2 Nisan 2020 Perşembe

Xiaomi Mi 10S Pro kamerası ile çıtayı yükseltecek!

Geçtiğimiz haftalarda Xiaomi yeni Mi 10 ailesini tanıtmıştı. Tanıtımdan sonra sessizliğe bürünen şirket, sektördeki en yüksek çözünürlüklü ve görüntü sensörüne sahip bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Cihazın isminin Mi 10S Pro ya da CC10 Pro olacağı tahmin ediliyor. İşte Xiaomi Mi 10S Pro kamerası ile ilgili ortaya çıkan detaylar.
Yaptığı sızıntılarla gündeme gelen Sudhanshu Ambhore, Xiaomi Mi 10S Pro kamerası ile çıtayı yükselteceğini söyledi.

Xiaomi Mi 10S Pro kamerası 144 Megapiksel olacak!

Yeni amiral gemisi olması beklenen telefonda ana kameranın 144 Megapiksel çözünürlüğünde olacağı söyleniyor. Sudhanshu Ambhore, piyasadaki ilk 144 Megapiksellik akıllı telefonun bu cihaz olacağına inanıyor.
Qualcomm Snapdragon 865 Plus’tan güç alınarak üretilmesi beklenen akıllı telefonun bu sonbaharda geleceği de söyleniyor. Bu arada Snapdragon 865 Plus’tan da şimdilik haber olmadığını belirtelim.
Yukarıda gördüğünüz tweette Sudhanshu Ambhore, ”Xiaomi, 144MP kamera sensörlü bir telefonda çalışıyor. Sanırım Mi 10S Pro ya da Mi CC10 Pro olmalı” dedi ve Xiaomi kullanıcılarını heyecanlandırdı. Tabii ilerleyen günlerde konuyla ilgili daha fazla sızıntı karşımıza çıkacaktır.
Siz 144 Megapiksellik kameraya sahip yeni Xiaomi modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? İsmi ne olur?

1 Nisan 2020 Çarşamba

Havuçlu Mor Lahana Salatası Tarifi

Havuçlu Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet mor lahananın yarısı
  • 3-4 adet havuç
  • 1-2 dış sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sirke (balzamik yada elma sirkesi)
  • yarım limonun suyu
  • tuz
  • zeytinyağı

Havuçlu Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mor lahanayı ince ince doğruyoruz, geniş bir kaba alıp üzerine tuz serpip güzelce ovuyoruz ( lahanaların yumuşaması için).
  2. Havuçları rendeleyip ekleyelim.
  3. Sarımsağı rendeleyelim, maydanozu ince doğrayalım salataya ekleyelim.
  4. Üzerine zeytinyağı, sirkeyi ve limonu ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Hepsi bukadar😊.
  5. Afiyet olsun 🤗.

Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi

Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 buçuk su bardağı su
  • İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 adet bulyon kullanılabilir
Sonradan eklenecek olan malzemeler;
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek ( haşlanacak çok hafif diri kalsın )
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağından çok az fazla erişte
  • Tuz
Üzerine;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kurunane

Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Büyük bir kase içerisinde çırpıcıyla yumurtayı çırpın .
  2. Üzerine yoğurdu ,suyu ve unu ilave edip pürüzsüzleşene kadar karıştırıp çırpmaya devam edin.
  3. Daha sonra tencereye aktarıp ocağa alın.
  4. Haşlanmış mercimeği nohutu, erişteyi ve yağı kullanacaksanız ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin.Yaklaşık 15-20 dakika kadar .
  5. Yağı cezvede iyice ısıtın naneyi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin.
    Not; tuzu çorbanın kesilmemesi için ocaktan indirmeye yakın ekleyin.

