22 Mart 2020 Pazar

Havuçlu Etli Pilav Tarifi

Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane havuç
  • 1 kase kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tane iri soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Havuçlu Etli Pilav Tarifi Yapılışı

İşte Mis gibi akşam yemeğine lezzet katan havuçlu pilavın hazırlanışı.
(Damağınızı tatlandırması dileğiyle. )
  1. Öncelikle etimizi ayrı bir tereyağ ile rengi değişene kadar kavurup, tuzlayıp kısık ateşte pişiriyoruz. (10dk kadar)1 çay bardağı su katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Sonra havucumuzu verev verev keserek hazırlıyoruz ve kesilen havuçları uzunlamasına kibrit çöpü gibi kesiyoruz.
  3. Soğanları ikiye bölüp yarım halka şeklinde kesiyoruz.
  4. Yanmaz tencereye sıvı yağ koyup içine soğanları ekliyoruz. Soğanların rengi değişinceye kadar pişiriyoruz.
  5. Ardından havuçları da ekliyoruz. Havuçlarıda iyice kızarana kadar kavuruyoruz ve kapağını kapatıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  6. Pişen havuçları tabağa alıp tencereye tereyağ koyuyoruz.
  7. Önceden ısladığımız pirinçi ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  8. Güzelce kavrulan pirinçimize tuzu, karabiberi, pulbiberi, eti ve havucu ekleyip karıştırıyoruz.
  9. İyice karıştırıldıktan sonra kaynamış suyumuzu ekliyoruz.
  10. Son olarak kısık ateşte en küçük bölümde demlenerek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN LEZİZ PİLAVIMIZ HAZIR

Soğan Çorbası Tarifi

Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 4-5 su bardağı tavuksuyu
  • Karabiber
  • Tuz

Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğanınızı ortadan kesin,yarım halkaları elde etme için ince ince kesin.
  2. 1 kaşık tereyağı tencerede eritin,soğanları kavurun.
  3. Hafif pembeleşince(asla yakmayın),un’u ekleyin.Beraber kavurmaya devam edin, kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun.Un ile beraber soğanı 2 dk kadar kavurun.
  4. Sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin.
  5. Ateşinizi kısın,sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
  6. Kroton ekmekle ,sıcak servis yapın

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Tarifi

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (500 gr) yoğurt
  • 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy kırmızı/mor lahana (İnce doğranmış)

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabında yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuz iyice karıştırılır.
  2. İnce doğranan mor lahana, 3 yemek kaşığı sıvı yağda ve orta ateşte yumuşayana kadar kavrulur (yaklaşık 15 dakika)
  3. Ocaktan alınan lahana uygun bir karıştırma kabında soğumaya bırakılır.
  4. Oda sıcaklığına gelen mor lahanaya yoğurtlu karışım eklenerek güzelce karıştırılır.
    Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletildikten sonra servise hazırdır.

Çığırtma Tarifi

Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Çığırtma Tarifi Yapılışı

  1. Bir su bardağı un yoğurma kabına alınır.
  2. Üzerine kabartma tozu ve tuz dökülür. Ortası açılır ve süt dökülür.
  3. Yavaş yavaş yoğurulur bu sırada un takviye edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparılıp oklava ile 1cm kalınlığında açılır. bıçakla dörde bölünür.
  5. Tavaya sıvı yağ alınır. yağ kızdıktan sonra hamurlar kızartılır.
    afiyet olsun.

