2 Nisan 2020 Perşembe

Mor Lahana Salatası Tarifi

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım orta boy mor lahana
  • Sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak

Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Mor lahana salatası hazırlamak için öncelikle lahanayı ince ince doğrayın ve az yağda, kendi suyunda yumuşayıncaya kadar kavurun.
  2. Burada lahananızı bıçak ile doğramak yerine patates soyacağı ile de incecik kıyabilirsiniz.
  3. Uygun bir kase içerisine yoğurt, mayonez, tuz ve dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştıralım. İsteğinize göre mayonez ve yoğurt miktarını ayarlayabilirsiniz.
  4. Lahanalarımızı karıştırma kabına alalım, yoğurtlu sosu da ekleyerek karıştıralım.
  5. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz, mor lahana salatası tarifimi mutlaka denemenizi öneririm, beğeneceğinize eminim, şimdiden afiyet olsun.

Muhteşem Lezzetiyle Çıtır Tavuklar Tarifi

Muhteşem Lezzetiyle Çıtır Tavuklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk kalça ( ben daha yumuşak ve lezzetli olduğu için tercih ettim siz tavuk göğsündende yapabilirsiniz)
Sosu için;
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı köri
  • Karabiber, kekik, pulbiber, tuz
Bulamak için;
  • Rondodan geçirilmiş sade mısır gevreği
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Muhteşem Lezzetiyle Çıtır Tavuklar Tarifi Yapılışı

Çok ama çok lezzetli bir tarif😋 artık dışarda yemenize gerek yok evdede çok rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarif kesinlikle deneyin derim.
  1. Tavukları yıkayıp süzmeye bırakın.
  2. Sos için tüm malzemeleri karıştırıp boza kıvamına getirin.
  3. Tavukları ince ince ve uzunlamasına kesip sosun içine atıp iyice karıştırın ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  4. Hatta 1 gece bekletirseniz daha lezzetli olur.
  5. Dolaptan çıkardığımız tavukları mısır gevreği ne bulayıp kızartın. Afiyet olsun.

Muhteşem Köy Çorbası (Tadı Damağınızda Kalacak). Tarifi

Muhteşem Köy Çorbası (Tadı Damağınızda Kalacak). Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 iri diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 3 su bardağı tavuk veya etsuyu (Yoksa bulyon)
  • 5 su bardağı su
  • Tuz (damak tadınıza göre)
Terbiyesi için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Muhteşem Köy Çorbası (Tadı Damağınızda Kalacak). Tarifi Yapılışı

Merhabalar, bu çorba bir efsane, demedi demeyin. Vitamin ve lezzet bombası çorbamın yapılışına geçelim.


  1. Soğan, sarımsak, havuç ve patatesi soyup rendeledim.
  2. Çorba tencereme 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, sebzeleri 4-5 dakika kavurdum.
  3. 3 su bardağı tavuk suyu ve 5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirdim.
  4. 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı yoğurdu yarım çay bardağı su ile iyice çırptım.
  5. Pişen çorbayı blenderden geçirdim. (taneli seviyorsaniz blenderden geçirmeyin)
  6. 3 yemek kaşığı ince bulguru ekleyip, 5 dakika daha pişirdikten sonra, çorbanın suyundan 2-3 kepçe alıp terbiyeye karıştırarak ılıştırıp çorbaya döktüm.
  7. Bir yandan da karıştırarak kaynattım.
  8. Tuzunu ekledim.
  9. Küçük bir tavaya yağları koyup, nane ve pulbiberi yakıp sos hazırladım.
  10. Kısık ateşte kaynayan çorbanın içine döktüm.
  11. Ocaktan aldım. Mis gibi vitaminli çorbamız servise hazır, afiyet sifa olsun İnşaAllah.

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna tercihen kelebek yada fiyonk makarna
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı tulum peyniri ( Ufalanmış)
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 3-4 avuç maydanoz
ÜZERİ İÇİN SOS;
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kara biber

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Yapımı oldukça pratik ve lezzeti bir o kadar muhteşem su böreği tadında fırın makarnamız için buyurun aşamalara👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼


  1. Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  2. Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Yağlanmış borcam yada o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
  4. Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
  5. Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
  6. Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 30 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamından biraz yumuşak olacak)
İçi için;
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı



  1. İçi için;1 çay bardağı haşhaş, 4 yemek kaşığı şeker, 5 yemek kaşığı sıvı yağ kıvamı yumuşak olana kadar sıvı yağ eklenerek içi harç hazırlanır.
  2. Süt, şeker, kuru maya, sıvı yağ, eritilmiş margarin, yumurta ve tuz karıştırılır.
  3. Ardından un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur.
  4. Yoğurma işlemi bittikten sonra 45 dk mayalandırılır.
  5. Mayalanma işlemi bittikten sonra tekrar yoğrulur.
  6. Merdane ile açılır.
  7. Açıldıktan sonra haşhaş sürülür ve rulo şekilde katlanır.
  8. Katlandıktan sonra 2 parmak uzunluğunda bıçak yardımıyla kesilir.
  9. Kesildikten sonra tepsiye dizilir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun :).

