3 Aralık 2019 Salı

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg soyulmuş, dilimlenmiş kabak
  • 3 çay fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı pekmez
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Kabaklar tencereye dizilir. Üzerine toz şeker serpilir.
  2. Tarçın, karanfil taneleri ve pekmez gezdirilerek kapağı kapalı olarak 1 saat kadar hafif sulanması beklenir
  3. Sonra ocağa alınarak önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte pişmeye bırakılır. Arada hafif hafif tencere sallanarak karıştırılır.
  4. Şerbeti koyu kıvamlı bir şerbet olana kadar pişirilerek ( sürekli kısık ateşte ve kapağı kapalı olacak) ocaktan alınır.
  5. Soğuduktan sonra kırılmış ceviz serpilerek sunulur, istenirse tahin ile de süslenebilir. Afiyet olsun.

Tart Kek Tarifi

Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Göz kararı un
Muhallebisinin tarifi:
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 2 kaşık dolusu nişasta
  • 1, 5 küçük çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın.
  2. Daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri katarak tekrar karıştırın
  3. Tart kalıbınızı güzelce yağlayın (tereyağı da sıvı yağ da olabilir. ) kalıbın çıkmasından emin olmak istiyorsanız yağladığınız tartı biraz unlayadabilirsiniz.
  4. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına koyarak pişmesini bekleyin.
  5. Muhallebisi için;Kek fırında pişerken bir taraftan muhallebisini hazır edin.
  6. Bütün malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alana kadar karıştırın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip güzelce karıştırıp eritin. Muhallebiniz hazır🤗
  7. Kek in üzerine muhallebisi döktükten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun😊
    Not:muhallebiyi soğuturken arada karıştırırsanız kabuk bağlamasını engellemiş olursunuz.

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • Ayçiçek yağı
  • 4-5 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu Leziz Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. Ilık suda pirinçlerimizi ıslatıyoruz ve havuçlarımızı hazırlarken, pirinçleri suda bekletiyoruz.
  2. Havuçları rendenin küçük bölümünde rendeliyoruz.
  3. Tencerede ayçiçek yağımızın üzerine rendelenmiş havuçlarımızı alıp soteliyoruz.Suda bekleyen pirinçlerimizi süzüyoruz.
  4. Sotelenen havuçlarımızın üzerine pirinçlerimizi ekleyip yaklaşık 2-3 dakika kavuruyoruz.
  5. İyice özdeşleşen havuçlarımızın ve pirinçlerimizin üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  6. Tuzumuzu da ekledikten sonra karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve yüksek ısıda pişiriyoruz.
  7. Üzeri fokur fokur olup, Suyunu iyice çektiği vakit ocağımızı düşük ısıya alarak pişirmeye devam ediyoruz.
  8.  Pirinçlerimizin diriliğini kontrol ediyoruz, pirinçlerimiz halen diri ise biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. ((Not; yemek piştiği için asla soğuk su eklenmez. !))
    Tam kıvamına gelen pirinçlerimizi ocaktan alıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Revani Tarifi

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle revanimiz için şerbetimizi hazırlayalım. Bunun içinde uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ocakta kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbete limonun suyunu sıkalım ve 1-2 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alalım.
  3. Ardından revanimizin kekini yapmaya başlayalım.
  4. Keki içinde karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alalım mikserde iyice çırpalım
  5. Sonra sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyelim tekrar mikserde çırpalım.
  6. En son un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  7. Tepsimizi yağlayıp kek hamurunu dökelim. 180 derecede yaklaşık 25dakika iyice pişirelim.
  8. Kekin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti kekin üzerine eşit miktarda dökelim.
    Şerbet çekince üzerine dilediğiniz gibi süsleme yaparak servis yapabilirsiniz.
    . Afiyet Olsun.

Sinop Mantısı Tarifi

Sinop Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un (3-3. 5 su bardağı kadar)
İç harcı için;
  • 150 g kıyma
  • 1 küçük soğan
  • Yeterince karabiber, tuz
Üzeri için;
  • Yeteri kadar ceviz
  • Yeteri kadar yoğurt, sarımsak ve eritilmiş tereyağı

Sinop Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz için yumurtamızı, ılık suyumuzu, tuzumuzu ve unumuzu bir kaba alıp hafif sert olacak şekilde bir hamur elde ediyoruz.
  2. İç harcımız için 1 adet küçük soğanı ince ince doğrayıp, yeteri kadar da karabiber ve tuz ekleyip kıymamız ile karıştırıyoruz. (Ben çok az da kimyon ve kekik de ekliyorum, tercihe bağlı ☺️)
  3. Hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz ve kare olacak şekilde kesip iç harcımızdan ekliyoruz.
  4. Üçgen biçiminde katlayıp, iki ucunu bir araya getirip son şeklini veriyoruz. ( Fotoğraflardan bakabilirsiniz)
  5. Bir tencerenin içerisine yeterince su ve çok az tuz ekleyip kaynatıyoruz.
  6. Kaynamakta olan suyun içerisine mantılarımızı atıp yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Pişen mantılarımızı süzgeçle çıkarıp bir kenara alıyoruz.
  8. Mantımızı servis için bir tabağa alıyoruz ve tabağımızdaki mantının yarısının üzerine ceviz ekliyoruz diğer yarısının üzerine ise sarımsaklı yoğurt ekliyoruz.
Ve mantımız hazır, afiyet olsun 

Bulut Tatlısı Tarifi

Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 dolu su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Bulut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti için malzemeler bir tencereye dökülür ve oldukça koyu bir şerbet pişirilir iyice soğutulur.
  2. Tatlı için karıştırma kabına oda sıcaklığında olan krema boşaltılır içine un hariç diğer malzemeler ilave edilir, karıştırılır.
  3. Daha sonra un ilave edilir ve spatula yardımıyla iyice karıştırılır.
  4. Bu aşamada sadece spatula kullanıyoruz hiçbir şekilde elimizi hamura değdirmiyoruz.
  5. Yumuşak bir hamur olacağı için eller sıvı yağ ile yağlanır ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlak şekil verilir ve sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine veya borcama aralıklı dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 170° fırında kızarana kadar pişirilir. Tatlı fırından çıkarılır, soğuk şerbetle buluşturulur.
    Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. 💚

2 Yumurta Akından 1 Tepsi Beze Tarifi

2 Yumurta Akından 1 Tepsi Beze Tarifi İçin Malzemeler

(Çay bardağı ölçüsü 100 ml)
  • 2 adet büyük boy yumurtanın akı
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay bardağından biraz eksik toz şeker veya pudra şekeri
  • Dilerseniz birkaç damla gıda boyası (ben limon sarısı ekledim)

2 Yumurta Akından 1 Tepsi Beze Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaların aklarını ayırıp çırpma kasesine alın. Yumurta aklarına bir damla bile sarı karışmamalı ve çırpma kabınız tamamen kuru olmalı.
  2. Bir fiske tuz ilave edip köpürene dek çırpın. Azar azar şekeri ekleyerek en yüksek devirde tıraş köpüğü kıvamını alana dek (kabı ters çevirdiğinizde akmamalı) yaklaşık 10-15 dk çırpın.
  3. Renklendirmek isterseniz gıda boyasından damlatıp spatula ile söndürmeden karıştırın ve ucuna yıldız duy taktığınız sıkma torbasına alın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekilde sıkıp 100 derecede fansız ayarda ısıtılmış fırında yaklaşık 55-60 dk pişirin.
  5. Piştikten sonra fırının kapağını hemen açmayın, bir 15 dk da fırında bekletip öyle çıkarın. Deneyenlere afiyet olsun.

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 300 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma
Köftesi için
  • 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Köfteleri unlamak için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 su bardağı kaynar su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 baş küçük boy soğan
  • 1 kase dolusu erişte
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Birkaç damla limon
  • Tuz
  • Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve nane

Hem Leziz Hem De Doyurucu Erzincan Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. 300 gram orta yağlı kıymayı tuz ve karabiber ekleyip yoğurun ve küçük toplar yapıp un serptiğiniz tepsiye alıp hafifçe unlayın.
  2. Küçük bir soğanı veya yarım soğanı çok küçük doğrayıp az miktarda zeytinyağında soteleyin.
  3. Soğanların rengi dönünce köfteleri ekleyip hafifçe kızartın ve ardından 4-5 bardak kaynar su ekleyin.
  4. Köfteler hafif pişince küçük 1 kase dolusu erişte ile tuz ekleyip pişirmeye devam edin. Elinizin altında hep kaynar su bulunsun, çorba koyulaşırsa eklersiniz.
  5. Ayrı bir kasede 1 yumurtanın sarısı, yarım limonun suyu, tepeleme 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu bir miktar soğuk suyla seyrelterek çırpın.
  6. Erişteler piştiğinde çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyerek bir yandan karıştırmaya devam edin.
  7. Ki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Tereyağında nane kavurup çorbanın üzerine dökerek servis edin. Deneyenlere afiyet ve şifa olsun.