Muhallebili Revani Tarifi

Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Kreması için :
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ

Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım bir kenarda soğumaya bırakalım.
  2. Keki hazırlıyoruz önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve tart kalıbını yağlayın keki katıp fırına sürüyoruz.
  3. 180 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti kalıpta iken döküyoruz 10dak.
  5. Şerbeti çekmesini bekleyip servis tabağına çevirip katıyoruz.
  6. Muhallebi için ise bütün malzemeleri karıştırıp ocağa katıp muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.
  7. Kekin üzerine muhallebiyi eşit şekilde yayıyoruz.
  8. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun sevgiler

Dereotlu Krep Tarifi

Dereotlu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabarta tozu
  • 7 yemek kasığı un
  • Dere otu (İsteğe göre)
  • Tuz

Dereotlu Krep Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtayı çırpın.
  2. Sütü, suyu, tuzu ekleyin ve tekrar çırpın.
  3. Kabartma tozuyla beraber azar azar unu ekleyin ve akışkan bir hamur elde edin.
  4. Dere otu ekleyin. (İsteğe göre)
  5. Tavayı yağlayıp ısıtın ve dilediğiniz büyüklükte harcı tavanın ortasına dökün. Orta ayar ateşte iki tarafını pişirin.
Püf noktası: Tavaya az yağ dökün peçete yardımı ile yayabilirsiniz bu şekilde daha güzel pişiyor.
Afiyet olsun😊

Mini Ekmekler Tarifi

Mini Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 – 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 300 ml ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mini Ekmekler Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına ılık su, süt, şeker, tuz, maya ekleyip karıştıralım.
  2. Sonra yağ ve yavaş yavaş un ekleyip yumuşak hamur elde edelim.
  3. 1 saat mayalamaya bırakılım hamuru 8 veya 12 eşit parçaya bölüp beze yapalım yağlı kağıt serelim oval şekil verip 20 dk daha üzeri kapalı dinlendirelim.
  4. Üzerlerine hafif un serpip keskin bir bıçakla çizik atalım.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecede alt üst pişirelim fırının tabanına bir kase su koyalım ekmekler pişerken kurumaması için. Afiyet olsun

Elmalı Köfte Tarifi

Elmalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sefer kitel bulguru
  • 3-4 ekşi elma
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Toz kişniş

Elmalı Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Sefer kiteli çukur bir kaba alın.
  2. Üzerine sıcak su gezdirip hafifçe yumuşamasını sağlayın. Tuz ve kişniş ilave ederek yoğurun.
  3. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarına hafifçe bastırın.
  4. Süzme yoğurdu, yumurta su ve sütle birlikte bir kapta çırpın. Soğanı kıyıp ayçiçek yağında kavurun.
  5. Yoğurtlu karışımı azar azar ekleyin.
  6. Karışım kaynadığında küp kesilmiş elmaları ve köfteleri ekleyip pişirin. Sıcak servis yapın.

Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi

Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı su
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 7 -8 su bardağı un (Biraz yumuşak bir hamur) Hamuru toplam için elinize bir kaç damla sıvı yağ dökebilirsiniz

Evde Kendi Ekmeğini Yap Tarifi Yapılışı

  1. Su ile mayayı karıştırın eritin.Sıvıları ilave et.
  2. Tuz, şeker, un ilave edelim ve elimizle yoğuralım.
  3. Hamurumuz biraz cıvık olsun. 1 saat dinlensin hamurumuz mayalanınca hamurumuzu tezgaha alıp eşit parçalara bölelim. Benim 8 adet ekmek olacak şekilde böldüm.
  4. Şeklini verelim ve tepsiye alalım.20-30 dk tepside mayalandıralım.
  5. Fırına sürmeye yakın ustune bıçak yardımıyla kesik atalım ( ben önceden kestiğim için ekmeğim biraz yayıldı ama sizler fırına sürmeye yakın çizik atın )
  6. Fırınınızı 230 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. ✔️
  7. Fırının içine su dolu bir kap koyun. Tepsileri yerleştirelim.
  8. Üstü kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊

Yumuşacık Sandviçlerim Tarifi

Yumuşacık Sandviçlerim Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya veya 1 yemek kaşığı silme kuru maya
  • 1, 5 Su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (Akı içine sarılar yüzüne)
  • 1 paket krema
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 silme yemek kaşığı şeker
Üzerine
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı şeker silme

