21 Haziran 2020 Pazar

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı salça (Biber ve domates karışık)
  • İsot (evde kalmamıştı)
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kavurmak için tereyağ ve sıvı yağ karışık
  • Bulgurunuzun cinsine göre su

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağımızı alıyoruz.
  2. Önce yemeklik doğranmış soğanı sonra biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  3. Sarımsak ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra bulguru ekliyoruz.
  4. Bulguru da yeteri kadar kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesi ekliyoruz.
  5. Bir kaç tur çevirdikten sonra baharatlarını ekleyip kaynar suyunu veriyoruz.
  6. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  7. Pişen bulgurumuzu bir süre dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.

Lokum Kıvamında Taze Fasulye Salatası (Diyet Salata) Tarifi

Lokum Kıvamında Taze Fasulye Salatası (Diyet Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram fasulye
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 adet kırmızı közlenmiş biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Limon suyu (damak tadınıza göre)
  • Yağ (isteğe bağlı)

Lokum Kıvamında Taze Fasulye Salatası (Diyet Salata) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce fasulyeleri temizleyip, 2’ye bölüyoruz ve en fazla parmak uzunluğunda doğruyoruz.
  2. Yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  3. Daha sonra ben konserve kullandım ama sizde mevcut var ise mısır ve közlenmiş biberi ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.

Afiyet olsun 🥰.

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo uzun patlıcan

Köftesi için

  • 400 gram kadar kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 küçük soğan rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • Tuz, karabiber, pulbiber damak zevkinize göre ilave edin

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Damak zevkinize göre tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ en küçük yuvarlak borcama tam geliyor

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup uzun olacak şekilde boydan 4-5 parçaya keselim.
  2. Tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  3. Köftesini yoğuralım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
  4. Tuzlu suda beklemiş olan patlıcanları kurulayıp kızgın yağda hafif kızartalım.
  5. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tepsiye alalım.
  6. Patlıcanları tezgaha dizelim baş kısımlarına birer tane köfte koyup rulo şeklinde saralım.
  7. En küçük yuvarlak borcama dizelim.
  8. Sosunu hazırlayıp üzerine gezdirelim önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dk pişirelim. Herkesin fırını farklı pişirebilir oyüzden kontrollü pişirmekte fayda var 👌.
  9. Sıcak sıcak servis edelim şimdiden afiyet olsun 🙋‍♀️

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 150 gram kiyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Fırında Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

Çok hafif ve lezzetli.

  1. Yıkayıp temizlediğiniz patlıcanları alacalı soyalım boydan ikiye keselim ve patlıcanları kağıt havlu ile kurulayalım.
  2. Fırında kızaracak olan patlıcanları yağlı kağıt örtülmüş fırın tepsisine yerleştirelim.
  3. Yarım çay bardağı zeytinyağını fırçayla tepsideki patlıcanların üzerine sürelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece sıcaklıktaki fırında patlıcanları 20 dakika boyunca pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fındıklı Şeker Pare Tarifi

Fındıklı Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet malzemesi:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarim limon suyu.

Hamur malzemesi:

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • Yarım su bardağından 1 parmak gececek ölçüde pudra şekeri
  • 2 yumurta (1 yumurta sarısını ayır, sarısı üzerine sürülecek )
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üst malzeme;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Fındıklı Şeker Pare Tarifi Yapılışı


  1. İlk tatlının şerbeti hazırlanır. Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunuda sıkıp ocağa alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca 2 dk daha kaynatıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  2. Yoğurma kabına oda sıcaklığında yağ, pudra şekeri, irmik, vanilya ve yumurta konup karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenip iyice yoğurulur. Yumuşak ve uzayan hamur elde edilir. 15 dk hamur dinlendirilir.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp istenilen sekil verilir. Yumurta sarısına biraz yağ ve su konulur karıştırılır.
  4. Şekerparelerin üzerine sürülüp çatalla şekil verilir ve ortalarına fındık badem konur.
  5. Önceden ısıtılan fırında pişirilir 175 derecede 25 dk pişirilir.
  6. Fırından çıkınca üzerine şerbeti dökülür. Afiyet olsun.

