Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine:
- 1 kase yoğurt
- Dereotu
Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp, soyacakla soyar gibi sıyırıp, dilimleyelim.
- Tavaya zeytinyağını alıp, jülyen doğradığımız soğanı kavuralım, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyip, karıştıralım.
- Hazırladığımız kabakları ekleyip, karıştırıp, biraz kavurup kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- İnmesine yakın ocağın altını açıp, kızartır gibi yapıp servis tabağına alıp, ortasına dereotlu yoğurt döküp, afiyetle yiyelim 🥰🤗❤️
Not: Sizler baharatları damak lezzetinize göre azaltıp artırabilirsiniz.