4 Nisan 2021 Pazar

Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (Tekinin sarısını üzerine ayırın)
  • 4 su bardağından biraz fazla un kullandım azar azar ekleme yapalım fark edebilir

İç harç:

  • 4-5 pırasa (Yeşil kısımlarını kullandım)
  • 1 rendelenmiş havuç
  • Çok az sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Üzeri için:

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

    Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça (Pırasalı Havuçlu) Tarifi Yapılışı

  • İç harcımız için yıkayıp rendelediğimiz havuçları ve ufak doğranmış pırasayı hafif yağ gezdirdiğimiz tavaya alalım.
  • Sebzelerin diriliği gidene dek pişirdikten sonra ocaktan almadan tuzunu baharatını ekleyip karıştıralım ve soğumaya alalım.
  • Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp düz zemin üzerinde elimizle çok inceltmeden esnetelim
  • Ortasına harçtan koyup uçlarını kapatalım.
  • Birleştirdiğimiz kısım altta kalacak şekilde yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Tercihen susam serpip 180 derece ısınmış fırında güzel kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun❤️💜.

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz
  • 6 su bardağı su+tarhanayı ıslatmak için 1, 5 su bardağı soğuk su Kıvamı katı olursa dikkatli şekilde su miktarını artırabilirsiniz

    Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tarhanayı bir kaseye koyalım ve üzerine 1, 5 su bardağı soğuk su ekleyip karıştıralım 15-20 dakika bekletelim.
  • Tencereye tereyağ alalım ve eritelim.
  • Üzerine rendelenmiş sarımsak ve salçayı koyalım ve kavuralım.
  • Nane, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kenarda suda beklettiğimiz tarhanayı tencereye dökelim bu sırada dökerken sürekli karıştıralım.
  • 6 su bardağı su ekleyip 20-25 dakika orta ateşte pişirelim.
    Nefis lezzetiyle tarhana çorbamız servise hazır.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 grm tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Serbeti için

  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırın.
  • Ardından, pudra şekeri, irmik, vanilya, kabartma tozu, karbonat, ve unu yavaş yavaş ilave edip güzel bir hamur yoğurun. Un ölçüsü sizde değişebilir. Dikkatli ekleyin.
  • Çok sert bir hamur olmasın. Çok yumuşak ta olmasının.
  • Şerbeti için, su ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başlayınca limon ilave edip 10 dk daha kaynatın ve ocağı kapatın.
  • Şekerpareleri sekil verip tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. Fındıkta koyabilirsiniz.
  • 180 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbeti ilave edin.
  • Serbeti çekip soğuyunca servis yapın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Kümbet Pasta Tarifi

 

Kümbet Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya

Üzerine:

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket sütlü çikolata ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • En üst kısmına da benmari eritilmiş çikolata veya kalan kek parçalarını robotta çekerek serpebilirsiniz.

    Kümbet Pasta Tarifi Yapılışı

  • Her zamanki belirttiğim gibi önce yumurta ve şekeri köpüklü bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Yumuşak bir kek istiyorsanız bu işlem şart.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karışıyoruz.
  • Yuvarlak borcamı margarin ile yağlayıp unluyoruz. Dilerseniz yağlı kağıt da serpebilirsiniz.
  • Kek karışımını borcama döküp 170 derece fanlı ayarda 30 -35 dk pişiriyoruz. Süreyi fazla tutarsanız kekiniz kuru olur.
  • Kürdan testi yapıp süre sonunda kekimizi fırından alıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizi spatula ile kenarlardan yardımcı olarak parçalamadan çıkarıyoruz.
  • Kekimizi ortadan ikiye kesiyoruz altda kalan kısım biraz kalın olmalı.
  • Yuvarlak bir kap ayarlıyoruz.
  • Leğen şeklinde bir kap olmalı. Resimlerde detaylı belirttim.
  • Kekimizin alt kısmını kabımıza yerleştiriyoruz.
  • Muhallebi için süt, şeker, un, nişastayı tencereye alıp pişirip muhallebi yapıyoruz.
  • Üzerine yağını, hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yerleştirdiğimiz kekin içine bütün muhallebiyi boşaltıyoruz.
  • Kekimizin diğer kalan ince kısmına üzerini kapatacak şekilde daire kesip yerleştiriyoruz. Bu şekilde ağzını kapatıp bir gün dolapta bekletiyoruz.Pastamızın kalıplaşması gerek mutlaka.
  • Ertesi gün pastamızın üzerine krem şantini hazırlayıp güzelce kaplıyoruz.
  • Son olarak da çikolatamızı bir kaseye alıp içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip su buharında benmari eritiyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum.
  • Çikolatanın krem şantini eritmemesi için biraz soğutmalıyız. Ama soğuturken donmamalı.
  • O sıcaklığa dikkat etmelisiniz. Parmağınızla kontrol edebilirsiniz.
  • Ilık bir şekilde olmalı.
  • Üzerine tam ortadan döküp hafif kaşık ile aşağı doğru akmasını sağlamalıyız. Çikolata kullanmak istemezseniz kenardan çıkan kek parçalarını robottan çekip üzerine serpiştirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. ☺️🥰.

