21 Ekim 2021 Perşembe

Hazır Kremalı Pasta Tarifi

 

Hazır Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe gold

Arası için;

  • 2 adet muz

Krema için;

  • 1 kutu vanilyalı pasta kreması
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Ganaj için;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 240 gram sütlü çikolata

    Hazır Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimizi yapmakla başlıyoruz. Yumurta ve şekeri 4-5 dk çırpalım.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip ekleyelim ve çırpıcı ile karıştıralım.
  • Kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk pişirelim.
  • Keki fırından alınca hemen üzerine nescafe ile sütü karıştırıp gezdirelim.
  • Muzları dilimleyip kekin üzerine dizelim.
  • Beyaz kremasını hazırlamak için hazır pasta kremasını 1 su bardağı süt ile iyice çırpalım.
  • İçine damla çikolata ekleyip karıştıralım ve muzların üzerine yayalım.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Bu arada ganajını hazırlayalım.Sıvı kremayı bir tavada kaynatmadan ısıtalım.
  • Ocaktan alıp çikolatayı ekleyelim. Karıştırarak eritelim.
  • Ganaj oda sıcaklığına geldiğinde keki dolaptan çıkarıp üzerine dökelim.
  • Ganajın iyice soğumuş olması gerekli yoksa kekin üzerindeki kremayı eritir.
  • Pastamızı tekrar dolaba kaldıralım ve 1 gece dinlendirelim. Vaktimiz yoksa 3-4 saat kadar en az beklemesi lazım.
  • Dinlenen pastamızı dolaptan çıkarıp bıçak yardımı ile etrafını keserek kalıptan çıkaralım.
  • Üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.

Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi

 

Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Pudingi için;

  • 1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)

    Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye pudingimizi alalım.
  • Üzerine sütü ekleyerek karıştıralım ve pudingimizi pişirmeye başlayalım.
  • Kıvam alıp koyulaşan pudingimizi ocaktan alalım ve karıştırarak soğutalım.
  • Pudingimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bardağın içerisine yerleştirdiğimiz sıkma torbasına dolduralım.
  • Ardından sıkma torbasındaki pudingimizi kekimizi hazırlayan kadar buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Kek hamurumuzu güzelce karışana kadar mikserle çırpalım.
  • Hazırladığımız kek hamurunu tabanına pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 25cm’lik kek kalıbına boşaltalım.
  • Ardından torbanın ucunu keserek pudingimizi kekimizin üzerine spiral olacak şekilde sıkalım.
  • Şeklin daha belirgin olması için pudingimiz bitene kadar karıştırmadan bir kaç kez üzerinden geçelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane ayva
  • 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 4 tane karanfil
  • 5 yaprak hibisküs
  • 1 su bardağı su
  • Ayva çekirdekleri

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Antep fıstığı ya da ceviz

    Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları temizleyelim ve ortadan ikiye bölelim.
  • Ayva çekirdeklerini atmayalım.
  • Geniş bir tencereye ayvaları dizelim.
  • Ayvaların üzerine şekerini gezdirelim.
  • Suyunu tarçını ayva çekirdeklerini hibisküsü ve karanfili de tencere ekleyelim.
  • Ocağın altını açalım.
  • Kaynadığında ocağın altını kısığa alalım.
  • Arada çatalla kontrol edelim ve ayvaları çevirelim.
  • Ayvanın cinsine göre 1 saat kadar sürebilir.Ben pazarda ekmek ayvası buldum. Yarım saatte pişti.
  • Ilıdığında buzdolabına kaldıralım.
  • Servis ederken üzerine kaymağını ve antep fıstığını koyalım.
  • Deneyenlere afiyet şifa olsun. ❤️.

20 Ekim 2021 Çarşamba

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bezelye
  • Yarım göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber 

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ben derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım.
  2. Tavuk göğüs etimizi, patates ve havucu küp küp doğrayalım.
  3. Kuru soğanı da yemeklik doğradıktan sonra uygun bir tencere içerisinde sıvı yağ koyup kavuralım,
  4. Doğranmış tavuk etini ekleyip tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  5. Daha sonra patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim salçayı da ekledikten sonra bir iki kavurup bezelyeyi ekleyelim. 10 dk kavuralım.
  6. Tencerenin altını kısıp kapağını kapatalım.
  7. Bezelyenin rengi açılınca tuzunu ve 5 su bardağı ılık suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  8. Suyu çekmiş yemeğimiz halen pişmediyse su ekleyebilirsiniz pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun. Not: ben malzemeleri bol tuttum sizde isterseniz arttırabilirsiniz.

Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi

 

Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişasta ve tarçını derin bir kaseye alıyoruz. Çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Son olarak ceviz içini, kuru üzümü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp gelişi güzel tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk kontrollü pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar) fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 😋

Özel Sosuyla Fırında Tavuk Şiş Tarifi

 

Özel Sosuyla Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü ya da pirzola

Marinesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Aralarına dizmek için;

  • Domates
  • Biber

    Özel Sosuyla Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp marine edeceğim bir kaba aldım.
  • Ayrı bir kapta marinesi için olan tüm malzemeleri karıştırdım.
  • Tavukların üzerine döküp iyice harmanlayıp üzerlerini kapattım.
  • Bu şekilde buzdolabında 4 saat beklettim.
  • Tavuklar bekledikten sonra çöp şişlere tavuk ,biber ve aralarına domates olacak şekilde dizdim.
  • Hazır olan şişleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdim.
  • Üzerine başka bir yağlı kağıdı ıslatıp serdim.
  • Bu şekilde önceden  ısıttığım 200°c fırında yaklaşık 30! dakika pişirdim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 20 dakika da bu şekilde pişirdikten sonra fırından aldım.
  • Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı tavuk eti
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

    Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baharatları sıvı yağı ve yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım .
  • Kuşbaşı tavukların içine koyalım iyice karıştırıp ağzı kapalı buzdolabında iki saat dinlendirelim.
  • 1 tane soğan, 1 tane domates, 2 yeşil biberi doğrayalım.
  • Şişleri tavuk ve sebzeleri sırayla dizelim .
  • Tepsiye sıralayalım.
  • 3 tane patatesi doğrayıp tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecede  fırında kızarana kadar pişirelim.