Dereotlu Maydanozlu Kadınbudu Köfte Tarifi

Dereotlu Maydanozlu Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Galeta unu ve ya bayat ekmek içi
  • Bir tutam maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Üzeri için;
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kasesi galeta unu
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Dereotlu Maydanozlu Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi üzerini geçecek kadar su ile haşlayalım. (Parçalanmasın ama diri de kalmasın)
  2. Soğanımızı rendeleyelim bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
  3. Kıymamızın yarısını da ekleyip kavurmaya edelim.
  4. Kıymamızın rengi dönünce altını kapatalım ve yoğurma kabına alalım.
  5. Haşlanmış pirinçlerimizi de süzüp, ekleyelim.
  6. Bunlar soğuduktan sonra kalan çiğ kıymamızı, bir adet yumurtayı, galeta ununu, ince dogradığımız maydanoz ve dereotunu, baharatları ekleyip, köftemizi yoğuralım.
  7. Köftemizin üzerini streçle kapatıp buzdolabında en az iki saat dinlendirelim. Dinlenen köftemiz daha kolay şekil alacaktır.
  8. Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,oval bir sekil verelim üzerlerine bastıralım.
  9. Köftelerimizi tek tek önce galeta ununa ardından yumurtaya bulayıp, arkalı önlü yağda kızartalım. Afiyet olsun

Sebzeli Bahar Pilavı (Zeytinyağlı) Tarifi

Sebzeli Bahar Pilavı (Zeytinyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak baldo pirinç
  • 1,5 bardak taze bezelye
  • 2/3 bardak havuç
  • 1/3 bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 bardak sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 8-12 dal dereotu (arzuya göre)

Sebzeli Bahar Pilavı (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı

  1. Bezelyeleri 3 bardak su ile 8-10 dk haşlayın (Bezelyenizin cinsine göre değişebilir, yumuşayana kadar).
  2. Zeytinyağınızı pilav tencerenize alarak, yemeklik küçük doğranmış soğanı ekleyin 1-2 dk kavurun.
  3. Ardından küçük küp doğranmış havucu ekleyin.1-2 dk daha kavurun, pirinci ekleyin.
  4. Pirinci 3-4 dk. kavurduktan sonra, yıkanmış ve suyu süzülmüş bezelyeyi ekleyin.
  5. 1-2 dk kavurun tuzu ekleyin. Ardından sıcak suyu ekleyerek, pilavı pişirin.
  6. Sofra bezine bohçalayarak 15 dk kadar dinlendirin. Ilınan pilavınıza arzuya göre ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  7. Pilavınızı harmanlayın. Ilık veya soğuk tüketin.
    Afiyet olsun.

Nefis Browni Tarifi

Nefis Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 113 gram oda sıcaklığında tereyağı(yarım paket tereyağında biraz daha az koyabilirsiniz
  • 200 gr bitter çikolata(isterseniz sütlü bitter karışık kullanabilirsiniz ben öyle yaptım)
  • 4 adet yumurta
  • 195 gr toz şeker ( bir büyükçe şu bardağı veya 12 yemek kaşığı)
  • 90 gr un (yarım şu bardağı veya 5 dölü yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (hazır sıvı olarak satılanlardan kullanabilirsiniz benim bulunduğum yer küçük bir yer olduğu için bulamadım o yüzden kullanmadım)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Nefis Browni Tarifi Yapılışı

  1. Bitter çikolata benmari usulü veya mikrodalgada eritilir.
  2. Sıcakken içine küp küp doğranmış tereyağı atılır ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Ilıması için kenarda bekletilir.
  3. Başka bir kapta 4 yumurta sarısı dağılması için biraz çırpılır.
  4. Ilıyan çikolata karışımına şeker eklenir karıştırılır.
  5. Üzerine yumurta karışımı 3 seferde yedirilerek karıştırılır.
  6. Un, tuz eklenerek pürüzsüz olana kadar spatula ile karıştırılır. Vanilya özütü eklenir.
  7. Homojen yoğun kıvamdaki karışımı yağlı kağıt yerleştirilmiş orta veya küçük boydaki kek kalıbımıza koyarak 180 derecede 25- 30 dk pişiriyoruz.
Çok geniş bir kalıpta yaparsanız keki yakma ihtimaliniz var o yüzden dikkat!!!.
Benim elimde küçük boy yuvarlak borcam vardı ona yağlı kağıt yerleştirip yaptım öylede çok güzel oldu.