2 Kişilik Büyük Pizza Tarifi

2 Kişilik Büyük Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • Yarım su bardağı ilik sut
  • Yarım su bardağı ilik su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 150 gr dilimlenmiş sucuk
  • 4 adet dilimlenmiş sosis
  • 10-15 tane siyah zeytin
  • 2 tane sivri biber
  • 5 tane mantar
  • 1 tane konserve mısır
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Sos:
  • Ketçap

2 Kişilik Büyük Pizza Tarifi Yapılışı

  1. ☆Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. ☆Daha sonra 40 dakika üstünü örtüp dinlendirelim.
  3. ☆Hamur dinlendikten sonra 2 eşit parçaya ayıralım. İkisini de büyük tabak büyüklüğünce ince bir şekilde açalım. (çok da ince olmasin. )
  4. ☆Daha sonra pişireceğimiz tepsiye hamuru alıp üzerine ketcap sıkıp heryere yayalım.
  5. Üzerine kaşar peynirini koyup diğer malzemeleri dizelim.
  6. ☆200 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişirelim.
    Afiyet olsun.

Lahana Böreği Tarifi

Lahana Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy ahana
  • 200 gr yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sumak
  • Kuru fesleğen
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı dolusu salça
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
Üzeri İçin ;
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Lahana Böreği Tarifi Yapılışı


  1. İçi için ; pirinci yıkayıp suyunu süzdürelim ve bir kaba alalım. tavaya sıvı yağ ve kıymayı alıp suyunu çekene kadar kavuralım , soğanı ekleyip biraz daha kavuralım pirinci ilave edelim.
  2. Üzerine tuzu, pul biberi, rendelediğimiz sarımsakları, salçayı, sıvı yağı, ince ince doğradığımız maydanozu ve soğanı ilave edin.
  3. Lahanaları tencereye kat kat dizelim. bir yaprak lahanayı dizdiğimiz lahanaların zeminine yerleştirip harcımızı dökelim.
  4. Tekrar bir yaprak lahana daha serip, kenardan sarkan lahanaları üstüne kapatalım (ters çevireceğimiz için ağzı dar bir tencere olmamalı.
  5. Dolmaların üzerine sıvı yağ, sıcak su ve bir çay kaşığı tuzu gezdirelim. Kısık ateşte pişirelim (suyu çektiği halde pişmezse sıcak su ekleyebilirsiniz. )
  6. Pişince ters çevirip dilimleyerek servis yapalım. Kolay gelsin

Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

Portakal Soslu Etimek Tatlısı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 paket tuzsuz etimek
Muhallebi;
  • 1 lt süt
  • 3 yemek k un
  • 2 yemek k nişasta
  • 1, 5 su b şeker
  • Vanilya
  • 1 paket süt kreması
Şerbeti;
  • 1, 5 su bardağı seker
  • 2 su bardağı sıcak su
Portakal sosu;
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Portakal Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti yapıyoruz. Şekeri çelik tencereye alıyoruz, eriyene kadar bekliyoruz, şeker tamamen eriyince sıcak suyu yavaş yavaş döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Şerbet kaynayınca ocaktan alıyoruz. borcama etimekleri diziyoruz ve şerbeti sıcak bir şekilde etimeklerin üzerine döküyoruz. soğumaya bırakıyoruz.
  3. Muhallebi için tencereye vanilya ve süt kreması dışındaki bütün malzemeleri koyuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Pişince ocaktan alıp ılımaya yakın vanilyayı ve süt kremasını koyup karıştırıyoruz.
  5. Soğumadan etimeklerin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  6. Üzerine isteğe bağlı hindistanceviziserpebilirsiniz. dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.

Çikolata Şelalesi Tarifi

Çikolata Şelalesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 Buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için
  • 1 su bardağı süt (Soğuk)
  • Çikolata sosu

Çikolata Şelalesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Ardından kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpın.
  3. Kabartma yı da ekleyip son kez karıştırın.
  4. Kalıbı güzelce sıvı yağ ile yalayıp karışımı dökün bikaç kez tezgaha vurun.
  5. Önceden ısıtılmış fırında keki pişirin.
  6. Bu arada çikolata sosunu arkasındaki tarife göre pişirin.
  7. Kek biraz ılıyınca bir bardak soğuk sütü gezdirin üzerinde ve ardından soğumuş olan sosu da gezdirin, isteğe göre süsleyin afiyetle 😊 kek yumuşacık oluyor nefis bir tarif

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet avakado
  • 1 kutu konserve mısır
Sosu için;
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 adet limon
  • 1 su bardağı tahin

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı



  1. Soğanı, avakadoyu minik minik doğruyoruz.
  2. Üzerine haşlanmış nohut ve konserve mısır ilave ediyoruz.
  3. Sosu için ayrı bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırıyoruz.
  4. Tahin sıvı kıvama gelene kadar yağ ekliyoruz.
  5. Üzerine limon suyu ve tuzu ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.