2 Ocak 2021 Cumartesi

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin ( oda sıcaklığında olacak şekilde)
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 su bardağı un

Üzerine;

  • Susam-çörekotu isteğe göre
  • Yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığında margarini bir kapa koyuyoruz .
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, tuz koyup harmanlıyoruz.
  3. Tüm malzemeler birbirine girince peynirini ezip içine koyuyoruz unu kabartma tozunu koyup yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Önce unu 3 bardak unu koyup 4. Bardağı yavaş yavaş ekleyip kontrol ederek ilave ediyoruz.
  5. En son olarak dereotunu içerisine ince ince kıyıp ilave ediyoruz biraz daha yoğuruyoruz.
  6. Çok fazla elinizde yuvarlamadan tepsiye yağlı kağıt açarak dağınık olacak şekilde yerleştirin.
  7. 15 dk dinlenmesi için üzerine bez örterek bekliyoruz.
  8. Bu arada fırınınızı 200 derece getirip ısınmasını bekliyoruz.

Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu susam serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun 🤗.

Nefis Kıymalı Rulo Patates Tarifi

 

Nefis Kıymalı Rulo Patates Tarifi İçin Malzemeler

Patates harcı için;

  • 3 büyük boy patates
  • 3 yumurta
  • 1 kutu sıvı krema
  • Tuz karabiber pul biber
  • Sıvı yağ

Kıymalı harç için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 kaşık domates salçası
  • Sıvı yağ tuz karabiber kekik

Üzeri için ;

  • Yarım kase kaşar peyniri

Nefis Kıymalı Rulo Patates Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. Sonra üzerine soğan, biberler, tuz, yağ, salça ve baharatı ilave edip karıştıralım.
  3. Bir çay bardağı kadar su koyup suyunu çekmesini bekleyelim sonra kapatalım.
  4. Ardından patatesleri rendeleyip suyunu sıkalım üzerine yumurta krema baharat yağ koyup güzelce karıştıralım .
  5. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye 1 santim kalınlığında olacak şekilde serelim 200 derece fırında pişirelim.
  6. Fırından çıktıktan sonra kıymalı harcı üzerine yayalım.
  7. Uzun kenarından rulo yapalım tekrar fırına koyup pişmeye bırakalım piştikten sonra üzerine kaşar rendesi koyup eriyene kadar fırında bekletelim.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazırdır afiyet olsun

İngiliz Keki Tarifi

 

İngiliz Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağından iki parmak eksik un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı süt

Üzerini süslemek için;

  • Hindistan cevizi

İngiliz Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice mikser ile çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağını ekleyelim.
  3. Geri kalan malzemeleri de ekleyip sadece malzeme karışana kadar çırpalım.
  4. Dikdörtgen borcama dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
  6. Kek pişince soğumaya bırakalım.
  7. Önce kare dilimler halinde keselim.
  8. Sonra karelerin ortasından tekrar kesip üçgen elde edelim.
  9. Her bir üçgenin ortasından tutup kenarlarına gelecek şekilde çevirerek önce sosa sonrada hindistan cevizine batıralım.

Servise hazır.

Afiyet olsun.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-2.5 lt çiğ süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 8 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 bardak toz şeker
  • 1 çaydanlık sıcak su

Üzeri süslemek için;

  • İstediğiniz mevsim meyveleri
  • Dilerseniz 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı ceviz

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Sütünüzü ocağa alıp yüksek ateşte pişirin.
  2. Diğer taraftan 1 su bardağı pirinç 4 su bardağı su ekleyip haslanmaya bırakalım.
  3. Çaydanlığa su ekleyip kaynamaya bırakın.
  4. Pirinç ara ara karıştırarak toplanmasını önleyin.
  5. Su kaynayıp köpükler oluşunca altını biraz kısın ve süt kaynayana kadar pirinçleri pişirmeye devam edin.
  6. Sütünüz kaynadıktan sonra sütü ve pirinçleri birleştirelim. ( pirincin içinde kalan suyu dokmeyelim suyuyla beraber süte ekleyin).
  7. Bu arada fırınınızı açın ve ısınmaya başlasın.
  8. Peşinden 1. 5 bardak toz şeker ilave edelim.
  9. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra nişastamızı ilave edelim.
  10. Bir süre daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  11. Sıcak sıcak güveç kaplara veya ısıya dayanıklı kaplara paylastirarak fırın tepsisine yerleştirin.
  12. Tepsinizi fırının en üst rafina yerleştirin.
  13. Daha sonra çaydanlıktan sıcak suyu ekleyin ve fırının kapağını kapatalım.
  14. Üzeri istediğiniz kızarıklık geldiği zaman fırın kapatabilirsiniz.
  15. Sütlacımız hazır.

