27 Ekim 2019 Pazar

Pankek Tarifi

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içerisinde bütün malzemeleri iyice çırpın.
  2. Yapışmaz tava ısındıktan sonra ister kaşık yardımıyla ister hamur dağıtıcıyla dökün.
  3. Biraz bekleyin ve kızaran tarafı çevirin.
  4. İki tarafıda kızarınca servis tabağına alın. Afiyet olsun.
REKLAM

Ekmek Pizzası Tarifi

Ekmek Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 dilim ekmek sucuk
  • 4-5 yeşil biber rendelenmiş kaşar peyniri ,lor peyniri
  • Yarım bardak siyah zeytin
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su

Ekmek Pizzası Tarifi Yapılışı

  1. Yağlı kağıdın üzerine tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerini soslayalım.
  2. Daha sonra üzerlerini malzemelerimizle dilediğiniz şekilde süsleyelim.
  3. 180 derece fırında on dakika kaşarları eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Şakşuka Veya Kudüs Menemeni Tarifi

Şakşuka Veya Kudüs Menemeni Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-5 yumurta
  • 2-4 domates (büyüklüğüne göre)
  • 1 kapya biber
  • 1/2 (yarım) soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates veya karışık salça
  • 1 fiske kimyon
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske tatlı kırmızı biber
  • 1 fiske şeker
  • 2 fiske tuz
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şakşuka Veya Kudüs Menemeni Tarifi Yapılışı

Şakşuka, güveç gibi iki farklı yemek türü için kullanılan bir kelimedir. Şakşuka, Türkiye’de daha çok patlıcanlı bir yemeği çağrıştırsa da Kudüs bölgesinde zevkle pişirilip yenen bir menemen türüdür. Bu tür farklılıkların sebebi, “şakşuka” kelimesinin anlamı (Berberice “karışık, karma” demek) olabilir. Ama her ne kadar Israil’de bu yemek sevilse de anavatanı Libya (Trablus) sayılmaktadır.
  1. Zeytinyağını geniş bir tavaya döküp ocağa koyuyoruz. İçine yarım baş soğan ve ufak doğranmış sarımsağı ekleyip soğanın rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
  2. Kapya biberi küçük küçük doğrayıp soğanlara ekleyip yumuşayıncaya kadar ~5 dk kavuruyoruz.
  3.  Domateslerin kabukları kalın ise soyuyoruz. Değilse buna gerek yoktur (bende bir domates pembeydi, kabuğu inceydi, bu yüzden ben soymadım) direk ufak küplere kesip tavaya ekleyebilirsiniz.
  4. Menemen karışımına sırasıyla tüm baharatları, şekeri ve tuzu ekleyip domatesler pişene kadar orta ateşte kavuruyoruz. Domates suyunun azalmamasına dikkat ediyoruz. Bunun için ocağın ateşinin harlı olmaması gerekiyor, ama çok düşük yaparsak da pişirme süresi çok uzar.
  5. Domatesler yumuşayınca içine isteğe bağlı olarak en az 3 en fazla 5 yumurta, sarısının dağılmamasına dikkat ederek kırıyoruz.
  6. Kapağı kapatıp menemeni yumurtanın beyazı katılaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Ardından sarısı katılaşmadan ocaktan indirip sıcak sıcak tercihen olduğu gibi tavada üstüne kıyılmış maydanoz serpilmiş bir şekilde servis ediyoruz. Yanına özellikle sıcak pide veya somun ekmek iyi gider.
    Afiyet olsun

Karnabahar Salatası Tarifi

Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 adet küçük boy brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 limon suyu + 1!limonun kabuğu
  • Tuz
  • Sumak tozu
  • Karabiber
  • Zerdeçal (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı

Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılıp haşlanır.
  2. Havuçlar yuvarlak dilimlenip haşlanır.
  3. Haşlanan sebzeler süzülüp soğutulur.
  4. Soğanlar piyazlık doğranır.
  5. Tuz, sumak tozu ve limon suyu ile ovulur.
  6. Sebzelerle karıştırılır.
  7. Karabiber ve zerdeçal eklenir.
  8. Limon kabuğu rendelenir.
  9. Son olarak zeytinyağı ilave edilir.
    Afiyet olsun.

