Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta (Tekinin sarısını üzerine ayırın)
- 4 su bardağından biraz fazla un kullandım azar azar ekleme yapalım fark edebilir
İç harç:
- 4-5 pırasa (Yeşil kısımlarını kullandım)
- 1 rendelenmiş havuç
- Çok az sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Üzeri için:
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Susam
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi Yapılışı
- İç harcımız için yıkayıp rendelediğimiz havuçları ve ufak doğranmış pırasayı hafif yağ gezdirdiğimiz tavaya alalım.
- Sebzelerin diriliği gidene dek pişirdikten sonra ocaktan almadan tuzunu baharatını ekleyip karıştıralım ve soğumaya alalım.
- Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp düz zemin üzerinde elimizle çok inceltmeden esnetelim
- Ortasına harçtan koyup uçlarını kapatalım.
- Birleştirdiğimiz kısım altta kalacak şekilde yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Tercihen susam serpip 180 derece ısınmış fırında güzel kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun❤️💜.