9 Aralık 2020 Çarşamba

Turuncu Kış Çorbası Tarifi

 

Turuncu Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim balkabağı
  • 1 adet orta boy tatlı patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik 
  • 500 ml tavuk suyu

Turuncu Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk suyu hariç tüm malzemeyi dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika fırınlayınız.
  • Daha sonra fırınlanan sebzeleri tencereye alıp, tavuk suyunu kontrollü olarak ilave ediniz.
  • Çorbanız arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde blenderdan geçiriniz.
  • Servis ederken üzerine kabak çekirdeği serpebilir ve kırmızı yağ dökebilirsiniz. Afiyet olsun. 

8 Aralık 2020 Salı

İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi

 

İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı bardak un
  • 1 bardak kuruyemiş kırığı (yer fıstığı, fındık vs.)
  • Yarım bardak kurutulmuş meyve (üzüm, kayısı, vişne, incir vs.)

İtalyada Biscotti Türkiyede Kıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaba yumurtaları, şekeri ve sıvı yağı koyup çırpın.
  2. Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  3. Üzerine kabartma tozunu ardından unu azar azar ekleyerek karıştırın. (kekten koyu kıvamında bir hamur oluyor. ).
  4. Kuruyemiş ve kuru meyveleri ilave edin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  5. Dikdörtgen geniş bir borcama yağlı kağıt serin ve karışımı boşaltıp yayın.
  6. Önceden ısıtılmış fırında (alt üst ayarlı) 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarıncaya kadar pişirin. (fırından fırına değişir ama benim yaptığımda ortalama 30 dakika sürdü).
  7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  8. Soğuduğunda bıçak yardımıyla küçük dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin ve dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinine dizin.
  9. Yan çevirerek (turbo ayarda) 150 derece sıcaklıktaki fırında tekrar 20 dakika kadar pişirin.
  10. Fırını kapatıp gevrekler soğuyuncaya kadar bekletin.
  11. Soğuduktan sonra fırından çıkarın.Kıtır kıtır olan az şekerli gevrek kurabiyeniz, ister çayla isterseniz türk kahvesiyle size lezzet katacaktır.Afiyet olsun :)

Gerçeğini Aratmayacak Köfte İskender Tarifi

 

Gerçeğini Aratmayacak Köfte İskender Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tırnak pide
  • 3 adet domates
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 adet biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası 250 gram kıyma
  • İsteğe göre tuz, karabiber, pul biber,
  • Galeta unu
  • Zeytinyağı

Gerçeğini Aratmayacak Köfte İskender Tarifi Yapılışı

  1. Kıymanın içine galeta unu tuz karabiber pul biber eklenip yoğurulur.
  2. Kıymadan avuç içi kadar parçalar alınır ve yassı şekil verilir yanmaz tavada kızartılır.
  3. Tırnak pide küp küp kesilir ve hafif tereyağında kızartılır.
  4. Başka bir tavaya tereyağ eklenir üzerine rendelenmiş 2 domates ve salça eklenir.
  5. En alta pide üstüne köfte üzerine sos eklenir. Yanına közlenen domates biber ve yoğurt ile süslenir.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Bir paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • Bir su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlamamız lazım, şerbetimiz için şeker ve suyu uygun bir tencerede karıştırarak ocağın üstüne alıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra bir paket vanilyayı şerbetimize ekliyoruz ve daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Tatlı hamuru için bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı alıyoruz ve çırpıyoruz homojen bir kocam aldıktan sonra sırasıyla sıvı yağ, hindistan cevizi, çekilmiş cevizi, galate unu ve vanilyayı ekleyerek yağlanmış tepsimize alıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece de 30 dakika pişiriyoruz. Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz.
  4. Kreması için 1 litre sütü, nişastayı, şekeri ve vanilyayı ekleyip ocağın üstüne alıyoruz biraz kaynayıp yoğunlaştıkdan sonra ocaktan alıyoruz ve toz kremşantiyi ekliyoruz.
  5. Ardından soğuk tatlının üstüne kremasını döküyoruz ve dolapta bir iki saat beklettikten sonra servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilebilir.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı baldo pirinç
  • 1 litre (5 su bardağı ) süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kaşık nişasta
  • Yarım su bardağı süt yarım su bardağı su (nişastayı açmak için )
  • 2 su bardağı su