Yumuşacık Sandviçlerim Tarifi Yapılışı



  1. Önce kuru maya ve ılık sütü karıştırıp 5 dk bekleyin. Maya açılınca un ve tuz hariç tüm malzemeyi koyup karıştırın.
  2. Ardından un ve tuzu ekleyip ele yapışmıycak yumuşak bir hamur elde edin. Yaklaşık 1 saat mayalandırıp ister uzun ister yuvarlak şekiller verip isterseniz içine hazırladığınız peynirli içi koyup poğaça olarak tepsiye dizin.
  3. Tepsidede 20 dk mayalandırın.
  4. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam çörek otu yada haşhaşla süsleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Kızaran poğaçalarınız ilk sıcağını atınca boş hazırladıysanız benim gibi ikiye bölüp peynir domates biber marul vb. sandeviçler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun

Boğazda Gıcıklanmaya İyi Gelen Şifalı Karışım Tarifi

Boğazda Gıcıklanmaya İyi Gelen Şifalı Karışım Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tarçın
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Boğazda Gıcıklanmaya İyi Gelen Şifalı Karışım Tarifi Yapılışı

  1. Hepsini ekle iyice karıştır.İç
    İçtikten bir saat sonra şikayetler azalır.
Geçmiş olsun

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN
  • 2 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta şerbeti yapıyoruz. Şerbet soğuk olması lazım kekin üstüne soğuk dökeceğiz.
  2. Bir tencereye şeker ve şerbeti döküp kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  4. Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpıp diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  5. Yağlanmış borcama dökün.
  6. 160 veya 170 derecede 30dk pişirin.
  7. Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti dökün.
  8. KREMASI için krem şanti hariç tüm malzemeleri tencerenin içine döküp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamı olduktan sonra altını kapatıp krem şantiyi döküp 5dk blendırla çırpın.
  9. Soğumuş kekin üzerine muhallebiyi dökün.
  10. Üzerine bolca hindistan cevizi veya ceviz dökebilirsiniz (Ben her ikisini de döktüm)
  11. 3- 4 saat kıbrıs tatlımız buzdolabında beklesin.
Şimdiden afiyet olsun ☺️

OnePlus 7T Pro anında çeviri özelliği kullanımda!

Geçtiğimiz günlerde logosunda değişiklik yapan OnePlus yeni bir güncelleme haberi ile karşımızda. OnePlus 7T Pro anında çeviri özelliği ile birlikte görüntülü aramalarda altyazılı çeviri yapabilecek.

OnePlus 7T Pro anında çeviri özelliği nasıl çalışıyor?

OnePlus’ın halihazırda piyasada satışta olan üst seviye modelleri 7T serisi yepyeni bir güncelleme haberiyle karşımızda. Android 10 tabanlı OxygenOS kullanılan OnePlus 7T ve OnePlus 7T Pro modelleri yeni güncellemeyle birlikte anında çeviri özelliğine kavuşuyor.
Bu özellik sayesinde kullanıcılar yaptıkları görüntülü görüşmelerde farklı dillerde konuşuyor dahi olsalar altyazılı anında çeviri sayesinde rahatlıkla iletişim kurabilecekler.Mart 2020 güvenlik güncellemesiyle birlikte Beta 2 sürümüyle karşımıza çıkan bu özellik, ilk etapta sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, Hintçe ve Çince dillerini destekliyor.
Diğer taraftan gelen yeni güncellemeyle birlikte ekran kayıt deneyimini iyileştirmek için kare hızı sorunu çözüldüğü görülüyor. 3. parti klavye uygulamalarında yaşanan problemler ortadan kaldırılırken uyarlanabilir ekran parlaklık özelliğinde de iyileştirilmeler yapılmış durumda.
Beta sürüm olarak karşımıza çıkan bu özelliklerin henüz tam olarak düzgün çalışmadığını ve hataların olabileceğini belirtelim.