Afiyet olsun 🙂.

Puf Poğaça Tarifi

 

Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kuru maya veya bir paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığından az tuz
  • 1 yumurta akı( sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yeteri kadar un

İçi için ;

  • Peynir

Puf Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süt ve suyu biraz ılıttıktan sonra içerisine maya tuz, şeker, kabartma tozu eklenir. 5 dakika bekletilir. Büyük bir kap içerisine sıvı yağ, yumurta akı, maya karışımı eklenir. Un kontrollü bir şekilde eklenir. Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Hamur bir saat mayalandırılır. Sıvı yağ yardımı ile hamura şekil verilip peynir eklenerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur. Tepsi mayası için yarım saat beklenir. Yarım saatte yumuşacık pastane poğaçalarımız hazır. Denemeyen kalmamalı🤚.

Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yufka
  • Tuz, karabiber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Mısır gevreğini öğütün

Yufkaları ıslatmak için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Beşamel Soslu Tavuk Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Beşamel sos için: bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı alıp üzerine unu ekleyerek kavuruyoruz.
  2. Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Karışım koyulaşıp pişene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Diğer taraftan haşlanmış tavuk etimizi didikliyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
  5. Hazırladığımız beşamel sosunu da tavukların üzerine ilave ederek böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz.
  6. Yufkalara sürmek üzere süt ve yağ karışımı hazırlıyoruz.
  7. Yufkayı serip yarısına fırça ile süt-yağ karışımını sürüyoruz.
  8. Yufkayı 6 eşit parçaya bölüp her parça üzerine hazırlanan iç malzememizden bol miktarda koyuyoruz.
  9. Üçgen şeklindeki yufkaları sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
  10. Son olarak hazırlanan börekleri, artan süt karışımına ve yumurtaya batırıp bir tabak içine koyduğumuz mısır gevreğine buluyoruz.
  11. Fırın tepsisine dizip yaklaşık 180-200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun❤️.

Sebzeli Antrikot Tarifi

 

Sebzeli Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana antrkot
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1  çay kaşığı pul biber
  • 1  çay kaşığı kekik
  • 1  çay kaşığı karabiber
  • 1  çay kaşığı  kimyon
  • 1  çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından
  • 1 parmak eksik zeytin yağı

Sebzeli Antrikot Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle dana antrkotlarımızı biraz daha inceltip dövüyoruz.
  2. Daha sonra pul biber kekik karabiber kimyon tuz ile harmanlayıp bir gece dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Ertesi gün tenceremizin altına biberlerimizi doğruyoruz üzerine antrkotlarımızı diziyoruz.
  4. Son olarak da domateslerimizi büyük halka şeklinde kesip yerleştiriyoruz.
  5. Ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. 15-20 dakika altı kısık bir şekilde pişiriyoruz. Ve kızarınca altını kapatıyoruz.

Son olarak servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz 😋😋👌yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Zebra Kek Tarifi

 

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay bardağı su (kakaoyu açmak için)

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını 2 ayrı kaba ayıralım.
  2. Beyazlarını krema kıvamına gelinceye içine bir fiske tuz atıp yavaş yavaş toz şekerin yarısını ekleyerek mikser yardımıyla çırpalım.
  3. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olsun.
  4. Şekerin diğer yarısını yumurta sarılarıyla iyice çırpalım yavaş yavaş sıcak suyu ve sıvı yağı yumurta sarılarına ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Kakao hariç kuru malzemeleri de bu karışıma ekleyip karıştıralım.
  6. Ardından yumurta beyazlarını bu karışıma yavaş yavaş ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
  7. Oluşan hamuru 2 ayrı kaba eşit olarak paylaştıralım. Ayrı bir yerde su ile kakaoyu açalım karışımların birine ekleyip karıştıralım.
  8. Kek kabını yağlayıp karışımlardan sırasıyla 1 er kepçe koyarak üste üste dökün önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kontrollü şekilde pişirelim.
  9. İlk sıcaklığı çıkınca kabı ters çevirip keki çıkaralım.

