15 Ekim 2020 Perşembe

Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi

 

Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg incelerinden pırasa
  • Yarım kg biftek kuşbaşı
  • 3 bardak kemik suyu
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 baş sarmısak

Sosu için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yağsız kavrulmuş un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kuru nane

Sarımsaklı Nefis Pırasa Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı et ve bütün olarak kullanacağımız kuru soğan 2 lt kadar suda düdüklü tencerede 20 dakika kadar pişirilir.
  2. Pırasalar 1cm geçmeyecek şekilde doğranır, sarımsaklar doğranır.
  3. 3 bardak kemik suyu ile birlikte haşlanan etlere eklenir.
  4. 15 dakika kadar kontrollü pişirilir(pişme süreleri farklı olabilir)
  5. 2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık kavrulmuş un iyice karıştırılıp topak olmaması sağlanır.
  6. Pırasalar pişince hazırlanan yoğurtlu sos azar azar eklenir.
  7. Kaynayana kadar devamlı karıştırılır, 4-5 dakika kaynatılır.
  8. Üzerine tereyağı nane gezdirilir.📌not: kemikli etle de çok güzel oluyor.🥣deneyeceklere afiyet olsun

Fırında Tavuk (Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi

 

Fırında Tavuk (Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kalçalı but
  • 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan

Tepsiye eklemek için;

  • 1 su bardağı su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 diş ezilmiş sarımsak

Fırında Tavuk (Pamuk Gibi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içerisine sos için gerekli olan bütün malzemeyi ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  2. Sonra kalçalı bunları ikiye yada üçe bölüp güzelce yıkayıp sosun içerisine katıp iyice sosa bulayalım. Böyle ağzını kapatıp 30-40  buzdolabında dakika kadar bekletelim.
  3. (bekletme önemli benim vaktim vardı 1 saat bekledim)
  4. Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimlere keselim.
  5. Domatesleri dörde bölelim.
  6. Biberleri ve soğanı  dilimlere keselim. Bunları da güzelce sosun içerisine ilave edip karıştıralım.
  7. Bütün malzemeyi güzelce tepsiye koyup bütün malzemeleri sosu güzelce yedirelim,1 su bardağı suyu ekleyelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında üstü kapalı  1 saat son olarak üzeri açık dakika kadar kontrollü olarak pişirelim.Afiyet olsun☺️

    Not:isterseniz tavuk but yada kanatla da yapabilirsiniz benim mutfağında bugün kalmalı but vardi onu kullandım 😉.

14 Ekim 2020 Çarşamba

Karnı Yarık Tarifi

 

Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet patlıcan
  • 4 adet biber
  • 2 domates
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Su
  • Soğan
  • Salça

Karnı Yarık Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı şekilde soyuyoruz kararmamaları için suya bırakıyoruz.
  2. Tavamıza sıvı yağı alıp üzerine doğradığımız soğan ve biberlerimizi alıp kavuruyoruz .
  3. Sonradan kıymamızı ekleyip aynı işlemi birlikte yapıyoruz salçamızı ve baharatlarımızı katıp 5 dk kavurma işlemine bırakalım.
  4. Ardından 1 su bardağı su ekleyelim suyunu çeken harcımız hazırdır artık patlıcanlarımızı da sıvı yağda kızartıyoruz .
  5. Sonradan tepsimize alalım iç harcını ekledikten sonra üzerine domates ve biber ekleyelim.
  6. Sosu içinde 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyelim .
  7. Hazır olan sosu karnıyarıkların üzerine gezdirelim fırına atıp 35- 45 dk piştikten sonra yemeğimiz hazır afiyet olsun 🤗🤗.

