1 Ocak 2021 Cuma

İncecik Hamurlu Pizza Tarifi

 

İncecik Hamurlu Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım yaş maya
  • 3-3, 5 su bardağı un
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı ketçap
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Üst malzemeler;

  • Salam
  • Sosis
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Yeşil ve siyah zeytin
  • Mısır
  • Mantar
  • 1 tane domates

İncecik Hamurlu Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Önce malzemelerimizin hepsini keselim hamuru sonra açalım .
  2. Çünkü mayalanmasını bekleyeceğiz.
  3. Malzemeleri doğrayıp rendeledikten sonra sos için uygun bi kaba salça ketçap ve baharatları koyup su ekleyerek cıvık bi kıvam almasını sağlayalım.
  4. Hamur için süt ve suyu ısıtalım yağ, maya ve tuzu ekleyelim.
  5. Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edelim.
  6. Hiç beklemeden tepsiye sıvı yağ döküp hamuru açalım tepsiye göre şekil verelim.
  7. Çatalla hava alması için delikler açalım.
  8. En alttan üste doğru önce sos sonra kaşar, salam, sosis, sucuk, zeytin, mısır, domates koyup tekrar sostan koyalım.
  9. En son tekrar kaşar koyalım ve 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  10. Pişme süresi fırına göre değişebilir kontrol edip daha önce veya daha sonra ala bilirsiniz.

Afiyet olsun 🌹.

Yılın İlk Kahvesi Tarifi

 

Yılın İlk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı menengiç kahvesi
  • 3 tane küp şeker
  • 2 fincan soğuk su

Yılın İlk Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Soğuk suya kahveleri ve şekeri koyup kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
  2. Köpüğü çıkınca fincanlara bölüştürelim.
  3. Pişince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🌹.

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için:

  • 2 çorba kaşığı kadar tereyağı

Hamuru toparlamak için:

  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

İci için:

  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İçi için: maydanozu doğrayın. Peyniri doğrayıp pul biber ekleyin karıştırın.
  2. Maya süt ve şekeri karıştırın. 5 dk bekletin. Yoğurma kabına bir miktar un alin.
  3. Tuz ekleyin sütlü karışımı ekleyip yoğurun. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru toparlamak için elinizi yağlayıp toparlayın.
  5. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler yapın.
  6. Bezeleri hafif ünlü zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın.
  7. Üzerine tereyağı sürün. En üstteki bezeyi tereyağlı tarafını ters çevirip alta getirin.
  8. Yoksa oklava yapışır tüm hamuru tek seferde açın.
  9. Hamuru olabildiğince ince açın. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
  10. Her bir parçayı 6 ila 8 parçaya ayırın. Kenarına iç harcı koyup rulo şeklinde sarin.
  11. Tepsiye dizin. Üzerine temiz bir bez örtüp 30-40 dk kadar teside mayalandırın.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serpin.
  13. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2-3 çorba kaşığı sıcak su
  • 2.5 çay bardağı un

Ganaj için:

  • 1 paket krema
  • 160 gram bitter ve sütlü çikolata
  • Yarım çay kaşığı süt
  • 1 paket nestle sıcak çikolata

Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta köpük olacak şekilde çırpılır içine şeker ve vanilya eklenerek yaklaşık 5 dakika daha çırpılır .
  2. İçine süt yağ ekleyip karıştırın sonra katı malzemesi eklenir (en son sıcak su azar azar ekleyerek çırpın sakın birden eklemeyin sıcak su kekimizin yumuşak olmasını sağlıyor)
  3. Tart kalıbına yağ sürüp unlayın ve kek hamurunu dökün bir iki defa masaya vurun ki içinde hava kabarcıkları kalmasın.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 10-12 dakika pişirin ve kürdan testi yaparak fırından alın kek fırında iken ganajı hazırlayın.
  5. İkisi de ılık olsun kremayı çok az ısıtıp içine çikolataları atın ve karıştırın .
  6. Yarım çay bardağı sıcak sütle sıcak çikolatayı karıştırıp ganaja ekleyin .
  7. Biraz ılıyınca ılık olan kekin üzerine dökün.
  8. Kremadan çok az ayırarak üstüne beyaz süs yapabilirsiniz ya da istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz bir gün önceden yapıldığında daha lezzetli oluyor.

