13 Ekim 2020 Salı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.
  • Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
  • Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
  • Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
  • Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Muhallebili kadayıfı daha modern bir şekilde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.

Kolay Muhallebili Kadayıf Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfların kurutulması ve kavrulması lezzetini önemli ölçüde etkiler. Bu nedenle kavururken fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Muhallebi kıvamını tutturmak için, karıştırma işlemini ihmal etmeyin. Topaklanmalar olursa yavaş bir şekilde karıştırarak dağılmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir miktar tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. 
  • Muhallebi fazla sıvı olduysa içerisine yarım çay bardağı süt ve nişasta ekleyebilirsiniz. Nişastayı ekledikten sonra bir süre dibe çökmesini bekleyin, sonrasında karıştırmaya devam edebilirsiniz. 
  • Muhallebinin kıvamı koyu olduysa tekrardan ocağa alıp karıştırmaya başlayın. Ardından süt ekleyip karıştırarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
  • Bütün püf noktalarına dikkat ederek tarifi hazırladınız, ama yine de topaklanma oluştuysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz.

1 Porsiyon Muhallebili Kadayıf Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyon muhallebili kadayıf, yaklaşık 200 kaloridir. Sade muhallebinin bir porsiyonu ortalama 130, tel kadayıf ise 270 kaloridir. 

Hamsi Kuşu Tarifi

 

Hamsi Kuşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 demet taze soğan
  • 1 kase mısır unu
  • 2 soğan
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Kuru nane
  • Tuz
  • kara biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber

Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın.
  • İç malzeme için,taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu,maydanoz,tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.
  • Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın.
  • Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi

 

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım parça tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet damla sakızı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Gerçek Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
  • Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın. Ardından kevgire alarak su altında yıkayın.
  • Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin.
  • Tavuk kokusu çıktığında etlerin suyunu sıkın ve süzün.
  • Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın.
  • Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın.
  • Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
  • Tencerenin içerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin.
  • Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin.
  • Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun.
  • Hazırladığınız gerçek tavuk göğsünü tarçın ya da vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuğun kokusunu çıkartmak için suda bekletin. Bu suyu ara ara değiştirin.
  • Dilerseniz, tereyağı kullanmayabilirsiniz. Aroma katmak için tatlının içine vanilya da ekleyebilirsiniz.
  • Un ve nişastayı ekledikten sonra tatlınızı karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  • Eriyen damla sakızını döverek pişirin. Bu sayede daha iyi özdeşleşecektir.

1 Porsiyon Gerçek Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

  • Tavuk göğsünün bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. 

Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi

 

Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı glutensiz mısır irmiği
  • 2 yemek kaşığı glutensiz un
  • İstenilen kadar ceviz

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

Glutensiz Sütlü Unlu İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle su ,süt ve şeker bir tencerede ocak üstünde karıştırılır.
  2. Şeker eriyince ocaktan alınır. Şerbet kaynamayacak. Şekerin erimesi yeterli.
  3. Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınır.
  4. Tereyağ eriyince irmik ve un konur.
  5. Orta kısık ateşte rengi iyice dönene kadar yaklaşık 20 dakika kadar karıştırılır.
  6. Bu sırada cevizini koyup bir tur daha karıştırın.
  7. Renginin koyuluğu size kalmış nasıl seviyorsanız o renge gelene kadar karıştırarak yanmamasını sağlayın.
  8. Kısık ateşte yavaş yavaş şerbet dökülür.
  9. Bu esnada elinizi yakmamaya dikkat edin.
  10. Oldukça fazla buhar çıkıyor.
  11. Bir yandan şerbeti döküp bir yandan karıştırmaya devam edin.
  12. Şerbeti hemen çekiyor zaten. Altını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin. Afiyet olsun.

