18 Kasım 2019 Pazartesi

Yerli otomobil için direksiyona bir isim daha geçti

Yerli otomobil için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) sevindirici bir haber ile karşımıza çıktı. Amerika, Avrupa ve Asya kıtasında birçok projenin yöneticiliğini yaparak uluslararası bir deneyim elde eden Sergio Rocha, TOGG bünyesine dahil oldu.
Şirketin operasyonlardan sorumlu üst düzey yöneticisi olarak görevine başlayan Rocha, yerli otomobilde birçok çalışmaya liderlik edecek. Ürün planlama, program yönetimi, satın alma, tedarik zinciri, üretim mühendisliği ve üretim operasyonları bunların başında geliyor.

Sergio Rocha yerli otomobil projesine dahil oldu

Universidade Braz Cubas’ta Makine ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini okuyan Sergio Rocha, üç kıtada geniş bir otomotiv geçmişine sahip. Volkswagen ile iş hayatına adım atan Rocha, 37 yıl General Motors bünyesinde çalıştı.Hürriyet’in paylaştığı habere göre, deneyimlerini yerli otomobil projesine aktaracak Rocha için TOGG CEO’su Gürcan Karakaş şu ifadelere yer verdi;
“Dünya çapında yetkinliği olan bir ekiple çalışılıyoruz. Her geçen gün biraz daha büyüyen ekibimiz deneyimleri 13-15 yıldan az olmayan, küresel çalışmalar yürütmüş, çok deneyimli mühendislerden oluşuyor. Başından beri alanında en iyi kişisel deneyime sahip çalışma arkadaşlarını bünyemize katıyoruz.
Çünkü güçlü bir şirketin ancak güçlü bir ekiple mümkün olduğunu biliyoruz. Sergio Rocha’nın dünyanın çeşitli bölgelerinde pek çok projede edindiği tecrübeyi bünyemize taşıması bu anlamda çok önemli bir gelişmedir. Rocha TOGG’un belirlediği hedeflere ulaşmasında önemli katlılarda bulunacaktır” dedi.
Bunun yanı sıra lastik üreticisi Brisa’dan yerli otomobil için bir açıklama geldi. Brisa CEO’su Cevdat Alemdar, “”2.5 yıllık bir sürecin ardından Avrupalı bir üretici ile elektrikli modelleri için anlaşma yaptık. Bunun yanı sıra milli otomobilin lastiklerine talibiz” ifadelerini kullandı.

2019 Black Friday ne zaman başlıyor?

Tüketicilerin büyük indirimler yakalamak için her yıl merakla beklediği gün bu yıl da geldi çattı. 2019 Black Friday ne zaman başlıyor? Ülkemizde Kara Cuma olarak da bilinen gün ne kadar sürecek? 2019 Kara Cuma ne zaman başlıyor, neler indirimler giriyor? Türkiye’de Black Friday 2019 nasıl olacak? İşte tüm merak edilenler.

2019 Black Friday ne zaman başlıyor?

2019 Black Friday ne zaman başlıyor sorusu bir süredir merak ediliyor. Kasım ayının ilk haftalarını geride bıraktığımız şu günlerde, Black Friday için geri sayım başladı diyebiliriz. Black Friday dendiğinde aklımıza tabii ki indirimler geliyor. Hem dünyada hem de ülkemizde birçok şirket, tüketiciler için indirimler sunmaya başlıyor. Hatta indirimler, ismi Kara Cuma diye dilimize çevrilen günden önce de başlıyor.
İlk olarak, 2019 Black Friday ne zaman başlıyor sorusuna yanıt verelim; 29 Kasım 2019.
Amerika’da her yıl Şükran Günü’nün arkasından gelen ilk cuma günü düzenlenen bu etkinlik, tüm dünyada bir alışveriş çılgınlığı anlamına geliyor.
2019 Kara Cuma ne zaman başlıyor sorusuna yanıt verdik. Peki, aslında bu günün geçmişi nerelere dayanıyor, indirimler nerelerde karşımıza çıkıyor? Bu sorulara yanıt verelim.

Kara Cuma ne zaman başladı?

