1 Kasım 2020 Pazar

Bisquit Tarifi

 

Bisquit Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket krema
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 115 gram bardağı un
  • 130 gram soğuk küp doğranmış tereyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Bisquit Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, un, tuz, kabartma tozu, karbonat, şeker blenderde 3-4 saniye çırpılır. Yoğurma kabına alınır (Tereyağ küplerinin erimemesine dikkat edilmeli).
  2. Süt, krema, limon suyu, sirke ayrı bir kapta karıştırılır.
  3. Unlu karışımın üstüne kremalı karışım ilave edilir ve fazla ezmeden (yani tereyağların erimesine fırsat vermeden) 10-12 defa yoğurulur.
  4. Hazırlanan hamurdan bardak ya da kesici yardımıyla yuvarlak hamurlar çıkarılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişme süresi fırınlara göre farklılık göstermektedir.

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığına yakın tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

İç Harcı

  • Beyaz peynir veya kaşar peyniri

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı


  1. Maya, su ve şeker karıştırılır.
  2. Kalan malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılarak içlerine peynir koyulur ve yuvarlanır. Hepsi bu şekilde fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizik atılır.
  5. 180°firında alt üst kızarana kadar pişirilir.

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kalığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pirinçler güzelce yıkanıp uzayana kadar iyice haşlanır.
  2. Ardından süt eklenir ve karıştırılarak bi taşım kaynatılır.
  3. Diğer taraftan 1 bardak süt ile nişasta çırpılır.
  4. Kaynayan pirinçli süte toz şeker eklenir 5 dakika daha kaynamaya bırakılır.
  5. Sonra nişastalı süt eklenip göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
  6. Sıcak olarak kaselere dolduralım ve soğumaya bırakalım.
  7. Üzeri kızarmış seviyorsanız yarım su dolu tepsinin içine kaseleri dizip fırında 30 dk üzerkeri kızarana kadar kontrollü pişirin.

Afiyet olsun.

Artan Haşlanmış Patatesten Ve Artan Pilavdan Nefis Köfteler Tarifi

 

Artan Haşlanmış Patatesten Ve Artan Pilavdan Nefis Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy artan haşlanmış patates (Veya yeni haşlanmışda olabilir)
  • 1 su bardağı artan pirinç pilavı (Veya yeni haşlanmış)
  • 1 orta boy kuru soğan (sotelenmiş)
  • 2 orta boy havuç (Rendelenmiş ve sotelenmiş)
  • Çeyrek demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1-1/2 (yarım) yemek kaşığı galeta unu
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber tozu
  • Damak tadınıza göre baharatlar

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağı

Artan Haşlanmış Patatesten Ve Artan Pilavdan Nefis Köfteler Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri uygun bir kaba koyun. Haşlanmış pirinç pilavınızıda koyun kaba.
  2. Havuçlarımızı soyun ve rendeleyin. Soğanınızı da soyun ve küp küp küçük doğrayın.
  3. Az sıvı yağlı tavada her iki malzemeyi birlikte soteleyin. Sotelenmiş havuçlu ve soğanlı karışımıda koyun.
  4. Kıyılmış maydanozu ve kalan tüm diğer malzemeleri de ekleyin kaba güzelce karıştırın (Pilavınızı ezmemeye özen gösterin)
  5. Küçük boy köfte şeklini verin uygun bir tavaya sıvı yağınızı koyun ve ocağınızı açın.
  6. Yağ kızarınca köftelerinizi arkalı önlü kızartın. Bu ölçüde 16-17 tane çıkıyor.

Afiyet olsun.

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 250 gram kıyma
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşından biraz eksik şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Alabildiğince un

Sos için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağlama yapmaya başlamadan önce hamuru yoğurup mayalanmasını beklemek gerekiyor.
  2. Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp bir karışım elde edilir. Ardından yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını beklerken harcımızı yapabiliriz.
  4. Hamurun yaklaşık 2 saat mayalanması gerekir.
  5. İlk önce soğanlar küp küp doğranır ve biraz yağ dökülerek kavrulur.
  6. Soğanlar pembeleşince üzerine kıyma da eklenip kavrulma işlemine devam edilir.
  7. Kıymamız da kavrulunca küp küp doğranan domatesler biberler eklenip sebzeler kendini bırakana kavrulur.
  8. Son olarak domates salçası biber salçası karabiber pul biber tuz eklenip son bir karıştırılıp üzerine yarım su bardağı su dökülür. Harcımız kaynatılır.
  9. Yoğun bir kıvam elde edilince ocağın altı kapatılır. Hamurumuz mayalanınca yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp açma işlemine geçilir.
  10. Çok ince olmayacak hazır yufkadan daha kalın olacak kıvamda açılan hamurlar teflon tavada pişirilir.
  11. Her bir katın üstüne iç harcımızdan sürülerek üst üste katlar çıkılarak aynı işlem yapılır.
  12. Sıcak olarak yenilmesi her zaman daha güzel olan yağlamayı sarımsaklı yoğurda batırıp yenilir. Afiyet olsun.