Limonata Tarifi

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 litre su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle portakal ve limonu kabuklarını yıkayarak 1 gün önceden buzlukta bekletmemiz gerekiyor. (Kabuğun acı tadını alması için)
  2. Limonatayı yapacağımız zaman buzluktan çıkarıp 10 dk kadar bekletiyoruz (4’e bölünecek kıvamda olsun)
  3. Robota portakal ve limonu dilimleyip koyun (kabukları ile birlikte) üzerine şekeri ilave edin ve robotta çekin.
  4. 2 litre suya bu karışımı ekleyin, limon tuzunu da ekleyin karıştırın.
  5. Son olarak süzgeç yardımı ile tanelerini süzün ve limonatamız hazır. Şimdiden afiyet olsun 😊

Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi

Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
Yarım bardak süt
Çeyrek bardak sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
Tuz-karabiber
Kırmızı toz biber
Toz zerdeçal (bir tatlı kaşığı kadar)
Susam
Üzerine:

Sarımsaklı yoğurtlu sos
Pulbiberli tereyağ
Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharlar ufak dallar halinde kopartılıp güzelce yıkanır.
Sosumuz hazırlanır. Yumurta, süt, ayçiçek yağı, un, rende sarımsak ve baharatlanır eklenip güzelce karıştırılır.
Karnabaharlar bu sosun içine daldırılıp sonrasında yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
Sostan artan olmuşsa tepsiye karnabaharların üstüne gezdirilir.
Son dokunuş olarak susamlar serpilir ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişmeye bırakılır.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ sosu ile servis edilir. Ben sade tercih ettim. Her türlü çok lezzetli.
Afiyet olsun 🌸.

2 Yufka İle Pratik Börek Tarifi

2 Yufka İle Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 kase beyaz peynir
Sos için:
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavayı yağlamak için:
  • Tereyağı veya sıvı yağ

2 Yufka İle Pratik Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için bir kasede su ve sıvı yağını karıştırıyoruz.
  2. Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  3. Tavamızı tereyağı ile yağlıyoruz.
  4. Kestiğimiz yufkalardan ilkini serip sarkacak şekilde koyuyoruz.
  5. Sosumuzdan kaşık yardımıyla döküyoruz.
  6. 3 yufka parçasını da bu şekilde yapıp peyniri koyuyoruz.
  7. Diğer kalan yufkaları da sererek bir sos bir yufka şeklinde yapıyoruz.
  8. Dışa sarkan yufkayı da içe doğru düzleyerek koyuyoruz.
  9. Kalan sosu döküyoruz.
  10. Güzelce arkalı önlü kızartıyoruz.

Çiçek Ekmek Tarifi

Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığından biraz az tuz
  • 1 paket maya
  • 1 tane yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
  • Yaklaşık 5 buçuk su bardağı un

Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kuru mayayı yoğurma kabımıza döküp ılık su ile mayamızı iyice harmanlıyoruz, ardından ılık sütü de ekliyoruz ve mayamız iyice hazır hale geliyor.
  2. Ardından yağ, tuz, şeker ve yumurtanın beyazını da ekliyoruz ve iyice harmanlıyoruz.
  3. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Hepsini birden eklemeyelim kontrollü gidelim.
  4. 4 su bardağı undan sonra hamurumuz iyice olmaya başlıyoruz ondan sonrasını kontrollü olarak ekliyoruz, 5 veya 5 buçukta bitebilir hamurunuz.
  5. Hamuru toparlayıp iyice yoğuruyoruz. Güzel bir hamur yoğurduktan sonra üzerini örtüp 1 saat beklemeye bırakıyoruz. Bu 1 buçuk saatte olabilir ılık bir odada bırakırsanıza daha iyi kabarır.
  6. Hamurumuz hemen hemen 2 katına çıkacak.
  7. Tekrardan yoğurup havasını alıyoruz.
  8. Ardından hamurumuzu bezelere ayırıyoruz, ben her bezeyi tekrar elimde yoğurdum.
  9. Yuvarlak bir tepsi veya kelepçeli kek kalıbında yapabilirsiniz.
  10. Hamuru 8 parçaya bölüp bezelerimi yağlı kağıt koyduğum kelepçeli kalıba yerleştirdim.
  11. Bu şekilde de mayalanması için 1 saat kadar beklettim ve iyice mayalandı.
  12. 200 derece ısıtılmış fırınımıza (fırın ısınmış olmalı) üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz ekmeğimizi koyuyoruz. (isteğe göre susam veya çörek otu atılabilir üstüne).
  13. Ben alt üst fanlı ayarda pişiriyorum. Fırının altına bir kase su koyuyorum.
  14. 30 dakika içerisinde pişmiş oluyor ekmeğimiz.
  15. İçinin çiğ kalmaması için üstü piştiği gibi fırından almayın, gerekirse üzeri çok yanmaması için 15 dakikadan sonra ayarını 180’e indirebilirsiniz. Fırından çıkarınca 5 dk üzerini örterseniz puf puf çiçek ekmeğimiz hazır 😌. Afiyet olsun. 

