1 Kasım 2020 Pazar

Kahveli Pasta Tarifi

 

Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Kahve çekirdekleri

Kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 80 gram çikolata

Üzeri için:

  • 1/2 paket bisküvi parçaları
  • 3-4 adet kahve çekirdeği

Kahveli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için; Yumurta ve şekeri bir kapta mikser yardımıyla karıştırın.
  • Karışım köpürmeye başladığında üzerine sıvı yağ, kakao, süt, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
  • Kahve çekirdeklerini toz haline getirin ve harcın içine ekleyin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Keki pişirirken kremayı hazırlamaya başlayın. Tereyağı ve çikolata dışındaki tüm krema malzemelerini tencereye alın ve ocakta pişirmeye başlayın.
  • Sürekli karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayıp koyulaştığında ocağın altını kapatın.
  • İçerisine çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar çırpın.
  • Kek piştiğinde fırından çıkartın ve ılıklaşması için bekletin.
  • Ardından servis tabağına alın. Keki yatay bir şekilde keserek iki parçaya ayırın.
  • Bir parçanın üzerine krema sürün ve her tarafına yayın. Üzerine diğer keki ekleyin.
  • Tekrar krema ekleyerek her köşesine yayın. Daha sonra robottan çektiğiniz bisküvi parçalarını serpiştirin.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra kahve çekirdekleri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi

 

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Ekmek dilimleri
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Karabiber, pul biber, tatlı toz biber

Kızartmak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve sütü bir tabağa alıyoruz, baharatları ekliyoruz iyice çırpıyoruz.
  2. Dilimlenmiş olduğumuz bayat ekmekleri iki tarafını yumurtalı sosa batırıp kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz ve sıcak sıcak servise hazır ediyoruz.

Afiyet olsun 👌 

Havuçlu Kek Tarifi

 

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı rendesi havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 vanilya 1 limon rendesi

Kreması için;

  • 500 gram süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket krema

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından diğer malzemeleri atıp yavaşça yediriyoruz.
  3. Kalıbınızı yağlayıp unlayınki rahat çıksın kekiniz.
  4. Kalıba döktüğünüz keki 170 derece fırında pişirin herkes kek yapmıştır ve kendi fırınını tanır ne kadar sürede kaç derece pişireceğinize siz karar verin.
  5. Kek fırındayken kremanızı hazırlayın ,krema hariç tüm malzemeyi koyun göz göz olana kadar pişirin.
  6. Pişen kremanızı başka bir kaba alıp soğutun soğuyan kremanın içine yarım paket krema ekleyip iyice çırpın .
  7. Bu arada fırından çıkarıp kekinizide soğutun her ikiside soğuyunca kremayı kekinize dökün .
  8. İyice yayın ve buzdolabına atın .
  9. En az 3 saat soğutun ve üzerini ben kakao eleyerek süsledim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Nohut Salatası Tarifi

 

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) adet mor soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 -5 dal dereotu
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz biber (tatlı)

Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  1. 1 çay bardağı nohutu önceden 5-6 saat suda bekletelim ve yumuşayana kadar haşlayalım (30-40 dak. )
  2. Nohutlarımız haşlanırken kapya biber, salatalık, domates, mor soğan (ben yarım kullandım), dere otu, nane ( naneyi doğramadan yaprak yaprak ayırarak içine ilave ettim)bütün malzemeyi doğrayalım.
  3. Büyük bir kaseye haşlanmış nohutu ekleyelim. Doğradığımız sebzeleri de ilave edelim.
  4. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı, sumak, toz biber ve tuzu da ekleyerek salatamızı bir güzel karıştıralım.

Nohut salatamız servise hazır :) herkese afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 bardak un ile başlayın ilave gerekiyor

İç malzemesi;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım bardak ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce elmaları soyup rendeleyin uygun bir tavaya alıp kavurmaya başlayın şeker ve tarçın da ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin soğumaya bırakın.
  2. Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyup bulamaç gibi olana kadar karıştırın.
  3. Ununu ekleyerek yoğurmaya devam edin ,yumuşak bir hamur olsun ama cıvık olmasın.
  4. Gelelim şekil vermeye ben mandalina büyüklüğünde hamur alıp açtım kenarlarını kesip kare şeklini verdim, aparat ile yarını kestim diğer yarısına iç harcı koyup kapattım pişirme kaşığı olan fırın tepsisine dizdim .
  5. Bütün işlem bitince 170 derece fırında kızarmadan pişirin .
  6. Hafif dönmeye başlayınca çıkartın soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve servise hazır afiyet olsun 💞.

