17 Ekim 2021 Pazar

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi

 

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı süt veya su
  • 1,5 su bardağı şeker şeker miktarını azaltabilirsiniz
  • 2, su bardağı irmik
  • 125,gr tereyağı veya margarin
  • 1, limon kabuğu rendesi
  • 1, tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1, paket vanilya

Not. klasik su bardağı 

Zerdeçallı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 bardak süt yada su tencereye koyuyoruz. 1,5 bardak şeker koyuyoruz miktarını azaltabilirsiniz.
  2. Kaynatıyoruz şerbetini az kaynatıyoruz ocağı kapatalım ve vanilyasını koyalım.
  3. Tereyağını tavaya koyup eritiyoruz.
  4. İrmik ve zerdeçallı da ekleyip kavuşuyoruz. Limon kabuğunu da koyalım.
  5. İrmiğimizin üstüne şerbetini dökelim, suyunu çekene kadar karıştıralım.
  6. Suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
  7. 5 dakika dinlendirelim servis yapalım.

Not: Ben bu kadar uğraşmadım şekerini, suyunu irmiğin üzerine koydum suyunu çekene kadar karıştırdım.

Avakadolu Ranch Soslu Tart Tarifi

 

Avakadolu Ranch Soslu Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 200 gr. tereyağ (Soğuk)
  • 1 yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet orta boy avakado (Soğuk)
  • 3.5 – 4 su bardağı un

Ranch sos için:

  • 1 adet orta boy avakado (Elinizde büyük varsa yarım kullanın)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Avakadolu Ranch Soslu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için öncelikle blandır yada parmak ucunuzu kullanarak soğuk tereyağ ve unu ufalayın. İçerisine yumurta, avakado ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun (Çok fazla yoğurma işlemini uzun tutmayın hamur toparlanana kadar)
  • Streç filmle sarıp dolapta 20- 25 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurundan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp tart kalıplarına yerleştirerek yuvarlak şekilde açın.
  • Yuvarlakların ortasını çatal yardımıyla delikler açın. Her birine yağlı kağıt yerleştirip içlerine bakliyat koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapın. Sürenin sonunda fırından çıkarıp üzerindeki bakliyatları alıp 15 dakika daha pişirin.
  • Ranch sos için tüm malzemelerimizi robota koyup çekelim. Fırından çıkarıp soğumuş tart hamurlarının içine koyup dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz 👌 afiyet olsun 🥰.

Zeytinyağlı Bebek Kabak Tarifi

 

Zeytinyağlı Bebek Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bebek kabak
  • 3 adet domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzerine için

  • Dereotu

    Zeytinyağlı Bebek Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı kabak soyacakla şerit şerit çizelim sonra yıkayalım kurulayıp kabakları yarım bölünecek şekilde dörde bölelim pembeleşene kadar kızartalım.
  • Kızarttığımız kabakları tavadan alalım ve aynı tavaya piyaz şekilde doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyelim tavada çevirelim.
  • Sonra doğradığımız biberleri üstüne ekleyip çevirelim ve ardından küp küp doğradığımız domatesleri de üstüne ekleyelim kaynayana kadar pişirelim.
  • Baharatlarını ve tuzunu serpelim, sosun üzerine kızarttığımız bebek kabakları dizelim. Üzerlerine yarım su bardağı suyu ilave edip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  • Soğuyunca servis yapacağımız tabağın alt kısmına sosumuzun yarısından fazlasını yayalım üstüne kabaklarımızı dizelim kalan sosu üzerine ekleyelim ve kıyılmış dereotunu serpelim. Afiyet olsun💚

Peynirli Biber Domates Kızartması Tarifi

 

Peynirli Biber Domates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet yeşil biber (Adet sayısını azaltabilir yada artırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3-4 adet domates (Çeri domates de kullanabilirsiniz)
  • Yarımşar çay kaşığı tuz karabiber kekik
  • Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Peynirli Biber Domates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberler yıkanır suları süzülerek bıçakla birkaç parçaya bölünür.
  • Tavaya tereyağı koyalım eriyince biberleri ilave edelim sürekli karıştırarak yağda biraz kızarmasını sağlayalım.
  • Domateslerin kabuğunu soyarak dörde bölelim(ben kabuklarını soymaya unuttum sonradan kabukları çıkarttım)çeri domates kullanırsanız bir sefer ortadan bölün.
  • Domatesleri rendelenmiş sarımsağı ekleyerek kapağını kapatalım orta ateşte domatesler suyunu salana kadar pişirelim ardından kaşıkla sebzeleri ezmeden karıştıralım tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dk kapağı kapalı pişirelim.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini serpelim tavanın kapağını kapatalım ve peynirler eriyene kadar 2-3 dk kapak kapalı bekletelim ocağı kapatalım sıcak servis yapalım.

Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi

 

Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğince un (1,5-2 su bardağı kadar)

Bulamak için;

  • Mavi haşhaş

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 parça limon

Üzeri için;

  • Sürülebilir çikolata
  • Ceviz

    Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir kaba alıp pişirmeye başladım. Kaynanama başladıktan 5 dakika sonra altını kapattım soğumaya bıraktım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamurdan parçalar alarak yuvarlarım haşhaşa buladım. Borcama dizdim. Benim tatlılarım biraz büyük boy oldu ve 13 adet çıktı.
  • Önceden ısıtılmış 170derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirdim. İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döktüm.
  • Tatlı şerbeti tamamen çekince, cevizlerin altına çikolata sürüp tatlıların üzerine koydum. Tatlımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸

Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet tavuk baget
  • 2-3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Küçük 1 kase arpacık soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 1çay kaşığı karabiber ve tuz

Terbiyesi için ;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber 

    Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhaba arkadaşlar ilk olarak derisini soyduğunuz tavuk bagetleri güzelce yıkayıp derin bir tencereye alalım.
  • Diğer taraftan patatesleri ve havucu soyup arpacık soğan ve diğer malzemelerle birlikte 20-25 dakika sonra tencereye ilave edelim pişmeye bırakalım.
  • Diğer yandan küçük bir tavaya yağları ilave edip unumuzu güzelce kavuralım kavrulan una pul biberi ilave edip soğuk suyla açtıktan sonra haşlamanın suyundan 2-3 kaşık alıp karıştırıp haşlamaya ilave edelim.
  • En son üzerine bir limonu ve karabiberini isteğe göre maydanozu ilave edip ocağın altını kapatalım sıcak sıcak servis yapalım.

Çikolatalı Mozaik Topları Tarifi

 

Çikolatalı Mozaik Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 paket finger bisküvi
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 1 su bardağı su (Sütte kullanabilirsiniz)

Süslemek için:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Fındık
  • Fıstık içi
  • Beyaz çikolata sos

    Çikolatalı Mozaik Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cezveye yağı alıp eritelim üzerine kakao çikolata ve suyu ekleyip iyice karıştıralım topak kalmasın suyun kaynamasına gerek yok sos ısınınca ocaktan alalım.
  • Genişçe bir kabın içerisinde iri parçalar halinde kırdığımız bisküvilerin üzerine azar azar ekleyip karıştıralım 10 dakika kadar buzlukta toparlaması için bekletelim.
  • Daha sonra çıkartıp şöyle bir karıştırıp kıvamına bakalım ve güzel şekil alıyorsa istediğimiz büyüklükte parçalar alıp elimizde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt üzerine dizelim kürdan yardımıyla benmari usulü eritilmiş çikolataya topların yarısını batırıp ardından fındık fıstık içine bulayalım hepsini bitirdikten sonra üzerini çikolata sos ile süsleyip dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun 🌹🌹🌹

Bonibonlu Kurabiye Tarifi

 

Bonibonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Mısır yada buğday farketmez ben mısır nişastası kullandım)
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 3 kutu bonibon 

    Bonibonlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp yavaş yavaş yoğurtmaya başlayalım, azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim parmak ucu ile hafifçe bastıralım, kurabiyelerin üzerine üçer tane bonibon koyalım ve önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında yaklaşık on dakika kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım, yanında mis gibi limonata ile servis edelim (Biz öyle yaptık 😊) 🌹Afiyet olsun 🌹.