Palamut Pilaki Tarifi

Palamut Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet takoz kesilmiş palamut
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet domates
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kök kereviz
  • 3 adet defne yaprağı
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz-karabiber
  • Limon-maydanoz
  • 2-3 bardak su
  • Zeytinyağı

Palamut Pilaki Tarifi Yapılışı



  1. Havuçlar ve patatesler küp küp kesilir. Kereviz soyulur, küp küp doğranır ve limonlu suda bekletilir.
  2. Domateslerin kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılıp doğranır. Palamutlar tuzlu suda bekletilir.
  3. Soğanlar piyazlık doğranır. Sarımsaklar soyulup ezilir.
  4. Zeytinyağında önce soğanlar sonra sarımsaklar sotelenir.
  5. Havuçlar eklenir karıştırılır. Birkaç dakika sonra kereviz eklenir. Daha sonra domatesler ilave edildikten sonra suyunu çekmeye yakın patatesler, defne yaprağı, kimyon, tuz, şeker ve karabiber ile baharatlandırılır.
  6. Maydanozun sap kısımlarından bir kaç adet atılır. Su da eklendikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  7. Piştikten sonra defne yaprakları ve maydanozun sapları çıkarılır.
  8. Fırın kabının yarısına hazırlanan karışım eklenir üzerlerine palamut dilimleri konur ve kalan karışımda yanlarına dizilir.
  9. Palamutların üzerine limon dilimleri ve maydanoz konur, zeytinyağı gezdirilir.
  10. Islatılam yağlı kağıt tepsinin üzerine kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
  11. Üzerine dereotu ile ılık ya da soğuk servis edilir.

Ekmeğim Tarifi

Ekmeğim Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaş maya veya kuru maya
  • 4 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 5-6 su bardağı un

Ekmeğim Tarifi Yapılışı

  1. Yaş mayayı leğene koyalım, üstüne şeker ve tuzumuzu döküp ben 4 bardak ılık su döktüm ve mayayı elimle ezdim.
  2. Ardından alabildince un koydum ve yumuşak hamur elde ettim. 1 saat sonra hamurum taşıyordu.
  3. Tezgahın üstüne az un serpip hamuru aldım. Küçük yapmak isterseniz hamuru 3 veya 4 bölebilirsiniz ben 2′ ye böldüm.
  4. Fırın tepsisine aldım üstüne bir çizik attım ve 180 derecelik fırında pişirdim ve harika oldu.
  5. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun biz çok sevdik.

Kolay Meyveli Tatlı (Hafif) Tarifi

Kolay Meyveli Tatlı (Hafif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu kalın krema 50cl
  • 1 paket petibör
  • 3 çorba kaşığı şeker ( ağız tadınıza göre ekleyin)
  • Çilek kupaların boyuna göre değişir

Kolay Meyveli Tatlı (Hafif) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremamızı kaseye döküyoruz ardından şekeri kattıktan sonra karıştırıyoruz.
  2. Petibörleri küçük bir torbada kırıyoruz.
  3. Çilekleri dilim dilim kesiyoruz.
  4. Kuplara önce biraz kırılmış petibör sonra çilekleri etrafa dilimleri koyduktan sonra ortaya kremayı döküyoruz. Tabii kırıntılarını çöpe atmıyoruz süs için kullanacağız üstüne serpiyoruz son olarak 2 dilim çilek ile.
  5. Umarım güzel anlatmışımdır Afiyet olsun🤗.

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 2 su bardağı yoğurt (arzuya göre arttırabilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
Üzerine ;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 5-6 tane ceviz
  • 1 tatlı kaşığı isot

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Yapılışı

Karşınızda rus, amerikan salatalarını geride bırakacak bir türk işi salata☺️
  1. Erişteler bol su ile haşlanır, süzülür.
  2. Soğutulur ve sarımsaklı yoğurt ile harmanlanır.
  3. Servisten önce yağ, ceviz, pulbiber ve isot bir tavaya alınıp kavrulur ve salataya dökülür.

Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi

Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı fasulye unu(galeta unu da aynı ölçüde)elimde olanı değerlendirdim
  • Tuz ,karabiber, kimyon
Toparlanması için ;
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Püre için;
  • 3 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar süt
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su

Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler soyulur, doğranır ve tencereye alınır .
  2. Üzerine su koyulur ve haşlanmaya bırakılır.
  3. Kıyma bir kaba alınır ve soğan sarımsak rendelenir.
  4. Soğanın suyu süzülür ve kıyamaya eklenir.
  5. Üzerine galeta ya da benim gibi kullanmak istediğiniz alternatif un ve yumurta eklenir.
  6. Baharatlar ve sıvı yağ da eklenip yoğurulur.
  7. Bir borcama yoğurulup çanak şekli verilmiş köfteler yerleştirilir 200-230 dereceler arasında rengi dönüp köfteler bir miktar piştikten sonra çıkartılır.
  8. Patateslerin suyu süzülür ve üzerine tereyağı süt ve tuz eklenip ister ezici ile ister blender ile püre yapılır.
  9. Köftelerin yatağına paylaştırılır koyulur.
  10. Üzerine kaşar rendesi ya da dilimi koyulur.
  11. Bir kasede 1 yemek kaşığı salça su ile açılır ve borcamdaki köftelerin arasına dökülür.
  12. Yine aynı dereceden alt üst açık olacak şekilde kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun 🥰.