Atom Kurabiye Tarifi

 

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Birinin akı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Un

İç Harcı İçin

  • 6 adet incir (Doğranmış)
  • 6 adet kayısı (Doğranmış)
  • 2 adet elma(Rendelenmiş )
  • 6 adet hurma(Doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzeri İçin

  • Fındık kırıntısı
  • Pekmez

Atom Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Elmaları rendeleyip şeker ile pişirin, üzerine doğranmış incir hurma ve kayısıyı ekliyoruz biraz karıştırıp tarçın ekliyoruz son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Hamur için yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak kremsi bir kıvam elde ediyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içimizde birazcık açıp iç harcı ekleyip yuvarlıyoruz.
  4. Önce yumurta akına sonra fındık kırıntısına bulayıp yağlı tepsiye diziyoruz.
  5. 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pekmez ile servis yapıyoruz.

Tavsiye: Pekmezi çekmiş ıslakımsı kurabiye daha lezzetli geldi damak tadıma.

Afiyet olsun.

Not: Çay bardağı standart boyda olan, hamurda şeker yoktur.

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi

 

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yaş kadayıf
  • Yeteri kadar ceviz
  • 3-4 tane yumurta

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Kadayıf Dolması Erzurum’un Muhteşem Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İl önce şerbeti hazırlıyoruz.
  2. 3 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz, içine birkaç damla limon sıkıyoruz.
  3. Şerbetini mutlaka soğuk olmalı.
  4. Kadayıftan parçalar koparıp uzunlamasına açıyoruz. Bir kenarına kırılmış cevizden koyup sarıyoruz.
  5. Ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırpıyoruz, sardığımız kadayıfları yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
  6. Kızaran tatlılarımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz.

Afiyet olsun.

Xxl Cookies (Görüntüsü Ve Kokusuyla Orjinal Cookie) Tarifi

 

Xxl Cookies (Görüntüsü Ve Kokusuyla Orjinal Cookie) Tarifi İçin Malzemeler

  • 120gr tereyağ (Yumuşak olacak)
  • 50gr beyaz şeker
  • 70 gr esmer şeker (Esmer şeker kullanmayanlar totalde 100 gr beyaz şeker kullanabilirler)
  • 1 şekerli vanilin
  • 1 yumurta
  • 185gr un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 250gr damla çikolata

Xxl Cookies (Görüntüsü Ve Kokusuyla Orjinal Cookie) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağını, şekerleri ve vanilini bir kaba alıp iyice mikserle karıştırıyoruz.
  2. Yumurtayı da ekleyip çırpıyoruz.
  3. Una karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekliyoruz.
  4. Elekten geçirerek hazırladığımız harca ekliyoruz.
  5. Bir spatula yardımıyla hamurumuzu toparlıyoruz.
  6. En son damla çikolataları da ekleyip bir kez daha hamurumuzu karıştırıyor/yoğuruyoruz.
  7. Büyük bir dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar koparıp tepsiye diziyoruz (Alternatif elimizle iki ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp tepsiye diziyoruz).
  8. Böylece 8 cookie elde ediyoruz.
  9. Cookielerimizi 180 derece fırının orta kısmında 12 dakika kadar pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkan cookielere soğuyana kadar dokunmuyoruz ki dağılmasın.

Afiyet bal şeker cookie olsun! 

Bisquit Tarifi

 

Bisquit Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket krema
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 115 gram bardağı un
  • 130 gram soğuk küp doğranmış tereyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

Bisquit Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, un, tuz, kabartma tozu, karbonat, şeker blenderde 3-4 saniye çırpılır. Yoğurma kabına alınır (Tereyağ küplerinin erimemesine dikkat edilmeli).
  2. Süt, krema, limon suyu, sirke ayrı bir kapta karıştırılır.
  3. Unlu karışımın üstüne kremalı karışım ilave edilir ve fazla ezmeden (yani tereyağların erimesine fırsat vermeden) 10-12 defa yoğurulur.
  4. Hazırlanan hamurdan bardak ya da kesici yardımıyla yuvarlak hamurlar çıkarılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Pişme süresi fırınlara göre farklılık göstermektedir.

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığına yakın tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

İç Harcı

  • Beyaz peynir veya kaşar peyniri

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı


  1. Maya, su ve şeker karıştırılır.
  2. Kalan malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılarak içlerine peynir koyulur ve yuvarlanır. Hepsi bu şekilde fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizik atılır.
  5. 180°firında alt üst kızarana kadar pişirilir.

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kalığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pirinçler güzelce yıkanıp uzayana kadar iyice haşlanır.
  2. Ardından süt eklenir ve karıştırılarak bi taşım kaynatılır.
  3. Diğer taraftan 1 bardak süt ile nişasta çırpılır.
  4. Kaynayan pirinçli süte toz şeker eklenir 5 dakika daha kaynamaya bırakılır.
  5. Sonra nişastalı süt eklenip göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
  6. Sıcak olarak kaselere dolduralım ve soğumaya bırakalım.
  7. Üzeri kızarmış seviyorsanız yarım su dolu tepsinin içine kaseleri dizip fırında 30 dk üzerkeri kızarana kadar kontrollü pişirin.

Afiyet olsun.

Artan Haşlanmış Patatesten Ve Artan Pilavdan Nefis Köfteler Tarifi

 

Artan Haşlanmış Patatesten Ve Artan Pilavdan Nefis Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy artan haşlanmış patates (Veya yeni haşlanmışda olabilir)
  • 1 su bardağı artan pirinç pilavı (Veya yeni haşlanmış)
  • 1 orta boy kuru soğan (sotelenmiş)
  • 2 orta boy havuç (Rendelenmiş ve sotelenmiş)
  • Çeyrek demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1-1/2 (yarım) yemek kaşığı galeta unu
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber tozu
  • Damak tadınıza göre baharatlar

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağı

Artan Haşlanmış Patatesten Ve Artan Pilavdan Nefis Köfteler Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri uygun bir kaba koyun. Haşlanmış pirinç pilavınızıda koyun kaba.
  2. Havuçlarımızı soyun ve rendeleyin. Soğanınızı da soyun ve küp küp küçük doğrayın.
  3. Az sıvı yağlı tavada her iki malzemeyi birlikte soteleyin. Sotelenmiş havuçlu ve soğanlı karışımıda koyun.
  4. Kıyılmış maydanozu ve kalan tüm diğer malzemeleri de ekleyin kaba güzelce karıştırın (Pilavınızı ezmemeye özen gösterin)
  5. Küçük boy köfte şeklini verin uygun bir tavaya sıvı yağınızı koyun ve ocağınızı açın.
  6. Yağ kızarınca köftelerinizi arkalı önlü kızartın. Bu ölçüde 16-17 tane çıkıyor.

Afiyet olsun.

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Harcı için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 250 gram kıyma
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşından biraz eksik şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Alabildiğince un

Sos için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağlama yapmaya başlamadan önce hamuru yoğurup mayalanmasını beklemek gerekiyor.
  2. Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp bir karışım elde edilir. Ardından yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını beklerken harcımızı yapabiliriz.
  4. Hamurun yaklaşık 2 saat mayalanması gerekir.
  5. İlk önce soğanlar küp küp doğranır ve biraz yağ dökülerek kavrulur.
  6. Soğanlar pembeleşince üzerine kıyma da eklenip kavrulma işlemine devam edilir.
  7. Kıymamız da kavrulunca küp küp doğranan domatesler biberler eklenip sebzeler kendini bırakana kavrulur.
  8. Son olarak domates salçası biber salçası karabiber pul biber tuz eklenip son bir karıştırılıp üzerine yarım su bardağı su dökülür. Harcımız kaynatılır.
  9. Yoğun bir kıvam elde edilince ocağın altı kapatılır. Hamurumuz mayalanınca yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp açma işlemine geçilir.
  10. Çok ince olmayacak hazır yufkadan daha kalın olacak kıvamda açılan hamurlar teflon tavada pişirilir.
  11. Her bir katın üstüne iç harcımızdan sürülerek üst üste katlar çıkılarak aynı işlem yapılır.
  12. Sıcak olarak yenilmesi her zaman daha güzel olan yağlamayı sarımsaklı yoğurda batırıp yenilir. Afiyet olsun.