Kolay Petibör Bisküvili Pasta Tarifi

 

Kolay Petibör Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 6 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket muzlu puding
  • 2 paket petibör bisküvi

Üzeri için;

  • Çikolata sosu
  • Ve petibör bisküvi

Kolay Petibör Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremamızı yapalım tencereye sütü pudingi, unu, şekeri ve nişastası alıp ocağa bırakalım.
  2. Göz göz olana kadar çırpalım pişen kremayı ocaktan alalım borcama krema sıcakken 2 kepçe kadar dökelim .
  3. Kaşık yardımıyla her tarafına yayalım üzerine bisküvileri dizelim tekrar kremamızı dökelim .
  4. Bu şekilde toplam 3kat bisküvi dizelim kalan tüm kremayı son kata döküp buzdolabında bekletelim .
  5. O sırada 1 paket çikolata sosunu pişirip soğumaya bırakalım .
  6. Soğuyan sosu pastamızın üzerine döküp tekrar dinlenmeye bırakalım.
  7. En az 3 saat dinlendirip üzerine robottan geçirdiğimiz petibör bisküvileri serpelim ve süsleyip dilimleyelim servise hazır şimdiden afiyet olsun ☺️❤️.

Süt Burger Tarifi

 

Süt Burger Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara kreması için;

  • 1 paket krem santi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı bal

Üzerine;

  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata

Süt Burger Tarifi Yapılışı

  1. Derince bir kaba yumurtaları kırıyoruz üzerine şekeri ekleyip mikserle 2 dk çarpıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine sütü kakaoyu yağı unu vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
  3. Çırpma teriyle karıştırıyoruz önceden ısıtılmış hafif tabanını yağladığımız tavada kaşıkla dökerek pişiriyoruz.
  4. Derin bir kaba sütü krem şantiyi arada devir değiştirerek 5 dk mikserle çırpıyoruz.
  5. Üzerine balı ekleyip biraz daha çırpıyoruz kremayı dolaba kaldırıyoruz soğuyan pankeklerin arasına sırasıyla krema sıkıp iki pankeki üst üste kapatıyoruz.
  6. Vaktiniz varsa bütün pankeklere krema sürüp biraz dolapta bekleyelim .
  7. 30 dk kadar sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp 15 dk daha dolapta bekletelim.

Süt burgerler servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

İçli Köfte (Tadına Doyulmaz) Tarifi

 

İçli Köfte (Tadına Doyulmaz) Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için :

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı  un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 tatlı  kaşığı pul biber

Kızartmak için;

  • Bol sıvı yağ

İçli Köfte (Tadına Doyulmaz) Tarifi Yapılışı

  1. Bir karıştırma kabına bulgur ve irmik alınır 3 su bardağı sıcak su eklenip strec filmle kapatılır beklemeye alınır.
  2. Sonrasında salça un yumurta baharat ve tuz eklenir güzelce hamur kıvamı gelene kadar yoğurulur. ( kolay yoğurmak için elinizi ıslatın ).
  3. Bir tavaya sıvı yağ alınır üzerine kıyma eklenir ve kavrulmaya başlanır.
  4. Üzerine doğranmış soğan eklenir ve bi sure daha kavrulur baharat tuz eklendikten sonra en son ceviz.
  5. Altını kapatırken de maydanoz eklenir ve karıştırılır.
  6. Mandalina büyüklüğünde diş harçtan alınır ve elimizi ıslatarak parmakla oyulur kenarları inceltilir.
  7. İç harçtan 1 yemek kaşığı kaşığı koyulur. Güzelce kapatılır ve yine elimiz ıslatılarak güzelce dışı düzeltilir.