Malaga Tarifi

Malaga Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Ganaj

  • 2 paket çikolata (80 veya 70grlık) yoksa kahvaltılık çikolatada olur
  • 200 gram krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yoksa margarin (Ben @pınar süt krema kullandım)
  • İsteğe bağlı 1 çay bardağı fındık veya ceviz
  • 4, 5 adet muz

Süs için

  • Fındık

Malaga Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanya dan başlayalım.
  2. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırmakla başlayalım beyazına bir fiske tuz atıp kar gibi olana kadar mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım. Püf noktası çırpma kabı cam veya porselen olursa daha nefis bir sonuç alırsınız.
  3. Sıra yumurtanın sarısına geldi. Çırpma kabına yumurtanın sarısını ekleyelim ardından şekerimizi ve beyazlayıncaya kadar mikser ile çırpalım bu işlem yaklaşık 5dk sürüyor (mikserin motor gücüne göre sürede farklılık olabilir).
  4. Ardından beyazlayan yumurta sarısının olduğu kaba suyu ekleyip karıştıralım.
  5. Hemen ardından vanilin, kabartma tozu kakao ve unuda ekleyip 2 veya 3 dk daha karıştırıp, kar gibi yaptığımız yumurtanın beyazını ekleyip spatula ile nazik nazik alt üst yaparak karışımı bir birine yedirelim. Harika bir pandispanya bizi bekliyor.
  6. Pandispanya 170 derece önceden ısıtılmış altına yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcamda pişerken biz krema ve ganaja geçelim.
  7. Öncelikle krema.Sütümüzü unumuzu ve şekerimizi bir tencerede birleştirelim(ben fotoğrafta şekeri eklemeyi unutmuşum).
  8. Ardından kıvama gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. İyice kıvam alan kremayı ocaktan alıp içine vanilin ve tereyağı ekleyelim ve yine mikser yardımı ile 5 -10 dk çırpalım ve dinlenmeye alalım.
  10. Ganaj için.Çikolata sıvı krema ve tereyağ(margarin, süt krema ne varsa evde) isteğe bağlı fındığı ekleyip altı kısık ateşte çikolata eriyene kadar arada karıştıralım çikolata erir erimez krema kaynamadan ocaktan ganajımızı alalım.
  11. Pandispanya fırından çıkıp soğuduktan sonra önce ortadan dikine 2 bölelim.
  12. Daha sonra muzlarımızın büyüklüğünde eşit parçalara keselim.
  13. Üzerlerine önce krema sonra muz yine az miktar krema ve ganaj döküp bir kenarda diğerlerini aynı şekilde yapıp bitirene kadar bekletelim.
  14. En son kenerlarına isteğe bağlı fındık ile süsleyelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun, harika bir lezzet emin olun. Tadanlar bir daha tadmak için sıraya girer garanti🙂.

Yeşil Erikli Yaz Salatası Tarifi

Yeşil Erikli Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç semizotu
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 10 adet erik
  • 1 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • Nane
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yeşil Erikli Yaz Salatası Tarifi Yapılışı


  • Eriklerimi iki yanlarından kesiyorum.
  • Yoğurt, yıkayıp ayıklamış olduğum semizotu ve eriklerimi tabağıma alıyorum.
  • Üzerine zeytinyağ, tuz, nane ve ezilmiş sarımsağımı döküp servis ediyorum.
  • Süzme yoğurdun sulanmaması için bir kasede az miktarda buz gibi soğuk su, kesme şeker ve yine çok az tuzu karıştırıp yoğurdu açmak için kullanabilirsiniz.

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 çay bardağı misket köfte
  • 1 çay bardağı buğday (Pirinç olur)
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 kase yoğurt

Üzerine

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bakliyatları tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerine 1 lt su koyuyoruz, özdeşleşene kadar tuzunu da ekleyip ocaktan alıyoruz.
  3. Yoğurdu çırpıp çorbanın suyundan yoğurda ekleyip, çorbanın kesilmesini önlüyoruz.
  4. Çorbaya yoğurdu yavaş yavaş ekliyoruz.
  5. Üzerine tereyağ ve nane kızdırıp döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ❤️

Siyez Unlu Supangle Tarifi

Siyez Unlu Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı siyez unu
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (Ya da margarin)
  • 1 paket vanilin (Olmasa da olur)

Siyez Unlu Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve siyez unu çırpın.
  2. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Burada puf nokta kaynamaya başlayınca 5 dk kısık ateşte arada karıştırarak pişirmektir.
  3. Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve tereyağı ekleyin, karıştırın.
  4. Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.
  5. Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi

Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta bir tane sarısı üzerine
  • Aldığı kadar un

Üzerine

  • Fındık, mavi haşaş

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limon suyu

Pastanelerdeki Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbetini hazırlayım ki o biraz ılık olsun.Tencereye şerbetin malzemelerini koyun ve 25 dk pişirin.
  2. Hamuru için oda sıcaklığındaki yağımızı bir geniş kaba alalım.
  3. Un kabartma tozu hariç üzerine bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  4. Sonra unu ve kabartma ekleyip yoğuralım.
  5. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp şekil verin.
  6. Süsleyip tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün fındık ceviz haşhaş ne varsa yapabilirsiniz.
  7. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Kızarma işlemi fırınlarda değişebiliyor onun için dk veremiyorum.
  9. Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini dökebilirsiniz afiyet olsun :).