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 500 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 10 gr yaş maya
  • Çekilmiş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker

    Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi Yapılışı

  • Selamlar ilk olarak hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20 dk.
  • Daha sonra maya gelmiş olan hamurdan 12 adet beze yapıyoruz ve bezeleri haşhaş ve üzerine elimizle hafif şeker serpiştirerek açıyoruz.
  • Diğer bezeleri de üst üste bu arada haşhaşa 1 su bardağı sıvı yağı ilave ediyoruz.
  • 4 bezeyi üst üste açtıktan sonra rulet ile parmak kalınlığında şeritlere kesiyoruz.
  • Rulo yapıp pişirme tepsisine diziyoruz.
  • Bütün bezeleri aynı işlemi yapıyoruz.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun 🥰.

Kaydet Butonunu Çöktürecek Açma Tarifi

 

Kaydet Butonunu Çöktürecek Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

Açmak için

  • 50 gram kadar margarin veya tereyağ

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Dilerseniz içine herhangi bir harç koyabilirsiniz ben sade yaptım

    Kaydet Butonunu Çöktürecek Açma Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına un maya ve tuzu alıp karıştırın.
  • Ortasını havuz yapıp yumurta akı sıvı yağ ve ılık süt karışımını döküp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
  • Mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine 1 çay kaşığı yağ koyun.
  • Yağla birlikte bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde büyütüp, orta kısımlarına şeritler halinde çizikler atın.
  • Daha sonra yuvarlayıp açma şekli verin.
  • Üzeri için karışımı hazırlayın.
  • Yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerine sürün.
  • Ardından üzerine çörekotu ve susam serpin.
  • Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • 20 dakika kadar tepsi mayası yaptırıp 180°c önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Bu Tarif Komşu Çatlatıyor 3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi

 

Bu Tarif Komşu Çatlatıyor 3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurtanın beyazı
  • 2.5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı şeker
  • Bir çimdik tuz

Süslemek için;

  • 60 gram sütlü
  • 60 gram bitter çikolata

    Bu Tarif Komşu Çatlatıyor 3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurtanın beyazlarına tuz eklenir ve mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Yavaş yavaş şeker eklenir ve çırpmaya devam edilir. ( ben üç kerede koydum).
  • 2 su bardağı hindistan cevizi eklenir ve yoğurmaya başlanır. Kalan yarım bardak hindistan cevizi kontrollü bir şekilde eklenir. ( yumurtanın büyüklüğüne göre değisiyor) ve malzemeler iyice birbirine gecene kadar yoğrulur.
  • Dondurma kaşığı yardımıyla iyice sıkıştırılarak şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 170°önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Ortalama 20 dk da pişiyor ama 15 dk dan sonra kontrol edin.
  • Pişen kurabiyeler 1 saat soğumaya bırakılır.
  • Derin bir kaba çikolatalar alınır ve benmari usulü eritilir.
  • Soğuyan kurabiyelerin alt kısmı çikolataya batırılır. Tamamına aynı işlem uygulanır ve kalan çikolata bir buzdolabı poşetine konulara ucu kürdanla delinir ve kurabiyelerin üzerine zikzaklar çizilir.
  • Kurabiyeler buzdolabına alınarak 1 saat soğutulur ve servis edilir.

Asla Dağılmaz Kırılmaz Saray Lokumu Tarifi

 

Asla Dağılmaz Kırılmaz Saray Lokumu Tarifiİçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1-2 su bardağı hindistan cevizi

Arası için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Yapılışı

  • Fırın tepsisine hindistan cevizini döküp heryere gelecek şekilde yayalım.
  • Bir tencereye un, şekeri koyalım ve yavaşça sütü ekleyelim, bir yandan da karıştıralım.
  • Orta ateşte, muhallebimiz göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebi göz göz olunca ocaktan alalım ve şekerli vanilin ile tereyağını ekleyelim.
  • Tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Hindistan cevizi ile kaplanmış fırın tepsisine sıcak muhallebiyi dökelim.
  • Tepsinin her yerine muhallebinin gelmesi lazım. Yavaşça üstünü sıvayalım.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
  • 4 saat sonunda, bir poşet krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyip çırpalım.
  • Dolaptan tatlımızı çıkartıp muhallebinin üstüne kremşantiyi döküp yayalım.
  • Yarım saat daha buzdolabında bekletelim.
  • Muhallebiyi eşit parçalara bölüp spatula yardımı ile rulo yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin (Ben margarin kullandım)
  • 1 çay sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)

Bulamak ı̇çin

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemelerimiz yoğurma kabına alınır.
  • Üzerine yavaş yavaş un eklenerek güzel bir hamur yapılır.
  • Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını kontrollü eklemelisiniz. Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
  • Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize hamurdan minik minik parçalar alıp yuvarlayıp diziyoruz.
  • Cevizden küçük fındıktan büyük olmalı. Kurabiyelerimiz atıştırmalık bir kurabiye olduğu için minik minik olmalı.
  • 170 derece fırında 15-20 dk arası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
  • Bu arada bulayacağımız hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kasede güzelce karıştırıyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimizi sıcağı ile alıp karışıma bulayıp servis tabağına diziyoruz. Ve servise hazır. Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyan bir kurabiye. Buzluğa atmanıza gerek yoktur. Afiyetler olsun ☺️🥰.

Havuçlu Bezelyeli Pilav (Nefis) Tarifi

 

Havuçlu Bezelyeli Pilav (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla haşlanmış bezelye
  • 1 havuç
  • 3 su bardağı su(sıcak su)
  • Tuz
  • 2-3 tutam dereotu (sevmiyorsanız eklemeye bilirsiniz eklerseniz çok lezzetli bir pilav oluyor)
  • 1/2 (yarım) tavuk bulyon

    Havuçlu Bezelyeli Pilav (Nefis) Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri sıcak tuzlu su ile ıslatalım.
  • Havucu çok ince olmayacak kalında olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Resimlerde göreceksiniz.
  • Tencereye yağlarımızı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika kadar kavuralım. Soğanın pembeleşmemesi lazım.
  • İçine doğradığımız havucu ekleyip sık sık karıştırarak kavurmaya devam edelim. (Havuçlar hafif yumuşayacak)
  • Pirinçleri süzüp ekleyelim. Pirinçlerle beraber kısık ateşte 5 dakika kadar kavuralım.
  • Bezelyeyi ekleyip 2 bardak sıcak suyu ekleyelim. Kalan bir bardak sıcak suda bulyonu eritip onu da ekleyelim tuzunu ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Pişen pilavımız 5 dakika dinlendirip ince kıydığımız dereotunu ekleyip karıştıralım.
  • 5 dakika daha dinlendirip kalıpla servis tabağına alalım. Dereotu tarifin orjinalinde var eklemek size kalmış. Dereotu eklemeden de lezzetli bir pilav. Eklerseniz doyumsuz bir lezzet oluyor. Bizim çok sevdiğimiz bir pilav. Afiyet olsun.

Soğan Çorbası Tarifi

 

Soğan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kemah tuzu
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su

    Soğan Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Soğanları ince ve küçük kare şeklinde doğruyalım.
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağını eritip soğanları ve kemah tuzunu ilave edip hafifi pembeleşene kadar kavurup iki bardak et suyunu ilave edip on beş dakika kısık ateşte pişirip ateşin altını kapatalım.
  • Yumurta, un, yoğurt iyice çırpın su ile açarak karışımı süzgeçten geçirerek süzüp hazırlayalım.
  • Ateşin altını yakıp hazırladığımız karışımı karıştırarak kaynama noktasında ateşin altını kısıp on dakika kaynatalım.
  • Yarım yemek kaşığı tereyağını kızdırıp, kırmızı biber, nane, karabiber karıştırıp çorbanın üzerine ilave ederek karıştırıp servis edelim.

Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifi

 

Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifiİçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 4 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 su bardağı kadar yoğurt

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanı alacalı bir şekilde soyarak küp küp doğrayalım ve bol kızgın yağda harlı ateşte kızartalım.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
  • Kabağı da aynı şekilde kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve kızartarak patlıcanın yanına alalım.
  • Biberleri de çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım ve kızartalım.
  • Son olarak tavadaki bol miktardaki yağı azaltalım.
  • Tavada yarım çay bardağı kadar yağ kalması yeterli olacaktır.
  • Tavaya kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız bir diş sarımsağı ve tuzu ekleyelim ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ardından sarımsaklı yoğurt için yoğurdu bir kaseye alalım, içerisine rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Servis tabağına sırasıyla kızarttığımız malzemeleri ekleyelim ve en üstüne sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
  • Son olarak domatesin sulu kısmından yoğurdun üzerine ekleyerek son şeklini verelim.
  • Bu nefis lezzeti kesinlikle denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.