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr Kuzu Kıyma
  • 2 su bardağı Köftelik Bulgur
  • 4 adet Patates
  • 1 adet Kapya biberi
  • 2 adet Sivri Biber
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 bağ Maydanoz

Arap Kebabı Ve Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Patates Köftesi Yapımı; Patatesleri 15 dk haşlayalım. Bir tepsiye bulgurları boşaltıp üzerine 1 su bardağı sıcak su koyalım ve şişip soğuyana kadar bekleyelim.
  2. Şişen bulgurların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası koyup ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım.
  3. Patatesleri ya rendeleyelim, yada ezelim.
  4. Bulgurların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon koyup, patatesleri de ekleyelim.
  5. Bulgurla beraber yine çiğ köfte yoğurur gibi yoğurmaya devam edelim.
  6. Bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı koyalım ve avucumuzu yağlayarak, uzun uzun köfteler yapalım.
  7. Yemek aşamasında, Bu köfteleri tabağınıza alın, çatalınızla iz yaratın ve daha sonra üzerine Arap kebabından koyarak yiyebilirsiniz.
  8. ARAP KEBABI; Tavaya kıymayı koyun ve kavurmaya başlayın, henüz yağ koymayın.
  9. Tavadaki kıymanın suyu bitince, isterseniz .
  10. Tereyağı, isterseniz zeytinyağı koyabilirsiniz.
  11. Küp küp doğranmış soğanları, biberleri ekleyin, tuz, karabiber dilediğiniz şekilde baharat koyabilirsiniz.
  12. Biraz kavurulunca 1 bardak sıcak su ekleyin.
  13. Su bitene kadar bekleyin, sonra maydanozları ince kıyım doğrayın ve üzerine yayın ve 1-2 dk daha kavurun.
  14. Bir tepsi içine kıymayı yayın ve patates köftelerini dizin, servis edin.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Paket Brüksel Lahanası (500gr)
  • 5-6 Adet Arpacık Soğan
  • 2 Havuç
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 3 Küp Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  1. Brüksel lahanaları sirkeli suda bir süre bekletiyoruz.
  2. Daha sonra 5 dk haşlayıp kenara alıyoruz.
  3. Soğanları, sarımsağı ve jülyen doğradığımız havuçları 5-6 dakika zeytinyağı koyduğumuz tencerede soteliyoruz.
  4. Daha sonra lahanaları atıp 1 dk hep beraber çeviriyoruz.
  5. Sıcak suyu, şekeri ve tuzu atıp tencerenin altını kısıp yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Ilınınca borcama alıyoruz.
Çok hafif bir yemek oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

Lahana Yemeği Tarifi

Lahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım lahana
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Lahana Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Lahanayı ince olmayacak şekilde doğrayalım hazır olsun.
  2. Soğanları uzun uzun doğrayıp bi iki dk kavuruyoruz.
  3. Biberleri ve sarımsağı da doğrayıp üstüne ekliyoruz iki üç dk daha kavuralım.
  4. Domatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz.
  5. Salçayı da ilave edelim ve lahanaları da ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Son olarak suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Kapağını kapatıp pişirelim.
REKLAM

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 margarin
  • 2 bardak pudra şekeri
  • Yarım kg nişasta
  • 3 avuç un
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
  • Kakao(üzeri için)

Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarini yumurtayla yoğurun.
  2. Diğer malzemelerin hepsini ekleyin.
  3. Kakaoya batırılmış ruj kapağı veya soda şişesi ya da benzeri ürünlerle yuvarladığınız hamuru hafifçe bastırın.
  4. 180 derece 15 dk pişirin.

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 su bardağı un (azar azar ölçülü bir şekilde)
İç harç:
  • 3 büyük elma(rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tarçın
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 pk vanilya
Süslemek için ;
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harç hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Elmalar rendelenip suyu sıkılarak tavaya alınır.
  3. Şeker, fındık içi de eklenerek kavrulur.  Hafif suyunu salacaktır.
  4. Altını kapatıp tarçın ve vanilyayı da ekleyin ve soğumaya bırakın.
  5. Hamurumuzu yoğurup 5 dk dinlendirelim.
  6. Yağlı kağıt ve merdane yardımıyla açıp üzerine dikey çizikler atın.
  7. İç harcı koyup sarın. Bıçakla kesip tepsiye dizin.
  8. 180 derecede pişirin.
  9. Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyin.

Bırakın Uzasınlar: Sakal Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Söz konusu bakım olduğunda aklınıza cilt bakımı ya da saç bakımı geliyor olabilir. Ancak son zamanlarda erkek stilinde kendine önemli bir yer edinen sakalların da özel bir bakıma ihtiyacı var! Çoğu kadın tarafından çekiciliğin sembolü olarak görülen sakallar, her geçen gün daha popüler hale geliyor. Biz de sizler için sakal bakımı hakkında bilmeniz gerekenleri yazdık. İşte sağlıklı ve bakımlı bir sakala sahip olmak isteyen erkeklerin bilmesi gereken püf noktalar...
1. Cildinizi nemlendirin
 

Sakallarını uzatmaya karar veren erkeklerin yaptığı en büyük hatalardan biri, sakalın altındaki cildin unutulması ya da ihmal edilmesidir. Cildinizin sakalla kaplı olması, korunduğu ya da bakıma ihtiyaç duymadığı anlamına gelmez. Eğer cilt bakımınızı ihmal ederseniz sakalın altındaki deride tahriş, pullanma ve kaşıntı meydana gelebilir. Bu gibi olumsuz durumlardan kaçınmak için cildinizi ve sakalınızı düzenli olarak temizlemeyi ve nemlendirmeyi unutmamalısınız.
2. Sakal bakım ürünleri kullanın
 
Birçok erkek, saç ve cilt bakımı için kullanılan ürünlerin sakal bakımı için de yeterli olduğunu düşünür. Ancak bu düşünce oldukça yanlış. Sakalların kıl yapısı, saç ve vücut kıllarından çok daha farklıdır. Bu nedenle sakallarınız için özel bakım ürünleri kullanmanız gerekir. Birçok kozmetik mağazasında bulabileceğiniz sakal bakım ürünlerinin dışında argan yağı, zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler kullanabilirsiniz. Bu sayede hem sakallarınızın altındaki cildi korursunuz hem de sakallarınızın çok daha sağlıklı ve düzgün uzamasını sağlarsınız.
3. Sakalınızı düzenli olarak yıkayın
 
Yine birçok erkek, sakallarını özel olarak yıkaması gerektiğini fark etmeyebilir. Sakalınızın yalnızca duş esnasında yıkanması, sakal temizliği için yeterli değildir. Aynı şekilde sakallarınızı sık sık yıkamak da cildinizin kurumasına ve sakalınızın sertleşmesine neden olur. Etkili bir sakal bakımı için ideal olan sakallarınızı iki günde bir, ılık su ve özel sakal şampuanıyla yıkamaktır.
4. Sakalınızı düzenli olarak tarayın
 
Temiz ve düzgün bir görüntü için sakalınızı düzenli olarak taramanız gerektiğini unutmayın. Taramak, hem sakallarınızın hava almasını sağlar hem de yarattığı masaj etkisiyle kan dolaşımını hızlandırır; bu sayede sakallarınız çok daha sağlıklı uzar. Ayrıca kıl köklerini tarayarak eğitmek, belli bir yönde uzamasını sağlayacağından sakalınıza şekil vermenizi de kolaylaştıracaktır.
5. Sakalınızı düzenli olarak şekillendirin
 
Eğer sakal bırakmaya yeni başladıysanız sakalınız tamamen uzayıncaya dek, yani yaklaşık 6 hafta boyunca sakalınıza şekil vermeye çalışmayın. Sonraki aşamalardaysa sakalınıza düzenli olarak şekil vermeniz şart! Sakalınızın sağlıklı bir şekilde uzaması ve düzgün bir görünüme sahip olması için belli aralıklarla sakalınızı düzelttirmeyi unutmayın. Eğer bu işlemi kendiniz yapacaksanız, sakal şekillendirme makinesi ya da makas kullanabilirsiniz. 

26 Ekim 2019 Cumartesi

Fesleğenli Makarna Tarifi

Fesleğenli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 2, 5 litre sıcak su(makarnayı pişirmek için)
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 bağtaze fesleğen
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Fesleğenli Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.
  2. Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.
  3. Ocaktan alın ve süzmeye bırakın.
  4. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün.
  5. Robotta fesleğen, sarımsak, birazda makarna suyundan ekleyip karıştıralım.
    kaşar peyniri ekleyip karıştıralım.
  6. Tencereye sosu döküp suyunu süzďügümüzz makarna yi ekleyip karıştıralım
  7. Tuzunu ekleyip servise hazır Deneyecek olan herkese afiyet olsun 

Şeker Ve Sirkeyle Lezzetine Lezzet Kattığım Beyaz Lahana Salatası Tarifi

Şeker Ve Sirkeyle Lezzetine Lezzet Kattığım Beyaz Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım salata yapmalık beyaz lahana
  • 2 tane havuç
  • 150 gram konserve mısır
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 kaşık üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz)
  • Çeyrek limon suyu

Şeker Ve Sirkeyle Lezzetine Lezzet Kattığım Beyaz Lahana Salatası  Tarifi Yapılışı

  1. Lahanayı ince ince doğrayalım.
  2. 2 havucu renceleyelim.
  3. Konserve mısırın suyunu süzüp yıkayalım.
  4. Karıştırma kabına yoğurt ,mayonez, tuz ,şeker ,limon suyu sirkeyi alıp karıştıralım.
  5. Lahana ,havuç ve mısır ile birleştirip karıştıralım.
  6. İsterseniz dereotuda ekleyebilirsiniz yakışır.
  7. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Videolu tarif için youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Şehriyeli, Sütlü Köz Domates Çorbası Tarifi

Şehriyeli, Sütlü Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, kekik, karabiber(damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Bir fiske kadar şeker
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
Kroton /kıtır ekmek tarifi;
  • 3 adet tost ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

Şehriyeli, Sütlü Köz Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

Çıtır ekmek için Tavaya tereyağ ve zeytinyağ alınır ve eritilir. İçine baharat ve küp doğranmış tost ekmeği ilave edilir ve kızartılır.
  1. Öncelikle uygun bir fırın kabına yağlı kağıt serilir.
  2. Ve domates ve sarımsak ortadan bölünür.
  3. Soğan ve kapya biberi 4 bölünür.
  4. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirilir.
  5. Bir tutam kekik, bir tutam karabiber, bir tutam şeker ve bir buçuk çay kaşığı kaşığı kadar tuz serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 220 dercede 30 dak közlene kadar pişirilir.
  7. Pişmeye yakın uygun bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ eritilir.
  8. 1 yemek kaşığı un ve salça ilave edilerek kavrulur.
  9. Üzerine 4, 5-5 su bardağı sıcak su dökülerek karıştırılır.
  10. Fırından çıkarılmış köz sebzeler tencereye alınır ve blenderden geçirilir.
  11. İçine 3 yemek kaşığı tel şehriye ilave edilir ve 2 dak orta ateşte kaynatılır.
  12. En son bir su bardağı süt ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır.
  13. Eğer kıvamı size göre koyuysa biraz sıcak su ilavesi yapabilirisiniz.
  14. Ben tekrar tuz ilavesi yapmadım. Çorba ocaktan alınır ve 5 dak dinlendirin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
REKLAM