Hanımağa Çorbası Tarifi

 

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 4-5 su bardağı su
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • Tuz, karabiber

    Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı tereyağ ile renk alana dek kavurup salçayı ilave edelim.
  • Salçanın kokusu çıkınca su ve tavuk suyunu ilave edelim.
  • Su kaynamaya başlayınca nohut ,şehriye, mercimek ve erişteyi ilave edelim.
  • Sarımsakları ekleyelim.
  • Bakliyatları yumuşayınca tuz ,karabiber ve naneyi ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım, afiyet olsun.

Fasulye Borani Tarifi

 

Fasulye Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su (Gerekirse ilave edebilirsiniz)

    Fasulye Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.
  • Zeytinyağında kavrulur.
  • Rengi dönmeye başlayınca verev şekilde doğranmış fasulyeler ilave edilir.
  • Fasulyeler parlak bir renk aldığında tuz ve su eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  • Orta ateşte fasulyeler yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis edilir.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz

    Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler birkaç kere nişastası çıkana kadar suda yıkanır suyu süzülür (dilerseniz 10-15 dk tuzlu suda bekleterek süzebilirsiniz).
  • Pilavı yapacağımız tava yada tenceremize sıvı yağı koyalım ve minik doğranmış havuçları ilave ederek havuçları birkaç dakika kavuralım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ve tereyağını ilave ederek 3-4 dakika kavuralım, bezelyeyi ekleyelim karıştıralım.
  • 2 bardak sıcak suyu ve tuzu ilave ederek çok kısa karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım, pilavın suyu kaynayınca ocağın altının sıcaklığını en düşük ayara getirerek pişmeye bırakalım.
  • Pilavın suyu tamamen çekilip üzeri göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Pilavımız pişince üzerine kağıt havlu serelim kapağını kapatarak demlenmesi için 15-20 dakika bekletelim.
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Doble Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi

 

Doble Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ganaj için:

  • 100 gr. krema
  • 100 gr. bihter ve sütlü çikolata

Üzeri için:

  • Fındık kırığı

    Doble Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edip karıştıralım.
  • Ayrı bir kapta un,kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip yavaş yavaş karışıma ilave edelim.
  • Yağlanmış olduğumuz kalıbımıza karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış 180° fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Kekimiz pişerken ganajı hazırlayalım.
  • Sos tenceremize kremayı ilave edip ısıtalım.
  • Isınan kremaya çikolataları ekleyip güzelce erimesini sağlayın.
  • Soğuyan kekimize ganajı döküp üzerini fındık kırığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz 👌 afiyet olsun 🥰.

Kuru Pasta Tarifi

 

Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( Margarin de olur)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2-3 su bardağı un ( kontrollü olarak koyun )

İçi için;

  • Çilek marmeladı
  • Kayısı marmeladı

Üzeri için;

  • 100 gram bitter çikolata
  • Toz antep fıstığı

    Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru krema sıkma torbasına koyup bir parmak uzunluğunda hamurumuzdan sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Diğer bir şekilde hamuru sıkma torbasını dik tutup sadece sıkarak tepsiye bırakıyoruz.
  • Uzun hamuru sade bir şekilde 180 derece fırında 15 dk pişirip alıyoruz.
  • Küçük kurabiyelerin ortasına marmelad sıkıp bu şekilde fırına veriyoruz.
  • 180 derece de 15 dk kadar.
  • Uzun kurabiyeler soğuduktan sonra içine marmelad koyup iki adet kurabiyeyi üst üste kapatıyoruz,
  • Kurabiyeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya bandırıp toz antep fıstığına bulayıp soğuması için bekletiyoruz.
  • Çikolata sertleşip soğuyunca sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Fasulye Salatası (Piyaz) Tarifi

 

Fasulye Salatası (Piyaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 5-6 yaprak marul
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • Biraz kırmızı lahana ve tuz
  • İsteğe göre ceviz

Sosu için ;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 2 çay kaşığı pulbiber ,1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Fasulye Salatası (Piyaz) Tarifi Nasıl Yapılır?

    Merhaba arkadaşlar ilk olarak önceden ıslattığımız fasulyeleri haşlayalım soğutup bir kaba alalım.
  • Soğanları piyazlık doğrayalım kırmızı lahanayı ince ince doğradıktan sonra başka bir kabın içinde limon ve tuzla ovalım.
  • Havucu rendeden geçirip diğer malzemeleri de doğradıktan sonra bütün malzemeleri birleştirelim en son sosunu verip bir güzel karıştıralım.
  • İsteğe göre cevizde ekleyebilirsiniz çok yakışıyor evet salatamız servise hazır istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
  • Not: Kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz.