15 Ekim 2021 Cuma

En Kolay Muhallebi Tarifi

 

En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  •  3 yemek kaşığı un
  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

    En Kolay Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
  • Tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım. Muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşacaktır.
  • Hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine paylaştıralım ve üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltelim.
  • Tatlılarımız oda ısısına geldikten sonra üzerini streç ile kapatalım ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. En az 3 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen muhallebimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Ispanak Sufle Tadına Bayılacaksınız Tarifi

 

Ispanak Sufle Tadına Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr ıspanak
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 200 gram kaşar peyniri

    Ispanak Sufle Tadına Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları doğrayıp bol su ile güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. İnce ince doğranmış soğanı ve tuzunu ekleyip karıştırın. Beyaz peyniri ezip ekleyin. Ayrı bir kasede yumurta, yoğurt ve sıvı yağı çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın. Ispanaklı harcın üzerine sosu ekleyip karıştırın. Yağlı kağıdı ıslatıp dikdörtgen borcama serin ıspanaklı harcı döküp yayın üzerini düzeltin.
  • 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verin.
  • Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin servis yapın afiyet olsun.

Aşırı Pratik Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi

 

Aşırı Pratik Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 7 adet baklava yufkası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Aşırı Pratik Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına tahin, sıvı yağ ve şekeri alarak karıştıralım.
  • Tezgaha baklavalık yufkamızdan serelim ve üzerine tahinli sosumuzdan 2 kaşık kadar gezdirelim.
  • Kaşığın arka tarafı ile sosu yufkanın her tarafına yaydıralım.
  • Yufkamızın bir ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız rulomuzu eşit bir şekilde keselim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Ardından rulolarımızı tepsimize dizelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Tahinli çıtır rulolarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Patates Borani Tarifi

 

Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler

Patatesi için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı tatlı biber

Domates sosu için;

  • 2 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz

    Patates Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak zeytinyağını ocağa aldığımız tavanın içerisine alalım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek biraz kavuralım.
  • Haşlayıp küp küp doğradığımız patateslerimizi de soğanın üzerine ekleyelim. Ben patatesleri küp küp doğrayıp haşlıyorum bu şekilde daha kolay oluyor.
  • Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra patateslerimizi ezici yardımı ile püre haline getirelim.
  • Hazırladığımız püreden parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayarak toplar elde edelim.
  • Sarımsaklı yoğurt için uygun bir yoğurdumuzu alalım, üzerine rendelediğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyerek çırpalım.
  • Hazırladığımız topları uygun bir servis tabağına alalım. Üzerine yoğurdumuzu ve hazırladığımız domates sosunu da gezdirelim.
  • Son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

14 Ekim 2021 Perşembe

İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi


 

İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük patlıcan veya (7-8 adet küçük patlıcan)
  • 2 büyük soğan
  • 4,5 adet sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kase konserve domates veya 4, 5 adet doğranmış taze domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
  • Sıvıyağ

    İmambayıldı (Karnıyarığa Rakip) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı soyulur. Sap kısmı kesilmez. Büyükse ortadan ikiye kesilir.
  • Patlıcanlar tekrar ikiye ayrılır. Fakat iyice kesilmez.
  • Tuzlu suda acısı gitmesi için bekletilir.
  • Ardından patlıcanlar tuzlu sudan alınıp kurulanır.
  • Üzerine aralarına sıvı yağ sürülerek 20-25 dk kadar 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar kızartılır. ( bu işlem tavada da yapılabilir).
  • Soğan, sarımsak, yeşilbiber ince ince doğranır. 3, 4 yemek kaşığı yağda kavrulur.
  • Ardından üzerine 1 kaşık salça koyulur ve kavrulmaya devam edilir.
  • En son üzerine ince doğranmış domatesler eklenir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Tuzu ve karabiberi ilave edilir. Gerektiğinde yarım çay bardağı kadar su ilave edilir. Hafif sulu bir sos elde edilir.
  • Hazırlanan iç harcı patlıcanların arasına üzerine doldurulur.
  • 200 derece fırında 30 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Lutenitsa (Balkan Sosu) Tarifi

 

Lutenitsa (Balkan Sosu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Ceviz, zeytinyağı, nar ekşisi

    Lutenitsa (Balkan Sosu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bostan patlıcan ve kapya biberi 200 derece fırında yağlı kağıt üzerinde közleyerek başlıyoruz.
  • Közlendikten sonra soyup rondoya alıyoruz.
  • Daha sonra sarımsak, biber salçası, zeytinyağı, pulbiber ve tuzu da rondoya ekliyoruz.
  • Tüm malzemeler birbirine karışana kadar rondoda çekiyoruz.
  • Servis tabağına alıp, üzerine ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun 😊.

Annemin Poğaça Tarifi Hem Hafif Hemde En Güzel İkramlık


 

Annemin Poğaça Tarifi Hem Hafif Hemde En Güzel İkramlık İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 3.5-4 su bardağı un

İç malzemesi

  • 2 su bardağı kadar tulum loru
  • 1 çay bardağı kaşar (rendelenmiş)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

    Annemin Poğaça Tarifi Hem Hafif Hemde En Güzel İkramlık Nasıl Yapılır?

