Bisquit Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket krema
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 115 gram bardağı un
- 130 gram soğuk küp doğranmış tereyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Bisquit Tarifi Yapılışı
- Tereyağ, un, tuz, kabartma tozu, karbonat, şeker blenderde 3-4 saniye çırpılır. Yoğurma kabına alınır (Tereyağ küplerinin erimemesine dikkat edilmeli).
- Süt, krema, limon suyu, sirke ayrı bir kapta karıştırılır.
- Unlu karışımın üstüne kremalı karışım ilave edilir ve fazla ezmeden (yani tereyağların erimesine fırsat vermeden) 10-12 defa yoğurulur.
- Hazırlanan hamurdan bardak ya da kesici yardımıyla yuvarlak hamurlar çıkarılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişme süresi fırınlara göre farklılık göstermektedir.