2 Aralık 2020 Çarşamba

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 kahve fincanına yakın sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Hamuru için;

  • 2 bardak ılık su
  • 5 bardak un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2 diş sarımsak
  • 5 kaşık yoğurt
  • Bir fiske tuz

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak hamurumuzu önce sıvılardan başlayarak yoğuralım kenara alalım dinlensin. 30 dakika kadar.
  2. Hamuru bezeleyelim.11 beze çıkıyor 😊.
  3. Diğer yanda kıymamızı tavaya alalım üzerine az su gezdirelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Diğer taraftan kuru soğan sarımsak sivri biber ve domatesleri rondadan geçirelim.
  5. Kıymamıza ekleyelim sıvı yağ ve tereyağını bu aşamada ekleyebilirsiniz sonra salçaları ve baharatları zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
  6. 1 çay bardağı su ilave edelim 5 dakika pişirelim.
  7. Sonra hamurumuzu servis tabağı büyüklüğünde açalım arkalı önlü yağsız tavada pişirelim .
  8. Servis tabağına alıp kıymalı harçtan üzerine eşit miktarda ekleyin.
  9. Hamur ve kıymalı harç bitene kadar devam edin en son sarmısaklı yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun 😊.

Harika Kıvamlı Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Harika Kıvamlı Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban :

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kek dolgusu :

  • 500 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker ( 200 ml bardak )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

Sos :

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ

Harika Kıvamlı Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ ve bisküvileri robottan geçirip kelepçe kalıba yayıyoruz ( kalıbın altına yağlı kağıt serin )
  2. Krema için yumurta hariç tüm malzemeleri çırpın mikser ile
  3. Ardından tek tek yumurtaları kırın ve karıştırın. ( tek tek kırıp karıştırmak önemli. ) bisküvilerin üzerine dökün
  4. Önceden ısıtılmış fırında 160 derece 40 dk..Fırın yavaş pişiriyorsa 50 dk pişirin.
  5. Sosu için : Limon suyu, süt, şeker ve nişastayı karıştırıp pişirin, muhallebi kıvamına gelince tereyağ ekleyin.
  6. Hem cheesecake hem de sos ılıdıktan sonra kekin üzerine ılık limonlu sosu dökün ve buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirin. Afiyet olsun. 😊

Gül Böreği Tarifi

 

Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane böreklik yufka

Sosu için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı süt

İç harcı için;

  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küp beyaz peynir

Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Böreklik yufkanın 1 tanesini tezgaha alıp ikiye bölüyoruz.
  2. Sosu için olan tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  3. Sosumuzdan biraz alıp yufkanın üzerine yayıyoruz.
  4. Maydanozu ince ince doğrayıp iyice ufaladığımız beyaz peynirin içine ekliyoruz.
  5. İç harcımızdan yerleştiriyoruz ve hafifçe sarıyoruz.
  6. Böreğimizi döndürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve 200 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun👍👍😋😋🌯🌯.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5 su bardağı un

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ eklenir ve çırpılır. Ardından  un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek güzelce çırpılır.
  2. Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yapılarak çırpılır.
  3. Yanmaz yapışmaz tava ocağa alınır ve  ısıtılır orta ateşte. (tava yağlanmıyor).
  4. Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökülür. Yüzeyi göz göz olunca çevrilir diğer tarafı pişirilir.
  5. Tüm hamur aynı sekilde orta ateşte pişirilir.
  6. Dilerseniz tereyağ-bal, reçel veya sürme çikolata ile afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun😋😋.

Ekmek Yapımı Tarifi

 

Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım ölçü 250 ml su bardağı

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket tozmaya(veya yarım paket yaşmaya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3, 5- 4 su bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)

Üzeri için ;

  • Taze yoğurt

Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Mayayı ,ılık su ve şekerle eritelim.
  2. Unumuzu ilave edelim, tuzumuzu ilave edelim güzelce yoğuralım .
  3. Hamur toplanınca üstünü streç filmle kapatıp mayalandıralım.
  4. Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve elimizle toparlayalım.
  5. İstediğiniz boyutta bezeler yapın ekmek formu verip tepsiye alalım.
  6. Üstüne ıslak bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapalım .
  7. Sonrasında yoğurdumuzu sürüp bie bıçak yardımıyla ortasına çizik atalım.
  8. 230 derece önceden ısınmış fırınımıza alalım.

Elmalı Cevizli Tart Tarifi

 

Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2 su bardağından biraz fazla)

Elmalı harç için:

  •  4 adet orta boy elma
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Elmalı Cevizli Tart Tarifi Yapılışı

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Daha sonra tart hamurunu hazırlayım.
  4. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice karıştıralım.
  5. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  6. Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim ve hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
  7. Kalan hamurdan borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
  8. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
  9. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
  10. Elmalı tartımızı pişirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  11. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Afiyet olsun :).