Başta da söylediğimiz gibi Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri’nde doğmuş bir gün. 1932’de ABD’de başlayan Kara Cuma furyası sonrasında Kanada ve İngiltere’ye yayılıyor. En sonunda da tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Bu güne Noel alışverişleri sezonunun başlangıcı da deniyor.
İlk olarak, Kara Cuma söz öbeği doğrudan Black Friday’in Türkçe’ye çevrilmiş hali. Ülkemizde bazı kişiler tarafından bu ismin tepkiyle karşılandığını söyleyebiliriz. Ancak, tamamen alışveriş odaklı olan bu günün herhangi bir dini anlamı bulunmuyor.
Kara Cuma ne zaman başladı sorusuna da yanıt verdikten sonra bu ismin nereden geldiğine de açıklık getirmek gerekiyor.
Black Friday kelime öbeği ilk olarak 1961 yılında gazetelerde kullanıldı. Sebebi ise, insanların alışveriş yüzünden oluşturdukları yoğunluk ve ortaya çıkan izdiham. Rivayete göre, uygulanan indirimler sonrasında insanlar mağazalara akın ediyor ve bu esnada birçok insan hayatını kaybediyor. Kasım ayının 4. haftasına denk gelen bu gün de bu sebepten dolayı, Black Friday yani Kara Cuma ismini alıyor.
Fiziksel mağazalar bu tarihte kapılarını normal saatlerinden daha erken açabiliyor. Bu da çalışanların fazla mesai yapması anlamanı geliyor.
Günümüzde de benzer izdiham haberlerini duyuyoruz. Ancak, son yıllarda online alışverişin yaygınlaşmasının bu izdiham haberlerinin önüne geçtiğini söyleyebiliriz.
Amerika‘da ise online alışverişe rağmen yoğunluğun önüne geçilemiyor. 2010 yılında New York’taki Target mağazalarından birinde uzun kuyrukların arasına girmek isteyen müşterilerin diğer müşterileri tehdit ederek yerlerini almak istediği haberleri ortaya çıkmıştı. 2012’de ise Florida’daki bir Walmart mağazasında iki kişi park yeri nedeniyle kavga etti ve olay birinin vurulmasıyla son buldu.
Tüm bu yaşananlara rağmen Black Friday‘e olan ilginin azalmadığını söyleyebiliriz.

Türkiye’de Black Friday 2019 furyası

Tüketicilerin istedikleri ürünü yüksek indirim oranları ile normalden daha uygun fiyatlara satın almasını sağlaması nedeniyle Türkiye’de Black Friday 2019 da yine etkili geçecek diyebiliriz.
İndirimler farklı kategorilerde karşımıza çıkıyor. App Store ve Google Play Store gibi uygulama marketlerinde özel indirimler yapılıyor. Aynı şekilde Steam, Origin ve PS Store gibi platformlarda da indirimler oluyor. Ayrıca e-ticaret platformları ve perakendeciler de çeşitli indirimler sunuyor.
Tabii burada şunu hatırlatmak gerekiyor. Kara Cuma bizim isim hassasiyeti gösterdiğimiz bir gün. Bu yüzden markalar da bu günü farklı şekillerde tanımlıyor. Daha önceki yıllarda Şahane Cuma, Muhteşem Cuma, İnanılmaz Cuma ve Mükemmel Cuma gibi tanımlamaları duymuştuk. Bu yıl da markaların neler yapacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Galaxy Note 9 ve Galaxy S9 için beklenen an geldi

Android 10 güncellemesi alacak Samsung telefonlar listesi yenileniyor. Ekim ayında başlayan kapalı beta testleri, herkese açılmak üzere. Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 kullanıcıları bu yazılıma ne zaman kavuşacak

Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 Android 10 Beta ile tazeleniyor

2018 yılında piyasaya sürülen cihazları için fazla mesai yapan Samsung, Android 10 Beta ve One UI 2.0 Beta çalışmalarına devam ediyor. Android 10 Beta ile güncellenecek olan bu modeller, One UI 2.0’a geçiş yapacak.
Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 Android 10 Beta programı, ilk önce Güney Kore’de başlayacak. Yavaş yavaş diğer ülkelerde de yayılacağı öne sürülen programın tam olarak ne zaman küresel bir güncellemeye dönüşeceği belli değil.Günlerdir denenen sistemin ilgili modellere geliş tarihi belli oldu. Samsung yönetimi tarafından doğrulanan tarihlere göre Galaxy S9 kullanıcıları önümüzdeki hafta Android 10 Beta ile tanışacak.
Galaxy Note 9 kullanıcıları ise Galaxy S9 kullanıcılarından daha önde. Zira bu modelin kullanıcıları, bu hafta içerisinde yeni işletim sisteminin beta sürecine adım atabilecek.Android 10 Beta ile gelen özellikleri merak ediyorsanız aşağıdan yararlanabilirsiniz:
— Ekran kaydı
— Akıllı cevap sistemi
— 50 yeni güvenlik ayarı
— Odak modu
— Katlanabilir telefonlar için optimizasyon
— 5G optimizasyonu
— Live Caption (işitme engelli kişiler için altyazı desteği)
— Hareketler ile gezinme
— Wi-Fi tasarruf modu ve aile bağlantısı

