10 Mart 2020 Salı

Nohut Salatası Tarifi

Nohut Salatası  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 4-5 adet kornişon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 1-2 avuç mısır (arzuya göre)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

Misafir sofralarına çok yakıştığını düşündüğüm nefis bir salata tarifi. İster çay saatinde, ister akşam menüsünde yapın hiç pişman olmayacağınız şahane bir görsele sahip aynı zamanda doyurucu bir salata
  1. Bir gece önceden ıslattığımız nohutları haşlayıp pişirelim.
  2. Kapya biberleri, kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayalım.
  3. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyıp, tüm malzemeyi bir kapta buluşturalım.
  4. Mısır, nar ekşisi, limon, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  5. Nohut salatası servise hazır.
    DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

Etli Soğan Yahnisi Tarifi

Etli Soğan Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 1 kase soyulmuş arpacık soğan yaklaşık 500 gr
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Soğan Yahnisi Tarifi Yapılışı



  1. Yağları tencereye alalım.
  2. Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
  4. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
  5. Suyu bittiğinde pişmediyse su ekleyebilirsiniz. Benim su miktarım yeterli geldi.
  6. Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim.
  7. Etlerle beraber 2-3 dakika kavuralım.
  8. Salçayı ekleyip 2-3 dakikada böyle kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  9. Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet şifa olsun.

Pazı Çorbası (Sivas Usulü) Tarifi

Pazı Çorbası (Sivas Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday
  • 7 veya 8 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bağ pazı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Körmen veya kuru nane
  • Tuz

Pazı Çorbası (Sivas Usulü) Tarifi Yapılışı



  1. Yıkanan buğdayları tencereye alıp üzerine su ekleyip iyice haşlıyoruz.
  2. İyice yıkadığımız pazıları çok küçük olacak şekilde doğrayıp kaynamakta olan buğdayların içerisine atıp biraz da pazıları pişiriyoruz.
  3. Diğer yandan derince bir kapta yoğurt ve unu güzelce çırpıyoruz.
  4. Kaynayan çorbamıza yavaşça ekliyoruz. Sürekli karıştırıyoruz. (Çorbamızın yoğurdunun kesilmemesi için sürekli aynı yöne olacak şekilde yavaş yavaş karıştırmamız gerekiyor. )
  5. Birkaç taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ama tencerenin kapağını soğuyana kadar kapatmayın çorbamızın yoğurdu kesilmesin.
  6. Bir tutam tuz ekliyoruz.
  7. Diğer taraftan bir tavada yağları kızdırıyoruz ve içerisine körmen veya nane atıyoruz. Çorbamıza ekliyoruz. Çorbamız hazır afiyet olsun ☺️

Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi

Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Üzeri için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük kase ceviz içi
  • Maydanoz (Yeteri kadar)

Yoğurtlu Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı



  1. Erişteyi 5 dakika haşlayın.
  2. Süzme yoğurdu biraz sulandırın.Sarımsak ve tuz ekleyin yarısını ayırın.
  3. Yarısını biraz daha sulandırın akıcı kıvamda olsun erişte ile karıştırın servis tabağına alın.
  4. Ayırdığımız yoğurdu eriştenin üzerine döküyoruz üzerine tereyağı ceviz ile beraber kavurun içine toz biber ekleyip üzerine döküyoruz.
  5. Maydanoz ile süsleyin bu kadar afiyet olsun:) Tedim:)

Orjinal Muzlu Magnolia (Manolya Tatlısı) Tarifi

Orjinal Muzlu Magnolia (Manolya Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2. 5 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet iyice ezilmiş muz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket beyaz çikolata( 80 gram )
Kremalı katman için;
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1 tutam toz şeker
Ara katlar için;
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • Muz ( muzun büyüklüğüne göre değişir ben 3 adet kullandım)

Orjinal Muzlu Magnolia (Manolya Tatlısı) Tarifi Yapılışı

Selamün aleyküm canlar 🌺 Sütlü tatlı seven herkes magnolia tatlısına bayılır sanırım. Aşcı bir ustanın sayfasından aldığım bu tarif birebir magnolia tatlısının kendisi oldu diye düşünüyorum. Daha önce denediğim tüm magnolialar muhallebi tadındaydı fakat bu bomba bişey oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌺
  1. Öncelikle kremalı katmanımızı hazırlamak için sıvı kremayı bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine bir çimdik toz şeker ilave edip hafif akışkan kıvam alıncaya kadar iyice çırpıyoruz.
  3. Ardından iyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Magnolia muhallebisi için bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve iyice ezilmiş muzu güzelce çırpıyoruz.
  5. Ardından ocağa alıp koyu bir puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  6. Burda dikkat ediyoruz muhallebi gibi katı değil puding gibi bir miktar akışkan olacak. O yüzden fokurdayınca bir iki çevirip kapatıyoruz.
  7. Daha sonra tereyağ vanilin ve beyaz çikolatayı alıp içinde kayboluncaya kadar karıştırıyoruz.
  8. Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırabilir yada üzerini streçleyebilirsiniz.
  9. Soğuduğunda muz pütürlerinin yok olması için blendırdan geçiriyoruz.
  10. IlıdığIndan emin olduğumuz tatlımızın içine hazırladığımız kremalı katmanı ekleyip bir spatula yardımıyla alt üst ederek dikkatlice karıştırıyoruz.
  11. 1 paket bebe bisküvisini rondodan geçiriyoruz ve bir tabağa muzları dilimliyoruz.
  12. Servis edeceğimiz tabağa sırasıyla malzemelerimizi diziyoruz.
  13. Ben önce biraz muhallebi, sonra muz, üzerine bisküvi, onun üzerine tekrar muhallebi ve tekrar bisküvi olarak tamamladım. Siz istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Izgara Tadında Mükemmel Makarna Tarifi

Izgara Tadında Mükemmel Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için ;
  • 250-300gram kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 1-2 adet renkli biber yada sivri biber
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz karabiber biberiye
  • Sevdiğiniz makarna çeşiti

Izgara Tadında Mükemmel Makarna Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle etlerimizi ister kuşbaşı ister julyen şekilde doğrayalım.
  2. Etleri önce bir peçete üzerine alalım.
  3. Tek tek dizelim ve hafif dış suyunu alalım ve bir tabağa dizelim.
  4. Çok az üzerinde sıvı yağ gezdirelim.
  5. Karabiber ve tuz dökelim.
  6. Etleri 20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletelim ki etlerimiz yumuşasın.
  7. Ardından tavamızı ısıtalım.
  8. Etlerimizi tek tek arkalı önlü pişirelim.
  9. Biberlerimizi büyük doğrayalım ve etler piştikten sonra biberlerimizide etlerle biraz pişirelim.
  10. Soğanlarıda uzunlamasına doğrayıp ekleyelim bu sırada isteğe bağlı sarımsakta ekleyebilirsiniz.
  11. Bir kaşık tereyağ ile tatlandırdıktan sonra krema döküp kremanın biraz suyunu çekip koyuluşuncaya kadar pişirelim ve haşlanan makarnaları ilave edip baharat dökelim.
  12. Kaşar yada parmesen peynirle süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Yiyenleri Hayran Bırakacak Kıymalı Börek Tarifi

Yiyenleri Hayran Bırakacak Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak yufka
İç harcı için;
  • 250 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • Baharatlar
Sos malzmeleri;
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı süt
Serpmek için;
  • 1 su bardağı nişasta
Üzeri için ;
  • Yumurta sarısı

Yiyenleri Hayran Bırakacak Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

Harika bir börek tarifi veriyorum. Hem çok kolay hemde elde açma börek tadında çıtır çıtır bir börek. Püf noktası ise NİŞASTA!!!


  1. Öncelikle soğanla kıymayı güzelce kavurup karabiber ve tuzla tatlandıralım.
  2. Diğer tarafta tereyağını eritip sütü de katıp sos malzemesini hazırlayalım.
  3. Tezgaha yufkayı serelim.
  4. Eritilmiş tereyağ ve sütten oluşan sosu her tarafına sürelim.
  5. Üzerine elimizle veya bir süzgeç yardımıyla göz kararı nişasta serpip yufkayı ortadan ikiye katlayıp yarım ay şekli verelim.
  6. Yağlı sos ve nişasta işlemini bu kata da uygulayalım.
  7. Kıymalı harcı ay şeklindeki yufkanın yuvarlak kısmına uzunlamasına yayıp ince bir rulo yapalım.
  8. 4 parmak genişliğinde keserek yumurta sarısı sürelim.
  9. Dilerseniz çörekotu ile süsleyebilirsiniz.
  10. 180 derecede pişirelim.Afiyet Bal Şeker Olsun!

Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi

Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:
  • 4 adet orta boy patates, (patates katmanının kalın olmasını isteyen 5-6 adet kullanabilir)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Harcı İçin:
  • 200 gram kıyma
  • 200 gram mantar(400 gramlık tabakların yarısını kullandım)
  • 1 orta boy soğan
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
Beşamel Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
En üstü için:
  • Kaşar peyniri

Patatesli,Kıymalı Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

Gerçekten enfes bir lezzet. Misafire pilav yanı ana yemek olarak da servis edilir.


  1. Öncelikle kıyma kavrulur.
  2. Robottan geçirilmiş soğan, sarımsak, zeytinyağı ve doğranmış mantarlar, tuzu, baharatı da eklenir.
  3. Piştikten sonra salça ve su da katılır.
  4. Salça dağılınca ocak kapatılır.
  5. Sonra patates soyulup kalın olmayacak şekilde yuvarlak kesilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcamda yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanarak borcamın tabanına dizilir.
  7. Üzerine hazırlanan harç dökülür.
  8. 1 çay bardağı da su ilave edilir.
  9. 170 derecelik fırında 30 dakika üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak pişirilir.
  10. Bu arada beşamel sosu hazırlanır. Önce yağ ve un 1 dk bütünleşene kadar karıştırılır.
  11. Üzerine süt dökülür. Sürekli karıştırarak pişirilir.
  12. Krema kıvamına gelince tuzu katılır ve ocaktan alınır.
  13. Fırından borcam çıkarılır ve üzerine sos da dökülerek 10 dk kadar kızarması sağlanır.
  14. Üzerine son aşamada da kaşar peyniri rendelenip eriyince muhteşem lezzet servise hazır hale gelir.

Köme Çorbası (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi

Köme Çorbası (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı buğday
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı tavuk suyu veya etsuyu (yoksa bulyon)
  • 1 küçük patates
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Üst sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik

Köme Çorbası (Bu Lezzet Kaçmaz) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar, bugün öyle bir çorba yaptım ki, içmelere doyamadık. Kırşehirin çok lezzetli bir çorbası. İçersine patlıcan ve domates de ekleniyormuş, ama bu mevsim lezzeti yok diye ben eklemedim. Böylede harika oldu. anlatılmaz yaşanır, o hâlde buyrun başlayalım;


  1. Nohut, buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ayrı ayrı, 3 er su bardağı suyla ıslayalım.
  2. Yapmaya başlarken ilk önce yeşil mercimeği elimizle iyice ovarak kabuklarının çıkmasını sağlayalım.
  3. Bol suyun içersinde zaten kabukları yüzeye çıkıyor. Onları kaşık veya kevgirle alıp, iyice yıkayarak, tekrar 3 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  4. Nohut ve buğdayı da ayrı ayrı haşlayıp, süzdürerek hazır edelim.
  5. Patates ve yeşil biberi çok küçük doğrayalım.
  6. Çorba tenceremize yoğurdu, yumurtayı, unu, rendelenmiş sarımsağı (bende yoktu, teze sarımsak doğradım) ve 5 su bardağı su ekleyip iyice çırptıktan sonra ocağa alalım.
  7. Kaynayıncaya kadar başından ayrılmadan karıştıralım.
  8. Fokurdayınca, haşladığımız nohut, buğday, mercimek, patates ve yeşil biberi ekleyelim.
  9. 5 su bardağı tavuk suyu ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10. Tuzunu ve karabiberini ilâve edelim.
  11. Bir tavaya yağları koyup kızdıralım, naneyi ve kekiği ekleyip karıştırarak ocaktan alalım. Çorbanın içine dökelim. Servise hazır, afiyet olsun.

Mayalı Tepsi Poğaçası Tarifi

Mayalı Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
  • 4-5 bardak un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta ikisinin sarısı üzerine
  • Susam ve çörekotu
İç malzemesi;
  • 2 su bardağı lor
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5- 10 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Mayalı Tepsi Poğaçası Tarifi Yapılışı