  • Yağlar, yoğurt ve yumurtayı kabımızın içinde karıştıralım.
  • Ardından kuru malzemelerimizi ekleyelim. Unu mutlaka kontrollü ekleyelim. Ve güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı.
  • Elimizle ceviz büyüklüğünden biraz daha iri parçalar koparıp içine iç harcımızdan koyalım ve yuvarlayarak tepsimize dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika gibi bir sürede pişiyor. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Güzelce kızardığında servise hazır demektir. Sıcakken yediğinizde tadına doyum olmaz bir tat 3-4 tane üst üste yiyebilirsiniz. Benden söylemesi :). Şimdiden afiyet olsun :).

Hatay Usulü Humus Tarifi

 

Hatay Usulü Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 limonun suyu
  • Tuz

Üzeri için:

  • Pulbiber, kimyon, zeytinyağı, maydanoz

    Hatay Usulü Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve tuz rondoya eklenerek tüm malzemeler karışıncaya kadar çekilir.
  • Daha sonra servis tabağına alınır.
  • Üzerine pulbiber, kimyon, zeytinyağı, küçük doğranmış maydanoz eklenir. Afiyet olsun 😊.

Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi

 

Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı (Sarısı üstüne)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gram kuru maya
  • Aldığı kadar un

Arasına:

  • 1 paket margarin oda sıcaklığında

İçine:

  • Peynir
  • Maydanoz

Üstü için:

  • 2 yumurta sarısı

    Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup bir karıştıralım unu azar azar ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Mayalanmaya bırakalım süt ılık olduğu için 35 dk sürüyor.
  • Taşan hamuru tezgaha alıp yoğuralım.
  • 16 eşit bezeye ayıralım.
  • İlk 8 bezeleri tabak büyüklüğünde açıp arasına yumuşak margarini sürelim.
  • 7 hamurun arasına sürüyoruz üst üste hamurları koyalım en üste yani 8. Hamura sürülmeyecek.
  • Bunları buzdolabına kaldıralım.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım.
  • İlk 8 hamuru dolaptan çıkarıp hepsini ayırmadan tezgahta büyültebildiğimiz kadar büyütelim ister 16 ister 12 eşit parçaya bölelim.
  • İçine peynir maydanoz karışımını koyup saralım fırın tepsisine dizelim.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Diğer hamurları da ister pişirin isterseniz daha sonra yapmak için buzlukta bekletin acil misafirler için idealdir. Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Karışım için:

  • Yoğurt
  • 2 adet salatalık
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz nane
  • Tuz

    Arpa Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pilav yaptığımız tencereye yarım su bardağı yağ ve şehriyeleri koyup kavuralım.
  • Rengi dönen şehriyelerin üstüne tavuk suyunu dökelim.
  • Tuz karabiberi ekleyip pişmeye bırakalım. Sonra hem demlenme olsun hemde soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca salata kapına şehriye pilavını rendelenmiş salatalığı, ezilmiş sarımsak haşlanmış mısırı,dereotunu naneyi ekleyip karıştıralım.
  • Tane tane olan kadar sonra yoğurdu ve mayonezi tuzu ekleyerek karıştıralım yemeğe hazır.
  • Not:İsterseniz buna haşlanmış tavuk göğsü ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun 💐.

Un Helvası Tarifi


 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 şu bardağı su ya da süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ ya da 125 gram tereyağı

    Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Ben su ile yaptım. Şekeri bir güzel karıştırıp eritiyoruz normal içtiğimiz su.
  • Tavaya yağı ve unu alıyoruz, orta ateşte rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz. Hemen hemen 10 dakika sürüyor bu işlem.
  • Daha sonra kısık ateşe alıp şerbetini ekliyoruz. (şerbeti eklemeden isterseniz fındık ya da ceviz içi de koyabilirsiniz ben koymadım).
  • Şerbet gözünüze çok gelmiş olabilir ama karıştırdıkça un şerbeti çekiyor.
  • Kıvam alan helvanın altını kapatıp ister 5 dakika üzeri kapalı dinlendirin isterseniz de şekil verip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌺.

Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi

 

Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı küzbara
  • Göz kararı tuz
  • Su
  • İçindekiler
  • 1 kilo dana kıyma
  • 4-5 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz,karabiber,toz biber
  • Ceviz tercihe bağlı
  • Maydanoz tercihe bağlı

    Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıyma hazırlanır. Suyu çekilen kıymaya soğanlar doğranır yumuşayana kadar kavrulur.
  • Sonra kalan baharatlar atılır altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Büyük köfte leğenine hamur malzemeleri alınır. Çok sulu olmayacak şekilde ıslatılır ve köfte makinasında 2 kere çekilir.
  • Çekilen hamur kuruysa hafif ıslatılır ve yoğurulur. Benim makinam olduğundan dolayı elde açma işlemi uygulamadım isteyen aparat kullanıp açabilir veya elde açabilir.
  • Soğuyan kıymadan hamurun içine eklenip elimizi ıslata ıslata kapatırız.
  • Buzlukta dondurup poşetlere koyabiliriz.
  • İstediğiniz zaman kızgın yağa atıp dikkatli bir şekilde kızartalım 💫.