Sony pes etmiyor! İşte tanıtılacak yeni telefonlar

Telefon sektöründe zorlu bir dönem geçirmesine ve Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede ofisini kapatmasına rağmen Sony Mobile, Xperia serisinde önemli değişikliklere gitti. En çarpıcı olan değişikliklerin başında, 21:9 en boy oranı ile güncellenen tasarım dili geliyor.
Sızdırılan raporlar Sony’nin 2020 yılında yedi farklı telefon tanıtacağını şimdiden ortaya çıkardı. Bu telefonlardan üç tanesinin orta seviye donanıma sahip olacağı belirtilirken, dört telefonun ise amiral gemisi olması bekleniyor.

Sony 2020 yılında yedi yeni telefon ile karşımıza çıkacak

Sony’nin yeni amiral gemileri Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisinden güç alırken, 5G desteğine sahip olacak. Orta segmentte yer alacak olan modellerin ise, Snapdragon 735 işlemciden güç alması bekleniyor.Haziran ayında altı kameralı bir Sony telefon modeline ait render görselleri ortaya çıkmıştı. Kamera özelliklerinin açıkça belirtildiği bu telefonun, 2020’de tanıtılacak olan amiral gemilerinden birisi olduğu iddia ediliyor.
Bunun yanı sıra Sony Xperia 3 modeli için hazırlıklar devam ediyor. Kıvrımlı arka tasarımı ile dikkat çeken telefon, 21:9 formatında bir ekrana ve Snapdragon 865 işlemciye ev sahipliği yapacak. 5G desteğine sahip olan telefonun arkasında üç kamera yer alırken, ekranı QHD çözünürlük sunacak.

Tamamen Doğal Olarak Hazırlayabileceğiniz 5 Ev Yapımı İtalyan Peyniri Tarifi

Ev ortamında birbirinden leziz peynirler yapmak düşündüğünüz kadar zor değil! Sizin için derlediğimiz bu İtalyan peynirleri tarifleri sayesinde hem doğal ve sağlıklı peynirler hazırlayabilir hem de keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Hazırladığınız bu peynirleri kahvaltıdan salataya, pizzadan tatlıya dilediğiniz tarifte kullanmanız mümkün. Hazırsanız başlıyoruz! İşte tamamen doğal olarak hazırlayabileceğiniz ev yapımı İtalyan peyniri tarifleri...

Başlangıç aşaması
1 litre çiğ inek sütünü pastörizasyon için tencereye alın. Tencereye aldığınız sütü 72 dereceye kadar ısıttıktan sonra altını hemen kapatarak 44 dereceye kadar hızlı bir şekilde soğutun. (Hızlı soğutmak için tencerenizi içi soğuk su dolu olan daha büyük bir tencerenin içine yerleştirebilirsiniz.)

Süt 44 dereceye geldiğinde içine 5 gram Valiren Starter Kültür ekleyin. Tencerenin üzerini örterek 15 dakika bekleyin. 15 dakika sonra peynir mayasını çırpma teliyle yavaşça karıştırarak ekleyin, 10 dakika daha bekleyin. Sütünüz yoğurt gibi katı bir kıvam almaya başlayacak. Büyük bir bıçak yardımıyla, çok dikkatli ve yavaş bir şekilde sütü parçalara ayırın ve çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Bu aşamada yavaş hareket etmeniz oldukça önemli. Parçalama işlemi bittikten sonra üzerini kapatın ve bekleyin. 1,5 saatin sonunda peynir yapımına başlamak için ihtiyacınız olan temel malzemeye ulaşmış olacaksınız.

