23 Nisan 2021 Cuma

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 küçük limonun suyu
  • Tuz

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 500 gram hazır konserve garnitür (dilerseniz dondurulmuşta tercih edebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Dereotu

    Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Enginarlar limonlu unlu çırpılmış suyla düdüklüde 10 dk pişirilir.Bir kenara alınır.
  • Yayvan bir tencerede soğan yemeklik doğranır zeytinyağda sotelenir.
  • Garnitürlerde eklenerek tuz ve karabiberi ayarlanarak enginarların suyundan da eklenerek özleşene kadar pişirilir.
  • Enginarların içerisine kaşık yardımıyla koyulur azcık su eklenip 5 dk kadar özleşmesi için pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılır.
  • Dinlendirildikten sonra dereotuyla süslenip lezzetlendirilir.
  • Servise hazır afiyet olsun🤗.

Gavurdağı Salatası Tarifi

 

Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 10 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi (isteğe bağlı)

    Gavurdağı Salatası Tarifi Yapılışı

  • Domatesleri ve biberi ve küçük küçük doğrayalım ve derin bir kaba alalım.
  • Soğanları da yine küp küp çok ince doğradıktan sonra tuz ile ovalım ve domateslerin üzerine ilave edelim.
  • Maydonozlarıda ince ince kıyalım ve bütün sebzeleri harmanlayalım.
  • Sumak, limon suyu, isteğe bağlı olarak nar ekşisini ekleyelim son olarakta ceviz içini ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  • Salatamız hazır.

    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Domates Çorbası (Tereyağlı) Tarifi

 

Domates Çorbası (Tereyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı rondodan çekilmiş domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
  • Yarım et bulyon (varsa et suyu kullanılabilir)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • Kaşar peyniri rendesi

    Domates Çorbası (Tereyağlı) Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencerede tereyağını eritelim ve sıvı yağ ilave edip salçayı 2 dakika kavuralım .
  • Üzerine unu ilave edip 2 dakika daha kavuralım.
  • Rondodan çekilmiş domatesi de ilave edip karıştıralım orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra suyunu, et bulyonu ve tuzunu ilave edip karıştıralım.
  • Orta ateşte 15 dakika kaynatıp blenderdan geçirelim, çorbamız hazır.
  • Çorbamızı kaşar peyniri rendesi ile servis edelim.
  • 🌹 afiyet olsun 🌹.

Yalancı Beyti Kebabı (Böylesini Eminim Denemediniz) Tarifi

 

Yalancı Beyti Kebabı (Böylesini Eminim Denemediniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 900 gram kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 5 adet yufka
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pişirme Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı salça veya 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı kaynar su (200 ml bardakla)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Üstü İçin

  • 4 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 büyük kase süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak ve tuz

    Yalancı Beyti Kebabı (Böylesini Eminim Denemediniz) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanı yemeklik minik küp şekilde doğrayıp kıymaya ekledim.
  • Baharatlarını ve tuzunuda ekleyip güzelce yoğurdum. Tezgaha yufkanın birini serip sağ ve sol kenarından içine doğru biraz katladım.
  • Kıymadan elimle alıp yufkanın ucuna rulo şeklinde koyup yufkayı sararak rulo yaptım.
  • 2 parmak kalınlığında kesip yağlanan borcama yan yana gelecek şekilde dizdim. Çok sıkı olmasın.
  • Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguladım.
  • Daha sonra fırça yardımıyla üzerine 1kahve fincanı sıvı yağ sürdüm.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede (Alt üst fansız)50 55 dakika üzerleri biraz kızarana kadar pişirdim.
  • Fırından almaya biraz kala sosunu hazırladım.
  • Salça ve sıvı yağı tavada kısık ateşte iyice kavurup üzerine nane ve kaynar suyunu ekledim.
  • Üzeri kızaran yemeğime sosun tamamını her yerine gezdirerek döktüm ve tekrar fırına verip 15 20 dakika daha pişirdim.
  • Fırından alınca 5 dakika bekletip sarımsaklı yoğurdu döktüm. En son da tereyağında kavrulmuş nane ve toz biberi gezdirerek sıcak sıcak servis ettim. Afiyet olsun.