Nefis Tavuk Çorbası Tarifi

Nefis Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tüm tavuk
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber(acı sevmeyenler koymaya bilir)
  • 2 litre su(tavuk suyunuz varsa tavuk suyuyla yapınız

Nefis Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuğumuzu haşlayıp tavuk etlerini küçük parça halinde hazır edelim.
  2. Daha sonra tencereye sıvı yağı ve tereyağını eritip unu ekleyip 5 dakika boyunca kavuralım (unun kokusu çıkana kadar).
  3. Kavrulan unun içine salçayı ekleyip 5 dakika daha kavuralım kısık ateşte.
  4. Üzerine soğuk suyu ilave edip kaynatalım kaynayan çorbamızın üzerine yağı çıkana kadar kaynatalım(özleşene kadar).
  5. Kaynayan çorbamızın içine doğradığınız tavuğu ve baharatları, tuzu ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha kaynatalım çorbamız hazır herkese afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi

Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarıları üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (unun kalitesine göre 6 bardağı bulabilir, kontrollü ekleyelim. yumuşak bir hamur olacak. )

Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  2. Yaş mayayı önce süt ile açıyoruz. Süt oda sıcaklığında değilse ocakta çok hafif ısıtabiliriz.
  3. Mayayı açtıktan sonra şekerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Maya aktifleşecek ve köpük köpük olacak. Aktifleşip köpürene kadar bekleyelim.
  4. Ardından yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
  5. Unumuzu ekleyelim, unla beraber tuzu ekleyelim. Tuzu diğer malzemelerle eklemiyoruz çünkü mayanın aktifliğini azaltıyor.
  6. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu koyduğumuz kabın üstünü streç bir filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış tepsi veya borcama diziyoruz. Yağlı kağıtla denediğimde istediğim kadar güzel olmadı. En güzel sonucu yine yağlanmış tepside ve borcamda aldım.
  8. Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp bir 15 dk da tepside bekletiyoruz. Biraz da tepsi de mayalansın diye.
  9. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Ben sade yaptım ama isterseniz içine zeytin, lor peyniri, sucuk vs malzemeler koyabilirsiniz.

Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi

Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy patates
Köftesi için;
  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya kuru ekmek
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köfte baharatı
Diğer malzemeler;
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 4 kaşık yoğurt
  • İki diş sarımsak

Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler ince ince doğranır ve kızartılır. Köfte harcı için soğan rendelenir. Bir adet sarımsak rendelenir maydanoz ince ince kıyılır bir yumurta eklenir galeta unu veya kuru ekmek ve baharatlarda eklendikten sonra yoğurulur.
  2. İstediğiniz şekil verilerek kızartılır. Ufak bir tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ bir tatlı kaşığı domates salçası eklenir ve pişirilir. Domates sosuna bir yemek kaşığı kadar su eklenir. (tam sos kıvamı almasını sağlıyor)
  3. Yoğurda kalan bir diş sarımsak ezilip koyulur. Kızarttığımız patateslerin üzerine önce yoğurt dökülür sonra domates sosu. En son köfteleri üzerine bırakıyoruz. Çökertme kebabımız hazır.
Afiyet olsunn🥰.