1. Straciatella
Bir önceki aşamada oluşturduğunuz peyniri, peynir altı suyundan süzerek bir tencereye alın. Bir miktar sıcak su kaynatın ve bu suyu, bir kepçe yardımıyla peynire ekleyerek peyniri eritin. Erittiğiniz peyniri olduğu gibi elinize alın, yuvarlayın ve ardından iki ucundan çekiştirerek uzun bir çubuk haline getirin. Bu çubuktan kısa kısa çubuklar kopararak soğuk su dolu bir kaba atın. Son olarak hazırladığınız peynirleri 1 paket krema eklediğiniz bir kaseye yatırın. İşte bu kadar!

2. Nodini
Bir önceki aşamada oluşturduğunuz peyniri, peynir altı suyundan süzerek bir tencereye alın. Bir miktar sıcak su kaynatın ve bu suyu, bir kepçe yardımıyla peynire ekleyerek peyniri eritin. Erittiğiniz peyniri olduğu gibi elinize alın, yuvarlayın ve ardından iki ucundan çekiştirerek uzun bir çubuk haline getirin. Bu çubukları düğümleyerek soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. İşte bu kadar!

3. Burrata
Bir önceki aşamada oluşturduğunuz peyniri ikiye bölün ve yarısını peynir altı suyundan süzerek bir tencereye alın. Bir miktar sıcak su kaynatın ve bu suyu, bir kepçe yardımıyla peynire ekleyerek peyniri eritin. Erittiğiniz peyniri olduğu gibi elinize alın, yuvarlayın ve ardından iki ucundan çekiştirerek uzun bir çubuk haline getirin. Bu çubuktan kısa kısa çubuklar kopararak soğuk su dolu bir kaba atın. Son olarak hazırladığınız peynirleri 1 paket krema eklediğiniz bir kaseye yatırın. Ardından peynirin diğer yarısını da aynı aşamalardan geçirin ve çubuk oluşturmak yerine elinizin içerisinde güzelce açın. Açtığınız peynirin içerisini daha önce hazırladığınız kremalı peynirle doldurun ve bir bohça gibi kapatın. Bu işlemi peynir sıcakken yapmaya özen gösterin. Afiyet olsun!

4. Fiordilatte
Bir önceki aşamada oluşturduğunuz peyniri, peynir altı suyundan süzerek bir tencereye alın. Bir miktar sıcak su kaynatın ve bu suyu, bir kepçe yardımıyla peynire ekleyerek peyniri eritin. Erittiğiniz peyniri olduğu gibi elinize alın, yuvarlayın ve büyük toplar haline getirerek sıkıştırın. İşte bu kadar!

5. Rotolo Di Mozzarella
Bir önceki aşamada oluşturduğunuz peyniri, peynir altı suyundan süzerek bir tencereye alın. Bir miktar sıcak su kaynatın ve bu suyu, bir kepçe yardımıyla peynire ekleyerek peyniri eritin. Erittiğiniz peyniri olduğu gibi elinize alın ve düz bir zemin üzerinde adeta hamur açar gibi açın. Açtığınız peynirin içerisine birkaç dilim jambon ve roka yerleştirin, dürüm gibi yuvarladıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

17 Kasım 2019 Pazar

Bezelyeli Dereotlu Pirinç Pilavım (Müthiş Lezzet) Tarifi

Bezelyeli Dereotlu Pirinç Pilavım (Müthiş Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • Karabiber

Bezelyeli Dereotlu Pirinç Pilavım (Müthiş Lezzet) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar, bu pilavı mutlaka deneyin, pişman olmazsınız.
  1. Bezelye ve dereotunun uyumuna bayılacaksınız.
  2. Buyrun tarifime; pirinçleri tuzlu ılık suda bekletelim.
  3. Tencereye yağları koyup pirinçi iyice yıkayıp tencereye dökelim.
  4. Bulyon kullanmıyorsak 2 tatlı kaşığı silme tuz ekleyip cam gibi bembeyaz oluncaya kadar kavuralım.
  5. Suyu ve tavuk suyunu ekleyip karıştıralım.
  6. Kapağını kapayıp kaynayınca ocağı tamamen kısıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  7. Kapağını açıp bezelye ve ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştıralım.
  8. Üzerini kağıt havlu ile kapayıp 15-20 dakika demlendirelim. Servise hazır, afiyet olsun.

