Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 kahve fincanına yakın sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Hamuru için;
- 2 bardak ılık su
- 5 bardak un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kurumaya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 diş sarımsak
- 5 kaşık yoğurt
- Bir fiske tuz
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak hamurumuzu önce sıvılardan başlayarak yoğuralım kenara alalım dinlensin. 30 dakika kadar.
- Hamuru bezeleyelim.11 beze çıkıyor 😊.
- Diğer yanda kıymamızı tavaya alalım üzerine az su gezdirelim suyunu çekene kadar pişirelim.
- Diğer taraftan kuru soğan sarımsak sivri biber ve domatesleri rondadan geçirelim.
- Kıymamıza ekleyelim sıvı yağ ve tereyağını bu aşamada ekleyebilirsiniz sonra salçaları ve baharatları zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
- 1 çay bardağı su ilave edelim 5 dakika pişirelim.
- Sonra hamurumuzu servis tabağı büyüklüğünde açalım arkalı önlü yağsız tavada pişirelim .
- Servis tabağına alıp kıymalı harçtan üzerine eşit miktarda ekleyin.
- Hamur ve kıymalı harç bitene kadar devam edin en son sarmısaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun 😊.