Körili Havuç Çorbası Tarifi

 

Körili Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 ml krema
  • Tuz

Körili Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, soğan ve havuçların kabuklarını soyup küçük parçalara bölüp tencereye atın.
  2. Üzerine et suyu, karabiber, tuz ve köriyi ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Sebzeler iyice yumuşayınca pürüzsüz olana dek blender dan geçirin.
  4. Son olarak kremayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
  5. Ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun😊.

Bezelye Graten Tarifi

 

Bezelye Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz bezelye garnitürü
  • 1/2 (yarım) litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) muskat cevizi
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

Bezelye Graten Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ve tereyağını ocağa alın.
  2. Yağ ısındıktan sonra unu ekleyin ve kavurun.
  3. Kavrulmuş una sütü ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın.
  4. Ardından muskat cevizini karışıma rendeleyin, karabiber ve tuzu ilave edin.
  5. Bezelye garnitürünü beşamel sosa ekleyin ve homojenize olana kadar karıştırın.
  6. Sonrasında fırın kabına alın.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve 200°c fırında 30-40 dk pişirin.

Afiyet olsun.

Çiğköfte Tarifi

 

Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 çay bardağı esmer köftelik
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için malzeme;

  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı isot
  • 3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz

Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfteliği derin bir kaba alın.
  2. Üzerine salçayı ,robottan geçirdiğiniz soğan ve sarımsağı ekleyin.
  3. Elinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın.
  4. Yumuşak bir kıvam aldığı zaman sosu ilave ederek yoğurma başlayın.
  5. Son olarak maydanozları ekleyip tekrar yoğurduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden 😊.

Ekler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 orta boy yumurta

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için:

  • 2 paket sütlü çikolata
  • Beyaz çikolata
  • Çikolata sosu
  • Toz antep fıstığı

Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremayı yapmayla başlayalım tüm malzemeler tencereye alınır sürekli karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir.
  2. Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
  3. Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
  4. Hamuru için tencereye sırasıyla su ve yağ eklenir kaynaması beklenir.
  5. Kaynamaya başladığı an un eklenir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar karıştırılır pişirilir.
  6. Hamur toparlandığında soğumaya bırakılır.
  7. Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtalar eklenir (en az 30 saniye ) yumurta mikserle çırpılır iyice yedirilsin diye.
  8. Hamur sıkma torbasına doldurulur pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıkılır.
  9. Önceden ısıtılmış 170°alt-üst ayarda fansız fırında 35-40 dk pişirilir.
  10. Pişen ve soğuyan ekler hamurları ortadan ikiye kesilir. Alt taban kısımlarına bol şekilde krema sıkılır. (bu arada benmari usülü çikolata eritilir).
  11. Üst kısımları eritilmiş çikolataya batırılarak kremaların üzerlerine koyulur.
  12. Yarısını beyaz çikolata ile yarısını çikolata sos ile süslenir. Toz antep fıstığı serpiştirilir.

Not: yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.

Hamur piştikten sonra soğuması beklenir sıcak iken yumurtaları yedirmeye çalışırsanız olmaz.

Ekler fırında pişer iken fırın kapağı açılmamalıdır. Piştikten sonra 5-10 dakika kadar fırın içinde bekletin hemen çıkarırsanız hamurunuz çöker.

Kakaolu Kek Tarifi

 

Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 3 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kakaolu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba koyup 5 dk çırpın.
  2. Çırparken azar azar sıcak suyu döküp çırpmaya devam edin.
  3. Su kaynar değil sadece sıcak olacak.
  4. Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. En son katı malzemeleri eleyip ilave edip yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. 180 derece fırında pişirin. Soğuyunca çikolata sos döküp istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

 

Mandalinalı Kek Tarifi

 

Mandalinalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı mandalina suyu
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet mandalina kabuğu rendesi

Mandalinalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalarla pudra şekerini 3-4 dakika çırpıyoruz.
  2. Mandalina suyunu, sıvı yağı ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  3. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eliyoruz ve karışıma ilave ediyoruz.
  4. Mandalina kabuğunu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  5. Margarin ya da sıvı yağ ile yağladığımız kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun. :).

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket margarin veya tereyağı (125 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 4 adet elma
  • 4 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemesi için elmalar soyularak rendelenir.
  2. Daha sonra elmalar tavada pişirilir tarçın ve ceviz ilave edilir.
  3. Ayrı bir yerde hamur için tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur.
  4. İyice yoğrulduktan sonra hamurun üçte biri ayrılır.
  5. Kalan üçte ikisi fırın tepsisine elle (yuvarlak büyük boy borcam) yayılır.
  6. Daha sonra elmalı iç harç koyulur ve üstüne kalan hamur dan istediğiniz gibi şekil vererek yapabilirsiniz.
  7. Rulo yapıp üzerine aralıklarla koyulur.
  8. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  9. Fırında çıkan turta soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

::afiyet olsun::.