El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 paket instant maya
  • 8 su bardağı un
  • Alabildiği kadar ılık su (dikkatli ekleme yapınız, yumuşak bir hamur olmalı)
  • Göz kararı tuz
İç malzemesi için;
  • 1 kg haşlanmış ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Pulbiber,karabiber (istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
  • Tuz
Bezelerin üzerine sürmek için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için ;
  • Yumurta sarısı

El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı




  1. Öncelik hamurumuzu yapmak için un, tuz, maya su ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. (Undan una miktar değişebilir, kontrollü eklemeler yapınız. )
  2. Hamurumuzun üzerini örtüp sıcak bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
  3. Küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz.
  4. Daha sonra baharatları ve salçamızı ekleyip bir iki tur çevirip, haşlanmış doğranmış ıspanaklarımızı ekleyip, kavurma işlemine devam ediyoruz.
  5. Tuzunu ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Bu sırada mayası gelen hamurumuzun havasını alıp, orta boy bezelerimizi yapıyoruz. Ben 12 adet beze yaptım. Sizin yapacağınız büyüklüğe göre değişir.
  7. Daha sonra bezelerimizi merdane yardımı ile biraz büyütüp, üzerine sıvı yağ sürüp, üst üste diziyoruz.
  8. Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  9. Bezemizin bir tanesini alıp uygun bir masa üzerinde elimizle çeke çeke kenarlarından hamurumuzu açıyoruz.
  10. Yeteri kadar açtıktan sonra iç harcımızı her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
  11. Harcımızı yaydıktan sonra hamurumuzu rulo yapıp, ucun birini yarısına kadar diğer ucunu da yarısında kadar getirip ortada hamurumuzu birleştirelim.
  12. Diğer bezelere de aynı işlemi yaptıktan sonra altını yağladığımız tepsimize dizip, birkaç dakika mayalandırıyoruz. (Hamurların birbirine yapışması önemli değil yine de çok az aralıklı koyun, mayalanınca birleşecektir.)
  13. Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fanlı fırında 25 dakika pişirelim. (Fırından fırına değişir, kontrollü olunuz)
  14. Piştikten sonra üzerine su serpip, temiz bir örtü örtelim.
  15. Daha sonra böreklerimizi dilimleyip, sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)

Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri(toz şekerde tercih edebilirsiniz)
  • 2 adet vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
Kreması için;
  • 1 adet krema
  • 1 adet krem şanti
  • 1,5 yemek kaşığı bal

Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kremayı hazırlayalım. Kremayı balı ekleyip çırpın sonra krem şantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. 20 dakika dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Keki için yumurta, şekeri ve vanilyaları 5 dakika çırpın.
  4. Yağını ve yoğurdu ekleyip 1 -2 tur çırpın.
  5. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin çırpın.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküyoruz.
  7. Bir iki tezgaha vurarak kabarcıklarını çıkartıyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış fırına 200 derecelik fırında 7 ila 10 dakika arası pişiriyoruz.
  9. Çıkan keki soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuyan kekimizi güzelce ilk önce uzunlamasına sonra yanlamasına dilimleyip harcımızdan koyarak güzelce süt dilimi şeklini veriyoruz. Afiyetle yiyoruz.

Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi

Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet pide (bayat ekmek)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1-1, 5 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • Kemik suyu

Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar hem ekmeklerimizi değerlendirip hemde kendimize ziyafet vereceğimiz bir tariftir.


  1. Tavamıza yağı alalım. Soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım. Kıymamızı ilave edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Üzerine salça ve baharatları ekleyip 2 -3 dakika kavuruyoruz.
  3. Üzerine varsa et/kemik suyumuzu yok ise 1, 5 su bardağı normal su ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Bayat ekmeklerimizi küp küp doğruyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce 15- 20 dakika kadar kızartıyoruz.
  6. Yoğurdumuzu bir kaba alarak tuzunu ve sarımsağını ekleyerek homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  7. İlk önce ekmeklerimizi sunum tabağına alarak sonra 1 su bardağı kadar kemik suyumuzu/et suyumuzu ekmeklerin üzerine gezdiriyoruz.
  8. Yoğurdumuzu döküyoruz.
  9. Üzerine kıyma harcımızı koyuyoruz.
  10. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.