Şifalı Brokoli Çorbası

Malzemeler

  • 1 baş soğan
  • Birkaç küçük baş brokoli
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 3 su bardağı tavuk veya et suyu
  • Biraz da göz kararı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz, Pul biber, Karabiber                                                                                                                  

    Hazırlanışı

    🍋 Tam bir lezzetli şifa çorbası🥦🥕🥔
    1. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurup üzerine havuç, patates ve brokoli çiçeklerini ekleyin 3 su bardağı tavuk-et veya ilik suyu ekleyin. ( elinizde ne varsa)
    2. Üzerine tam geçmeyecek kadar da su ile tamamlayın.
    3. Sebzeler yumuşayacak kadar parçalandığında pişmiş demektir. Sonuna doğru tuz ekleyin.
    4. Sonra ocaktan alın ve blendırdan bızzzt hepsini güzelce geçirin.
    5. Servis ederken pul biber ve karabiber ekleyip bol limon sıkıp tüketin.
    Afiyete Kalın🙋🏻‍♀️🥦

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
  2. Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
  3. 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
  4. Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
  5. Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dk kavrulur.
  6. Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
  7. Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  8. Pırasalar suyunu sulanıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
  9. Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
  10. Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir.
Not: Domates yerine domates sosu kullanarak veya salça miktarını artırarak  da pırasa yemeği yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Fırında Tavuk But Nasıl Pişirilir?

Malzemeler
  • 4-5 adet tavuk but
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 adet sarımsak
  • 6-7 adet Patates
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet rende domates
  • Yarım limon ( tavukları ovmak için)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üst sosu
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı Kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Merhabalar,
Sizlerle çok iddiasız kendi halinde  ama bir o kadar da lezzetli özellikle çocuklarınızın da çok seveceği bir tavuk tarifi paylaşmak istiyorum.
  1. Tavuklarınızı güzelce yıkayınız.
  2. Patatesleri yıkayıp yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz.
  3. Biberleri 4-5 cm eninde geniş geniş doğrayınız
  4. Domateslerinizi rendeleyiniz.
  5. Soğanlarınızı soyup halka halka doğrayınız.
  6. Sarımsaklarınızı soyup hazır ediniz.
  7. Tepsinizi ya da kare borcamınızı alınız ( ben normalde 4 adet tavuk butunu kare borcam da yapıyorum ama bu sefer 5 adet olduğu için borcama sığmadı bu nedenle tepside yaptım)
  8. Tepsinizi 2 kaşık sıvı yağ ile yağlayınız.
  9. Tepsinizin en altına yuvarlak kesilmiş patateslerinizi güzelce sıralayınız. Üstlerine tuz ve karabiber serpiniz.
  10. Patateslerin üzerine soğanları sonra sarımsakları diziniz.
  11. Sonra sivri biberleri,
  12. Biberlerin üzerine rende domateslerinizi dökünüz.
  13. Bu malzemelerin üzerine yıkanmış tavuklarınızı diziniz.
  14. Tavuklarınızı yarım limon ile tepsideyken ovunuz.
  15. Limon ile ovulmuş tavuklarınızın üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri bölüştürerek paylaştırınız, serpiştiriniz. çok şeker de eklemeyiniz 1 tatlı kaşığı yeter bu kadar şekeri hepsine bölüştürünüz.
  16. Tavuklar hazır sıra sosumuz da, derin bir kasede 1 kaşık domates salçasını (2-3 bardak su ile açınız içine 2 tatlı kaşığı kekik ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyiniz.
  17. Biraz tuz, biraz karabiber ekleyerek sosunuzu karıştırınız.
  18. Sosunuzu kepçe ile yanlardan koyarak( boca etmeyerek ki, sos limonla ovulmuş tavukların üstüne gelmesin tavuklar nar gibi kızarsın)Yanlardan tepsideki malzemelerin üzerine dökünüz.
  19. Tepsinize sosu koyduktan sonra çok yavaşça şöyle bir sallayınız  ki sos altta ki malzemenin her yerine değsin ama üstte ki tavuklara değdirmeyin.
  20. 200 derece de ısınmış fırında 45-50 dakika daha doğrusu tavuklar kızarana suyu da bitmemiş azalmış olana kadar pişiriniz. Ya da ne zaman oldu diyorsunuz o zaman tamamdır :))))
  21. Eğer bu şekilde pişirirseniz ve sunum yaparken spatula ile dikkatlice alttan alttan alırsanız servis tabağınız da şık bir sunun elde edersiniz.
  22. Spatula ile alttan alınca tabağınızda,
  23. En altta lezzetli patates onun üstünde soğan sarımsak biber ve en üstte kızarmış nar gibi olmuş tavuk olur ve daha şık görünüz hem de siz daha rahat sunum yaparsınız.
Not : Tüm malzemeler kullanılacak borcamlara tepsilere göre azaltılıp çoğaltılabilir ben orta boy derin fırın tepsisin de yaptım.
Afiyetler olsun.