Buzluk İçin Havuç Tarifi

 

Buzluk İçin Havuç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tane havuç
  • Sıvıyağ

    Buzluk İçin Havuç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havucu soyup istediğimiz boyutta doğrayalım, uygun bir tavaya birazcık sıvı yağ koyup ısıtalım doğranmış havuçları ilave edip rengi değişene kadar soteleyelim, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya kaldıralım, istediğimiz zaman dondurucudan çıkarıp çorba, pilav ve yoğurtlu salatalarda kullanabilirsiniz.
  • Ben geçen gün bezelye yemeğinde kullandım çok güzel oldu.
  • İsterseniz haşlama yöntemini de tercih edebilirsiniz, sıvı yağda soteleyince daha güzel aromasını bıraktığı için bu şekilde hazırladım. 🌹Afiyet olsun 🌹

Az Malzemeli Bisküvili Porsiyonluk Tatlı Tarifi

 

Porsiyonluk Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kakaolu petibör bisküvi – 400 gram
  • 1 paket krema – 200 ml
  • 150 gram çikolata (Sütlü çikolata kullandım)
  • 1 adet muz

Üzeri için:

  • 60 gram kadar beyaz çikolata
  • Parça antep fıstığı

    Az Malzemeli Bisküvili Porsiyonluk Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bisküvileri rondodan geçirelim ve bir kaba alalım. Diğer tarafta 1 adet muzu çatalla ezelim ve bisküvilerin üzerine ekleyelim. Ayrıca kremayı uygun bir kaba alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Tam olarak kaynamasın kesinlikle.
  • Ardından ocaktan alarak içine çikolatayı ekleyelim ve biraz bekleyip karıştıralım. Bu karışımı da bisküvilerin üzerine ekleyip karıştıralım.
  • Karışım elinizle şekil verebileceğiniz bir kıvama gelecektir. Dilerseniz elinizle yuvarlayarak toplar halimde de hazırlayabilirsiniz. Ben muffin kalıbında hazırladım.
  • Kalıba streç film geçirerek karışımdan yerleştirdim. Şekil verme işlemi bitince üzerini kapatarak 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Bu sürenin sonunda dolaptan çıkararak üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben erittiğim beyaz çikolata ve parça antep fıstığıyla süsledim.
  • Sade bir şekilde de servis edebilirsiniz. Sunumu da lezzeti de şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Ev Yapımı Şalgam Tarifi

 

Ev Yapımı Şalgam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo siyah havuç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı nohut
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 kiloluk bidon
  • Tülbent

    Ev Yapımı Şalgam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip yıkayın ve bıçak yardımıyla üzerini soyalım.
  • Daha sonra tülbentlere ayrı ayrı nohut ve bulgur katılarak bidona yerleştirilir.
  • Havuçları bidona yerleştirme işlemleri bitince ayrı bir kapta tuz ve suyu hazırlayalım (tuz isteğe göre az veya çok katılabilir).
  • Hazırlanan suyu bidona döktükten sonra ağzı sıkı kapatılarak 1 aya kadar bekletilir. Şimdiden rengi harika duruyor acı isteyen olursa süs biberi ile değişiklik yapabilir. Allah’a emanet olunuz 🌹🌹.

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi

 

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 buçuk su bardağı un eksik olursa eklersiniz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı fındık

Şerbet için;

  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir dilim limon

    Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un hariç sıvı malzemeleri karıştıralım unu kabartma tozu vanilya ekleyip karıştıralım kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp tepsiye yerleştirelim.
  • Ortalarına fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Şerbet için toz şekeri ve suyu ocağa alalım kaynayınca kısıp limonu atıp 8 dakika kaynatıp ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Şekerpare fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökelim tatlıya afiyetle.

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su

Supangle keki için

  • 2 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 kahve fincanı un

    Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evde artan kek dilimleriniz varsa kullanabilirsiniz. Ya da kekini verdiğim tarifle de hazırlayabilirsiniz❤️.
  • İlk olarak kekimizi pişirelim. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım ardından sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Un ve kakoyu da ekleyip çırpalım. Yağladığımız kare bir borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
  • Supangle için sütü tencereye alalım. Üzerine yumurta sarısı, un, kakao ve şekeri ekleyip karıştıralım. Ocağın altını yakalım. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Piştikten sonra altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip erimesini sağlayalım. 10 dk boyunca ara ara karıştırarak supangleyi soğutalım. En son üzerine bir bardak soğuk suyu döküp blender ya da mikserle pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  • Kekleri küçük parçalara bölelim. Supangleyi servis edeceğiniz kapların içerisine yerleştirelim. Üzerine supangleyi dökelim. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyalım. 2-3 saat bekletelim.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben çikolata parçacıklarıyla süsledim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