Bol yağda kızartılır.

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 limon suyu
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 kase yeşil soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dere otu
  • Yarım çay bardağı mısır konserve
  • 3-4 salatalık turşusu
  • 1 havuç turşusu
  • Yarım çay bardağı nar
  • Tuz
  • Baharatlar ( karabiber, sumak, nane)

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimeği bir kaç saat suda bekletip haşlayın.
  2. Turşu ve yeşillikleri küçük küçük doğrayın.
  3. Salata sosu hazırlayın.
  4. Salata sosu için limon, zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın.
  5. Salata kabına yeşil mercimeği ve diğer salata malzemeleri ekleyin.
  6. Ardından sosu ekleyip iyice karıştırın.

Browni (Islak Kek) Tarifi

 

Browni (Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Browni (Islak Kek) Tarifi Yapılışı

  1. Önce karıştırma kabımıza şeker, sıvı yağ, süt ve kakaoyu alalım.
  2. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpalım.
  3. Hazırladığımız bu karışımdan daha sonra keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar ayıralım.
  4. Kalan karışımımıza yumurtaları birer birer kırarak çırpalım.
  5. Burada harcın etrafa sıçramaması için dilerseniz kabın üzerine streç film ile kapatabilirsiniz.
  6. Ardından strecin üzerinden çok az keserek mikseri buradan sokabilirsiniz.
  7. Daha sonra da un, kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  8. 21 cm çağındaki küçük kare borcama hazırladığımız kek hamurunu yayalım 180 derece ısıda 25 -30 dakikaya ayarlayalım.
  9. Piştikten ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kekimizi çıkartarak dilimleyelim.
  10. Daha sonra ayırdığımız bardaktaki sosu üzerine dökelim.

Kekimizin üzerini süsleyerek servis edelim. Ben muz ceviz kivi kullandım siz hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi

 

Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım bardak şeker.

Kat Kat Tat (Elmalı Pay) Tarifi Yapılışı

  1.  Elmalar soyulur ufak küpler halinde doğranır.
  2.  Elmalara tarçın ve şeker katılır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  3. kare milföy ikiye bölünür biri alta biri üste konulacak.
  4.  Alta koyduğumuz yarım milföyün üstüne daha önce kavurup soğuttuğumuz elmalı harçtan arzu ettiğimiz kadar koyup milföyün diğer yarısını üstüne kapak gibi kapatıyoruz.
  5. Üstüne çizik atarsanız görünüşü daha güzel olacaktır.
  6. Çizikleri üstüne kapatmadan önce yapmanız daha iyi olur aksi halde elmalar baskıdan dolayı sağdan soldan taşabilir. Kenarlarını çatalla bastırın.
  7. Tepsinizi doldurduktan sonra milföylerin üstüne şeker serpelim fırına verelim.
  8. 180 derecede yarım saatten fazla pisti benim fırınımda. Siz kendi fırınınıza göre takip edin.
  9.  Milföy pişip sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz. Bende kalmadığı için dökmedim.

Not : elmalı harca bir tatlı kasığından biraz az nişasta ve yarım bardak su ile bir karışım yapıp ekledim suyunu çekince kapattım. Ancak zorunlu değil. Afiyet olsun.


Pofuduk Pişi (Dışı Balon İçi Yağsız Harika) Tarifi

 

Pofuduk Pişi (Dışı Balon İçi Yağsız Harika) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıcağa yakın su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Pofuduk Pişi (Dışı Balon İçi Yağsız Harika) Tarifi Yapılışı

  1. Sıcağa yakın suyumuz şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz .
  2. Daha sonra mayası bırakıp köpüren kadar dinlendiriyorum.
  3. Yoğurma kabına yumurta yoğurt (kesinlikle oda ısısında olmalı bi gün önceden de çıkartabilirsiniz) koyuyorum sütü de ekleyip çırpıyoruz .
  4. Daha homojen olması için tuzu da ilave edip köpüren mayayı koyuyoruz.
  5. Unu yavaş yavaş koyuyoruz ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  6. 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Mayalanan hamurun havasını alıp avuç içi büyüklüğünde bezeler alıp üzerini poşetle örtüyoruz.
  8. Tavamız bol sıvı yağ koyuyoruz kızgın olması önemli.
  9. Daha sonra bezeler açıyoruz büyüklüğü size kalmış ister küçük yapın ister büyük ben büyük yaptım açtığımız bezeleri kızgın yağda kızartıyoruz kızartırken üzerine kaşık yardımıyla kızgın yağ gezdiriyoruz ki her yer eşit şekilde kabarsın kızarsın.
  10. Kızaran pişilerimiz servise hazır ister peynir ile ister reçel ile tarif benden yapması sizden afiyet olsun 💕💕.

Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi

 

Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 2 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartmatozu
  • 2 yemek kaşığı un

İçi için;

  • 300 gram beyaz(tulum)peynir
  • Yarım kg ıspanak ayıklanmış yıkanmış

Ispanaklı Pileli (Kırma) Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sosumuzu hazırlayalım öncelikle.
  2. Yumurta, sıvı yağ, krema, yoğurt, süt, un, kabartmatozu.Hepsini çukur bir kapta tel çırpıcıyla iyice çırpalım.Koyu ayran kıvamlı bir sos olacak.
  3. Yıkanmış olan ıspanakları ince ince doğrayalım az tuzla ovalım.
  4. Beyaz peyniri ufalayalım ıspanağa karıştıralım eğer ıspanak sulanmışsa suyunu süzelim.
  5. Yufkanın birini tezgaha yayalım. Üzerine sostan iki kepçe kadar yufkaya döküp yayalım.
  6. Ispanağın yarısını yufkanın heryerini kaplayacak şekilde yayın.
  7. İkinci yufkayı aynı şekilde üzerine kapatalım.
  8. Bir elinizle yufkanın bir ucundan diğer elimizlede karşı ucundan tutarak büzüştüre büzüştüre yufkanın iki ucunu tam ortada toplayın.
  9. Resimlerde göreceksiniz dört parmak eminde uzun kesip uzun bir yufka şeridi elde edeceksiniz.
  10. Dört parmak eninde dilimlemiş olduğum börek parçalarını yağlamış yasa yağlı kağıdın üzerine sıkıştırmadan yan yana koyalım.
  11. Kalan iki yufka yı da aynı şekilde yapalım.
  12. Kalan sosu böreklerin heryerini kaplayacak şekilde yayalım.
  13. 180 derecede 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  14. Dilimleyip servis edelim.

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 domates (üzeri için)
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 500 gram kuşbaşı et

Sosu için;

  • 2 kaşık salça
  • 2 bardak et suyu (yoksa normal su)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Evvela etler düdüklüye alınıp 2 bardak su eklenir, düdüğü öttükten sonra 15 dk pişirilir, ardından patlıcanlar küp doğranıp kızartılır.
  2. Dondurucumuzda kızarmış patlıcan, çiğden biberler olduğu için biz bu şekilde kullandık.
  3. Piyazlık doğranmış soğanlar, zeytin yağı koyduğumuz tavaya alınarak ocağa konulur.
  4. Sarımsak da doğranıp içerisine atılıp kavrulur.
  5. Sırasıyla biberler ardından da kızartmış olduğumuz patlıcanlar eklenir.Güzelce kavrulur.
  6. Üzerine pişen etlerimiz susuz eklenir. Hepsi iyice kavrulur.
  7. Güveçlere pay edilir.
  8. Sonrasında et suyuna baharatlar ve tuz karıştırılır.
  9. Güveçlere paylaştırdığımız yemeğin üzerine sos dökülür.
  10. Biber ve domates ile süslenir.
  11. 180 derece fırında domates ve biberler kızarana dek pişirilir. Bu harika lezzeti mutlaka deneyin 😋🥰.