1 Kasım 2020 Pazar

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Küp küp doğranmış kaşar
  • Dilim doğranmış sucuk

Üstüne

  • 2 yumurta sarısı

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ılıtıyoruz yoğurma kabına döküyoruz.
  2. Su, yağ maya ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. 5 dk kadar bekleyip unu kaşık yardımıyla ekleyerek yoğuruyoruz. Azar azar ekleyip hafif ele yapışan kıvama gelince streçleyip 30dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Kaşar ve sucuğu küp küp doğrayıp hazırlıyoruz.
  4. Parçalar koparıp elimizle açarak iç harcını koyuyoruz en son yumurta sürüp fırına veriyoruz.İstenilen ebatlarda yapılabilir sonuç değişmiyor hamur yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Ölçülere bağlı kalındığı taktirde.

Anne Gözlemesi (1 Hamur 2 Harç) Tarifi

 

Anne Gözlemesi (1 Hamur 2 Harç) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Alırı kadar su (Kulak memesi kıvamında olacak)

Peynirli harç;

  • 1 paket lor peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 5 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı harç;

  • 1 kg ıspanak
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı karışık salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Alırı kadar tuz (Salçanızın tuzuna göre)

Anne Gözlemesi (1 Hamur 2 Harç) Tarifi Yapılışı

  1. Peynirli harç için maydanoz ve soğan minik minik kıyılır.
  2. Kuru soğanlar 1 çay bardağı sıvı yağın bir kısmı ile kavrulur.
  3. Bardakta kalan sıvı yağ harca ilave edilecek. Kavrulmuş soğan ve diğer tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve hazır hale getirilir.
  4. Ispanaklı harç için ise temizlenen ıspanaklar ince ince doğranır.
  5. Kaynar suya bırakılır ve 2-3 dk haşlanır. Haşlanan ıspanaklar soğuk suda bolca yıkanır.
  6. 4 adet soğan küp küp doğranır 1 çay bardağı yağda kavrulur.
  7. Pembeleşince salçası ve baharatı eklenir. İyice karıştırılır ve ıspanaklar eklenerek harç elde edilir. Harcınız hazır olduğunda soğumaya bırakılır.
  8. Hamur için tüm malzemeler karıştırılır.
  9. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz. Bu aşamada malzemelerimizde maya olmasına rağmen hamurumuzu mayalanmaya bırakmıyoruz.
  10. Direkt olarak hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir.
  11. Bütün bezeler hazır olunca üzerine temiz bir bez kapatılır.
  12. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  13. Yarısına hacınızdan yayıp d şeklinde kapatıyoruz.
  14. Kapatma yerlerine iyice bastırmalıyız ki pişerken açılmasın. Ocak ateşiniz harlı olmalı. Gözlemeler tavada kontrollü şekilde pişirilir. Afiyet olsun 🤗.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 veya 5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet patlıcan (Ben koymadım kalmamış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıcak su
  • Tereyağı
  • Sıvıyağ

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ ve tereyağını tencereye koyuyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız soğanları, sivri biberleri, sarımsak, havuç ve kapya biberlerini soteliyoruz.
  3. Küp küp doğradığımız domatesleri de ekliyoruz.
  4. Biraz piştikten sonra salçaları ekliyoruz.
  5. Bulgurunu ekliyoruz.
  6. Baharatlarını da ekleyip sıcak suyunuda kattıktan sonra (et suyu kullandım) pişiriyoruz.
  7. Bulgur pişince ocağı kapayıp demlemeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.

Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi

 

Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz fıstık ya da dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Milföylü Şöbiyet Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve irmiği bir tencerede koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Şerbeti için başka bir tencerede su ve toz şekeri alalım kaynatalım. 5 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  3. Yumuşayan milföyler 8 parçaya ayıralım.
  4. Parçalara biraz irmikli karışımdan birazda toz fıstık ya da dövülmüş ceviz koyalım.
  5. Üçgen gibi katlayalım.
  6. Bütün milföylere aynı işlemi uygulayalım.
  7. Bir cezvede 1, 5 yemek kaşığı tereyağı eritelim.
  8. Milföylerin üzerine sürelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  10. Fırından aldıktan sonra soğumuş şerbeti dökelim. Şerbetini çekince çok kolay şerbetli tatlımız hazır. Afiyet olsun💐

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  •  6 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet taze nane
  • 1/2 (yarım) atom marul
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kimyon
  • 1 limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kısır Tarifi Yapılışı


  1. Kaynar suyu bulgura ekleyelim.
  2. Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
  3. Bulgura yeşillik hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Yeşillikleri de ekleyip tekrar karıştıralım. Çay ve kornişon turşu ile servis edelim. Tarif bizde tam ölçüdür. Damak zevkine göre ölçüler ve malzemeler değiştirilebilir.