Garnitürlü Rulo Köfte Tarifi

 

Garnitürlü Rulo Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  •  1 adet soğan(büyük)
  •  2 diş sarımsak
  •  1 adet yumurta (küçük)
  •  5 dal maydanoz
  •  1 dilim bayat ekmek
  •  Tuz
  •  Karabiber
  • Yarım kavanoz garnitür

Sosu için;

  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  •  1 çay kaşığı biberiye
  •  1 çay kaşığı pulbiber
  •  Tuz

Garnitürlü Rulo Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Soğan, sarımsak, ekmek ve maydanozu robottan geçtim bir kaba aldım.
  2. Çırpılmış yumurta, kıyma, tuz ve karabiberi ekledim yoğurdum.
  3. Başka baharat seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Dolapla yarım saat kadar dinlendirdim.
  4. Stres filmin üzerine sererek kare olacak şekilde elimle bastırdım.
  5. Ortasına garnitür koydum ve ateşin ucundan tutarak yuvarladım.
  6. Bu işlemi yaparken kıymayı bir yandan bastırdım daha yuvarlak şekil alması için.
  7. Yağlı kağıt serili tepsime serdim. 200 derecede kontrollü olarak pişirdim yaklaşık 35 dakika sürdü.
  8. Bu sırada sosu için domatesi rendeledim bir tavaya aldım üzerine ince doğradığım sarımsak ve baharatları ekledim  karıştırdım.
  9. Kısık ateşte pişirdim. Fırından çıkan  köfteyi dilimledim servi tabağına aldım.
  10. Üzerine sostan dökerek servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Balerin Pasta Tarifi

 

Balerin Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi

Balerin Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri tencereye alıp güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
  2. Fokurdamaya başlayınca altını kısalım. 3 dk kısık ateşte kaynatalım. Ocaktan alalım.
  3. Kabımızın ucuna bir kase koyalım. Bisküviye bir kaşık puding koyalım ve sırayla bütün bisküvilere birer kaşık puding koyup dikey şekilde yerleştirelim.
  4. Kalan pudingi pastanın etrafına sürelim. 1-2 saat dolapta bekletelim.

Servise hazır 👩🏻‍🍳 afiyet olsun 

Kuru Biber-Kuru Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

 

Kuru Biber-Kuru Patlıcan Yoğurtlama Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuru biber
  • Kuru patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Ceviz (isteğe bağlı)

Kuru Biber-Kuru Patlıcan Yoğurtlama Tarifi Yapılışı

  1. Kuru biber ve patlıcanı güzelce yıkayıp bir tencereye koyup haşlıyoruz.
  2. Piştikten sonra suyunu süzüyoruz. Bir tavada sıvı yağ ve salçaları kavuruyoruz.
  3. Salçanın üzerine haşlanmış kuru biber ve patlıcanı ve tuzu koyup 10 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Altını kapatıyoruz. Yoğurtun içine sarımsağı rendeliyoruz.
  5. Servis tabağına kavrulan kurularımızı alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.
  6. İsterseniz cevizde serpebilirsin. Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka

İçi harcı için;

  • 3 dal pırasa
  • 2 adet havuç
  • Sıvı yağ ( istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz)

Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Çıtır Çıtır Kol Böreği (Pırasalı, Havuçlu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pırasalı ince ince doğrayın havuzları da rendeleyip sıvı yağda güzelce kavuralım ve soğumaya alalım.
  2. Sos malzemelerinin tümünü karıştıralım.
  3. 1 adet yufkayı tezgaha açalım yarısına sos sürüp d şeklinde katlayalım üzerine tekrar sos sürelim.
  4. Uzun kısmına hazırladığımız harçtan koyup rulo yapalım yağlı kağıt sevdiğimiz fırın tepsinin ortasına sarıp alalım.
  5. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp dizelim.
  6. Kalan sosu üzerine sürüp susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗.

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

 

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kültür mantarı
  • Bir miktar
  • Bir miktar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları yıkayıp sap kısmını koparın fırın tepsisine dizin.
  2. Tuz serpin içlerine birer çay kaşığı tereyağı koyun.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Üzerlerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri koyun tekrar fırına verin.
  5. Kaşarlar eriyene kadar fırında bekletin.

Afiyet olsun.

Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi

 

Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr mantar
  • Göz kararı kuşbaşı et
  • 2 adet arnavut biber
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kuşbaşılı Mantar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Mantarlar🍄 temizlendikten sonra sirkeli su da bir kaç saat dinlendirilir.
  2. Düdüklü tenceremize kuş başı doğranmış etleri yağı da ilave ederek kavuralım.
  3. Soğan ve biberi doğrayarak kavrulmuş etimizin üzerine atalım. 2-3 dk  kavuralım.
  4. Jülyen doğranmış mantarları da ilave edip karıştıralım ve mantarlar suyunu sallana kadar kapağımızı kapatalım.
  5. Suyunu salan mantarlara sırayla salça, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyerek düdüklünün ağzını kapatarak yarım saat pişirelim.

Not : ara da sıra da kontrol edelim kimi düdüklü erken pişirebilir.

Afiyet olsun 😊.

Tavuk Dürüm Tarifi

 

Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk bonfile
  • 4 adet çarliston biber
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Üzerine ilave olarak söğüş doğranmış biraz domates ve soğan ve istenilen sayıda lavaş.

Tavuk Dürüm Tarifi Yapılışı

  1.  Sıvı yağ tencereye alınır, ikiye bölünerek doğranmış çarliston biberler eklenip 3-4 dk yüksek ateşte kavrulur.
  2.  Kavrulan biberlerin üzerine ince uzun doğranan tavuk etleri eklenir.
  3. Yüksek ateşte ara ara karıştırılarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
  4.  Tavuklar suyunu çekince tuz ve baharatları eklenir. Bir kaç dakika daha pişirilip altı kapatılır.
  5.  Sosu için mayonez, ketçap ve köri bir kasede karıştırılır.
  6.  Domates ve soğanlar söğüş doğranır.
  7.  Bir tane lavaş alınır, üzerine bir miktar tavuk konur ve sos eklenir.
  8. Domates ve soğan da ilave edilerek dürüm yapılır. Afiyetle tüketilir 😋.

Yalancı Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Yalancı Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 450 gram temizlenmiş tavuk ciğeri
  • 3 adet orta boy küp küp doğranmış patates
  • Un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

Yalancı Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız tavuk ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış tavuk ciğerlerini yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin.
  2. Suyunu süzdürdüğünüz ciğerleri una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
  3. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişirmeye başlayın çok kızartmayın kurumasın ;)
  4. Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
  5. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
  6. Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın.
  7. Kızarttığınız ciğerleri ve küp patatesleri bir kapta birleştirerek iyice harmanlayın ve içine azıcık zeytinyağı ve baharatları ilave ederek iyice harmanlayın.
  8. Servis edeceğiniz tabağa alıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin!.

Afiyet olsun ♥️🐣😍🥰🌸

Kuru Meyveli, Yulaflı Fit Muffin Tarifi

 

Kuru Meyveli, Yulaflı Fit Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım kase yulaf ezmesi
  • 200 gram kuru meyve karışımı (yaban mersini, kuru erik, gün kurusu kayısı, dut kurusu)
  • Yarım kase iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 çay bardağı tam buğday veya kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Kuru Meyveli, Yulaflı Fit Muffin Tarifi Yapılışı

  1. yumurtayı sıvı yağ ile birlikte çırpın.
  2. Ardından yoğurdu ekleyerek tekrar çırpın.
  3. Yulaf ezmesi, kuru meyveler ve cevizi ekleyerek karıştırın.
  4. Kabartma tozu, vanilya ve tarçın ekleyerek tekrar karıştırın.
  5. Son olarak unu da ekleyerek karışımı.
  6. Bir çorba kaşığı yardımı ile muffin kalıbına yerleştirin.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak havuçları soyup rendeleyelim. Rendelediğimiz havucun suyunu sıkalım.
  2. Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5.  Son olarak hamurumuzun içine havuç, ceviz ve tarçını ekleyip karıştıralım.
  6. Yağladığımız borcam veya kalıbın içine hamurumuzu döküp yayalım.
  7.  170 derecede 35-40 dakika pişirelim.

Kış kekimiz hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥕🥮.