İncecik Hamurlu Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım yaş maya
- 3-3, 5 su bardağı un
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı ketçap
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Üst malzemeler;
- Salam
- Sosis
- Sucuk
- Kaşar
- Yeşil ve siyah zeytin
- Mısır
- Mantar
- 1 tane domates
İncecik Hamurlu Pizza Tarifi Yapılışı
- Önce malzemelerimizin hepsini keselim hamuru sonra açalım .
- Çünkü mayalanmasını bekleyeceğiz.
- Malzemeleri doğrayıp rendeledikten sonra sos için uygun bi kaba salça ketçap ve baharatları koyup su ekleyerek cıvık bi kıvam almasını sağlayalım.
- Hamur için süt ve suyu ısıtalım yağ, maya ve tuzu ekleyelim.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hiç beklemeden tepsiye sıvı yağ döküp hamuru açalım tepsiye göre şekil verelim.
- Çatalla hava alması için delikler açalım.
- En alttan üste doğru önce sos sonra kaşar, salam, sosis, sucuk, zeytin, mısır, domates koyup tekrar sostan koyalım.
- En son tekrar kaşar koyalım ve 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Pişme süresi fırına göre değişebilir kontrol edip daha önce veya daha sonra ala bilirsiniz.
Afiyet olsun .