10 Kasım 2019 Pazar

Bilgisayar kullanıcıları için dev anket yapıldı

Markaların piyasadaki durumlarını kontrol etmek ve kullanıcıların daha çok hangi markaları tercih ettiğini öğrenmek için bir anket yapıldı. Bilgisayar kullanıcıları sahip oldukları donanımlara göre sorulara cevap verirken ortaya şaşırtıcı sonuçlar çıktı. Hangi marka ne kadar yaygın kullanılmış hep beraber bakalım.

Bilgisayar kullanıcıları için dev anket

Son zamanlarda Ryzen – IntelRadeon – NVIDIA çekişmeleri gittikçe artmaya başladı. Bakalım bilgisayar kullanıcıları en çok hangi markaları tercih ediyor?NVIDIA’nın yeni Turing mimarili kartlarının sayısı hayli şaşırtıcı özellikle RTX modeller iyi bir satış yakalamışa benziyor. Turing mimarili kartlar RTX ve GTX 1600 serisi olarak geçiyor.Kullanıcıların çok büyük bir çoğunluğu sistemlerinde tek ekran kartına yer vermiş. SLI ve Crossfire kullanıcılarının sayısı çok az.NVIDIA‘nın bu yıl sunmuş olduğu RTX ve DLLS özellikleri kullanıcıları pek memnun etmemiş gibi. Çoğunluk özelliklerin geliştirilmesine inanıyor. Bir diğer çoğunluk ise bu özelliklerin bir kandırmaca olduğunu söylemiş. Özelliği tam anlamıyla işe yarar bulanların sayısı %8 civarlarında.Kullanıcıların %70 gibi büyük bir çoğunluğu yeni bir kart alacağı zaman performans değerlerine önem verirken %14‘ü sadece NVIDIA, %16‘sı ise sadece AMD tercih ediyor.

Kullanıcılar daha çok AMD işlemci platformunu tercih etmiş. Oranlar %56‘ya %46.

Kullanıcıların %48 gibi büyük bir çoğunluğu Ryzen işlemcileri tercih etmiş. Intel’in en çok tercih edilen serileriyse 7, 8. ve 9. nesil işlemciler olmuş. Yinede eski nesil Intel kullanıcıların oranı azımsanmayacak kadar var.

Ryzen işlemciye sahip kullanıcılar genelde 8 çekirdekli Ryzen 7 ailesine önem veriyor. Ardından 16 çekirdekli işlemciler gelmiş.

%38 gibi büyük bir çoğunluk ekran kartı konusunda Asus‘a güveniyor. Ekran kartı piyasasında Asus ipleri eline almış gibi.

Kullanıcıların neredeyse yarısı VR sistemine sahipken bir diğer kısım değil.

Kullanıcıların %67 gibi büyük bir çoğunluğu işlemcilerini hava soğutma yöntemi ile soğutuyor. %33‘lük kesim sisteminde sıvı soğutucu kullanıyor.
Siz sisteminizde daha çok hangi markalara yer veriyorsunuz? En çok hangi markalara güveniyorsunuz?



Terbiyeli Un Çorbası Tarifi

Terbiyeli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı yarım sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 2-3 küçük diş sarımsak
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 su bardağı su (1 litre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Terbiyeli Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, karıştırın.
  3. Yağın içine 1, 5 küçük çay bardağı un ekleyip, un kokusu çıkana kadar yaklaşık 5-6 dakika kavurun.
  4. Kavurduğunuz unun üzerine ilk olarak 3 su bardağı soğuk su döküp, unun topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
  5. Ardından geri kalan 2 su bardağı soğuk suyu döküp, tekrar karıştırın.
  6. Daha sonra un çorbasının terbiyesi için: küçük bir kaba 1 adet yumurta sarısı koyun.
  7. Üzerine yarım limon suyu ve 3 küçük diş sarımsağı rendenin en ince tarafı ile rendeleyip, ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
  8. Bu karışımın içine kaynayan çorba suyundan biraz ekleyip, karıştırın.
  9. Ardından terbiyeli karışımı çorbanın üzerine azar azar döküp, (kesilmemesi için) hızlı bir şekilde karıştırın.
  10. Son olarak un çorbası üzerine tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 taşım kaynatın.
  11. Çorbanın kıvamı size çok koyu gelirse biraz daha su ekleyerek, açabilirsiniz.
  12. Diğer tarafta küçük bir tava içine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyup, eritin.
  13. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber koyup, kızdırın.
  14. Hazırladığınız un çorbasını kaselere koyun.
  15. Üzerlerine az miktar yağda kızdırdığınız kırmızı toz biber karışımından döküp, servis edebilirsiniz.
    Afiyetle Olsun.
REKLAM

