Fırında Özel Beşamel Soslu Kıymalı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane büyük boy patates
- 3 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Arası için;
- 600 kg kıyma
- 3 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Beşamel sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için :
- Tekrar bir sıra ince patates dilimleri
- Yeşil biber
- Taze domates
En üstüne :
- Kaşar
Fırında Özel Beşamel Soslu Kıymalı Patates Yemeği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patatesleri yıkayalım ve yuvarlak olacak şekilde güzelce ince ince doğrayalım.
- Doğranan patatesleri yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizelim.
- Ve ayrı bir kapta beş yemek kaşığı zeytinyağ ve üç çay kaşığı kekiği karıştıralım tabanındaki patateslerin üzerine fırça yardımıyla sürelim.
- Şimdi gelelim arasına ilk olarak rondodan çektiğimiz soğanları kavuralım üzerine kıymaları ekleyelim ve kıymaları rengi dönene kadar iyice kavuralım.
- Üzerine baharatlarını ekleyelim ve bir el karıştırdıktan sonra yan yana dizdiğimiz fırın tepsinin üzerindeki patateslere yayarak ekleyelim.
- Tekrar üzerine ince patates dilimleri ile kapatalım.
- Beşamel sosu için tereyağını tavada eritelim üzerine unu ekleyelim ve çok değil bir 2 dakika kavuralım.
- Üzerine soğuk sütü ve tuzu ekleyelim ve birbirine karıştıralım pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Bu beşamel sosu da en üst katmanına pişmeden önce her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Yeşil biberleri küp küp doğrayalım domatesleri ince ince keselim ve beşamel sosun üstüne ilave edelim.
- Bu bu şekilde 1 saat pişirdikten sonra pişmesine yakın en üstüne kaşarları rendeleyip serpiştirelim.
- Kaşarlar kızardıktan sonra yemeğimiz servise hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.