Afiyet olsun.

Mantarlı Yumurta Tarifi

 

Mantarlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 paket mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber ve zerdeçal.

Mantarlı Yumurta Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri doğrayıp zeytinyağıyla kavurun.
  2. Doğradığınız mantarları koyun ve suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin.
  3. Yumurtaya tuz ve baharatları katıp iyice çırpın.
  4. Mantarlar kavrulunca üzerine yumurtayı döküp ocağı kısın.
  5. 5 dakika sonra yemeye hazır.

Afiyet olsun.

Sarımsaklı-Körili Demleme Makarna Tarifi

 

Sarımsaklı-Körili Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yassı spagetti ( filiz markasına ait)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su yada tavuk suyu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kaşık tereyağ, sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kaşar peyniri

Sarımsaklı-Körili Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ince kıyılmış sarımsakları yağda kavuşuyoruz.
  2. Kavurma işlemi bitince süt ve suyu ekliyoruz.
  3. Biraz karıştırıp köri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Bu aşamadan sonra makarnalar eklenip tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılıyor.
  5. Ara sıra karıştırabilirsiniz. Son olarak pişen makarnamıza kaşar peynirini rendelenmiş yada küp küp doğranmış şekilde atıp karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  6. Kaşarlar eridikten sonra sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun 😋.

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 limon suyu
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 kase yeşil soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dere otu
  • Yarım çay bardağı mısır konserve
  • 3-4 salatalık turşusu
  • 1 havuç turşusu
  • Yarım çay bardağı nar
  • Tuz
  • Baharatlar ( karabiber, sumak, nane)

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimeği bir kaç saat suda bekletip haşlayın.
  2. Turşu ve yeşillikleri küçük küçük doğrayın.
  3. Salata sosu hazırlayın.
  4. Salata sosu için limon, zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın.
  5. Salata kabına yeşil mercimeği ve diğer salata malzemeleri ekleyin.
  6. Ardından sosu ekleyip iyice karıştırın.

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü(jülyen doğranmış)
  • 1 adet kırmızı etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 adet sarı etli biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet yeşil etli biber(jülyen doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı köri(curry)
  • 1 su bardağı süte 1, 5tatlı kaşığı karıştırılmış nişasta
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz

Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Jülyen doğranmış tavuk etlerimizi bir kaba alalım üzerine zeytinyağı, karabiber, biraz tuz ve toz kırmızı biberi koyalım ve iyice tavuklarımız ile malzemeleri karıştıralım üzerini örtelim bir saat dolapta bekletelim.
  2. Tavuklarımızın marine olmasını beklerken biberlerimizi jlyen şeklinde doğrayıp hazır hale getirelim.
  3. Tavamızı ocağımıza koyalım yüksek ateşte tavuklarımızı kendi suyunu çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
  4. Biberlerimizi tavuklarımızın üzerine ekleyelim karıştıralım ve kapağını kapatarak biberlerimizi de soteleyelim.
  5. Köriyi ekleyelim ve tekrar karıştıralım bir bardak süte ekleyip hazırladığımız nişastamızı da tavamıza dökelim iki üç dakika kaynadıktan sonra yemeğimizi servis yapabiliriz.

Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun❣️.

Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi

 

Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy havuç
  • 5 tane mantar
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su (200ml bardak ölçüsü)
  • 2 su bardağı tavuk ya da et suyu
  • 1 su bardağı süt veya yarım paket süt kreması
  • İnce kıyılmış dereotu veya kuru fesleğen

Mantarlı Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları temizleyip küçük küçük doğradım.
  2. Havuçları temizleyip rendeledim(arzu ederseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz).
  3. Tencereye zeytinyağı ekleyip kızdırdım yüksek ateşte mantarları ve soğanı atıp soteledim. (mantarın suyunu salmaması için).
  4. ✍Soğanı bütün atıyorum çorba pişince çıkartıyorum içinden siz küçük küçük doğrayabilirsiniz.
  5. Ocağı orta ateşe getirip sarımsak, un ve tereyağını ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurdum.
  6. Suyunu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla sürekli  karıştırdım.
  7. Kaynamaya başlayınca havuçları ilave edip  5 dk ocakta tuttum.
  8. Sonra sütü, karabiberi ve tuzunu ilave edip 2 dk daha kaynatıp çorbamı tamamladım.
  9. Üzerine ince kıyılmış dereotu veya fesleğen. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋.