ben çünkü herkesin fırınının pişirme süresi farklı olabiliyor.
  8. Son olarak pişen kabaklar servis tabağına alınıp sarımsaklı yoğurt (sarımsaksız da olur) üzerine dökülür.
  9. Tere yağın da yakılan nane de eklendikten sonra servis edilir 🤗
    Herkese afiyet olsun 🌸

Saç Tava Tarifi

Saç Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 3 -4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik

Saç Tava Tarifi Yapılışı

Merhaba 😊
  1. Kuşbaşı etlerimizi küçük küçük kesiyoruz.
  2. Daha sonra kızmış olan tavaya yıkayıp koyuyoruz ve kapağına kapatıp 20 dakika suyunu salması için bekliyoruz ara sıra karıştırıp tekrar kapağını kapatıyoruz.
  3. Diğer yandan kırmızı biberi ve yeşil biberi küçük küçük doğruyoruz domatesleri de yıkayıp rendeliyoruz.
  4. Soğanları da küçük küçük doğruyoruz. etler suyunu saldıktan sonra süzüyoruz.
  5. İçine doğramış olduğumuz biberleri ekliyoruz tekrar kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Daha sonra soğanı da ekleyip 15 dakika bekletiyoruz.
  7. En son sarımsak domatesi ve baharatları ekleyip üzerini kapatıp 1 saat kadar altı kısık vaziyette pişiriyoruz. Afiyet olsun😊

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 bardak sıcak su
  • 1 bardak mercimek
  • 1 küçük boy patates

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar,
  1. Önce yağı tencerenize alın soğanları doğrayın içine kendini bırakana kadar kavurun.
  2. 1 bardak mercimeği yıkayın. Patatesleri küp küp doğrayın.
  3. İçine ilave edin 2 bardak kaynar suyu ilave edin kaynanaya bırakın.
  4. Şiştikten sonra kaynayınca blendırdan geçirin ve sıcak su ilave edin. Biraz tuz ve afiyet olsun.

Fırın Musakka Tarifi

Fırın Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük boy patlıcan
  • 3 adet domates
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet  soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Salça, karabiber, tuz, sıvı yağ

Fırın Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup halka halka kesilir tuzlu suda bekletilip daha sonra süzülür ve kızartılır.
  2. Kızaran patlıcanlar borcama dizilir.
  3. Ardından tavaya kıyma alınır suyunu bırakıp çekince küp küp doğranan soğan ve sarımsak eklenir iyice karıştırılır.
  4. Ardından kabuğu soyulup küp küp doğranan domatesler eklenir.
  5. En son karabiber tuz salça eklenir yarım su bardağı su ile karıştırılır.
  6. Bir taşım kaynadıktan sonra borcamda ki patlıcanları üzerine dökülür.
    Ben önce pişirme kağıdı üstüne de folyo çekip 190 derece fırında 1 buçuk saat pişirdim. Afiyet olsun.

Etli Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi

Etli Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr yemeklik doğranmış kırmızı et
  • 7 adet kurutulmuş patlıcan
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet iri domates
  • 1 baş sarımsak
  • Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1  buçuk bardak sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Toz acı ve tatlı kırmızı biber

Etli Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı

Benim patlıcanlarım tüm şekliyle kurutulmuş patlıcandı. yumuşayana kadar haşladım
  1. Etleri suyunu çekene kadar kavurdum.
  2. Üzerine soğanları sıvı yağı ve salçayı da ekleyip iki üç dakika daha kavurdum.
  3. Daha sonra domatesleri atıp yumuşayana kadar tekrar kavurduktan sonra patlıcanları ve sarımsakları doğrayıp üzerine ekledim.
  4. En son yaklaşık bir buçuk su bardağı sıcak su ve baharatlarda eklendikten sonra 40 dakika kısık ateşte pişti.
    Bol ekmekle yemelik tam bir kış yemeği ☺️
    Afiyet olsun ☺️

Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi

Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin ;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 9. 10 dal ıspanak püresi (ıspanakları blendırdan geçirip elde edebilirsiniz. )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
İçi İçin ;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
  • Muz

Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırıp kek hamuru elde ediyoruz.
  2. Kekimizi 180 ° c fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Krem şantimizi hazırlayıp dolaba atıyoruz.
  4. Soğuyan keki su bardağı ile yuvarlak kalıplara ayırıyoruz.
  5. Ayırdığımız kekleri ikiye bölüyoruz.(Tercihe göre bölebilirsiniz ben fazla fazla çıksın diye bölmeyi tercih ettim. )
  6. Kalan keki ufalıyoruz ve içlerine krem şanti 1 er tane muz olmak üzere üzerini ufaklarla elimizle yuvarlak şekil vererek kaplıyoruz.
    Afiyet olsun.

Ton Balıklı Kış Salatası Tarifi

Ton Balıklı Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dal taze soğan
  • 5 dal taze roka
  • 4 dal maydanoz
  • 2 demet dere otu
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış süt mısır
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çimdik tuz
  • Ve konserve ton balığı

Ton Balıklı Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli bir kış salatası için;
  1. Yeşillikleri elimizle doğrayıp limon suyuyla güzelce karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra domates ve salatalığı doğrayıp salata kabına döküyoruz.
  3. Üzerine süt mısırı ve limonun kabuğunu çok küçük doğrayıp salataya ekliyoruz.
  4. Bir güzel karıştırıp biraz daha limon sıkıyoruz.
  5. Üzerine zeytinyağını ve tuzunu da attıktan sonra tekrardan karıştırıp kaselere koyuyoruz.
  6. Daha sonra ton balığını üzerine ekliyoruz. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.

Tapas Tarifi

Tapas Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 dilim beyaz ekmek
  • 1 küçük küp doğranmış domates
  • 2 adet M boy yumurta
  • 50 gram ezilmiş beyaz peynir
  • 3 parmak kalınlığındaki kangal sucuk (küp doğranacak)
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kasığı ince doğranmış tereyağ
Üzeri İçin ;
  • 3 dilim cheddar ya da kaşar peyniri

Tapas Tarifi Yapılışı



  1. Tüm malzemeler karıştırılır.
  2. Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine sürülüp 170 derecelik fırının ızgara kısmında 10 dakika pişirilir.
  3. Üzerine de fırından çıkmaya yakın peyniri koyulup eriyince servise hazırdır.

Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin ;
  • 1 paket petibör bisküvi
Kreması İçin ;
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu margarin
  • Elinizde varsa bitter çikolata
  • Krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin genişçe bir tepsinin tabanına dizin.
  2. Tencereye margarin ve çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirin.
  3. Ocaktan aldığınız kremaya margarin ve çikolataları ekleyip iyice karıştırın.
  4. Biraz soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde bisküvilerin üstüne eşit şekilde yayın ve soğuması için dolaba kaldırın.
  5. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutan kremanın üstüne yayıp 3 – 4 saat bekletelim.
  6. Dinlenen sultan sarmalarınızı sarıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun 😊

Körili Sebze Sote Tarifi

Körili Sebze Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • 1 adet büyük patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük kapya biberi
  • 1 şili biberi (acı isterseniz)
  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Körili Sebze Sote Tarifi Yapılışı

  1. Kabak, patates ve soğan soyularak jülyen doğranır. Biberler de jülyen doğranır.
  2. Yağ derin bir tavaya alınarak ısıtılır. Patatesler kızartılarak bir kaba alınır.
  3. Aynı tavada kabaklar da sotelenip patatesin üstüne alınır.
  4. Sonra biberler ve soğan da sotelenir.
  5. Patates ve kabak da tavaya alınarak tuz ve köri eklenir.
  6. En son krema da katılarak bir taşım kaynatılır. Afiyet olsun.