Ölçülü Karışık Turşu Tarifi

 

Ölçülü Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo havuç
  • 2 kilo acur
  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 3 tane mor pancar
  • 3 baş sarımsak
  • Maydanoz
  • Nohut

Turşu suyu için;

  • 5 kiloluk bidonda:
  • 2.5 su bardağı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı kaya tuzu(iri tuz)
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Geri kalan boşluğa içme suyu

Ölçülü Karışık Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları ve pancarı yıkayıp soyup istediğimiz gibi dilimliyoruz.
  2. Acurları soymadan yalnızca dilimliyoruz.
  3. Lahanalarıda dilimleyip kenara alıyoruz.
  4. Şişemizin dibine 4-5 diş sarımsak 9-10 tane nohut atıyoruz. Nohut fermantasyonu hızlandırıyor.
  5. Yarıya kadar malzemeleri karışık bir şekilde doldurup tekrar nohut ve sarımsak atıyoruz.
  6. Tekrar malzeme ile doldurup tekrar 3-4 tane sarımsak en üste gelecek şekilde koyuyoruz.
  7. Ayrı bi yerde turşu suyu karışımını yapıp iyice çalkalayıp turşunun üzerine döküyoruz.
  8. Boşluk kalırsa içme suyu ile tamamlayın.
  9. En üstüne 5-6 dal maydanoz ile kapatın.
  10. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra bi ters düz edip hafifçe turşu suyunu dağıtın.
  11. 1 ay kesinlikle açmayın.
  12. 30 gün sonunda tamamen pembe bir turşunuz oluyor. 🌸.

Afiyet olsun☺️.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 – 4 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlarımızı soyup yıkadıktan sonra rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz.
  2. Tavamıza yağı koyup üzerine havucumuzuda koyarak rengi dönüp yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  3. Havuçların rengi döndükten sonra ılıması için bekliyoruz.
  4. Daha sonra karıştırma kabımıza süzme yoğurt, havuç ve sarımsaklarımızıda alarak iyice harmanlayıp servis ediyoruz.

İrmikli Toplar Tarifi

 

İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
  • 7 yemek kaşığı şeker (silme)
  • Yarım çay bardağı iri kırık fındık
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

İrmikli Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Süt, irmik ve şeker ile muhallebiyi hazırlayalım.
  2. Muhallebiyi soğuttuktan sonra toz halinde olan krem şantiyi ekleyelim. Mikserle karıştıralım.
  3. Hazırladığımız muhallebiden yuvarlak toplar yapıp hindistan cevizine her tarafını batıralım.
  4. Yarısını da hindistan cevizine yarım çay kaşığı kakao ekleyip karıştırıp batırdım.
  5. Buzdolabında bir iki saat soğutup servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🌸.

Sandviç Poğaça Tarifi

 

Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

Sandviç Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Maya, su, süt ve şekeri uygun bir kaba alalım 5dk mayalanmaya bırakalım.
  2. Sıvıyağ, tuz, yumurta akını ilave edip karıştıralım.
  3. Unu yavaş yavaş ilave edip yoğuralım kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım ağzını streçleyip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamura şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam serpelim .
  5. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Ben içerisine marul, peynir, domates ekleyip servis ettim deneyeceklere afiyet olsun 😊.

Tavuk Saç Tava (Kalan Göğüs Etinden) Tarifi

 

Tavuk Saç Tava (Kalan Göğüs Etinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü (önceki yemekten kalan)
  • 2 çarliston
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yag
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Tavuk Saç Tava (Kalan Göğüs Etinden) Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve çarlistonları kavurun.
  2. Önceki yemekten kalan göğsü küp küp doğrayıp üzerine koyalım.
  3. 2 yemek kaşığı salçayı suda eritip onu da üzerine dökelim.
  4. Baharatlarımızı da ekleyip 20 dakika pişirdikten sonra servis edebiliriz.

Afiyet olsun 🍀.

Kuru İncir Reçeli Tarifi

 

Kuru İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuru incir
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu

Kuru İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle incirlerimizi ince ince veya ortadan ikiye keselim tercihinize bağlı ben ortadan ikiye kestim.
  2. Üzerine toz şeker dökülür 1. 5 su bardağı su eklenerek yarım saat bekletilir.
  3. Kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir.
  4. Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.
  5. Yarım yemek kaşığı limon suyu eklenerek, şerbeti reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır.
  6. İncir reçelimiz temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağı sıcağıyla kapatılır.