Haşıl (Hasıl) Tarifi

Haşıl (Hasıl) Tarifi İçin Malzemeler

Hasıl için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı bulgur
  • 200 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu(İsteğe göre normal tuz)
  • 1 lt su

Üzerine isteğe göre;

  • Sarmısaklı ayran

Haşıl (Hasıl) Tarifi Yapılışı

  1. Kaya tuzumuzu içi boş tenceremize koyuyoruz.
  2. Üzerine eklediğimiz 1 litre suyumuzu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kaynamasını bekliyoruz o sırada bulgurlarımızı sudan geçiriyoruz.
  3. Kaynayan suyumuza bulgurumuzu ekleyip kaynama işlemini tekrarlıyoruz.
  4. Haşlanan bulgurumuza azar azar unumuzu ekleyip karıştırıyoruz burada ateşin altını kısabilirsiniz. Güzelce 7 dakika civarı karıştırınca kıvamına gelecektir.
  5. O sırada tereyağımızı eritip 1 bardak sarımsaklı ayran yapıyoruz(isteğe göre)Hasılımız artık tamam,
  6. Tabağımıza aldığımız hasılın ortasına bir oyuk açıyoruz, burası tamamen isteğe arzuya göre tereyağımızı oyuğa koyuyoruz ve kaşık yardımıyla sarımsaklı ayran döküyoruz. Ve afiyetle yiyoruz. Dikkat edin parmakları yemeyin:)).

Muhallebili Mozaik Pasta Tarifi

Muhallebili Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Taban malzemesi ;

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Muhallebi malzemesi ;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker tepeleme
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yarım paket petibor biskuvi

Ust malzemeler için

  • 2 paket tablet çikolata (80 gr)
  • 200 krema veya 1 paket çikolata sosu 1.5 su bardağı süt ben hazır sos kulladım ikisinden birisini yapabiliriz

Muhallebili Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Önce muhallebiyi hazırlayalım.Kaynadığında tereyağı ve vanilya ekleyip biraz karıştırıp altını kapatalım kenara alalım.
  2. Soğumaya bırakalım.
  3. At tabanı yaparım kakao, şeker ,süt bir kapta eritilir şeker eriyince içerisinde tereyağlı eklenir fazla kırılmadan içerisini atılır ve karıştırılır.
  4. kelepçeli kalıbın alt kısmını buharcı döküp bastırılır üzerine de hazırlamış olduğunuz muhallebinin içine gene bisküvilerimizden yarım paket koydum kırarak yaptım karıştırıp muhallebi döktüm.
  5. Üzerine çikolata sosu ile süt hazırlayıp pişirip oda soğuduktan sonra üzerine ekledim ve kelepçeli kalıp en üstte döktüm.
  6. Kelepçeli kalıp hala içinde duruyor çıkarmadım bir mozaik pastanın donması için buzlukta bekledim sonra alıp istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Crash Bandicoot 4 ortaya çıktı! İşte görseller

Geçenlerde Activision’ın Crash Bandicoot 4 için sinyaller verdiğini söylemiştik. İnternette dolaşan dedikodular yeni oyunun geleceğine işaret ediyordu. Bugün ise oyunun fragman görüntüleri sızdırıldı, sızdırılan görüntüler oyunun mekaniklerini çok net bir şekilde gösteriyor.

Crash Bandicoot 4 fragmanından görseller sızdırıldı

Düşük çözünürlüklü olan görseller muhtemelen oyunun ilk fragmanından sızdırılmış. Resmi duyurusunun 22 Haziran’da olacağı söylenen oyun fragmandaki tarihe göre 9 Ekim’de çıkış yapacak. Hangi platformlarda oyunun oynanabileceğini bilmiyor olsak da büyük ihtimalle PlayStation 4 ve PlayStation 5 platformlarından oyunu oynayabileceğiz.

playstation 5 digital edition

Bildiğiniz üzere PS5 iki farklı sürümle gelmişti; “Digital Edition” olarak adlandırılan opsiyonda bir disk okuma özelliği bulunmuyor. Bu hem onu daha az kalın yapıyor, hem de maliyetleri düşürüyor. Crash Bandicoot 4 fragmanında bir diğer göze çarpan detay ise dijital marketlerden yapılacak satın alımın bonus getirecek olması. Yani siz oyunu PS Store üzerinden satın alırsanız bonus kazanıyorsunuz.

Bu hamle önemsiz gibi görünse de dijitalleşmek isteyen konsolların yapacağı kampanyalara bir işaret olabilir. Konsolların bir seçeneğinin dijital odaklı olması nedeniyle üreticiler oyuncuları dijital oyun edinmeye yönlendirecek.

Bakalım 22 Haziran’da yapılacak olan resmi duyuru ile hangi ayrıntılara kavuşacağız. Önceki oyunun başarısızlığının ardından yeni Crash oyununda daha farklı detaylar görmek istiyoruz.