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Islatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • Arasına için muz (3-4 adet )
Kreması için;
  • 1 paket muzlu Creme Ole
  • 2 paket krem şanti
  • 2. 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata (Arzuya göre ben koymadım)

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çok az çırpalım.
  2. Kuru malzemeleri de eleyelim ve mikserde karışana kadar çırpalım.
  3. Yağlanmış borcama dökelim ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  4. Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
  5. Sütümüzü kremşantiyi ve creme oleyi bir kaba alıp cırpalım.
  6. Kremşantiler ve creme oleyi 2, 5 su bardağı sütle iyice çırpalım.
  7. Hazırladımız kremayı dolaba kaldıralım. Soğuyan kekimizin kenarlarında görselseki gibi kesip, boşluk kalacak şekilde kaşıkla veya elimizle oyalım ve bir kaba alalım. Çok derine inmeyin alt taban bir parmak kalınlığında olmalı.
  8. Oyduğumuz kek parçalarını daha sonra pastamızın üzerinde kullanacağız.
  9. Daha sonra kekimizi sütle kaşık yardımıyla ıslatalım. Muzları dilimleyip kekimizin üzerine dizelim. (bu büyük borcama 5 tane yerli muz kullandım. 1 tanede üzerine süslemek için kullandım)
  10. Dolaptan kremamızı alıp muzların üzerine yayalım ve düzleştirelim. Oyduğumuz kek parçalarını elimizle ufalayalım.
  11. Kremanın üzerini hiç boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
  12. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 3-4 saat bekledikten sonra servise hazır. Arzuya göre akşamdanda hazırlaya bilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Cevizli Ekmek Yumurtasız Hafif Az Malzemeli Tarifi

Cevizli Ekmek Yumurtasız Hafif Az Malzemeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak un
  • 70 – 8 tam ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 buçuk bardak ılık su

Cevizli Ekmek Yumurtasız Hafif Az Malzemeli Tarifi Yapılışı

  1. Un, kuru maya (ben doctor oetker marka kullandım) ve tuzu bir yemek kaşığı yardımıyla karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra içerisine ılık su ekleyerek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
  3. İçerisine kırmış olduğumuz cevizleri ekleyerek pişirme kabımıza yerleştiriyoruz, ben baton kalıp tercih ettim.
  4. 15 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanma işleminden sonra 180 derecede önceden ısıttığımız fırınımıza atıyoruz.45 dakika sonra ekmeğimiz hazır.

Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi

Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy mor lahana
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu(damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3 tane limon suyu
  • 4 tane 1 litrelik cam kavanoz ( benim tam doldu 4 kavanoz lahananın boyuna göre değişebilir)

Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

Merhabalar dilerseniz hazır salata olarak dilerseniz turşu olarak kullanabileceğiniz çok pratik bir lezzet öncelikle.


  1. Lahananın üst kabuklarını alalım güzelce yıkayıp kurutalım ortadan ikiye kesip dilerseniz sebze soyacağı dilerseniz bıçakla doğrayalım.
  2. Geniş bir kaba alıp üzerine sirke, limon suyu ve tuzu ilave edip yumuşayana kadar elimizle ovalım yumuşayıp biraz suyunu salınca kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde dolduralım.
  3. Kapta kalan suyu kavanozlara paylaştırıp dökelim.
  4. Üzerini dolduracak kadar dinlenmiş soğuk su ekleyip kavanozları sıkıca kapatalım.
  5. Kavanozları ters çevirelim.
  6. Bir saat bu şekilde bekletelim daha sonra buzdolabında muhafaza edelim turşumuz 3_4 gün içinde yenilebilir afiyet olsun