Tavuk Köftesi Tarifi

 

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kıyması
  • 2 rendelenmiş soğan
  • 2 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kuru maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Köftesi Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırın.
  2. Ellerinizi hafif ıslatıp köfte şekli verin.
  3. Sıvı yağı kızdırıp orta ateşte arkalı önlü kızartın.

Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi

 

Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un

Kakaolu muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Birkaç parça çikolata
  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı toz şeker

Supangleli Tavuk Göğüsü Tarifi Yapılışı

  1. Tencerenize tereyağını koyup ocağa alarak eritin.
  2. Ardından un ilave edip iyice kavurun.
  3. Daha sonra süt ve toz şeker ekleyip karıştırın.
  4. Biraz daha koyu kıvama ulaşana kadar sürekli karıştırıp pişirin. Piştikten sonra en az 7 dakika mikser ile çırpın. Ben yaklaşık 10 dakika çırpıyorum püf noktası burda sakız gibi olduktan sonra sudan geçirilmiş bir borcam içerisine aktarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Başka bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta koyup sürekli karıştırın.
  6. Ardından da ocağa alıp pişirin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırıp pişirin ve ocaktan alın. İçerisine çikolata parçaları koyarak eriyene kadar karıştırın.
  7. Tatlınızı dolaptan çıkarın ve hazırladığınız kakaolu muhallebiyi üzerini yavaşça döküp eşit bir şekilde yaydırın. Dolapta bir gün bekleyince daha güzel oluyor. Afiyet olsun♥️.

Mısır Unlu Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Mısır Unlu Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk ciğeri
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı süt

Baharatları için

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Bulamak için

  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı normal un

Mısır Unlu Arnavut Ciğeri  Tarifi Yapılışı

  1. Ciğeri küp şeklinde doğrayın iyice yıkandıktan sonra bir kapta üzerine sütü döküp 1 saat kadar bekletin
  2. Daha sonra bir süzgece döküp süzelim.
  3. Patatesleri küp küp doğrayın kızgın yağda kızartın.
  4. Ciğerleri tuz ve baharatları döküp karıştırın bir tepsiye unu alıp ciğerleri iyice bulayın.
  5. Kızaran patatesleri servis tabağına alın.
  6. Ardından ciğerleri 2 posta halinde kızartın onları da tabağa alın soğan ve domatesleri halka şeklinde doğrayın.
  7. Tuzlayıp birazda limon ve zeytinyağı gezdirip tabağın kenarına yerleştirin servis edin afiyet olsun .

Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

 

Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet diş sarımsak
  • 1 adet zencefil, yaklaşık 2 cm
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 l su

Zerdeçal Ve Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Zerdeçal ve zencefilli havuç çorbası için havuçları temizleyin ve dilimler halinde kesin.
  2. Sarımsak ve soğanı soyup ince ince doğrayın. Zencefili yıkayın ve doğrayın veya rendeleyin.
  3. Sonra ince ince doğranmış soğanı sarımsakla birlikte bir tencereye kızgın yağ ile koyun ve soteleyin ( ben hepsini çokta ince doğramadım çünkü blenderden geçecek)
  4. Sonra suyu dökün ve kaynatın ve havuç parçaları, zencefil ve zerdeçal ekleyin.
  5. Tencereyi orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin – arada sırada hiçbir şeyin yanmaması için karıştırın.
  6. Havuçlar hazır olur olmaz (= yumuşak), çorbayı bir el blenderi ile iyice püre haline getirin ve tuz, karabiber ve arzuya göre susam yağı ile tatlandırın. Koyuluğuna göre şu ekleyebilirsiniz.
  7. Ben çorbaya birde hindistan sütü ekledim tabi kişiye göre değişir.

Çıtır Pide Tarifi

 

Çıtır Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1buçuk tatlı kaşığı tuz

İç harcı;

  • 250 gram kıyma
  • 2 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kırmızı biber

Çıtır Pide Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ı2 su bardağı ılık su ve yarım çaybardağı yağımızın üstüne maya ve şekeri dökelim.
  2. Ardından 4 su bardağı unu koyup üstüne tuzumuzu ekleyip yoğuralım.
  3. Son 1 bardak yani5. Bardağımız olan unu kontrollü bir şekilde hamuru toplama amacıyla koyalım(ele yapışmaz bir hamur olacak)
  4. Mayalanması için streçle örtüp 40 dakika kadar bekleyelim.
  5. Bu sırada iç harcımız için belirttiğim malzemeleri robottan geçirip kıymayla beraber yoğuralım.
  6. Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı pul biber dökelim.
  7. Yoğurduktan sonra dolapta bekletelim.
  8. Kabaran hamurumuzu tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölelim.
  9. Böldüğümüz parçaları elimizle yuvarlayıp pide şeklinde uzunlamasına açmaya başlayalım.
  10. Açtığımız pidenin üstüne kıyma harcını yerleştirip kenarlarını düzgünce katlayalım.
  11. Pişirme kağıdının üstüne koyup tepsiyle fırına atalım. 15 dakika 230 derecede alt üst ayarda pişmesi yeterli olucaktır.
  12. Piştikten sonra tepsiyi çıkartıp kenarlarına tereyağ sürelim ve yemeğe hazır afiyet olsun:).