Tek Tabakta Tek Öğün (Diyet Ve Sağlıklı) Tarifi

 

Tek Tabakta Tek Öğün (Diyet Ve Sağlıklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 orta boy domates rendesi
  • 4-5 orta boy biber
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • Yağ
  • Tuz

Tek Tabakta Tek Öğün (Diyet Ve Sağlıklı) Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeklerimizi 10-15 dk kadar kaynatalım.
  2. Onlar kaynarken domates hariç sebzelerimizi doğrayıp pilav tenceremize alalım.
  3. Bulgur ve yağ da ekleyip kavuralım.
  4. Daha sonra domates ekleyelim.
  5. Kaynaştığımız mercimeği süzüp yıkadıktan sonra ilave edelim.
  6. Tuz, biber salçası ve su da ekleyelim.
  7. Kaynayana kadar orta, sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun ❤️

Peynirli Patates Köftesi Tarifi

 

Peynirli Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet haşlanmış patates
  • 150 gram beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Kızartmak için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)

Peynirli Patates Köftesi Tarifi Yapılışı


  1. Uygun bir karıştırma kabında haşlanmış patatesleri ezin. (yumurta ekleneceği için patateslerin soğumuş olması gerekiyor).
  2. Üzerine bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
  3. Köfteleri arzu ettiğiniz ölçü ve şekilde ellerinizle şekillendirin.
  4. Bir tepsiye/servis tabağına dizin.
  5. Geniş bir tavada yarım su bardağı sıvı yağı kızdırın.
  6. Patates köftelerini, orta ateşte arkalı önlü güzelce kızartın. Afiyet olsun.

Közde Patlıcan Topları Tarifi

 

Közde Patlıcan Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Küçük bir kase kaşar rendesi
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağından biraz az galete unu
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve köri

Közde Patlıcan Topları Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları ocakta güzelce közleyelim.
  2. Közlenen patlıcanları kabuklarından ayırıp 1 soğanla birlikte robota atıp robottan güzelce geçiriyoruz.
  3. Patlıcan ve soğanı bir kaba üzerine alıp tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  4. Az gelirse galete unu ekleyebilirsiniz.
  5. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp galete ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartıyoruz.
  6. Sunum için sarımsaklı yoğurt veya ketçap mayonezle yapabilirsiniz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.

Domates Graten (Kokusu Bütün Mutfağı Sardı) Tarifi

 

Domates Graten (Kokusu Bütün Mutfağı Sardı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 5 adet çeri domates
  • Aldığı kadar un

Domates Graten (Kokusu Bütün Mutfağı Sardı) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve sütü karıştırma kabına aldım ve güzelce çırptım, üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpmaya devam ettim.
  2. Sonrasında 1tk tuz 1çk kabartma tozu ekleyip yavaş yavaş un ilave ettim kek hamurundan daha katı bir hale gelene kadar un koydum.
  3. Üzerine 1 çay bardağı lor peyniri maydanoz ve dere otunu da ekleyip kaşıkla karıştırdım.
  4. Sıvı yağ ile yağladığım fırın kabıma harcımı boşalttım, üzerine ikiye böldüğüm domateslerimi ekledim.
  5. 180 derece fırında kızarana kadar 30 dakika civarı pişirdim deneyenlere afiyet olsun 🥰

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
  2. Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  4. Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
  6. Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
  7. Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  9. Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Köz Biberli Labne Peynirli Meze Tarifi

 

Köz Biberli Labne Peynirli Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 közlenmiş doğranmış kapya biber
  • 250-300 gram süzme yada koyu kıvamlı bir yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu mayonez
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 küçük kase mısır
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Köz Biberli Labne Peynirli Meze Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt sarımsak zeytinyağı mayonez ve labne peynirini bir kabın içerisinde homojen olana dek karıştıralım .
  2. Üzerine közlenmiş biberimizi ve mısırımızı ilave ederek karıştıralım.
  3. Üzerine zeytinyağ gezdirip servis edelim.

Afiyet olsun.

Un Çorbası Tarifi

 

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı un (Tepeli olmasın)
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber domates)
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • Karabiber, tuz
  • Tercihen pul biber

Üzerine

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Pulbiber

Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağları alıp eritelim, üzerine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyip iyice karıştıralım ve sarımsak rendesini ekleyelim.
  2. Üzerine tavuk suyunu eklerken bir yandanda karıştırmaya devam edelim pürüzsüz olsun.
  3. Son olarak azar azar 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip tuzunu baharatını katalım ve kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
  4. Kıvamı size koyu gelirse kontrollü şekilde su ilave edebilirsiniz servis etmeden önce üzeri için sıvı yağ ve baharatları kızdırıp çorbanın üzerine gezdirelim.

Afiyet şifa olsun🌹🌹🌹.

Kekikli Tavuk Sote Tarifi

 

Kekikli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600g küp doğranmış tavuk göğsü

Marinasyon için;

  • 4 çay kaşığı kaşığı kekik
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Karabiber, tuz
  • Tavuğu pişirmek için
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1-2 yemek kaşığı parmesan veya kaşar peyniri rendesi

Kekikli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Marinasyon için yukarıda saydığım tüm malzemeleri karıştırıp sotelik doğranmış tavukları güzelce harmanlayın ve üzeri streç filmle kapalı şekilde 2 saat marine edin.
  2. Uygun bir tavayı iyice ısıtın ve tavukları ekleyin, yüksek ateşte karıştırarak tavuklar kızarana dek pişirin.
  3. Son olarak ocağın altını kısın ve 1 paket kremayı ekleyerek bir süre daha pişirin.
  4. Kaşar peyniri rendesini ekleyip ocaktan alın. Yanına bir pilav veya salata ile yemeğiniz hazır.

Deneyenlere afiyet olsun.