Malzemeler
Köfte için
- 300 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı bulgur (kısırlık olursa güzel olur)
- 2 adet patates (ben baby patates kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 adet defne yaprağı
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tereyağı (şart değil yoksa)
Bulamak için
- Un
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köfteyi yoğurup yuvarlak şekil verip una bulayın.
- Tencereye sıvı yağ ekleyin ardından yemeklik doğranmış soğan ilave edip kavurun ardından salçayı ekleyin.
- Doğranmış patates ekleyip kavurmaya devam edin ve sıcak su ekleyin bir afet defne yaprağı ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Patatesler yumuşamaya başlayınca köfteleri ilave edin kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz şart değil lezzet ve kıvam arttırmak amacıyla ekledim.
- Köfteler piştiğinde yemek hazır deneyen herkese afiyet şifa olsun.