Kışlık Patlıcan Tarifi

 

Kışlık Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet karnıyarıklık küçük siyah patlıcan
  • 1 leğen su birazcıkta tuz

Kızartma için;

  • Sıvıyağ

Kışlık Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta patlıcanlarımızı yıkayıp başlarından kesiyoruz.
  2. Daha sonra alacalı soyup su doldurup tuz attığımız lehen de bekletiyoruz biraz acısını alması için.
  3. Daha sonra sudan çıkartıp tekrar yıkadıktan sonra iyice kurutuyoruz ki kızartırken üzerimize yağ sıçramasın.
  4. Daha sonra tavamıza yağımızı koyup iyice kızdıktan sonra patlıcanlarımıza bi kaç çizik atıyoruz kızartıyoruz heryeri kızaran patlıcanlarımızı peçete serdiğimiz kaba alıyoruz.
  5. Fazla yağını emdikten ve iyice soğuduktan sonra karnıyarıklık olarak ortasını kesiyoruz.
  6. Sonra buzdolabı poşetine istediğiniz sayıda koyup buzluğa atıyoruz.
  7. Üst üste koyalım donduktan sonra üzerine koyalım üst üste koyduğumuz zaman altta kalan eziliyor çünkü.
  8. Kışlık patlıcanlarımız hazır kışın afiyetle yemeyi nasip etsin rabbim inşallah 🤲🌸🌸💐.

Anne Keki Tarifi

 

Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 tepeleme su bardağı un
  • 1 su bardağı üzüm

Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Üzümleri sıcak suda bekletin yumuşayınca kurutun.
  2. Bir peçetenin üzerine serin.
  3. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
  4. Un harç diğer malzemeleri ekleyin çırpın sonra yavaş yavaş un ekleyip çırpın.
  5. Kabınızı iyice katı yağ ile yağlayın .
  6. 165 derecede pişirin, ara ara bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.

Piramit Pasta Tarifi

 

Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım bardak un
  • Yarım bardak nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 p.vanilya
  • 2 paket kare bisküvi
  • Arasına 2 muz

Piramit Pasta Tarifi Yapılışı

Not:isterseniz muhallebisini puding ile yapabilirsiniz, isterseniz üzerine kremşanti pasta kreması sürebilirsiniz

  1. Muhallebimiz için malzemeleri ilave edip sütümüzü alarak koyulaşana kadar pişirelim, ılındıktan sonra labne peyniri ilave edip karıştıralım.
  2. Tezgaha streç film serelim ve üzerine bisküvilerden dizelim. Enine 3 tane,  boyuna 6 tane olarak yerleştirelim.
  3. Bisküvileri üzerine ılıyan muhallebimizden yayalım. Bir sıra daha bisküvi dizelim.
  4. Üzerine tekrar muhallebi yayılım. Ardından sadece kenarlara altışar tane bisküvi dizerek orta kısmı boş bırakalım.
  5. Bu bisküvilerin üzerine de muhallebimizden sürelim. Muzları soyarak boş bıraktığımız kısma yerleştirelim.
  6. Streç filmi tutarak üst kısımda birleştirip piramit şekli verelim.
  7. Streç filmi açarak bisküvilerin üzerine kalan muhallebiyi sürelim ve streç filmi tekrar kapatalım.
  8. Piramit pastayı derin dondurucuya koyarak 2-3 saat bekletelim, veya bir gece buzdolabında bekletelim. Krem şantiyi hazırlayarak, bekletmiş olduğumuz piramit pastamızın strecini çıkarıp krem şanti ile kaplayalım.
  9. Kivi, muz ve çikolata sosu ile süsleyip dilimleyerek piramit pastamızı servis edelim. Afiyet olsun.