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz.
  2. Derin bir tencereye alıyoruz üzerine 2su bardağı su ekleyip pirinçleri haşlıyoruz.
  3. Pirinçler yumuşayınca üzerinde az bir su kalacak.
  4. 1 litre sütü tencereye ilave ediyoruz kaynayana kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz dikkat edin taşa biliyor karıştırıyoruz çünkü pirinçler dibe yapışmasın.
  5. Kaynayan süt ve pirinç karışımına şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  6. Bu ara da fırınınızı açıyoruz 180 dereceye ayarlıyoruz ki ısınsın.
  7. Süt şeker ve pirinç karışımıza üzerine vanilini ekliyoruz iki dakika kaynarken bir kase de nişasta yarım su bardağı süt yarım su bardağı suyu karıştırıyoruz. Bu karışımı tencereye boşaltıyoruz karıştırarak 10 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
  8. Sütlaç biraz cıvık gelecek gözünüze ancak endişe etmeyin fırında ve buzdolabında tam kıvama geliyor.
  9. Ben toprak kase kullandım fotoğraftaki gibi onunla 6 tane ve bir tane de normal kase sütlaç çıktı.
  10. Sütlaçlarımızı kaselerimize ayırıyoruz.
  11. Büyük fırın tepsisine içi sütlaç dolu toprak kaseleri yerleştiriyoruz kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiyi soğuk suyla dolduruyoruz ve fırınımızın en üst bölümüne tepsiyi yerleştiriyoruz.Yaklaşık 5-10 dakika arası kızardı benimki ama her fırın ayrı özellikte o yüzden sürekli kontrol edelim.
  12. Ve sütlacımız fırından çıkınca soğuyana kadar bekleyip buzdolabına koyuyoruz 4-5 saat içinde tam kıvam tutuyor.6 toprak kase haricindeki kalan sütlacı da ılık ılık yedim çünkü ılıkken çok severim o bile ben fırınla uğraşırken kıvama gelmiş deneyen herkese afiyet olsun :).

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase tarhana
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 7.5 su bardağı su

Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tarhana yarın su bardağı su ile ıslatılır.
  2. Tencereye yağlar eklenip ısıtılır. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve salça eklenir.
  3. Kokusu çıkana kadar kavurulur.
  4. Su eklenir ardından tarhana tuz eklenir ve 10dk durmadan çırpılır.
  5. Çırpmazssanz koyulaşır kaynayıp dökülür.İyice kaynayıp göz göz olunca altı kapatılır üzerine kuru nane ekleyip servis edilir.Afiyet olsun ❤.

Babagannuş Tarifi

 

Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet kapya kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardagı zeytinyağı
  • 1 tutam nane 10 dal taze soğan isteğe göre maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Babagannuş Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan, soğan domates ve biberleri közleyin.
  2. Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun.
  3. Bir bıçak yardımıyla patlıcanları gelişi güzel parçalayın.
  4. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.
  5. Sarımsakları ezin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, ve baharatları ile karıştırın.
  6. Bütün malzemeleri bir kaba alın, karıştırın ve sunuma hazır hale getirin.Afiyet olsun. 😊.

Revani Tarifi

 

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (Silme olacak)

Şerbeti için

  • 4.5 çay bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • 6 damla limon suyu

Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve su tencereye eklenir ve kaynatılır rengi sararana kadar limon suyu eklenir 5dk daha kaynatılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  2. Kek için bütün malzemeler bir kapta çırpılır. Akışkan bir hamur elde edilir. Borcamın tabanı 1kaşık yağ ile yağlanır. Kek harcı dökülür.
  3. 175 derece soğuk fırına orta rafına yerleştirilir.
  4. Alt üst kızarana kadar pişirilir.
  5. Fırından çıkardıktan sonra her yerine gelecek şekilde soğuk şerbeti dökülür.
  6. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 2 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kase doğranmış salatalık turşusu
  • 1 kase mısır
  • 1 kase hazır garnitür
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı)
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Arpa Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Şehriyeyi tencereye alıp pembeleşinceye kadar sıvı yağ ile şehriyelerin rengi dönene kadar kavurun.
  2. Kavrulan şehriyenin üzerine 3 su bardağı su ve tuz ilave edip karıştırın,.
  3. 📌Tencerenin kapağı kapatın, şehriyeler yumuşayıp göz göz olana kadar orta ateşte pilav gibi pişirin.
  4. 📌Suyunu çekip pişen şehriyeleri dinlenmeye ve soğumaya bırakın.
  5. 📌Ardından diğer malzemeler doğrayıp hazırlayın.
  6. 📌Soğuyan şehriyeyi derin bir kaba boşaltın, doğrayıp hazırladığınız malzemeleri içine ilave edin.
  7. 📌1 tatlı kaşığı nar ekşisi, yarım limon suyu ve tuzunu ilave edip karıştırarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun❣️🍋❣️🍋.