Evde Nefis İskender Tarifi

  • Her bir kişiye 6-7 dilim gelecek şekilde et döner
Alt tabanı için;
  • 6 adet tost ekmeği ( ya da istediğiniz tür ekmek)
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
Domates sosu için;
  • 2-3 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım silme çay kaşığı toz şeker
Üzerine dökmek için;
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
Ekstra Yanında Kullanılan Malzemeler;
  • 3- 4 adet yeşil köy biber
  • 3-4 adet çeri domates veya 2 adet domates
  • Yoğurt

Evde Nefis İskender Tarifi Yapılışı

Bu İskender tarifi için daha önce hazırlanan ve buzlukta muhafaza edilen et döner kullanıldı, sayfama girip tarife göz atabilirsiniz.


  1. Öncelikle tost ekmekleri iri küpler halinde doğranır.
  2. Kısık ateşte yanmaz tavada kıtır hale getirilir ve bir tabağa alınır.
  3. Aynı tavaya tereyağ, sıvı yağ rendelenmiş sarımsak ve kekik eklenir.
  4. Tereyağ eriyip sarımsaklar kokusunu bıraktıktan sonra kıtır ekmekler eklenir ve karıştırılır. (Hemen hemen her ekmeğe bu sostan gelmesine özen gösterilir. )
  5. Domates sosu için domatesler ve sarımsaklar rendelenir, bir tavaya alınır.
  6. Üzerine sıvı yağ, tuz ve şeker eklenir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  7. Domatesler suyunu salıp çekmeye başlayınca altı kapatılır. ( biraz sulu kalmasına özen gösterilir ki kıtır ekmekler için kullanılabilinsin)
  8. Domates sosu yapmak istemeyenler salçalı sos da yapabilirsiniz.
  9. Bir tost makinesinde veya fırında domates ve biberler diri kapacak şekilde çiğliği giderilir.
  10. Servis etmeye yakın buzluktan et döner çıkarılır. Yarım cm kalınlığında kesilir ve hemen yanmaz tavaya alınır. Biraz sıvı yağ eklenir ve arkalı önlü pişirilir. ( Bu aşamada hızlı olmak gerekiyor, etler yumuşamadan pişmeli ki dağılmasın)
  11. Üzerine dökmek için; tereyağ tavada kızdırılır.
  12. Servis için uzunca bir tabak tercih edilir.
  13. Tabağın bir köşesine domates sosuna bandırıIan tereyağlı kıtır ekmekler dizilir.
  14. Üzerine et dönerler dizilir.
  15. Tabağın diğer yanına iki kaşık yoğurt koyulur.
  16. Et dönerlerin üzerine önce domates sos ardından kızgın tereyağı gezdirilir.
  17. En son domates ve biberler ile süslenir. Afiyet olsun.

Kış Salatası Tarifi

Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karalahana
  • 3 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Kış Salatası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Karalahanayı ince ince doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
  2. Taze nane ve maydanozu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  3. Havuçları traşlayıp rendeliyoruz.
  4. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp ekliyoruz.
  5. Baharatlarını ekleyip limon, nar eksisi ve zeytinyağını da katıp harmanlıyoruz.
  6. Servis yapacağımız tabağa alıp afiyetle yiyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .

Ninemin Böreği Tarifi

Ninemin Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı sirke, tuz, un
Üzeri için :
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yumurta sarısı
  • Susam çörek otu
Açmak için:
  • 2 avuç nişasta
İç harcı için:
  • Ispanak, pırasa, ısırgan otu, lor peyniri

Ninemin Böreği Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar merhaba, bu böreği denedikten sonra el açması böreğin ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz🤗
  1. Hamurumuzu yapmak için bütün malzemeleri karıştıralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim, 10 dk mayalandıralım.
  2. Diğer taraftan iç harcımızı hazırlamak için malzemeleri yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayalım ve lor peynirini de ekleyelim.
  3. Mayalanan hamurumuzu 2 beze yapalım ve yuvarlak fırın tepsisi boyutunda açalım ardından üzerini kaplayacak şekilde nişasta serperek rulo saralım ve kendi etrafına dolayalım, üzerine bez örterek bu şekilde 20-25dk bekletim.
  4. Hamurumuzun bir tanesini tepsimizin şeklinde açarak tepsimize alalım ve üzerine harcımızdan bolca dökelim, ikinci hamuru da aynı şekilde açalım ve harcımızın üzerini kapatalım.
  5. Önce sıvı yağ ardından yumurta sarısını böreğimize sürelim susam ve çörek otunu da serperek 180 derece fırına sürelim, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve servis edelim.