Bismillah Diyelim Başlayalım Canlar
  1. Öncelikle bir bardak ılık suyun içine mayamızı katıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Geniş kabın içine 2 bardak ılık sütümüzü, mayalanan suyumuzu ve yumurtanın beyazını ,tuzumuzu, şekerimizi yağımızı ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  3. Yavaş yavaş unumuzu ilave ederek den yumuşak akıcı bir hamur elde ediyoruz.
  4. Dört beş bardak un dedik ama arkadaşlar siz malzemenizin alışına göre un ilave edin.
  5. Sonra tereyağı ile yağlamış olduğunuz tepsinize susam serpelim.Bu kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  6. Hamurumuzu ikiye bölüp yarısını ilave ediyoruz.
  7. Hamur yumuşak ve akıcı olduğu için kolayca yayılacaktır.
  8. Yaymış olduğumuz hamurumuzun üzerine hazırlamış olduğumuz iç malzemeyi güzelce yayıyoruz.
  9. Diğer hamurumuzu üzerine güzelce yayıyoruz.
  10. Ben fırınımı 50 dereceye getirerekten hamuru içinde bekletip 2 katı 3 katına ulaşmasını sağladım.
  11. Siz arzu ederseniz dışarıda bekletip ona göre tepsi mayasını gelmesini sağlarsınız.
  12. Mayalanan poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörekotu serpiyoruz.
  13. Sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Şimdiden deneyenlere afiyet olsun yumuşacık ağızda dağılan harika kolay uğraştırmayan tepsi poğaçası afiyet olsun.
Küçük tepsi isteyenler malzemeyi yarıya düşürerek de küçük tepside yapabilir.

Havuçlu Cevizli Toplar Tarifi

Havuçlu Cevizli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Hindistan cevizi

Havuçlu Cevizli Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlar rendelenir ve şeker ile birlikte kavrulur. ( havuçlar yumuşayana kadar )
  2. Bisküviler rondo da çekilir.
  3. Bisküvi, havuç, ceviz ve tarçın bir kaba alınır ve karıştırılır.
  4. Elde edilen havuçlu harçtan isteğe uygun büyüklükte parçalar alarak yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanır.
  5. Süslemesini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
    Afiyet Olsun🙏🏻

Pancarlı Kısır Tarifi

Pancarlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı pancar suyu sıcak
  • 3 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 dal taze kişniş
  • 1 limon suyu
  • Küçük kase pancar turşusu
  • Kıvırcık göz kararı
Süslemek için;
  • Havuç
Sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Pancarlı Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Kabın içine ince bulguru ve sıcak pancar suyunu ilave edelim, üzerini kapatalım.
  2. Salata kabının içine maydanoz, dereotu, taze soğanları ve kıvırcıkları da ince doğrayıp kabın içine alalım.
  3. Islatılmış ince bulguru da aynı kabın içine alalım sonra sıvı yağ ve limon suyu ekleyip karıştıralım.
Salatamız servise hazır. Afiyet olsun 😋

Lokum Kıvamında Dana Rosto Tarifi

Lokum Kıvamında Dana Rosto Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kadar dana nuar (kasabınızdan varsa yağlarını temizlemesini isteyin)
  • Tencerenin yüzeyini kaplayacak kadar (2 yemek kaşığı kadar) sıvı yağ
  • 1 baş büyük boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1’er çay kaşığı yenibahar ve kekik
  • Varsa 1 dal taze biberiye veya bir avuç kurutulmuş biberiye
  • 1, 5-2 su bardağı kadar sıcak su
Sosu bağlamak için;
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke

Lokum Kıvamında Dana Rosto Tarifi Yapılışı

  1. Yağı düdüklü tencereye alın.
  2. Nuarı tuz ve karabiberle güzelce ovup kızgın yağda tüm yüzeylerini mühürleyin.
  3. Mühürleme işlemi sırasında eti tencerenin tüm yüzeyine temas edecek şekilde ara ara döndürmeyi ihmal etmeyin, böylece yağın yanmasını önlemiş oluyoruz.
  4. 4’e bölünmüş soğanları ve havucu da ekleyip hafif karamelize olmaları sağlayın. Bütün haldeki sarımsaklar ile baharatları ve etin yarısına gelecek şekilde kaynar su ilave edip düdüklü tencerede 40 dk pişirin.
  5. Nuarı sudan alıp yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
  6. Havuçları da kenara ayırın ve suyu süzün.
  7. Süzdüğünüz suyu yeniden tencereye alıp dilimlenmiş etleri içine dizin ve tencerenin kapağı açık olarak 20 dk kısık ateşte et suyunun ete tamamen işlemesini sağlayın.
  8. Etleri havuçlarla birlikte servis tabağına alın.
  9. Kalan suyu yeniden süzün.
  10. Tencerede tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun ve yavaş yavaş istediğiniz kıvamı elde edene dek et suyunu ekleyin.
  11. Bir yandan da sürekli karıştırın.
  12. Kıvam aldıktan sonra tadı dengelemek için 1 yemek kaşığı balzamik sirke ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp etlerin üzerine gezdirin.
  13. Yanına patates püresi çok yakışıyor. Deneyenlere afiyet olsun.