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemeleri

  • 500 gr kıyma
  • 3 tane orta büyüklükte soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber, karabiber, reyhan, tuz
  • İsteğe göre maydanoz

Dış malzemeleri

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Kırmızılık az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz )
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Şekil vermek için

  • Limon sıkacağı, streç

Pişirmek için

  • Su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı su

İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanları roboptan çekildikten sonra pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Başka bi tavada kıymaları kavuracaksınız.
  3. Pembeleşen soğanları kıymanın üzerine ekleyip karıştırın.
  4. Tuz, pul biber, karabiberi ekleyip pişirmeye devam edelim.
  5. Son olarak 1 yemek kaşığı kadar reyhanı avucumuzda ufalıyoruz.
  6. İsteğe göre ince kıyılmış maydanozları da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  7. Dış harcı için.1 bugur, irmik, tuz ve salçayı ekleyip sıcak su konularak 3 4 dk bekletilir sonrasında iyice yoğrulur ( bı kabin içine ılık su koyun arada elinizi ıslatacaksınız.
  8. İyice yoğrulduktan sonra 1tane yumurta 3 kaşık un eklenir biraz daha yoğurulur.Not: ne kadar güzel yoğursanız o kadar güzel olur.
  9. 3 limon sıkacağı ters çevrilir streç kesilir boyuna göre ceviz büyüklüğünde parçalar alınır elinizi hafif ıslatıp şekil verin içine kıyma harçtan koyup kenarlarından kapatın.
  10. 4 büyük tencereye su koyulup içine tuz ve limon tuzu eklenir kaynadıktan sonra köfteler atılır.
  11. 5 köfteler suyun üzerine çıkınca 1 2 dk sonra alın eğer fazla kalırsa açılır.
  12. 6 pişen köftelerin üzerine tereyağ gezdirilerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Kahvaltılık Ekmek Tarifi

 

Kahvaltılık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 yumurta
  • 2 adet ince doğranmış sivri biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase sucuk ve sosis
  • 1 adet ince doğranmış domates
  • İsteğe bağlı olarak zeytin, maydanoz, beyaz peynir, kırmızı biber de ilave edilebilir

Kahvaltılık Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ekmekleri parmak kalınlığında dilimler halinde keselim, yumurtaları bir kaseye kırıp çırpalım ve tuzunu atalım.
  2. Ekmeklerimizin bir tarafını yumurtaya batıralım.
  3. Yumurtalı kısım üstte kalacak şekilde tepsiye dizip diğer malzemeleri eşit şekilde ekmeklerimizin üstüne dağıtalım.
  4. Ekmeklerimiz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
  5. Hazırladığımız ekmekleri 180c fırının en üst rafına koyalım.
  6. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından alabiliriz. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌿Not: elinizde bayat ekmek yoksa tost ekmeği ile de yapabilirsiniz. Kullanılan malzemeler yetmezse ilave yapabilirsiniz. Yumurtaya önce batırmamızın sebebi her ekmeğin eşit şekilde yumurtaya bulanması içindir. İsterseniz bütün malzemeleri karıştırıp bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üstüne pay edebilirsiniz.

Yağlama Tarifi

 

Yağlama Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için :

  • Salça
  • Tereyağ

Yağlama Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlamaya başlayalım hamurumuz hafif ele yapışkan kulak memesi kıvamında olması lazım.
  2. Sonra mayalanan hamurumuzu tezgahımıza alıp unlayalım ve elimize ceviz büyüklüğünde hamur alalım ve onu tavamızın boyutuna göre açalım.
  3. Isıttığımız tavamızın üstüne açtığımız hamuru koyalım.
  4. Arkalı önlü pişirelim servis tabağına alalım ve hiç beklemeden üstüne tereyağını bolca heryere gelecek şekilde yağlayalım.
  5. Üstüne kaşığı ucuyla birazcık salça alalım ve yayabildiğimiz yere kadar yayalım.
  6. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi yapalım.
  7. Sonra sıcağı sıcağına servis edelim.Afiyet olsun 😋😋🌸.

Bebek Sebze Çorbası +7 Ay Tarifi

 

Bebek Sebze Çorbası +7 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çiçek brokoli
  • 1 adet kabukları soyulup doğranmış domates
  • 1 havuç
  • Yarım patates
  • 1 yemek kaşığı irmik yada 1 yemek kaşığı pirinç (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz (isteğe bağlı)

Bebek Sebze Çorbası +7 Ay Tarifi Yapılışı

  1. Güzelce yıkadığımız sebzelerimizi ince ince doğrayalım ve tencereye alalım.
  2. Üstünü geçecek kadar su koyup diriliği gidene kadar haşlayalım.
  3. Diriliği gittikten sonra irmiğimizi ekleyelim ve 3-4 dakika daha pişirelim.
  4. Piştikten sonra tuzunu ekleyip rondodan çekelim.
  5. İlk sıcağı gittikten sonra zeytinyağını ekleyip güzelce karıştıralım.Miniklerimize afiyet olsun. ❣️.