Robotta Cevizli Çiğ Köfte Tarifi

 

Robotta Cevizli Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı kaynar su
  • 1 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pul biber (Benim yaptığım pulbiber olduğu için gayet yetti acısı yerindeydi)
  • 2 yemek kaşığı tepeleme isot
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz

Robotta Cevizli Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir kaba köftelik bulgur ve kaynar suyu karıştırıp 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  2. Bu arada rendelediğimiz soğanın suyunu sıkıyoruz, domates ve sarımsağı da rendeliyoruz.
  3. Maydanoz ve cevizimiz hariç robotumuza bulgurumuzu ve diğer malzemelerin hepsini ekliyoruz.
  4. Dinlendire dinlendire ara ara açıp karıştırarak bir güzel robottan geçiriyoruz.
  5. İyice harmanlanmış olan çiğköftemizi tekrar bir kaba alıp iri kıyılmış ceviz ve doğradığımız maydanozla karıştırıp servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Tuz eklemedim salçaların tuzu yetti.

Fit Pizza Tarifi

 

Fit Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin

  • 4 tane kabak
  • 2 orta boy patates
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 2 tane yumurta
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Acılı
  • Mantar
  • Zeytin
  • Domates
  • Kırmızı biber
  • Kaşar peyniri

Fit Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için 4 tane kabağı ve patatesi rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz sonra mısır unu, kaşar peynirini, yumurtayı, pulbiber, karabiber ve tuzunu da ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  2. Sonra yuvarlak bir borcama yağlı kağıt serip üstüne hazırladığımız harcı döküyoruz onu borcama güzelce yayıyoruz.
  3. Biraz ince olacak hazırladığımız tabanın üstüne acılıyı veya biraz ketçapta sürebiliriz.
  4. Ondan sonra önceden ısıtılmış fırında ilk basta 2o dakika pişiriyoruz.
  5. Sonra üstüne mantar, zeytin, domatesi, kırmızı biberi koyuyoruz.
  6. Sonrada bunlarıda pişmesi için fırına veriyoruz piştikten sonrada bir iki dakika kala çıkarıyoruz ve kaşar peynirini üstüne döküyoruz.
  7. Yeniden fırına verip kaşar peyniri eridikten sonra çıkartıyoruz çok güzel bir tarif şimdiden deneyeceklere afiyet olsun : )

Basmati Pirinç Pilavı (İran) Tarifi

 

Basmati Pirinç Pilavı (İran) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı basmati pirinç
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal + 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 adet kakule
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Antep fıstığı içi

Üzeri için (İsteğe bağlı)

  • Nar taneleri
  • Kızılcık
  • Çiğ badem

Basmati Pirinç Pilavı (İran) Tarifi Yapılışı


  1. Pirinç geniş bir kaseye konulur. Üzerine tuz eklenip karıştırılır.
  2. Sıcak su konularak 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  3. Süre sonunda pirinç soğuk su ile iyice yıkanır ve kenara alınır.
  4. Tavuk suyu, zerdeçal ve karabiber küçük bir sos tenceresinde karıştırılır.
  5. Orta ateşte iyice ısındıktan sonra kenara alınır.
  6. Bir pilav tenceresinde tereyağ ısıtılır. Isınan yağa soğan ilave edilip karıştırılır ve 4-5 dakika sotelenir.
  7. Kakule tohumları ve kabuk tarçın eklenerek 1-2 dakika daha sotelenir.
  8. Süzülmüş pirinç eklenerek 2-3 dakika kavrulur. Tuz, zerdeçallı karabiberli tavuk suyu ve su ilave edilir.
  9. Tencerenin kapağı kapatılarak en kısık ateşte 15 dakika kadar suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişmeye bırakılır.
  10. Suyunu çeken pilavın altı kapatılır. Kapağın altına bir mutfak bezi konularak dinlenmeye bırakılır.
  11. Birkaç dakika sonra kabuk tarçın çıkartılarak Antep fıstığı içi eklenerek karıştırılır.
  12. Servis sırasında üzerine nar taneleri, kızılcık, çiğ badem eklenebilir. Afiyet olsun🍽️.