Maşa Tatlısı Tarifi

 

Maşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    Maşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı alınır. Üzerine iki adet yumurta. Sıvı yağ yoğurt alınır karıştırılır üzerine irmik pudra şekeri kabartma tozu vanilya eklenir ve tekrar karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ilave edilir (Un markasına göre değişebilir miktar) yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlanır. Bir masanın sap kısmı ortasına batırılır. Oluşan şeklin alt kısmına el ile şekil verilir ve hafif sivriltilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve 200 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbet için üç su bardağı şeker bir derin tencereye alınır ve karamelize olmak üzere eritilmeye bırakılır.
  • Tencere elinizle hafif çalkalanarak eritilir üzerine 4 su bardağı sıcak şu ile edilir bu aşamada dikkat edin sıçrama olmasın üzerinize. Tencereniz derin olsun.
  • Şerbet altını kısıp şekerin erimesi beklenir. İl sıcağı çıkan tatlı üzerine hafif soğuttuğumuz şerbet gezdirilir ve üzeri kapatılır şerbet çekmesi beklenir. Bir gece bekletirseniz çok daha iyi sonuç alabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun 😍.

Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi

 

Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • Yarın kilo ıspanak
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Beşamel Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri

    Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi Yapılışı

  • İlk önce soğanı ve kapya biberi yağda kavuruyoruz daha sonra mantarı ekleyip soteliyoruz üzerine ıspanağımızı koyup pişmesini bekliyoruz.
  • O sırada beşamel sosu için yağımızı tencereye koyuyoruz eridikten sonra unumuzu koyup kavuruyoruz.
  • Üzerine sütümüzü ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz güvecimizi tereyağıyla yağladıktan sonra harcımızı beşamelimizi ve en üzerine kaşarımızı koyup fırına veriyoruz.
  • Kaşar eridikten sonra fırından alıyoruz ve servise hazır afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 4, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 kuru soğan, 1 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon
  • Tozbiber
  • Pulbiber
  • 5-6 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz

    Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Mercimekler yıkanır suyu eklenir ve ocağa alınır. Mercimek pişip biraz sulu kalıncaya dek kaynatılır.
  • Bir yandan ayrı bir tavada küçük doğranmış soğan ve sarımsak yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Salca ve baharatlar eklenir biraz daha kavurup altı kapatılıp soğumaya alınır.
  • Pişen mercimeğin altı kapatılır, üstüne bulguru eklenir ve kapağı kapatılarak yarım saat demlenmeye bırakılır.
  • Demlenen mercimek ayrı bir kaba alınır güzelce karıştırılır.
  • Ardından salça sosu eklenir, salçasıyla güzelce harmanlanarak soğutulur.
  • Soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz ve soğan eklenir, karıştırılır.
  • Elinizle ceviz büyüklüğünde koparın, sıkarak şekil verin ve servis tabağına alın. Limon ve nar ekşisi ile servis edin. Afiyet olsun💁🤩

Soğuk Çorba (Döğme Çorbası) Tarifi

 

Soğuk Çorba (Döğme Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış döğme
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1-1, 5 su bardağı su
  • Tuz

    Soğuk Çorba (Döğme Çorbası) Tarifi Yapılışı

  • Haşlanmış döğme ve yoğurdu kaseye alın ve iyice çırparak özdeşleştirin.
  • Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyin iyice çırpın ve dolapta 2 saat kadar soğutun.
  • Soğuk servis yapın. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz koyu kıvamlı isterseniz suyunu az koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kolay Börek Tarifi

 

Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Sosu için :

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı maden suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için :

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • Tuz
  • Kırmızı pulbiber

Üzeri için :

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

    Kolay Börek Tarifi Yapılışı

  • Sosu için bir kapta süt, sıvı yağ, maden suyu, un ve kabartma tozu çırpılır.
  • İç harcı için ıspanak temizlenir. İçerisine yemeklik doğranmış soğan eklenir. Yumurta beyazı, tuz ve pulbiber eklenip karıştırılır.
  • Bir adet yufkanın tamamına sos sürülür.
  • Bir ucundan hafifçe katlanır. İç harç konur.
  • Rulo şeklinde sarılır. İstenilen şekil verilip fırın tepsisine konur.
  • Aynı işlem diğer yufkaya da uygulanır.
  • Böreğin üzerine kalan sostan sürülür. Yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
  • 180 derece fırında 25 dakika kontrollü pişirilir.

Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi

 

Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram şeker (Yaklaşık 1 su bardağı) su bardağı )
  • 1 yumurta
  • 40 gram kakao (Yaklaşık yarım su bardağı )
  • 375 gram un (Yaklaşık 3 su bardağı )
  • 1 paket kabartma tozu

Arası İçin

  • 3 yumurta
  • 500 gram süzme yoğurt veya labne peyniri (Quark)
  • 200 gram şeker (Yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) çeyrek) su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 37 gram vanilyalı puding tozu veya nişasta (Yarım su bardağından biraz daha az )
  • 250 gram tereyağı

    Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda ısısındaki hamur malzemelerini güzel bir şekilde yoğuruyoruz.
  • Sonra 24-26 cm çaplarındaki kelepçeli kalıbın arasına yağlı kağıt sıkıştırıp, kelepçeyi kapatıyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamurun yarısını alıp kalıba bastırarak döşüyoruz.
  • Kenarlarını 2-2, 5 parmak kalınlığında yükseltiyoruz. Tabana çatal yardımıyla delikler açıp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Kalan hamuru da bir tepsinin üzerine elimizle küçük parçalara ayırıyoruz ve onu da kenarda bekletiyoruz.
  • Yumurtaların akıyla sarılarını ayırıyoruz. Aklarını mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz.
  • Başka bir kaba da oda ısısındaki yağı, yumurta sarılarını, şekeri, vanilya ve puding tozunu alıp mikserle çırpıyoruz.
  • Ardından yoğurt veya labne peynirini de ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra mikseri bırakıyoruz.
  • Kar yaptığımız yumurta aklarını da karışıma ilave ediyoruz ve bir spatula veya tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırıyoruz. Bu karışımı kelepçeli kalıba yaydığımız hamurun üzerine boşaltıyoruz.
  • En son küçük küçük parçalara ayırıp kenarda beklettiğimiz hamuruda kremanın üstüne serpiştiriyoruz (Boşluk kalmayacak şekilde).
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pastamızı 50dk ile 1 saat arası pişiriyoruz. Pastayı kelepçeden çıkartmadan soğutuyoruz.

Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi

 

Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un+2 yemek kaşığı
  • 2 adet rendelenmiş orta boy havuç

    Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir yemek kaşığı sıcak suyla 3-4 dakika çırpılır.
  • İçerisine şeker ilave edilip, şekerin eridiğini hissedene kadar yaklaşık 7-8 dakika orta devirde işlem devam eder.
  • Sırasıyla; süt, su, sıvı yağ eklenip bir tur daha çırpılır tarçın ve vanilya tam bu aşamada olaya dahil olur.
  • Un elenir ve kabartma tozu ilave edilir. Yavaş yavaş sıvı karışıma yedirilir. Güzel kıvamlı bir kek karışımı oluşturulur.
  • Havuçlarımızın kabukları soyulup, rendelenir. 1 yemek kaşığı un üzerine serpilerek bulanır.
  • Son olarak havuçlarında eklendiği kek karışımımız; güzelce yağlanıp, unlanmış kek kalıbımıza dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ilk 10 dakika 180- kalan süre 170 derecede pişirilir.
  • İlk 15 dakika asla fırın kapağı açılmaz. Kürdan testini geçen kekimiz; oda ısısına gelene kadar fırın kapağı açık içinde bekletilir. Bu kabaran kekimizin sönmemesi için çok önemlidir.

San Sebastian Cheesecake Tarifi

 

San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 paket beyaz krem ​​peynir (toplam 800 gr)
  • 4 silme yemek kaşığı un
  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağından 1 er parmak eksik toz şeker
  • 2,5 paket krema (500gr)

Üzeri için (isteğe bağlı);

  • Kalan yarım paket kremayı ısıtıp içine bi paket çikolata kırın, karıştırıp eritin ve üzerine üzerine dökün

    San Sebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Önce peynir ve şekeri orta devirde 3-4 dakika çırpıyoruz. Şekerin kıtırlığı gidene kadar.
  • Bu aşamadan sonra mikseri bırakıp elle çırpmaya geçiyoruz.
  • Yumurtaları tek tek karışıma ekliyoruz.
  • Biri karışmadan diğerini eklemiyoruz.
  • En son krema ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Un yok olana kadar çırpıyoruz.Bu nokta önemli.
  • Önceden ısıttığımız 210 derece fırında en üst rafta, 20-25 dk pişiriyoruz. (fırından fırına farklılık gösterebilir 30dk da pişebilir. )
  • Üzeri yanık olduğunda olmuştur. Fırından çıkarıp salladığınızda içi bıngıl bıngıl sallanacak 😊.
  • 1 gece dolapta dinlenmesi daha iyi sonuç verir.
  • Kalıbım 28cm. 26cm kalıpta da yapabilirsiniz.