Krep Gözleme Tarifi

Krep Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2, 5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
  • 2, 5 su bardağı un
Pişerken kullanmak için:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İçine koymak için :
  • Çok az sucuk (varsa)
  • 2-3 dilim kaşar peynir
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik çok az tuz.

Krep Gözleme Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı sabahlar güzel hafta sonu diliyorum. Daha önce size nefis krep tarifi vermiştim ufacık değişiklikler yaparak kahvaltınıza harika lezzetli krep gözlemenin tarifini vermek istiyorum. Gerek kahvaltıda gerekse çocuklarınıza yapabileceğiniz börek tadında bir gözleme çok pratik.


  1. Öncelikle derin bir karıştırma kabımıza un hariç bütün malzemeyi koyup çırpıcıyla güzel karıştırıyoruz, unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir hamur yapıyoruz, yoğunluğu ayrandan biraz koyu, boza kıvamında olacak,
  2. Pişerken içine koymak için yumurtayı bir tabakta iyice çırpıyoruz, sucuk ve kaşar peyniri minik küp, küp doğrayıp ilave ediyoruz çok az tuz, 1 çay kaşığı kekik koyup karıştırıyoruz.
  3. Krep tavamızı ocağa koyuyoruz iyice ısınsın, çok az fırça ile yağlıyoruz, bir kepçe krep hamurundan tavaya dökerek, tavayı sağa sola hareket ettirip incecik yayılmasını sağlıyoruz, krep biraz renk değiştirip sertleşince, iç malzemesini kaşıkla yarısına koyup boş kalan kısmı üzerine kapatıyoruz.
  4. Krep gözlememizi arkalı önlü güzel pişiriyoruz, her defasında tavamızı yağlamayı unutmuyoruz.
  5. Kreplerimizi ocaktan aldığımızda arzuya göre çok az tereyağla yağlıyoruz bu krep hamurundan 4 tane içli, 4 tane de sade çıktı, sadelerle de kahvaltıda reçel, bal ile harika oluyor beğeneceğinizi umuyorum.
    Deneyeceklere afiyet olsun.

Ispanaklı Balkabaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Balkabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
İÇ HARCI İÇİN;
  • 750 gr ıspanak
  • 750 gr balkabağı
  • 3-4 adet pırasa
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
SOSU İÇİN;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
ÜZERİ İÇİN;
  • 1 adet yumurta
  • Keten tohumu

Ispanaklı Balkabaklı Börek Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar. Ben normalde ıspanaklı böreği annemden öğrendiğim gibi ıspanağını kavurmadan ve peynirli yapardım ama eşim çiğ sevmeyince yeni bir harç aradım ve bu tarifi denedim. Bizimkiler bayıldı umarım siz de beğenirsiniz.
  1. Öncelikle doğradığımız pırasalarımızı sıvı yağla birlikte genişçe bir tavaya alıyoruz.
  2. Biraz kavrulduktan sonra rendelediğimiz balkabağımızı ve ıspanağımızın saplarını ilave edip 1dk daha kavurup yumurtalarımızı kırıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  3. Çiğliği giden sebzelerimize baharatları ve ıspanakları da ekleyip harlı ateşte suyunu iyice çekene kadar çabucak kavuruyoruz. Altını kapatıp genişçe bir tabağa alarak biraz soğutalım.
  4. Sosu için malzemeleri karıştırıp çırpalım.
  5. Yufkamızı tezgâhımıza serip sosumuzdan her yerine sürelim ve bir kenarını biraz içine katlayalım.
  6. Yufkamızın katladığımız kısmına da sos sürelim ve iç harcımızı yayalım. Rulo yapalım ve ikiye keselim.
  7. Diğer 3 yufkaya da aynısını yapıp tepsiye yerleştirelim ve dilimleyelim.
  8. Üzeri için bir kaseye yumurtamızı kıralım ve yufkasına sürdüğümüz sostan 2 yemek kaşığı ilave ederek böreğimizin üstüne sürelim. Ben keten tohumu serptim dilerseniz siz susam ya da çörek otu da kullanabilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dk altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırınların pişirme süreleri değişebiliyor onun için siz kendi fırınınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Anlatırken eksiğim yanlışım olduysa kusura bakmayın şimdiden.
Afiyet olsun.

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 kaşık salça
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 küp şeker

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasulye ayıklanıp biraz su ile düdüklüde 10 dk kadar kaynatılır.
  2. Normal tencerede de olur ben daha hızlı pişsin diye düdüklü tercih ettim.
  3. Az diri kalacak şekilde pişirilir.
  4. Sonra bi tencereye zeytin yağı ve sıvı yağ alınır.
  5. İçine yemeklik doğranan soğan ve biberler eklenir iyice kavrulur.
  6. Daha sonra salça eklenir ve kavrulur.
  7. Son olarak domates de küp küp doğranır ve tencereye eklenir.
  8. Az diri kalmış olan taze fasulye de tencereye eklenir bir kez karıştırılır .
  9. Üstüne çıkmayacak kadar sıcak su eklenir tuz ve pulbiber de isteğe göre ayarlanır.
  10. 1 kesme şeker de içine atılır ve yemek pişmeye bırakılır .
  11. Maksimum yarım saatte hazır olur yemek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 👍❤🤗🤗

Sandviç Poğaça Tarifi

Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;
  • 2 bardak ılık su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 buçuk bardak un ( Dikkatli ekleyin markaya ve kaliteye göre un ölçüsü değişebilir)
Üzeri için ;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Arası için ;
  • Marul
  • Salam Dilimleri
  • Domates Dilimleri
  • Kaşar peyniri Dilimleri

Sandviç Poğaça Tarifi Yapılışı

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
  1. İlk olarak derin bir kaba şeker, su ve mayayı alarak maya eriyene dek karıştıralım.
  2. Yağ ve tuz ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Kontrollü bir şekilde unu ekleyelim ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  4. 1 saat kadar (hamur 2 katı olana kadar) mayalanması için üzerini örtüp kıyıya alalım.
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim. 20 dakika kadar da tepside mayalandıralım.
  6. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam ekelim.
  7. 150 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkarıp üzerine temiz bir bez örtüp soğumaya bırakalım.
  9. Soğuduktan sonra arasını kesip dilediğiniz gibi iç malzemeleri dizebilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun inşAllah 

Konsantre Kızılcık Şurubu Tarifi

Konsantre Kızılcık Şurubu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kızılcık
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Konsantre Kızılcık Şurubu Tarifi Yapılışı

  1. Kızılcıklar ayıklanır ve yıkanır sonra tencereye konulur ve içine su eklenir.
  2. Yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakılır.
  3. Sonra iyice ezilerek süzülür.
  4. Süzülen kızılcık suyu üzerine toz şeker konur.
  5. Yaklaşık 1 saat daha kaynatılır ve kavanoza koyulup ters çevrilir , buz dolabında saklanır. Afiyet olsun.

Nefis Brokoli Çorbası Tarifi

Nefis Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük bağ brokoli
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un.

Nefis Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

Vitamin depolayalım 😋❤️
  1. Brokoli, havuç ,patates ,sarımsak ve soğanı irice doğrayıp az yağda kavuralım.
  2. Üzerine su ekleyip iyice kaynatalım. Blendırdan geçirelim.
  3. Bir tavada tereyağını eritip unu ekleyerek kavuralım.
  4. Altını kapatıp krema tuz karabiber ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Çorbaya ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
  6. İsteğe bağlı üzerine tereyağına pulbiber yakabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Yumuşacık Pidecikler Tarifi

Yumuşacık Pidecikler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 atlı kaşığı  maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı  yumuşak tereyağ
Kıymalı iç ;
  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak veya sarımsak tozu
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Tuz ,pulbiber

Yumuşacık Pidecikler Tarifi Yapılışı

  1. Önce yarım çay bardağı ılık süt ,şeker ve mayayı karıştırıp eritelim.
  2. 3 bardak unu karıştırma kabına alalım.
  3. Un ve tuzu karıştıralım.
  4. Üzerine sıvı yağ , ılık su ve erimiş maya ,süt ,şeker karışımını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  5. Kalan 1 bardak unuda kontrollu şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  6. Henüz yoğurma islemi devam ederken 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağınıda ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  7. Yumuşak ele yapışmaz kıvam alan hamurumuzun üzerini kapatıp kenara alalım.
  8. İçi için;Soğanı ,sarımsağı mini mini doğrayalım.
  9. Eğer domates kullanacaksanız kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
  10. Maydanozu da kıyalım incecik.
  11. Tüm malzemeyi karıştırın. İç malzemesi hazır.
  12. Mayalanan hamurumuzu 8 parçaya bölüp bezeler yapalım ve 10 dakika üstü kapalı dinlendirelim.
  13. Elimizle veya merdane yardımıyla oval şekilde açalım iç harcımızı kaşık yardımıyla sürelim içerisine.
  14. Kenarlarından kapatalım tepsiye alıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  15. Dinlenen pidelerin kenar hamurlarına yumurta akı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim.
  16. Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağ sürelim.
  17. Gerçekten yumuşacık ve çok lezzetli oluyor mutlaka denemelisiniz.
Afiyet Olsun. .